Fugalaau

Fugalaau taʻitasi e mafai ona fuga i le taumafanafana atoa ma o latou igoa

O le fugalaau o se vaega taua o soʻo se fuafuaga a le tagata lava ia. O fugalaau totō e molimau i le tofo o tagata e ona ma e mafai ona faʻaali atu i tuaoi poʻo ni tagata alolofa. O loʻo siosiomia e fugalaau susulu, e te lagona le fiafia moni, ona e le mafai ona e lagona le leo o le aai ma fiafia i le malologa.

Fugalaau fugalaau

Aʻo leʻi faia tonu le totoina o laau toto, e tatau ona e suʻesuʻeina foliga o le eleele, malamalama o le nofoaga, ia amanaʻia tulaga e tatau ai mo le tasi po o le isi laau, ma ia iloa foi le taimi e fuga ai. I lenei tulaga, o le fugalaau o le a amata i le amataga o le tautotogo ma faaiu i le tau o le tautotogo. Pe a fuafuaina se togalaau fugalaau, maka nofoaga sili ona susulu ma paolo. Manaomia fuafua le tele o le moega fugalaau, le nofoaga o vailaau, lanu eseese, taimi ma le taimi o le fuga.

O faʻamanuiaga o le fugaina o taumafanafana uma

Afai e te fiafia e fiafia i le natura i totonu o le atunuu i masina uma sei vagana ai masina malulu, ona fuga mai ai lea o fugalaau i le taumafanafana uma, e mafai ona e fiafia ia latou matagofie ia Iuni ma Oketopa, o mea ia e te manaʻomia. Faʻamatalaga, e le pei o tausaga, lea e maua ai le lalelei umi, faʻamolemole mata na o le tasi le masina. O fugalaau toto i taimi eseese, faʻatasi i se manatu faʻafefe, o le a aumaia ai se taunuuga lelei - o le a fesuiaʻi lau fugalaau i le taimi atoa o le taumafanafana ma foliga ma lanu. O le taumafanafana uma i le fale i totonu o le togalaau o le ae faʻatasi ai ma se faʻafanua e fesuisuiaʻi pea.

Afai e te manaʻo ia totogo laau i le fugalaau e aunoa ma ni faʻalavelave, filifili mai i latou e faʻafefiloi ma le tasi i le lanu ma sili atu le tausiga tutusa. Fugalaau e fefefe i le susulu o le la, faatasi ai ma i latou e sili ia i latou, o le a le tutupu faatasi. Aua nei galo e uiga i le taimi o le fuga, lea o le a aafia ai le susulu o le fugalaau.

Tulaga taʻutaʻua poʻo le tausaga?

O tau o galuega a le au faifaatoaga amateur e faaitiitia i taimi e faia ai filifiliga e fiafia i ai. Leai se tau e manaʻomia, o fugalaau e fesuisuiai i soʻo se tau. O le mea lea, e mafai ona e vaʻaia ni moega fugalaau matagofie ma matagofie i luga o togalaau. Afai o fugalaau filifilia i le fale o le fale o le a fiafia i fugalaau, ona e faamemelo lea i la latou lanu mo le silia ma le tasi le tausaga. O loʻo i ai le malosi e mafai ai ona sili atu ma sili atu le matagofie i taimi taʻitasi, o lea o le a suia ai le saite. E le gata i lea, o le ae lavea tele i luga o fatu. Ae peitai, a uma ona totōina, o le a manaʻomia pea ona e tausia lelei, ma o loʻo faʻafeiloaʻi foi i le palapala.

O fualaau toto e tupu mai i na o le tulaga maualuga o le gafatiaina o le gaosiga i le lalolagi. O nisi faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, lea e atagia mai i le teuina o puluvao i nofoaga faapitoa ua atofaina ma le tulaga talafeagai o le vevela ma le susu.

Tausaga taʻitasi e uiga i le vevela o le alofalea e taofia ai i latou mai le ola ai i le tau malulu malulu. Ae aua nei e faanatinati e lafoaia. O i latou e tele ni mea e uiga i fugalaau taʻitasi, latou te faamemelo i lo latou lalelei susulu, lea e tuleia ai i latou i le tausaga faʻaletausaga o le totōina o petunias manogi, pipiʻi, fala. O le isi mea faaopoopo o lena tausaga e mafai ai e oe ona sui le mamanu i tausaga taʻitasi - mo le tausaga lenei, ua tanumia le moega fugalaau i fualaʻau ma le dope, i le tausaga a sau e mafai ona e fiafia i calendula ma balsamine.

Faʻamatalaga: faʻavasegaga

O fugalaau lalelei e le lelei ma taofi o latou uiga sili ona teuteu mo se taimi umi. La latou O se aganuu le vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  1. Faʻaauau mo le taumalulu i le eleele.
  2. Manaomia le aveeseina mai le eleele mo le taumalulu i tulaga o le teuina o mafanafana. O fugalaau faapena e le mafai ona faapalepale i le vevela. O le mea lea, pe a filifilia fugalaau, e tatau ona taulaʻi faapitoa i lenei mea.

O faʻamatalaga e iloa ai le auala e faʻafetaui lelei ai i le tau malulu e aofia ai fetu, primrose, fuchsia, peonies, lilies o le vanu, asters, phloxes ma isi.

O le vaega lona lua e aofia ai dahlias mataʻutia, gladioli, faʻalauiloa, ma tola.

Fugalaau matagofie e fuga i le taumafanafana uma, e mafai ona vaevaeina i le maualuga, lea e fesoasoani i le fatuina o ni mea lelei tele:

  1. O le maualalo o le tuputupu aʻe e faʻaogaina mo togalaau ma o se lauulu o moega fugalaau. Faʻaaoga le mauga o le gerbil, saxifrage, irisi iriseti, cloves. E le gata i lea, o lenei vaega o fugalaau e eseese i le la. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le paolo, o se matala matala, o se mea itiiti e ola lelei.
  2. O fugalaau tetele e pei o fugalaau e fiafia faapitoa i tagata o le taumafanafana o loo i ai igoa: Turiki, o le peony, o le phlox panic. O lenei vaega o fugalaau e masani lava, aua e soʻosoʻo lelei i le pupuu ma le uumi. O lo latou maualuga e le sili atu i le 80 cm.
  3. O le tele o fugalaau e fuga mai i le taumafanafana uma, o loʻo faʻatusalia e asters, dahlias ma isi laau totino, faʻalelei lelei ma faʻapipiʻi le moega fugalaau i laʻititi ma laʻititi laʻititi. O le sili ona lauiloa ma alofagia e le tele o faifaatoaga faifaatoaga o le faʻasologa o oloa, lea o loʻo i ai fugalaau susulu ma laʻau suamalie.

O nei fugalaau fugalaau e felagolagomai atoatoa i le mamanu na faia o le fugalaau. O le mea autu o le amanaia lea o le vaitau o le fugalaau taʻitasi taʻitasi, ona mafai lea ona e fiafia i se fugalaau matagofie i le taumafanafana. E foliga lelei i le ogatotonu o le fugalaau. O loʻo siomia ai i latou e avea o se mea teuteu o le aufailotu ma le maualalo o sui o faʻalapotopotoga. A totoina fatu, ia maitau o nisi fugalaau fiafia tele i le la. O le mea lea, afai oe tilotilo i togalaau fugalaau mai le itu i mātū, ia sauni mo le mea moni o le a liliu mai ia mata i le isi itu o oe i le tele o taimi. Lupins, zinnias, irises e faapitoa le malamalama i le la.

Tausaga Faaletausaga: Vaega

Pe a faatusatusa i tulaga masani, o tausaga taʻitasi e sili atu le malosi o galuega. I le tautotogo, e mafai ona saunia ni laau toto, ona faʻafefeteina lea i le eleele pe totoina sao i totonu. Mai le manuia - latou te le manaʻomia ona saunia mo le maluluE pei ona latou faia i meaʻai, o loʻo i ai ni mea e le lelei. Fugalaau taʻitasi e mafai ona avea o se teuteuga o soʻo se togalaau, talu ai o loʻo i ai se manogi manogi ma se vaitau o le vaʻaiga "umi". Mai le ogatotonu o le taumafanafana i le tele o puluʻu i le togalaau e mafai ona e faamemelo i le zinnia, calendula ma isi. Fuga o popupies, o le begonias, o suauu, alissums.

E tusa ai ma tu ma aga masani, o fugalaau taʻitasi i totonu o se togalaau poʻo se togalaau fualaau aina ua tupu e aunoa ma ni fatu laau. O nisi sui ua sauni e fuga i le 13 vaiaso. E mafai ona maua muamua le fugalaau e ala i le faʻaaogaina o laau.

Aʻo le i faia se filifiliga o le tausaga, e tatau suʻesuʻe lelei le palapala togalaau i le lumanaʻi, o le maualuga o le malamalama, o le susu, o le maua o vaiinu masani, mafaufau e uiga i se lanu lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mamalu o le taeao e le fiafia i faʻataʻitaʻiga, o oneone e tatau ona avea ma vaega o le eleele mo le tulimanu, filifili nofoaga lafulafi mo se aster, ma o le logo vaivai o le a le taliaina toleniga maualuga.

O le a maua ni faʻamatalaga lelei i le tulaga o le totōina o laau saʻo ua filifilia e tusa ai ma le taimi o le fuga. O foliga vaaia matagofie o moega fugalaau o le a tausia mo le 4-6 masina, i le mea moni, lua vaitau.

E mafai foʻi fugalaau taʻitasi vaevaeina i vaega i le maualuga:

  1. O le mea sili ona itiiti o le phfx phlox, esholtzia, o le marigold. O lenei vaega e aofia ai le lobelia ma le solane. Latou te matua felagolagomaʻi ma tausaga taʻitasi ma mea e sili atu nai lo le tele. Atoatoa mo le teuteuina o togalaau ma alite alpine.
  2. Soso atu i se laau laʻau-tele ma igoa: snapdragon, nasturtium, dahlia. E iai fualaau taʻitasi e mafai ona fausia ai se togavao. Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele tagata e fiafia i petunia, o isi e pei o le suauu paʻu, lea e mafai ona tupu e pei o se laau. O lenei kulupu e aofia ai foʻi faʻamatalaga siaki.
  3. Tausaga taʻitasi e oʻo atu i le maualuga: delphinium, matagi mataʻutia, mamalu taeao. E tele taimi i totonu o le togalaau e mafai ona e maitauina le matagofie o le faʻalauiloa faaletausaga o tupe-rose. O fugalaau faapena e manogi uma i le taumafanafana, lea e le mafai ona latou faia.

Lalagaina tausaga taʻitasi e sili ona lelei teuteu puipui ma faoma paʻu'ū vao o le a tuʻuina atu se vaega o le faʻamafanafanaga i le terrace poʻo le faletusi i totonu o le atunuʻu.

Fugalaau taʻitasi, e ui lava e le lelei, ae e manaʻomia lava le tausiga. Latou te fiafia e gauai ma avatu le matagofie i le toe foi atu i na fai togalaau o loʻo auai moni i totonu. Ua totoina i se tamai fatu, e tupu mai ai se fugalaau manaia. Fesoasoani ia latou ola i se olaga puupuu i le faamafanafanaga atoatoa, ona latou tausia foi lea o oe - o le a latou tumu lou olaga i lanu, aua e mafai ona e faamemelo ia i latou i le taumafanafana.

Fugalaau taʻitasi