Fugalaau

Aoao e tausi lelei le zygocactus

I le ogatotonu o le taumalulu i luga o windowsills e masani lava ona e vaaia le vao e lanuina i piniki matagofie, fugalaau poo fugalaau paʻepaʻe i pito o lala. O lenei zigocactus o se laau o le genus epiphytic cacti. Matou te masani ona taʻua o ia o le Decembrist - e ala i le vaitau o le vaitau, poʻo Schlumberger, ma i Europa - o se fugalaau Kerisimasi.

Faamatalaga faʻatau

I le natura, o le zygocactus o loʻo maua i le vaomatua o Pasila. O iina e tupu ai i luga o lala laau, pei o isi epiphytes. O latou aʻa e le lelei, vaivai. O lala o Schlumbergera e laugatasi, faʻatasi ma vaitusi i autafa. O lenei ituaiga cactus e leai ni laau tuitui. O fugalaau e lapopoʻa, tele-fusi, o loʻo i pito pito i tua. Le lanu o fugalaau e paʻepaʻe, piniki, mumu lanumumu. E i ai lanu moli ma lanu violē.

Na oʻo mai le laau i Europa i le luaselau tausaga ua mavae, faʻafetai i se faʻaputu pulou ma vave ona maua le lauiloa ona o le puao ma le taumalulu o le taumalulu i le itu i matu.

Faʻafefea ona tausi le zygocactus

O lenei laau e le lelei, ae mo le tele o fugalaau, e tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono ma iloa periota o le vaitau o le olaga lea e ese ai le tausiga. E fa taimi faʻapitoa:

  1. Le faaiuga o le taumalulu ma le tautotogo. Taimi e malolo ai. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le fugalaau se malamalama malamalama pe feʻaveaʻi, maualalo le maualalo - + 12-15 ° C, faʻafeoloolo masani ma le faʻafefe.
  2. Summer Atinaʻe tuputupu ae. Taimi o le malamalama, maualuga maualuga, faʻafefete ma faʻafefe. E tatau ona faateleina le vevela i le + 17-22 ° C.
  3. Autumn I le taimi o le taotoga, e sili atu le faʻaalia o le laau i le itu i matu poʻo le itu i matu o le itu i sisifo, faʻaitiitia le vevela o le ea i le + 12-15 ° C, faʻaitiitia le faʻafeinu ma faʻaitiitia le faʻamalolo.
  4. Le amataga ma le ogatotonu o le taumalulu. I le vaitau o le fuga, e tatau ona siitia le vevela i le + 17-22 ° C, faʻaleleia le maualuga o le 'ea ma le faʻamaina.

I le taimi o le fugalaau, e tatau ona faia ma le faaeteete le totoina, puipuia le vai mai le ulu atu i fugalaau. Toe faʻaleleia le fugalaau i se isi nofoaga e le manaʻomia.

Faʻafefea ona suia se fugalaau

Zigocactus ua totoina i le faaiuga o le taumalulu ina ua maeʻa.

O laau talavou e totoina i tausaga uma, tagata matutua pe a mavae ni nai tausaga.

Pe a sii se poti fou mo Decembrist, taofi i se lautele ma le papaʻu, ona o ona aa e le mafai ona tupu loloto, ae i le lautele.

O le palapala ia te ia e tatau ona mama, manava, pisia. I le pito i lalo o le fagu e tusa ma le tolu o le loloto e sasaa ai alavai - piliki piliki, tamai lapoʻa lautele. E mafai ona e faʻaopopo le paʻu o le malala. O le a sili atu ona faigofie ma faʻamaʻi le sui. O sina paluga eleele fou e sasaa mai i luga o le alavai, o se laau e ave faʻatasi ma sina paluga o le eleele, o le sili atu o le a luluina lemu ma tuʻu i se nofoaga fou. O aʻa e tatau ona salalau lelei. Ona faasolosolo malie lea ona faaopoopo le eleele fou ma faʻamafu. A maeʻa ona totōina, ona faʻasaina lea o le Decembrist ma faʻasalalauina.

E ala i le tausisia o tulafono mo le tausiga o zigocactus i le fale, e mafai ona e maua tutusa fua e pei o le ata oi lalo:

O se faʻamalotu malosi tele e faigofie ona faʻamalosi. Tau lava o le tipi ese o isi fugālaau pe faʻapuʻupuʻu i le fusiina o sooga faʻatasi ma ou lima. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lenei mea.

O se togavao e lelei ona faʻaleleia o le a faʻamalamalama lelei lava, e le maua ai le maʻi i le eseese o le pala ma fuga faatasi.

Faalauiloa faapolopolo

I le fale, e faigofie ona faʻalauiloa le zygocactus vegetatively. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea ao le i amataina se vaitaimi o le alualu i luma - i le taufaʻaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. Ina ia maua ni tipi, e tatau ona e vaʻavaʻai ma le faʻaeteete i le tasi lima se vaega o le aʻa ma 2-3 vaega, taofi le isi ma le isi lima.

Oti ese le zygocactus i ou lima, e aunoa ma le fesoasoani a seleulu.

O mea na mafua ai ona faʻamago mo le lua i le tolu aso, ona tuʻu lea i totonu o se atigipusa i le oneone susu, sina loloto. O le laau totō ua ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga, o le faia o se fale laititi. Aʻo leʻi oʻo mai aʻa, e tuʻuina totō i se mea manaia, mafanafana, aloese mai le susulu o le lā. O se falemaʻai e faʻapipiʻi ma faʻafefeteina le oneone. O laupepa e taofiofia e totoina i se nofoaga tumau.

Faʻalogo lelei i le totoina saʻo o le zygocactus i le ata:

Aisea e le fuga ai le Decembrist

Atonu e tele mafuaaga:

  1. A o leʻi fuga, e tatau ona pasia e le zigocactus se taimi malolo. I le taimi nei, o loʻo ia maua le malosi ma tuʻu ai fugalaau. Afai e le mafai e le Decembrist ona pikiina mai ia Novema, o lona uiga i le taimi o le taotoga e tele naua le vevela poʻo le inu tele.
  2. Taumafai e toe fetuʻunaʻi le fagu mai lea nofoaga i lea nofoaga i se mea itiiti e mafai ai.
  3. Tele eleele leaga. Fafagaina le fale o se faʻalavelave faʻapitoa e maua ai le mea e maua mai ai.

I lalo o nei tulafono faigofie mo le tausiga o zigocactus i taumalulu uma o le a fiafia ia te oe i le felafolafoaʻi fiafia o fugalaau.