Laʻau

Poppy

O le laau laʻau vao (Papaver) o se sui o le aiga poppy. O lenei ituaiga e tuufaatasia ai le sili atu ma le 100 ituaiga. O le laufanua o sea ituaiga laau e taua o Southern ma Central Europa, Ausetalia ma Asia. Faʻaleagaga faʻaleaganuʻu o loʻo maua i itulagi ma se vaʻaia, faʻapitoa ma le malulu. Latou te mananao foi e ola i nofoaga matutu, mo se faataitaiga, i toafa, steppes, semi-desert, ma i luga o papa ma papago. O lea fugalaau e totoina e avea o se mea teuteu ma togafitiga. I totonu o le tele o atunuu, ua faasaina le galueaiina o manufeʻai, talu ai o le tele o ona ituaiga e aofia ai vailaau nakoti. I nisi o atunuu, ua tupu pisinisi poppy e maua ai le opium, lea e maua mai i pusa le maalo. Opipi e faʻaaogaina e avea o se meafaitino mo le gaosiga o painkillers ma fualaau momoe.

Ua i ai i Roma Anamua ua iloa o poppy o loʻo i ai faʻamalolologa, i na aso na faia ai le suʻesuʻega o le opium, po o le, o ana paluga moe, na faia. O loʻo i ai faʻamatalaga e faapea o le saienisi igoa o lenei laau na fausia mai le upu Latina "papa", ua faaliliuina o le "tama", ona o le mea moni e faapea, ina ia faatoafilemuina ai le tagi o le tamaitiiti tagi, sa faaopoopoina fatu laau popoto i ana meaai.

I totonu o nuʻu Mulamasi o Asia Itiiti, na faasaina le ava i le Vaitau Tutotonu, ma sa ulaula opium. I le aluga o taimi, o lenei aga masani ua salalau i atunuu i sasaʻe, ma i le taimi nei o Saina o le tagata aupito tele lea o le opium. O le malo o Saina i le 1820 na faʻasaina ai le faʻatagaina o le 'ava malosi, ae ina ua mavae sina taimi, ina ua leiloloa le "opium" ma Egelani, ua toe faatagaina ai le opium. O le mea moni e faapea, o Egelani o se tamaoaiga tele mai le tuuina atu o lenei oloa i Saina. I aso nei, o le gaosiga o fualaau momoe o loʻo faia i Initia, Asia Minor, Saina ma Afghanistan. Ma i totonu o faifaatoaga, teuteu poppies, faapea foi ma a latou hybrids, e lauiloa. O lea ituaiga laau e mafai ona vaaia i rockeries po o fugalaau.

Poppy Features

O le poppy o se laau o le rhizome faʻamalosi, lea e mafai ona faʻailoaina, faʻalautele poʻo tausaga. O le aʻa o loʻo aʻafia loloto i le eleele, ma aʻa aʻa i luga o le itu, lea e faigofie ona sau i le taimi o le gafa. O le maualuga o aʻafiaga malosi malosi e mafai ona faʻaulu pe leai. Cirrus-faʻavae pe lau laulaau laupepa atoa e mafai ona faʻafeagai poʻo se isi itu, i luga o latou luga, o se tulafono, o loʻo i ai se lauulu lauulu lauulu. O fugalaau faʻapitoa masani ei ai le tele o stamens, o loʻo i luga o ni mamanu malolosi ma umi. I le avea ai o se tulafono, o fugalaau e tuʻufua, ae o loʻo i ai ituaiga o mea o loʻo avea ma vaega o mea e faʻalavelave ai. E mafai ona i ai moli moli, lanu piniki, paʻepaʻe, mūmū, samasama poʻo le samasama. O le fua o se pusa o foliga o kalapu, o totonu o ia fatu, o loʻo '' oloʻoina 'faʻatasi ai ma se' ie faʻapipiʻi poʻo le faʻafeiloaʻi. Pe a oʻo le pusa, e pupuʻu, ma o le a fetogi lau fatu i itu eseese i se mamao lelei. O fatu e tumau pea le aoga mo 3-4 tausaga.

Tuputupu ae fatu fatu

E le o ola le poppy tausaga e ala i fualaau, aua e maua ai fua lelei pe a lūlūina ile eleele. E le gata i lea, afai e te totoina sea laau i laau toto, ona ono maliu lea pe a uma ona totoina. E mafai ona ola aʻe poppy lapopoa i fualaau. A maeʻa le muamua muamua o laulaau lau laʻau moni e aliali mai i fualaau, e tatau ona pipii i se nofoaga tumau ile eleele.

O afea e toto ai poppy

Afai na faatauina mai fatu o sea ituaiga fugalaau i luga o le Initaneti, i se faleoloa faapitoa poo totonu o le faapaologa o le togalaau, ona masani lea latou te le manaomia le faatulagaina o sauniuniga. E tatau ona togafitia muamua fatu laau, ona o le mea lea ua totoina i totonu o le itulagi ma ni mafanafana mafanafana i le tautoulu po o vaiaso mulimuli o le taumalulu, ma e tatau ai ona mafai ona suatia fatu i le malulu. Afai e te fuafua e lulu le poppy i le tautotogo o le tautotogo, ona tatau loa lea ona siaki muamua fatu, ona o lenei mea ua ave i le fata o le pusaaisa ua fuafua mo fualaau faisua mo le 8 vaiaso. Afai e le faʻamafaʻaina fatu, o le a foliga mai o le a tele ni taimi mulimuli ane, ae o le a faʻagesegese lo latou atinaʻe.

E faʻapefea ona totoina se poppy i totonu o le togalaau

Toeitiiti lava o ituaiga uma ma ituaiga o fugalaau faapena e tupu lelei i nofoaga lelei. E tusa ai ma le palapala, o ituaiga uma ma ituaiga eseese ei ai o latou lava manaoga patino. O se ituaiga e tupu lelei i le eleele leaga e le manaʻomia ai le sauniuniga muamua o le saite. Afai e manaomia e le laau ni palapala lelei, ona tatau lea ona e eliina le saite ma le faʻaofiina o le faapalaga poʻo le fala o le ponaivi. Ina ia faafaigofie le lūlūina, ua fautuaina e faʻapipiʻi fatu i oneone lelei i se vaega e 1:10. Faʻamama le palapala i totonu o le nofoaga i le tolu-senitimita le loloto, ona tufatufaina atu lea o fatu i luga o le eleele e manaʻomia ona fufuluina ile pito i luga ma se fasi anufe o le eleele. O le totoina o lenei laau i laina e le o faataunuuina, ona e le mafai ona latou nofo i le nofoaga e te tuu ai. Ia mautinoa o le eleele i totonu o le togalaau e masani lava ona susu. A maeʻa ona toto, e tatau ona faʻanofo, ae o le va o le 15-20 inisi le umi e tatau ona matauina i le va o laau totō. Afai o le suluina sa faia i le tautotogo, ona tatau loa lea ona toto muamua laau pe a uma le 1-1.5 vaiaso. O le a ola le poppy pe a uma le 3-3.5 masina mai le aso o le luluina, o le taimi e fuga ai e 1-1.5 masina.

Tausia tagata popoto i totonu o le togalaau

O le tuputupu ae o se poppy e le faigata. E manaʻomia ona faʻamamuina i le taimi umi o le lāmala. A faʻamamaina laau, i le va o latou e tatau ona faʻamalo le palapala, faʻapea foʻi ma toso ese vao uma. Ina ia faʻaitiitia le numera o vao, faʻaleleia ma faʻaleleia, e tatau ona mulimulu luga o le 'upega tafaʻilagi.

E le talafeagai le fafagaina o fugalaau, ae e tatau ona maitauina latou te tali lelei i luga o laei. O le poppy e seasea lava ona maʻi, ma e le masani ai ona afaina ai iniseti leaga, o lea e faia ai togafitiga e pei ona tatau ai.

Pests ma faʻamaʻi o poppy

Afai e le lelei le tau, ona mafai lea e le poppy ona aʻafia le paʻu o le paʻu, peronosporosis (lemu palapala), alternariosis ma fusariosis.

Malosiaga malosi

O le paʻu palapala o se maʻi faʻaleagaina. I totonu o le togavao ua afaina i luga o lau o laulaau ua aliali mai ai se fugalaau faʻapipiʻi o lanu paʻepaʻe. A maeʻa sina taimi puupuu, e mou atu lenei maʻa, ae i lona tulaga o tino e ola ai le fuga, o laʻititi ia o lanu uliuli ma uliuli. O lenei faʻamaʻi tele e faʻalavelave ai paʻu popoto, ma aʻafia ai foʻi lona gaosiga. O le taimi lava e iloa ai le maʻi, e tatau ona galue le vao i se vaifofo o le soda (mo le 10 lita o le vai mai le 30 i le 50 kalama) poʻo le kopa (chloroxide) (mo le 1 le pakete vai 40 kalama). E le gata i lea, o le Medex e masani ona faʻaaogaina mo le susunuina, aʻo togafitiga faʻapitoa e pei o le taofiofi o le sinapi po o se faʻaoga o le kelele e sili ona aoga.

Peronosporosis

O le manava malosi (peronosporosis) o se maʻi faʻaleagaina. I le togavao ua pisia, o loʻo vaʻavaaia ai le vaeluaina o peduncles ma pine, ma o lanu lanu mumu-lanu e aliali mai i luga o laupepa lau, ma ua maeʻa ai. A mavae sina taimi, i luga o le pito i lalo o le laʻau i luga o le mama, se pepa o lanu viole-lanumeamata, lea e aofia ai spores spores. O lenei faʻamaʻi e faʻavaivaia ai fatu laau, aʻo laiti meaola na afaina ai e tupu aʻe i ogalaau matutua matutua, lea e tele naua fatu. I lenei tulaga, e tatau ona faʻatautaia le manaia e ala i le uiga lava e tasi i le taimi o le taua faasaga i le paʻu palapala.

Fusarium oe

Fusarium oe o se maʻi faʻaleaga. I totonu o le mea na tupu i le mea na tupu, o le pogisa o loʻo i ai i luga o lauʻau ma laulaʻau. O le suaina o le togavao ua matauina, faatasi ai ma le lafoaia ma le faaleagaina o capsule, lea ua maanuminumi ma vali i le enaena. Faʻatasi ma le faʻamaʻi Fusarium, e aʻafia le vascular system of the poppy. O lenei maʻi e manatu e le mafai ona faʻaleleia. O laau afaina e tatau ona aveesea mai le eleele ma faʻaumatia, ma o le nofoaga na latou ola aʻe ai e tatau ona faʻamaligiina i se vaifofo o soʻo se ula.

Alternariosis

Afai e aʻafia le laau ile fesuiaiga, ona fai lea o le ufiufi o le lanu o le olive i luga o pusa ma lapisi lau. O lenei faʻamaʻi e fungal foi. O se faʻamaʻi maʻi e tatau ona suʻaina i le Cuproxate, Fundazole, Bordeaux liquid poʻo le Oxychloride.

Ina ia taofia le faʻamalosia o maʻi faʻaleagaina, e tatau ona mataituina le fesuiaiga o fua. O lona uiga, i le eria o loʻo ola ai poppy, e le mafai ona totoina ia fugalaau mo le tolu tausaga. I le taimi foi o le autumn, o le togalaau ma le togalaau fualaau aina e tatau ona faasaolotoina mai laau toto e tatau ona susunuina. I le taimi lava e tasi, eliina le eleele i le loloto o le bayonet spade.

Mai iniseti uma, o le alofilima e sili ona afaina i le poppy, e taua foi le tulimanu faalilolilo. E afaina ai aʻa o le laau. O 'aʻai o lenei iniseti e' ai fualaau poppy. I nisi tulaga, o aphid e faʻapipiʻi i atigipusa ma pupu. Mo faamoemoega faʻasolosolo, mai otaota ao le i luluina fatu, Chlorophos granular (7%) poʻo le Bazudin (10%) e tatau ona faʻaofiina i le eleele. Afai e te ola i luga o le laau, e pei o se laau toto, ona tatau lea ona toe faaleleia nei tupe i le eleele i le va o laau totő, ma a uma ona totogo fugalaau, e tatau ona totoina laau toto ile 2 pe 3 i luga o le lau ma se vaifofo o Chlorofos. O le va o togafitiga e tatau ona 1.5 vaiaso. Afai ua faamautu le aphid, ona togafitia lea o togavao ma Actara, Antitlin poo Actellik.

Poppy pe a uma ona fuga

E tatau ona aveese le poppy tausaga malepelepe mai le palapala ma susunuina. Ina ia vave ona fuga, e tatau ona vave momotu ese pusa pusa. Afai e te le paʻi i le suʻega, ona faʻaalia lea o le fatuina o oe lava i le vaitau e sosoo ai. I le tautoulu, e tatau ona aveese otaota mai le saite ma eliina le palapala.

Afai o le poppy ua tupu aʻe o se laau toto, a maeʻa ona fufulu o le a leiloloa lona foliga matagofie, ma o le mea lea e tatau ona tipiina i luga o le laupepa. E le manaʻomia le puipuia o fugalaau faapena mo le taumalulu. Ae peitai, afai e foliga mai o le a malulu le taumalulu ma malulu, ona tatau lea ona lafoina le saite i lala laulaau po o laʻau malogo.

Ituaiga ma ituaiga o poppy ma ata ma faʻamatalaga

Ua uma ona taʻua i luga e faapea o faifaatoaga e totoina popoto, o tausaga ma tausaga. Lalo o le a faʻamatalaina na ituaiga o meaola e sili ona taʻutaʻua i totonu o faifaatoaga.

Poppy Single Poppy (papaver nudicaule), poʻo le papyrus poppy (papaver croceum)

O lenei laau totino i le aganuu ua tupu aʻe e pei o le tausaga. O lona lauʻeleʻele o Altai, Mongolia, Eastern Siberia ma Central Central Asia. O le maualuga o le mama e tusa ma le 0.3 m. O laupepa laʻau paʻu lanu e valiina i le lanu uliuli poʻo le lanumeamata, o latou foliga e mafai ona lauulu pe leai. O le aofaʻi o fugalaau e eseese mai le 25 i le 50 mm, o loʻo iai i luga o pedicels mamana, i le umi e oʻo mai i le 15 i le 20 senitimita. E mafai ona valivali samasama, paʻepaʻe poʻo le moli. E toto le laau ia Me ma Oketopa. Soo se vaega o lenei poppy ei ai le mea oona! E tele ituaiga o ituaiga, o le fugalaau e amata i vaiaso mulimuli o le tautotogo, ma e faaiuina i le faaiuga o le tautotogo:

  1. Popskyle. O le eseesega e faʻatusatusa ma e ofoofogia. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 0.25 m. O gafa e malosi tele, e faʻafefete i gusts o le matagi. O le tele o fugalaau o le lanu paʻu e tusa ma le 10 simita.
  2. Cardinal. O le maualuga o le vao e tusa ma le 0.4 mita, le lautele o fugalaau e tusa ma le 60 mm, o lo oi ai la latou lanu mumu.
  3. Sulfurum. O le togavao e oʻo i le maualuga 0.3 m. O fugalaau o lanu samasama-lemoni e tusa ma le 60 mm.
  4. Atlant. O le maualuga o le vao e 0.2 m. O fugalaau e oʻo i le 50 mm ma e mafai ona vali papaʻe ma samasama.
  5. Roseum. I luga o se togavao e oʻo atu i le maualuga 0.4 m, fugalaau fugalaau e ola, e i ai le lautele o le 60 mm.

Poppy Samoseyka (papaver rhoeas)

O lenei ituaiga e sau mai Central ma Europa i Sisifo, Asia Minor, o le totonugalemu tutotonu o Rusia ma le Metitirani. O ona laʻau vavalalata ua faʻasaina, o lo latou maualuga e eseese mai le 0.3 i le 0.6 mita. O lapisi laulamu e tolu-vaevaeina i lobe lapisi, ma o basal e tetele lapisi-vavaeese ma faʻamalosi. O lauulu lauulu o loʻo i ai i luga o laupepa laʻau ma togi. E oʻo atu i le 5 i le centimita le lautele o le vaomatua po o fugalaau faigofie, e valiina i lanu piniki, salmon, mumu ma le paʻepaʻe, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le lanu uliuli, ma e oʻo lava i lalo o petals e ono i ai se mea lanu. Fausiaina talu mai le 1596. O le faʻatoʻaga e totoina le tele o ituaiga ma ituaiga togalaau o lenei ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Shirley. I le maualuga, o lenei faatoaga e oʻo ile 0.75 mita. O fugalaau e lauiloa, latou te valiina i le lanu malamalama ma o latou lanu paʻepaʻe.
  2. Sogi ula. Fugalaau lua-faalua. I le vaeluaina, o lafumanu o loo i ai se lanu susulu, ae i le ogatotonu o loo latou valiina i se ata lafoia o le lanu tutusa.

Moe moe Poppy (Papaver somniferum), poo Opium Poppy

I lalo o tulaga masani, o lenei ituaiga o loʻo maua i le Metitirani. O le meter-maualuga, pisi laulamu, ua totoina laʻau ua valiina i lanumoana-lanumoana, o loʻo i ai se ufiufi paʻu i luga. O lapisi lapoa laʻau o loʻo i ai se foliga lautele, ma o laʻau e elliptical, ao lau lanu pito i luga e lanu enaena i le lanu, latou te faʻafefe. Fugalaau nofofua e faigofie pe faalua, o le lautele e 9-10 centimita. E valiina i lanu piniki, lilac, paʻepaʻe, lanu viole, mūmū po o le lilac, faʻafeiloaʻi ma taga i lalo ole petals o lanu paʻepaʻe po o le lanu uliuli. Fugalaau e tuʻuina i ni uumi uumi. Fugalaau e tafa mai i le taeao, ma mou i le afiafi. Fugalaau umi mai le tolu i le fa vaiaso. Na faʻaleleia talu mai le 1597. O se aiga fiafia e lauiloa:

  1. Fuʻa Tenimaka. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 0.75 m. O le mea lea, na faaigoaina le ituaiga ona o lona lanu e le masani ai: o se koluse paʻepaʻe o loʻo i luga o se mumu lanu mumu, o gaʻo i le pito. O se laau ua mamago e tumau lona aafiaga faafetai i fatuga matagofie o fatu.
  2. Aiga fiafia. I lenei ituaiga, o le pusa fatu ei ai se foliga e le masani ai, lea e foliga tutusa ma se tamaʻi vao e saofafai ma moa. O fugalaau e faʻaaogaina e fai ai vaʻa vevela.

O ituaiga o ituaiga o Pione o lenei ituaiga o meaola e lauiloa foi:

  1. Paʻu paepae. Ole tele laititi o le kiona-paʻuʻepuʻe paʻepaʻe o loʻo i luga o mita eletise mamana-maualuga.
  2. Yellow cloud. E tele le aoga o lanu laititi o se lanu auro.
  3. Lanu uliuli. Le lanu o le terry inflorescences o le lanu viole, o se paolo pogisa.
  4. Cartrose. Ua totoina le togavao ma oʻo atu i le 0.7-0.9 mita le maualuga. O le lanu mumu lanu moana e oʻo atu i le 9-10 centimeters, i le pito i lalo o petals ei ai sina lanu paʻepaʻe.
  5. Schneebal. O le maualuga o se faʻalaʻau totola e tusa ma le 0.8 mita. O fugalaau lanu o le lanu paʻepaʻe e oʻo ile 11 senitimita. O pito o petalifale i totonu e afaina.
  6. Miniature Rosenrot. O le maualuga o le vao e eseese mai le 0.4 i le 0.6 m. O lanu mumu lanu-mumu ei ai le lautele pe tusa ma le 10 simita. I le ogatotonu o petal o foliga o se lanu paʻepaʻe. O pito o petalifale i totonu o lo o gaogao.

E oʻo lava i tausaga taʻitasi, o meaola poppy e pei o le vevela ma le pikaina ua totoina.

I le avea ai o laau totō, o fai togalaau o vaeluagalemu, e pei o se tulafono, e tupu ai ni tagata popoto. O le mea na fanau mai ai se togavao vao o South Transcaucasia ma Asia Minor. O le malosi malosi, o vaimama saʻo ma vaimamago e oʻo atu i le maualuga 0.8-1 m. Pepa o lapisi lau o le Cirrus-dissected e oʻo ile umi o le 0.3 mita, o laulaau laʻau e le tele ma umi. O le aofaʻi o fugalaau e tasi e tusa ma le 18 inisi le umi, e iai la latou lanu mumu, e iai ni lanu uliuli i lalo o petals. E le sili atu ma le 15 aso le papa o poppy, ma o lona lanu uliuli lanu enaena e tosina ai pi i le togalaau. Na totoina talu mai le 1700. E masani ona lauiloa tagata o le togalaau o Oriental Pizzicato: o laau malolosi e oo atu i le afa mita le maualuga, o fugalaau e valiina i le paʻepaʻe, lilac, lanu piniki, ma isi lanu moli ma le mumu. O ituaiga sili ona lauiloa o:

  1. Matagofie Queen. O le maualuga o le vao e 0.9 mita.
  2. Lanu uliuli ma papae. O le togavao e oʻo i le maualuga e tusa ma le 0.8 m. O fugalaau e paʻepaʻe, i le pito i lalo o paluga faʻasolosolo o loʻo i ai se mea lanu uliuli.
  3. Blue moon. O le maualuga o laʻau e tusa ma le 1 mita le lautele o le fugalaau e 0.25 m, o loʻo i ai la latou lanu piniki, o petals ua lafoina i le lanumoana.
  4. Cedric Morris. O le maualuga o le vaomatua e tusa ma le 0.8 m. O fugalaau lapopoa e tetele tele, i le pito i lalo o paluga ua gaosia ei ai se mea lanu uliuli.
  5. Curlilock. O le maualuga o le vaomatua e tusa ma le 0.7 m. O fugalaau e moli lemu. O se vaʻamea uliuli e tu i le pito i lalo o pusi faʻamau i le pito.
  6. Allegro. Laʻau maualuga 0.4 m, e amata ona fuga i le tausaga o le luluina. O fugalaau e matagofie tele ma tele.

O ituaiga nei e masani ona lauiloa i le faatoaga: Garden Glory, Glowing Ambers, Mrs. Perry, Karin, Klein Tangerin, Marcus Perry, Pettis Plum, Perris White, Piccotti, Sultan, Terkenlui, Terkish Delight ma isi.

O ituaiga ituaiga o popola o loʻo faʻaleleia: Alpine, Amur, Atlantic, lanu paʻepaʻe, po o le mauga, tagata fai lafoga, Lapland, Miyabe, Scandinavian, vaʻa, Tatra ma Tien Shan. Ae e tatau ona maitauina o nei meaola uma e itiiti ifo le teuteuina pe a faatusatusa i paga o meaola.

Poppy mea totino: faʻaleagaina ma faamanuiaga

Faʻaaogaina mea taua o poppy

I le fiaselau tausaga talu ai, na iloa ai meatotino o opium poppy. O se vaiinu na saunia mai fatu o sea laau, lea na faʻaaogaina e avea o se mea e momoe ai ma se pulu. O lenei laau na sili ona lauiloa i Ancient Greece: o tala e fai mai o le atua mo miti Morpheus ma le moe Gipson e masani ona tauaveina fatu fatu, ma Hera, le atua fafine o le fausiaina. I le taimi o le nofoaʻiga a Charlemagne i Europa, o le poppy sa maualuga lona tau, o lea na tatau ai i tagata nuʻu ona tuʻuina atu lita e 26 o lenei laau i le setete. Sa faʻaaogaina e togafitia ai maʻi, ma na tuʻuina atu foi i le tamaititi mo se moe sili atu. I na aso, e leai se tasi na iloa o fatu popoto e le saogalemu. I le senituri lona 16, na tusia ai e James Theodorus, o se failaʻau ma se fomaʻi, se tusi e igoa o Poppy Seed Juice, lea na faamatalaina ai le lelei ma le afaina o fatu poppy.

O fualaau paluga e aofia ai gaʻo, sugars ma proteins, vitamini E, PP, cobalt, copper, zinc, phosphorus, elemene ma le sulfur elemene, ma petals e aofia ai le suauʻu gaʻo, vitamini C, alkaloids, glycosides, anthocyanins, flavonoids, meaola faʻasaina ma le gum. O fuālaʻau manogi e sili ona taua e aofia ai le suauu popo poppy. E faʻaaoga i le gaosiga o vali ma vali.

O fualaau pope lanu moana e faʻaaogaina e avea o se faʻamoemoega, ma latou faia foi se teuteuga e faʻasaʻo ai le tiga i taliga ma le tootai. O sauniuniga o fatu o le poppy e faʻaaogaina i le togafitiga o le siʻomia, paumonia, maʻi o le ate, gasegase taʻavale ma le afaina. O se teuteuga o aʻa poppy e faʻaaogaina e togafitia ai migraines ma le mumū o le nerve sciatic. O se teuteuga o fatu e faʻaaogaina e faʻaleleia ai otaota. O lea ituaiga laau e faʻaaogaina mo le vevela tele, afaina o le vevela, le o le aisa ma le manava. O vailaʻau faʻamalosi nei o loʻo gaosia i luga o le faavae o poppy: Morphine, Narcein, Codeine, Papaverine ma le Nakoti. E le mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le feutagai ma lau fomaʻi.

Faʻaleagaina

O loʻo i ai tagata ua faʻasaina ona latou faʻaaogaina oloa na faia i luga o tagata popoto. E aofia ai: tagata matutua, tamaiti laiti ei lalo ifo o le lua tausaga le matutua, tagata e le masani i le ava malosi. Ma o nei fualaau faasaina e le mafai ona ave i tagata e maua i le gallstone, o le pulmonary emphysema, le respiratory depression, anoxemia, bronchial asthma poo le tumau o le le mautonu.