Faatoaga

Ituaiga ituaiga meaʻai, meaʻai paleni

Filifilia o se meaʻai lelei meaʻai e le o se mea faigofie. E ui lava i le mea moni o faleoloa pusi na ofoina atu se tele o meaʻai mo soʻo se mea totino ma le paketi, o mea e fiafia i ai le manu e ono ese mai fautuaga a veterinarians. I le faʻaopoopoga, o nisi pusi o le a le fiafia i le taimi, ma e manaʻomia ona suia e fafaga mai se isi kamupani. O le mea fou na faia e tagata e manaʻomia le vave faia o se filifiliga, o le a latou kukaina meaai masani mo a latou pusi pe fafaga i latou i meaai saunia.

Filifilia o meaai e sili ona lelei e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

E faʻapefea ona filifili le ituaiga o fafaga ma o a latou?

O le tuufaatasiga o meaai pusi e tatau ona aofia ai protein, gaʻo, gaʻo, vailaʻau ma gaʻo gaʻo i le aofaʻi tatau. E matua faigata lava ona matauina nei tulaga i meaai masani, e ui lava o nisi tagata e pulea le leaga o meaai mamago ma le lelei o meaʻai e faia i le fale. O le mea moni, o le filifiliga o meaai mo pusi e tatau ona faʻalatalata atu.

Meaʻai masani e tatau ona faʻatusatusa i tupe faʻaalu po o meaʻai e sili atu ona maualuga. O le tekinolosi gaosiga o taumafa maualuga o le a le mafai ai ona taugata tele, o lona uiga e taua foi le faiga o tau o lenei mataupu. I le lelei o le oloa maeʻa, e tele mea e mafai ona iloga:

  • talafeagai i le fua (i luga o le afifi e mafai ona e mauaina le fua o aso taitasi i le kilokalama o le mamafa, faapea foi ma le tele o vai e te manaʻomia e teli ai le fafaga);
  • o le pusa ua uma ona aofia ai mea uma e tatau ai ma fuamini i le sao tatau;
  • i le taumafanafana, o le oloa maeʻa e le faʻaitiitia i le vevela;
  • e mafai ona faʻatau mai se tasi o vailaau faʻamaʻi mo pusi (mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ate, fatugaʻo, meaai faapitoa ma se faʻatusa talafeagai e fautuaina).

E le mafai ona taugofie fefaatauaiga e sili ona lelei, faʻapea foi ma se meaai masani filifilia lelei. Afai tatou te iloiloina le tau o le afifiina o oloa ua maeʻa ma le tutusa o aano o aano o aano o manufasi, aisa, soups, fualaau faisua, susu ma susu susu, o nei vaega e lua o le a tutusa ma le tau tutusa.

I le lelei o meaai masani, e mafai e se tasi ona nofo toʻatasi na o lē e ona o le a iloa tonu le mea e pau i totonu o le ipu o lana pusi. Aua le fafagaina manu o loʻo 'ai natura, meaai mamago ma meaai kuka - o lenei mea e ono aʻafia ai lo latou soifua maloloina ma faʻapogai ai faafitauli i le mea o loʻo i ai meaʻai. O le mea moni o le tino o le pusi e fetaui ma le ituaiga o fafagaina, ma o le aofaiga tonu ole aofaiga o le sua oona o loʻo natia i lona manava. Ina ia mafai ona eliina meaai mamago, e manaʻomia tele. Faʻafuaseʻi oso i le maualuga o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava faaleagaina ona puipui ma mafua ai gastritis.

Meaʻai masani

E mafai e le avefeʻau ona faʻaalu le aofaiga o meaai e tutusa ma le 5% o lona mamafa i le aso. O se fuainumera lenei, talu ai o oloa uma e eseese lava voluma ma le mamafa tutusa. O tagata e fiafia i le kukaina o meaʻai masani a cat e tatau ona siakiina se faʻamanatuga laitiiti:

  1. O le faavae o pusi 'meaai o le aano o manu. I le natura, latou te maua le gafatia e maua ai naʻo ni aano o le aano i laititi. O le lelei mo i latou o le a avea ma meaola moa.
  2. Ae o le vevela o togafitiga o meaʻai a manu, o feeseeseaiga e faifai pea. I le isi itu, o meaʻai aano ua galo nisi o ona aoga aoga ma o se mea e le masani ai mo pusi. O meaʻai o manu feʻai, i le isi itu, atonu e aofia ai fuamoa o le helmin. O le auala e alu ese ai o le faʻamaʻalo ma faʻanoanoa meaʻai ao le i auauna atu.
  3. O le mea pito sili ona talafeagai mo le pusi o le a 'aina uma aano o manu pe faʻasala. O le faagasologa o le faʻapalapalaina i totonu o ia mea ua faatulaga i se auala latou te gauia ai aano o aano o manu ma tuʻu atu i le manava.
  4. O le manava o le susu e avea o se punavai o mea inu gaʻo mo pusi.
  5. E tele taimi i le vaiaso, e mafai ona e suia le taumafa o aano o manu ma moa moa atoa. E le gata e aoga mo le tulaga o nifo, ae o latou foi o le autu autu o le calcium. E sili atu ma le lua neka i le taimi e le manaʻomia.
  6. O ogaumu o loʻo i ai le fatu amino acid. E taua tele mo pusi ona aumai mai meaai, aua e le mafai ona latou faʻapipiʻiina na oi latou lava. Faʻatasi ai ma le vaivai o le tau, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiina ae o togafitiga o le musika retina ma le fatu.
  7. E fiafia pusi i susu ma susu susu. A maeʻa le taumafataga autu, e mafai ona e tuʻuina atu ia i latou le yogurt e leʻi faʻasalalau pe kefir. I ni nai taimi i le vaiaso, e mafai ona sui aano o manufasi i le siʻi kuka.

O meaai a Cat e tatau ona faigofie. O meaʻai suamalie, susu, pata i le susu o meaʻai e le masani ai. Ina ia mafai ona eliina ma faʻaaogaina mea aoga mai ia i latou, e tatau ona toe fausia le tino o le pusi.

E ui lava i le mea moni o kusi e fiafia i le vaitafe, e sili atu le sui i aano o manu. O loʻo i ai se aofaiga tele o phosphorus, lea e faʻaosofia ai le teuina o sima ma maʻa i le vevela ma le urinary tract. E moni lava lenei mea e faatatau i pusi.

Fafaga meaʻai

O meaai mamago anufe o se vaifofo sili ona lelei mo i latou e ona le fale latou te le maua le taimi e kuka faʻasese ai mo se isi tagata o le aiga. E fai ma sui o granulini o ituaiga ma foliga tetele, lea e manaia manogi mo pusi. O kamupani eseese e ofoina atu laina eseese ua mamanuina mo pusi o vaitausaga eseese ma fanau, faapea foi ma manu ei ai manaoga faapitoa (mo meaai taumafa, o le tele o faamaʻi).

Meaʻai vevela e mafai ona tuʻu i soo se vevela mo se taimi e le faʻamapulaʻaina. O le mea lea, e mafai ona e atiina ae se amio masani i le pusi o le meaai e masani ona i totonu o le pesini, ma o le a amata ona ai ma le fiaai, ae aunoa ma le matapeʻapeʻa. O lenei tulaga o le a le gata ina faafaigofieina ai le faagasologa o le fafagaina i le vevela o le vaitau, ae puipuia ai foi faafitauli i le gasegase, oona ma faamaʻi o le gastrointestinal tract.

O loʻo i ai faʻamalositino faʻapitoa mo pusi o le afaina o fugalaau. Latou te tatalaina le fulufulu mamoe i totonu o le manava ma taofia ai foliga o maʻa.

O maʻalaʻau malulu e faʻaaogaina le tele o vai. I luga o le afifi o loʻo taʻu mai ai le tele o le vai e tatau ona inu ai le pusi ina ia mafai ai ona faʻaogaina atoa le fafaga. O le mea moni, e le mafai ona taofiofia lenei gaioiga, ae o le manu e tatau ona i ai i taimi uma i le vai.

O meaai mama mo pusi o se avanoa e le gata ina fafagaina ai i latou, ae ia maua ai foi se togafiti togafitiga i le tele o faʻamaʻi:

  1. O nisi meaʻai e fesoasoani i le aveeseina o le oneone ma maʻa ma urolithiasis. O ia ituaiga manu e tatau ona i ai le avanoa tumau i le vai.
  2. I faʻamaʻi o le gaʻo meaʻai ma le ate, o loʻo i ai se laina faapitoa o fafagaina e le afaina ai le mucous membranes ma faʻamaonia ai le maualuga o le gastric juice.
  3. O mea taumafa o meaʻai a le Hypoallergenic e maua i ituaiga e lua. O le ituaiga muamua o loʻo i ai naʻo le tasi le meaola (animal, pulu, saumoni poʻo isi). O meaola lona lua o loʻo maua ai le sola poo le mea faʻalaumuaina o manu.

Meaʻai mo pusi faʻamalosi e fesoasoani e aloese mai faafitauli ma le mamafa o meaʻai pe a uma le taotoga. E itiiti lava le faʻaitiitia o le manaʻo, ma e le o lagona e le manu le fiaaai ao leʻi oʻo i le isi fafagaga.

E tusa ai ma le tau, e vaevaeina ai meaai mamago i le tamaoaiga, saofaga ma sili-taugata. O oloa o le vaega muamua e matua le fautuaina mo se taumafataga o aso uma - o loʻo i ai le tele o meaʻai ma le maualuga o meainu ma mea manogi.

Fafaga susu ma meaai kuka

O meaai vevela o le filifiliga sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina i aso uma. E fautuaina e fesuiai i meaai susu pe afai o le meaola e maua ai sina vai ma i tulaga taʻitasi.

  1. O meaai tuʻulaʻau o se mea e tutusa ma se paʻu. E mafai ona faʻatau i ni fasi ato poʻo ni pusa.
  2. O meaai inu suamalie mo pusi o se meaola ese, o se satauro i le va o meaai mamago ma meaai kuka. O vavaega tuʻufaʻatasi o loʻo i totonu o le sauuga.

E le faigofie le faʻaaogaina o mea taumafa e pei o mea mama. E pei o le meaʻai masani, e le mafai ona teuina mo se taimi uumi i le vevela o le potu. I totonu o faleoloa latou te faʻatau atu e aunoa ma se pusaaisa, aua o le faʻapipiʻi faapitoa e le faʻatagaina ai i latou e faʻaititia. I le faʻamaufaʻailogaina, e mafai ona latou mafanafana i le fale.

O le taimi lava e maua ai le meaai i totonu o le pesini, ua amata ona ulu atu i vailaau faʻasaina i mea tau le siosiomaga ma e mafai ona faʻaitiitia. E tasi le taga ua mamanuina mo le tasi meaai. Afai e le 'aina e le manu le vaega atoa, e tatau ona ufiufi ma faʻavelaina le mea na totoe. E mafai ona ofoina atu nei lava meaai i le pusi i le isi fafagaga.

O le le lelei o meaai susu o le le mafai ona tuua i fafo mo le aso atoa.

O le eseesega autu i le va o le susu ma le susu o le pasene o le vai. O meaai suamalie e maua ai le susu o le tusa ma le 35%, meaai faʻafelaʻau - e tusa ma le 70%. Afai o nei meaʻai i luga o le ea mo se taimi umi, ua amata ona magoto ma aveesea ai ana meaʻai. O le mafuaʻaga lea ua faʻatau atu ai i ni ato poʻo ni taga, ae le o ni afifi tetele.

A leai, o le susu o meaai e le ese mai le matutu. I le auala lava lea e tasi, e mafai ona e maua meaʻai mo vailaau faʻapitoa, mo ituaiga eseese ma tausaga. E i ai laina faʻapitoa mo manu vaefa faʻamaʻi pipisi o fatu ma gaʻo, faʻapea foʻi ma allergies. O le taumafataga mo pusi vaivai e aofia ai mea faʻapitoa e faʻasala ai le fulufulu mamoe i totonu o le manava ma puipuia ai mai le aoina i maʻa tetele.

E leai se tali manino pe o le a le ituaiga meaai e sili atu ona lelei i le fafagaina o se pusi. O paluga mamago e sili ona faigofie, e talafeagai mo pusi soifua maloloina faapea foi ma manu e iai manaoga faapitoa. O meaai faanatura e le taugofie ma le taimi e alu ai. O falaoamata suamalie ma meaʻai ua kukaina e talafeagai mo le fafagaina i aso taitasi, ae o loʻo faʻatau atu i ni mea faʻapipiʻi mea e faʻaaogaina ma o lea e taugofie ai. O le galuega a tagata taʻitasi e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, faia se suʻesuʻega masani o le pusi ma maua ni fautuaga poʻo fea meaai e sili ona lelei mo pusi. E le gata i lea, o le filifiliga e faalagolago i mea e fiafia i ai le tagata.