Isi

Filifili se mutia mo eleele palapala

E i ai se vaega tele i le maota o le atunuʻu. Ou te fia faʻamalosia o ia - ia tupu se laumei lanu meamata lanu meamata. Ae e le tupu i se eleele. O le fesili e tulaʻi mai: o le fea laʻau e sili ona totoina i luga o le eleele palapala? O le a le mea e tatau ai mo lenei mea, o le a le tekinolosi e pipii i ai?

O le manaʻo e tupu se laʻau mama e malamalama lelei. Ae ina ia maua se taunuuga agavaa i le iuga, o le ae faia le tele o taumafaiga. E le gata i lea, o le ituaiga o palapala o le a aafia ai le filifiliga o fatu ma totoina tekinolosi. Afai o mea uma e masani ai, e leai se mea e popole ai. O le a le mea e fai i le i ai o le eleele palapala? I le tali o loʻo i lalo, o le fesili o le a faʻamalamalamaina atoa: o le fea laʻau e sili ona totoina i luga o eleele palapala?

O nisi mea

E pei ona e iloa, o le i ai i le lalolagi o se aofaiga tele o loam e aʻafia ai ituaiga uma o laau. Faatasi ai ma ona vaivaiga e mafai ona faailoaina:

  • le lelei o le suavai
  • faʻamauina o le susu;
  • vaivai i luga.

O le mea lea e tau atu i le oti o laau totō poʻo a latou fatu. Ae ui i lea, ua fai mai tagata atamamai e lava le faʻaalu mo ni nai aso, ma o le a mafai ona amata totoina vao mutia.

O le galueina o le eleele e tatau ona amataina pe a maeʻa maeʻa, o lona uiga, i le amataga o le taumafanafana.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Ina ia mafai ona faʻamaeʻaina mea uma ma ia le faia se mea sese, ia mulimuli i se faigofie algorithm o taga:

  1. Faʻaauau le saite. Aveeseina o lapisi, maa, lala ma vao.
  2. Tatalo le saite. O le loloto e tatau ona tusa ma le 15 cm. I le lava lava laasaga, e fautuaina le faaopoopoina o le lime, lea e faʻamautuina ai le tali malie.
  3. Faatulagaina o se alavai. O lena vai e vave ona lafoaʻi le mutia, e tatau ona faia se pusa mai le ogatotonu i pito.
  4. Fertilizer application. E leai lava ni tapulaa, talu ai o mea uma e lua ma meaola e talafeagai. Ae ui i lea, e tatau ona nofo i luga o le mea mulimuli, talu ai o le a maua ai le tele o le friability ma le manava.
  5. Lauina. Ina ia aloese mai faigata i lenei faagasologa, e fautuaina e fai togalaau le vaeluaina o le vaega i le 1 × 1m sikuea2. A uma ona lūlūina, o le fatu o loʻo faʻapipiʻiina i le uila, lea e maua ai le sili atu o le faʻaauau o fatu ma fanua.
  6. Faʻasa. I le 2 vaiaso muamua, e tatau ona faʻamalosia le faʻamamaina ina ia tupu tele le mutia vao. Faaaoga le paso mo le timu.

Afai e faʻaaogaina vaovao e pulea ai vao, ona maeʻa ai lea o le le itiiti ifo i le 14 aso e tatau ona pasi ina ia le mou atu fatu o le mutia.

O faagasologa uma e manaʻomia ai taumafaiga. O le mea lea, afai e te manaʻo e maua se matagofie lanumeamata lanumeamata i lau teritori, o le ae faia se taumafaiga laitiiti.