O le togalaau

Leucanthemum faʻatoʻaga, tausiga, toe gaosia ma le ata

Leucanthemum pito sili ona tele o se tasi lea o faʻailoga sili ona lauiloa ma sili ona fiafia i ai. O lenei ituaiga o meaola e faʻalogo i le faʻasologa o le faʻafanua o le faʻateleina o laau toto, e ese mai i le tele o lona telē.

Faamatalaga lautele e uiga i le laau

O le laau o loʻo i ai ni laʻau malolosi, e tolusefulu i le selau ma le lua senitimita le maualuga, faʻalagolago i ituaiga eseese, laʻau matamata lanumeamata lanumeamata ma laʻau e pei o le taulaga, o mea tetele e pei o ato ma paʻu paʻepaʻe, faʻapea fugalaau fuga, ma se nofoaga samasama ma ono i le lua senetimita.

Eseesega valea le laisy e tu i fafo ma le lua-faaluaina o mea e le mafaaluaina ma ni mea felanulanuaʻi felanulanuaʻi. Ma o le fausaga o le Initaneti, e maualuga lona maualuga nai lo le mita, o le tagata e ona tele lava, pe afai e te le faagaloina e teʻi, e oʻo i le sefuluono senitimita le lautele - faʻalavelave.

Leucanthemum vulgaris togavao ma le tausiga

O le vaitau o le fugaina o le leucanthemum e tupu mai le faaiuga o Me ma e tusa pe lua masina, pe a maeʻa ona tupu le fugalaau lona lua i le faaiuga o le taumafanafana ma le vaitau o le tautoulu. Ina ia faʻaleleia le vaitau o le fugalaau, e tatau ona vave aveʻesea ia paʻu uila. I le faaopoopo atu i le teuteuina o lau togalaau, o le tele o ituaiga o Leucanthemum e maua ai se mea sili ona matagofie e tusa ma le sefulu aso.

Leucanthemum vulgaris e le gata e matagofie, ae e matua le lelei foi i le galueaiina. E fiafia i nofoaga lalelei ma lelei le suavai, suamalie ma sili ona taua ole eleele e leai ni 'eleʻele. O le lafanthemum fugalaau e le faʻafeiloaʻi oneone oneone po o palapala mamafa.

O le laau e tali lelei ma tali atu i le fafagaina, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ai ona faʻafefe. I luga o le loloto o le totoina o eleele o meaʻai, e foliga mai o ni vao tetele ma fugalaau tetele. E masani lava e le sili atu i le fa i le lima tausaga le tuputupu aʻe i le tasi nofoaga, ma o le taimi e faʻaalia ai le ogatotonu o le vao, mo le mafuaaga lenei e tatau ona totō ma vaevaeina uma i le tolu i le fa tausaga.

Leucanthemum o le taumalulu-e faigata, ae ui i lea, e manaʻomia le malulu o le taumalulu, mo faʻamalositino, faʻatasi ai laʻau poʻo lala o le laʻau faʻamalosi, aemaise lava tele-flowered ma terry forms.

Leucantemum nivyanik faʻatoʻaga fatu

O le laau e faigofie lava ona faʻapipiʻi e fatu. O fatu e totoina mo laau i le masina o Mati, o le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o fatu e luasefululima-lima tikeri. Laʻau faʻamalosi - e le silia le afa pasene.

O fuā muamua e ono oʻo mai i le lima aso, ae o nisi taimi o le germination e tolopoina e oo atu i le tolu vaiaso. O fatu laau e totoina i se nofoaga tumau ia Me i se mamao o le tolusefulu i le fasefulu senetimita mai le tasi i le isi.

E mafai foi ona totoina fatu o Leucanthemum ia Mati-Aperila i totonu o se falemaua poʻo ia Aperila-Me, e oʻo lava i le taufaʻaiuiuga o le tautotogo i laina i luga o le eleele. I lenei tulaga, o laau talavou e totoina i moega fugalaau i Aokuso po o Setema.

E masani lava ona toto le laʻau o Leucanthemum i le lona lua o tausaga talu ona toto, ae o loʻo i ai ituaiga e fuga mai i le amataga o le tausaga o le luluina.