Isi

E faʻapefea ona fuafua le totoina o fatu tuai?

Talofa tagata tausi togalaau, fai togalaau ma fai togalaau. Au uo pele, ua tatou maua nei le tele o taimi mai togalaau uma ma togalaau, o lea la e mafai ona e faia i le fale siakiina na fatu na taoto i se mea i ni tulimanu, i lalo o le moega po o le laulau, ma e te le iloa e totōina pe leai foi, pe faʻatau ni fatu fou, poʻo le tufatufaina atu foi o mea. Ou te fautua atu ia siaki nei fatu mo le germination. Ae o le a ou taʻu atu ia te oe sea tulaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, sa i ai laʻu fatu mo le 15 tausaga. Na ou manao e siaki pe a uma na tulaga o Spartan pe o le a le ola oi ai. Ma o lenei siaki na maua ai se taunuuga sili ona lelei. E masani lava pe a mavae le 7 aso e sili atu ma le 30% o fatu laau, ma a maeʻa le 20 aso 18 o latou pusa - 18 vaega. O le mea lea, e mafai ona tatou manatu, o le mea moni, o fatu na ola. Ae, o le mea e leaga ai, o le vaitaimi o le germination sa umi lava. O lea, uo pele, seʻi tatou latalata atu i pisinisi. O le a ou taʻu atu ia te oe le mea e fai i nei fatu tuai.

Sui Faʻatonu o Sciences Faʻasaina Nikolai Petrovich Fursov

Muamua, o le auala sili e toe faʻaleleia ai fatu o le tuʻuina lea i totonu o le vai o le kiona kiona, pe, i ni tulaga ogaoga, i le timu. E te ave, sasaa le vai o le kiona meli i totonu o se pesini. E lava le kiona i luga o le auala. Na latou aumaia, na liusua i totonu o lau pesini, mo se faʻataʻitaʻiga. O oe o fatu. O oe, ioe, e tatau ona e sainia. Sainia - "41". Faʻaaoga le masani masani, laʻititi loa ona sainia - "41", ina ia le faʻafememeaʻi ai i matou. E mafai ona tele fatu, o lea e le tatau ona e tusia igoa i luga o ie taitasi, naʻo lalo o numera. Tomatoes - Nu. 15. Ave se paʻu ma se faailoga 15, ma o le a matou iloa mea o loʻo matou maua iinei.

Mo le galo o fatu, e suʻe ai le germination, e sili atu le faʻaaoga o le kiona

O le a se mea e mafai ona tatou faia? Aua nei sasaa saʻo fatu i totonu o lenei vai, ae tuu i totonu o le anufe, ae le o fatu uma. E manino lava o nai mea. Ina ia maua le siama, ua lava tele le ave, mo se faataitaiga, fatu e 5, ma fuafua le fatuina mai ia fatu. E manino lava o le sili atu o lau fatu e te faia, o le sili atu foi ona saʻo le iʻuga, ae e le tele a matou fatu. O le mea lea, tatou te afifiina i totonu o ia ituaiga, ma tuu i totonu o lenei vai.

Saunia ni fasi mea mo le galo o fatu Salu fatu mo le faʻamaʻi i luga o le ie Uu se afu ma fatu

Sa matou fafagaina kukama. Sook le tamato, tuu i latou iinei. E tatau ona susu mo le tusa ma le 12 itula. A uma lena, o le a le mea e tatau ona tatou faia? E mafai ona e faia lenei taotoga i le vevela o le potu. E sili atu, pe afai o le vevela e laʻititi maualuga - 25 tikeri. O le tulaga lelei lea o le vevela. Toe fai atu, "O fea e mafai ona ou maua ai se tasi?" I totonu o le faletaele i luga o le kapeneta i le pito i luga o le taualuga. Matagofie o le vevela ina ia vave ona tumu le fatu i le susu.

Faʻafefiloi i luga o laʻau i totonu o le vai faʻafefe

Ona tatau ai lea ona tatou togiina lenei vai laitiiti - o fatu na faatoa fufula mai le vai - ma tuu i totonu o se fagu (pe sili atu). Na o le aso ananafi, na ou tuuina ai fatu o isi ituaiga i totonu o se fagu, ae 7-8 tausaga foi. Ma matou te iloa e mafai ona teuina lelei kukama mo le tusa ma le 6 tausaga. O Tomatoes o loʻo i ai se fuainumera itiiti o le germination.

O se fagu o fatu e sili ona teuina i le faletaele, i le vevela o + 25ºC

O iinei o loʻo i ai tamato. Masalo mo se aso i le 25 tikeri o nai mea iti ua uma ona 'aina i aʻa.

Taʻu fatu tumato

Ae a le kukama? Seʻio tatou vaai. O le fatu na matuai suamalie moni lava i se aso i ni tulaga mafanafana i le 25 tikeri. Vaavaai, o nisi fatu ua maeʻa, paʻepaʻe papaʻe. Ae o le mea moni o le aso mo le filifiliga e le lava. Ina ia iloa ai pe lelei le germination pe leai foi, ia le itiiti ifo i le 3-4-5 aso e tatau ona pasia mo kukama, sina mea itiiti mo tamato.

Kukamato fatu

O le mea lea, tatou te tuu a tatou fatu i totonu o lenei fagu, tatou te toe faafoi nei fatu. Toe fai, tuu i totonu o se mafanafana, tapuni le tapuni. Mo le a? Ina ia aua neʻi faʻamagoina a tatou afifi, o a fatu.

O aso uma e le manaʻomia ona e tilotilo ai, ae pe a ma le 3 aso e te tilotilo ma iloa pe o le a le germination. Afai e tupu mai fatu e 5 fatu 4, e te maua se fuainumera atamai o le germination. Afai e tupu mai le 2 po o le 3, ona e iloa lea mai fatu e 10 ua saunia mo le luluina, na o le afa o le a totogo. O le mea lea, e mafai nei ona e fuafua pe fia fatu, atonu e te ono taufaaleaga pe a uma ona e faia sea siaki.

Mo ituaiga uma o fatu, ioe, ei ai se taimi mo le fuafuaina o le germination, e tusa ma le vaiaso. Taulai atu i se vaitaimi faapena. O nei fatu o kukama ua totogo e tusa ma le 8-10 aso.

Germinated fatu kukama mo 8-10 aso

Seʻio tatou vaʻai i le mea o le a oʻo mai. O le taimi lenei e tasi. E le tatau ona aumaia i latou i sea setete. Faʻapipiʻi i le 3-4, i tulaga ogaoga i le aso 5 - e te iloa o fatu e sili, lelei tele.

Ma iinei, faamolemole, pe o le a le tele na tupu mai ai le zucini. O le mea lava lea e tasi, o le vaiaso moni ua mavae atu. O le faamasaniga e matagofie. E mafai ona e vaʻaia le tele o fatu na e faʻamaluluina, pe fia fualaau, ma malamalama i le pasene o le germination o au fatu.

O lea la, oʻu pele, sei ou faaali atu ia te oe pe faapefea ona totogo. E moni lava o se vaiaso i nei tulaga mafanafana. Vaavaai pe o le a. Na tupu uma i se tasi pea.

Germinated zucchini fatu Laʻau Moli Vavae Germinated Carrot Seeds

Sei o tatou vaai po o le a le mea o tatou i ai. O iinei o loʻo i ai a matou kālati. O le mea lava e tasi, 10 10 aso moni lava, ma o le taimi nei o se germination matagofie. Ma matou te mautinoa o oe, e ui lava o le mea moni ua maeʻa a matou fatu, atonu o le 5-7-8 tausaga, o le a latou totogo ma aumai se seleselega i le tausaga a sau.

O lea, aʻu pele, ia mautinoa e siaki fatu mo le germination ia mautinoa pe aoga le faatauina o fatu fou ma le faʻaaluina o tupe, pe mafai foi ona e maua mai i fatu tuai. Ou te moomoo ia te oe manuia ma mea uma sili ona lelei.