O laau

Spirea Iapani togavao ma tausia Photo ma le faʻamatalaga o ituaiga Laʻau faʻapenaina e ala i laʻau ma fatu Faʻatoʻa

Spirea totoina ma togafitiga ata

O le Spirea o se laau toto ma le maualuga o le 0.15 - 2 m. I le lalolagi e sili atu i le 90 ituaiga o spirai ma itu eseese o lālā - e mafai ona faʻasaina, salalau, pepelo. O le tele o lanu o laʻau, laʻau, palealii, malamalama i le taimi o le fausiaina o vao, vave faʻaleleia pe a uma ona faʻaalia i tulaga leaga, o uiga taua ia e iloagofie ai le tele o isi mea totino faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le faʻatoʻaga.

Iapani Iapani e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o fanua i soo se mea, e oʻo lava i nofoaga pito i matu. E ia te ia uma foliga o se laau lelei mo le togalaau. E faʻamaeʻa taʻitasi taʻitasi tausaga taʻitasi i se lapoʻa tele ma le tele o piniki piniki. Ua ufitia i fugalaau mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le amataga o le tau malulu. E le lelei, faʻapitoa ona faʻamalosi, ma lauolaola matagofie e mafai ona teuteuina soo se mea, e oʻo lava ile laufanua sili ona lalelei.

Faamatalaga o le Japanese Spirea

Iapani Spirea i le ata tusi ata

Japanese Spirea Spiraea japonica - o se sui o le aiga o Rosaceae - na malaga mai ia i matou mai Iapani ma Saina. O se vaega o laʻau elliptical poʻo ovoid, pe a latou fuga, e lanu mumu-lanu enaena, liliu lauusiusi i le tau mafanafana, ma le fuga o le autumn e toe suia lanu i le lanu enaena. Faʻatauga, faʻaaogaina o lenei aʻafiaga, faʻataʻitaʻiina le tele o ituaiga faʻamaʻi laʻau e le masani ai e suia i le gasologa o le vaitau.

O le umi o le fuga o le fugalaau Iapani o se faʻamaumauga. O ona lanumoana lanumumu-mumu e aoina e ala i le matagofie o mea e tutupu mai. Talu mai le ogatotonu o Iuni, e ufiufi i puʻu manogi o fugalaau. O lenei vaaiga ofoofogia e mafai ona tumau seia oʻo i le amataga o le tau malulu. Iapani Spirea e tele ituaiga o togalaau, eseese i le lanu o fugalaau, o le maualuga o le vao ma le tele o laulaau laulaau.

E faʻapefea ona tausia le fanua

E ui lava i lo latou le mautonu, o le togavao Iapani e fiafia i nofoaga lelei-susulu i eleele laulelei. E mafai e ia ona lagona le manaia i nofoaga malulu, ae o le fugalaau o le a le maua se mea e mataʻina, ma o laʻau e le lanu lanu.

E sili ona lelei le faʻaleleia i le amataga o le vaitau. Pe a faʻatau mai laau toto, latou te filifilia ni faʻataʻitaʻiga e leʻi oʻo i le tuputupu ae ma ni ola ola i lālā. Ia siaki ma le faaeteete aʻa ma mama - e le tatau ona gau pe a punou.

E faʻapefea ona totoina se sikira e taʻuina le vitio:

Afai o laau totō o loʻo i ai se aʻa faʻamau, ona mafai lea e le laau ona fuga lau. I lenei tulaga, mataʻituina ma le faaeteete uma lālā ma laʻau - e le tatau ona faʻanoanoa ma matutu, ma o le eleele i totonu o le pusa e tatau ona mago pe susu. I le tulaga o le faʻatumu poʻo le faʻamaʻavale ao iai i totonu o le atigipusa, o le a mate ai sea laau.

Ua saunia se lua e tulaueleele ai ma se voluma e sili atu i le maualuga o aʻa - ia mafaufau i le alualu i luma. Lafoaʻi mai le paʻu tuai piliki po o le faalautele o le omea o loʻo taatia i le pito i lalo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina tino o le puafiti, pe a uma ona fuga i le telē o se kiona. Vaʻavaʻai vaʻavaʻai ma organics ma fefiloi.

E sili ona lelei le faʻaleleia o le tau i le timu ma le timu. I le tuʻuina o aʻa i totonu o le lua, e faʻafefiloi lemu i le eleele ma faʻaleleia lelei. E tatau ona iʻu i le pito i lalo le ua aʻa. O le eleele faʻataʻamilo i le togavao ua mulimulitaʻi lelei - o le a taofia ai le faʻaeʻeina o le susu ma le faʻavaeina o le palapala.

A maeʻa le aso poʻo le lua, ona toto ai lea o lauʻau ma lau paʻu ma le vai amonia. O loʻo galue o se vailaau e faʻamalosi ai fualaau faʻasaina - e maua ai mea taumafa i le laau i le taimi e le mafai ai e aʻa ona faataunuu o latou tiute saʻo.

Faʻasa

Vai faʻamaʻa le laau pe afai e leʻi timu mo se taimi umi. Afai e timu i nisi o taimi, e le mafai ona e faʻafeinuina le palapala. Mulch o le a fesoasoani e faatumauina le susu.

O le isi laʻei pito i luga aoga: o se sipuni sipuni o le ammonia ua faʻamaʻapeina i le 10 lita o le vai. E mafai ona faʻafefeteina togāʻau i se vaifofo mai le faʻafeinuina ina ia faʻamamaina uma laʻau ma lala. O le isi vaifofo e mafai ona faʻafeinuina i isi laau. Amio vave faʻavaveina Amonaia, o le mea lea e faʻaaoga vave le fofo ma e le o teuina.

O le fofo o Amoni o se meafaigaluega lelei i se vailaʻau faigofie faigofie, e mafai ona latou fafagaina le vaalele i se tulaga faigata ma vave faʻaleleia atili le tuputupu ae o le matūaʻe ma le toe faʻaleleia.

O le eleele i lalo o le vao e teuina i taimi uma i se tulaga mataga - e maua lea i le mulching i le paʻu, paʻu poʻo le faapalaga.

Laʻei pito sili

Mo le faʻaleleia o le lelei o le fuga, e fafagaina le fagaga pe a uma le fufuluina o le tautotogo i le suavai suamalie, ma i le ogatotonu o le taumafanafana, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le fugalaʻau faʻasaina ma le faʻaopoopoga o le superphosphate. Fai lenei mea pe a uma ona faʻamalosia le suavai poʻo le taimi o timuga.

O le Spirea e matua faamaoni lava i le malulu malulu, ae ia aloese mai le maalili i le leai o se kiona, e aoga le ufiufi o aʻa ma le vaega pito i lalo o le laau ma le mamago mama, moa, vao ma le laʻau. O lenei mea e sili ona moni mo talavou laiti po oe leʻi leva ona totoina vao.

Paʻu teuteuina spirea vitio teuteuina ata

E mafai e Spirea ma e tatau ona tuʻuina i le teuteu malosi. E vave lava ona vave faʻaolaina ma maua ai le malosi. O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo. O vai vevela, tuai, otaota ua afaina ua aveese i luga o le eleele. Latou te faʻapipiʻiina le pale, faʻapuʻupuʻu lala na malepe mai le aofaiga atoa. O le lauulu o le lauulu e na o le aoga mo le laau - o le tele o taimi latou te tipiina ai le eleele, o le tele foi o le malosi ma le ofoofogia o le tuputupu ae o le togavao. O lenei faiga e faia e tusa ai ma le natura o le fausia o fugalaau.

E faʻapuupuuina le sola ese i le fatuina o gaʻo. Ma o fuālaau laiti e faʻamamaina atoatoa. A mavae le tolu tausaga o le ola, o le vaega pito i luga o lala tuai ua vavae ese ina ia aloese ai mai le fesuiaiga oo latou luga i le eleele. O le fuafuaina ma le talafeagai o le faʻaaogaina o le fanua e faʻamoemoe i le ausiaina o le maualuga o le teuteuina ma le ausiaina o foliga matagofie. O nisi taimi e faʻaaogaina ai le faʻamalosi - tipi le vao atoa i luga ae o le eleele.

E faʻapefea ona tipiina le eleele i le tautoulu, vaʻai i le vitio:

O le faʻamamaina o le spirea pe a uma le fugalaau o se faʻatagaga faʻapitoa e le gata ina tausia le teuteuga o le vao, o se mea lelei tele le totoina i le isi vaitau.

Pusa teuteu lauulu i le taumafanafana i luga o le vitio:

E faʻafefea ona faʻasaina le va i le taumafanafana

Vaeluaina o le vao

I le vaevaeina o le vao, ua totoina ai laau matutua.

  • Faia lenei mea i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo seia oʻo ina tatala, ma faʻafefe tele ai le faʻatoʻaga.
  • O se tagata matua ua eliina, tipi i se mea maoaʻe i ni vaega e tele ni mea tuputupu aʻe.
  • O fasi kesi e faigogo ma faʻafefeteina i le gaʻo faʻamalosi faʻamalosi e puipuia ai le pala.
  • O togavao fou ua totoina i se vaitaimi 0.6-0.8 m.

E faʻafefea ona faʻapipiʻiina le vaʻai ma le vavae

Faʻaleleia le Spirea e ala ile tipi i le taumafanafana

  • Mo otaota i le faaiuga o Iuni, ave se lala mama ma tipi i ni vaega o le 10-12 cm, o loʻo totōina i totonu o se laufanua malulu o le togalaau ma faʻamautinoa ai le lava o le susu iina.
  • E mafai foi ona e faʻaogaina ni vaʻaiga mataʻupu i lenei tausaga.
  • O aʻaʻaiga e aʻafia lelei i totonu o le togalaau ma totonu o ipu i luga o le windowsill, e tatau lava ona e tausia le susu susu.
  • I le taumalulu, o le togavao ua ufiufi i se laulaau o laulaau pauu po o peat, ma i le tautotogo latou te tuu i luga o le nofoaga o le tuputupu aʻe ua fuafuaina.

I le faʻalauteleina o le vaʻaia matou te tilotilo ai i le vitio:

Faʻapenaina e ala i le taoto

Mo le faʻalauteleina e ala i le taoto i le amataga o le tautotogo, o loʻo faʻaputuina laʻau i luga o le eleele ma fusi i se uaea foliga tutusa, e momoe i luga o le eleele. Ua i ai i le tautotogo, ua maua aʻa i nei nofoaga ma ua mafai ona totoina laau talavou i lo latou nofoaga fou.

Growing Spirea mai Seeds

E faʻapefea ona ola le laufanua mai fatu

O ituaiga uma o meaola e maua mai e fatu e aunoa ma ni faafitauli, sei vagana ai hybrids. Atonu latou te le nonoa fatu i fatu uma po o fatu mai ia laau toto e le toe faia ni uiga lelei.

Fatuina mo fualaau

  • O fatu e sili ona totoina i le tautotogo i le totoina o atigipusa ma se masini eleele palapala.
  • O le loloto o le nofoaga e 1 cm, o le mamao i le va o fatu e tusa ma le 2-3 cm i le laina, i le va o laina o 6-8 cm.
  • Faʻasalaga vavalalata, e tatau ona i ai i le pito i lalo o le pusa le faʻavaivai ina ia leai se suavai.
  • E masani lava o le germination e le itiiti ifo i le 50%. O tupu muamua e tupu i totonu o le lua vaiaso ma i le tausaga muamua o le olaga e tuʻuina mai ai se fana e tasi.
  • Fufulu pe a aliali mai 2-4 lau paʻu i isi ipu.

2 masina pe a uma le germination, e mafai ona e totoina fatu i le eleele. I le taimi lava e tasi, o le aʻa e fai si puupuu ona faʻapuupuu e faʻaleleia ai lo latou laʻau. I le tausaga lona lua, ua amata ona totogo vao. E tatau ona mataʻituina le susu o le palapala ma puipuia ai lona faʻamago. Mo le 3-4 tausaga, e amata ai ona muamua le fugalaau.

Lauina i le palapala

Spirea Iapani panu pupuu i luga o le eleele

O le Spirea e mafai ona lūlū saʻo i totonu o le eleele, i le taimi e vave ai le lauʻeleʻele, i le amataga o le tautotogo, po o le tautotogo, i le taumalulu. E totogo vao totō, ma pe a latou tulaʻi i luga, pe a uma le 2-3 masina, ona totoina lea i le va o le 30-40 cm. Mo le taumalulu, e ufiufi laau toto, ma i le tautotogo latou te totoina i se nofoaga tumau.

Afai e te le totoina se laufanua i le tautoulu, i le tautotogo e mafai ona e maua ai ni elemene tetele o fatu fatu. O nei laʻau iti e mafai ona tuʻuina e ola ma mulimuli ane totō e pei ona faʻamatalaina i luga.

Pests ma faʻamaʻi

O le Spirea e masani lava ona aʻafia i se faʻasologa masani o meaola faalafua (aphids, rosaceae miner, leaflet leaf, spider mite) mo le pulea o ituaiga eseese o loʻo faʻaaogaina - faatoaga, kemisi, meaola. E tatau ona totogia faapitoa le puipuiga. O le ola maloloina ma le lelei o laau toto e le faigofie ona osofaia e iniseti eseese.

Ole togafitiga e tolu ile vai amonia ma se vaeluaga o vaiaso e lua, e amata mai le taimi ole lafoaʻi, o le a fesoasoani e faʻafefe ese ai malo e leʻi mafaufauina ma faʻalauteleina le tetee o le maʻi ile maʻi. O nei togafitiga o le a maua ai se malosi faaopoopo i le tuputupu aʻe o le tele o vegetative, e avea o se ituaiga laei folia. O le veleina vave, fafagaina o se vaega taua. O maʻi Spirea e matua faʻasao.

I le mamanu o togalaau ma paka, e matua taua tele le avanoa. E tele ituaiga o ituaiga, e le aʻafia ai isi laau totō, ma talia toleni. E matamata tele i soo se togalaau. Maea atoatoa le tuufaatasiga o laau maualalo ma laau afu. E avea o se lauulu lelei tele mo uso tetele e leai ni ogalaau.

O se togavao e luluina i fugalaau i luga o se lanu lanu meamata foliga ese. E matua matagofie lava o ia i totonu o se togalaau papa i le kamupani o le conifers. E le manaʻomia mo le fausiaina o pa puipui, aua o se mea e le taugofie le totoina ma e faigofie ona faʻamalosi. O se mea teuteu i le vaitau o le autumn tiivi o lau, toe faʻafouina le natura vaivai.

Eseesega o Iapani Spirea faʻatasi ma ata ma faʻamatalaga

Spirea Iapani eseese Tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi teine ​​japonica tamaititi teineititi ata

Little Princess, o se laʻititi laʻititi ma le maualuga o lona pale e oʻo atu i le 60 cm. O loʻo faʻaalia i le faʻavaveina o le tuputupu aʻe ma fuga lanumumu-mumu i totonu o le faʻaogaina o meaola, o loʻo faʻaalia i le faaiuga o Iuni. O lenei laau e mafai ona avea o se puipui matagofie.

Iapani Spirea Spiraea japonica Golden Princess 'Golden Princess' ata i le togalaau

O le pine auro e tutusa lava le maualalo, ae o lau lanu samasama ma lanu piniki. E fuga mai ia Iulai. I le autumn, o laulaau e avea ma moli auro.

Spiraea Iapani Goldflame Spiraea japonica Ata o Goldflame i le togalaau

Goldlanme - Lanu-lanu samasama teuteu lenei togavao e itiiti ifo i le mita le maualuga. I le aluga o taimi, o le lanu o laulaau e suia i le samasama, ona oʻo lea i le lanumeamata. I le autumn, o laulaau ua avea ma kiona. Lagona tele i totonu o taulaga. Malosiaga mamana ma vave tuputupu ae.

Spirea Iapani eseese Spiraea japonica 'Shirobana' ata i le togalaau

Shirobana o se laʻau maualalo e fesuiai fugalaau mai le paʻepaʻe i le piniki ma le mumu. O se tagata tafaoga moni. O se togavao lapotopoto e oʻo ile diamita 0.8 cm.

Spiraea japanese macrophilus macrophylla ata i le togalaau

Macrophylla - lapoa lapoa o lenei ituaiga e mumu mumu i le taimi atoa. O ituaiga mea teuteu eseese, o le gaosia o le lanu piniki piniki.

Spiraea japonica ituaiga eseese Iapani Iapani i le togalaau

O le fafine Iapani Dwarf o se vavao televave e oʻo i le 30 le maualuga. E matua lelei le toto i le ogatotonu o le taumafanafana faatasi ai ma siaki lanu piniki. Tulaga matagofie i luga o mauga papa, laʻau, fugalaau.

Spiraea Iapani eseese Spiraea japonica 'Crispa' ata i le togalaau

O fugalaau Crispa-lilac-lanu piniki ma fuālaʻau felafoaʻi i luga o se vao vavao o le a teuteu ai soʻo se togalaau.

Totoina o le Spirea ma le tausiga ile ata o le eleele