Laʻau

Faʻafetai

O le Atua Atua o se fualaau aina taʻutaʻua e faʻatalatalanoa tonu ma le aiga o le peropere. O lenei ituaiga e tuufaatasia pe tusa ma le 20 ituaiga o laau eseese. I lalo o tulaga masani, e mafai ona latou ausia i konetineta Amerika. O lea ituaiga laau e sau mai lo latou Kalefonia i saute. O lenei laau na faaigoaina i le Swiss C.H. Godet, o ia o se tagata e olaola, ma o le muamua e suesue ma faatulaga lenei fugalaau. Talu mai le amataga o le sixties o le 19 senituri, o lenei laau ua matua lauiloa i atunuu Europa. O le fugalaau togalaau lenei e lua ona lelei tele: o le faʻalelei ma le matagofie o fugalaau siliva e foliga tutusa i foliga o azalea fugalaau. O le Atua Atua e foliga tutusa ma le clarkia, lea e fesoʻotaʻi ma le aiga lava e tasi o le perosi.

Vaega o le Atua

O pupu o lenei laau ua faʻasaina ma faʻalautele, o le maualuga o le vao e oʻo ile 20-60 centimita. O vao vaivai, e faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga, e mafai ona i ai se foliga o le pyramidal poʻo le salalau. E masani lava ona i ai ni mea lapopoa o laulau lau-lau. O le foliga o fugalaau o le foliga-foliga poʻo le logo-foliga, o le lautele e eseese mai le 3 i le 10 senetimita. E mafai ona faigofie (maua ni peti se 4) poʻo le terry. Fugalaau o se vaega o le aʻafiaga o siama. Fugalaau e mafai ona valivali mumu, peach, lanu violē, paepae, carmine po o le piniki, e iai ituaiga eseese ma se lanu tuufaatasia. Pupuʻu pupuu. O le fua o se pusa faʻapipiʻi o foliga paʻu, o totonu o ia mea e laiti fatu. E tumau pea le aoga mo 3-4 tausaga. O se fuainumera tele o ituaiga laau eseese o lenei laau toto o loʻo faʻaleleia, mo se faataitaiga: azalea, dwarf, terry ma bushy. O le fugalaau e amata ia Iulai ma faaiʻu i le amataina o le kiona. I lenei tulaga, e le fefefe laau i se suiga tele i le vevela.

Tuputupu aʻe atuahi mai fatu

Lauina o fatu

O le Atua e mafai ona tupu mai fatu. O lenei metotia o le toe gaosia e matua faigofie lava mo tagata e leai ni aʻafiaga.

E mafai ona e tuputupu ae atuaatua e ala i fualaau totō pe totō saʻo fatu ile eleele. E fautuaina le luluina o fatu i le eleele palapala mai le afa lona lua seia oʻo i le faaiuga o Aperila. I le itu i saute, o fatu o lenei fugalaau e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. E tusa lava po o afea o le ae lūlūina ai fatu, latou te manaʻomia 30 minute. faatofuina i se vaivaiga vaivaiga o le paluga pati. O lenei mea o le a puipuia ai fatu mai maʻi eseese. Mo le lūlūina, e manaʻomia ona e filifilia se 'upega tafaʻilagi ma le le lelei poʻo sina' eleʻele eleʻele. E tatau foi ona malamalama lelei le fuafuaga. Fufulu le eleele ma faʻafeinu, e ui e tatau ona faʻapipiʻi le pefu laupapa ma mineral fertilizers i ai, ma le humus (5 kilokalama e ave i le 1 sikuea sikuea). A maeʻa lenei mea, e tatau ona lūlū fatu i luga o le fola ile centimita loloto, aʻo ia manatua o se mamao o le itiiti ifo ma le 25 senitimita e tatau ona matauina i le va o vao. Ina ia faatelevave foliga vaaia o fualaau, e tatau ona ufiufi laau toto mai luga ma se ata. Afai o le laau toto e sili atu ona eleelea, ona tatau ai lea ona vevela. O lenei auala e tupu ai le atua atua e sili atu nai lo laau toto, aua pe a totoina ni fatu, o nisi oi latou ua faaleagaina ma feoti.

Fatu laau

O le totoina o laau e tatau ona faia i aso mulimuli o Mati poʻo aso muamua o Aperila. Muamua, e tatau ona faataatia le alavai i le pito i lalo o pusa ma tumu ile eleele palapala tumu i meaʻai. Mo le faʻaogagofie, o fatu laiti e fautuaina e tuʻuina atu i le oneone. A maeʻa lena mea, e tufatufa atu i luga ole pito o le meaʻai, ma faʻafefeteina i se vaega manifinifi o palapala ile luga. O le pusa e tatau ona ufiufi i se ata vali. O aso uma lava e tatau ai ona aveese le ata mai le pusa mo sina taimi, ina ia mafai ai ona faʻamalosi ma faʻaleleia fua. A maeʻa pe a ma le 1.5 vaiaso, o le a vaaia muamua fua muamua. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e aveese le fale mo le lelei. E faia se togi pe a uma ona iai ni laulaau saʻo i luga o laau. Totoina ma le faaeteete fualaau toto, aveese ma le faaeteete le eleele, tipi ese ni aʻa uumi. 3 totō ua totoina i totonu o le ipu e tasi.

Faʻamasinoga

Totoina o totogo

O fualaau aina i le eleele tatala e tatau ona totoina i aso mulimuli o Me po o le muamua - ia Iuni, ao le maualuga o laau e tatau ona mai le 5 i le 7 senitimita. E tatau ona faia le faʻaleleia e ala i le faʻatasi faʻatasi faatasi ma se vaega eleele, ao taumafai e faʻaleagaina le aʻa i se mea itiiti e mafai ai. E fautuaina le faʻaleleia i se aso puaoa, i le vaveao (aʻo leʻi oso aʻe le la) poʻo le afiafi (pe a uma le goto). Aua nei galo o le mamao i le va o kopi e tatau mai le 20 i le 25 centimita. Manatua o le umi atu o le ituaiga, o le umi o le mamao i le va o vao e tatau ona.

Tau i le taumalulu

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e mafai ona totoina laau totō i nofoaga e toʻafilemu ma mafanafana. E tatau ona manatuaina o ia ituaiga o fanua o loʻo faʻataʻitaʻiina nei i le natura. O fai togafiti poto e taumafai e toto saʻo fatu i totonu ole eleele eleele, e pei ona i ai i lenei tulaga o le a mafai ona aloese mai mea e leiloa i le taimi o se paluga po o le totoina ile eleele. E talitonuina o laau totō e tutupu aʻe mai fatu na totōina i le leva o le tautoulu e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma tau leaga.

Tausia Tulaga

O le eleele i lalo ole laau e tatau ona matala, ma aveese le mutia vao. I lenei tulaga, o le atua e tupu malosi. O nei fugalaau e tatau ona faʻafefeteina lelei, aʻo faʻamalosia e tatau ona faʻaogaina tele. E tele ituaiga (maualuga i luga o le 0.6 m) e manaʻomia ai le lagolago (peʻa o laupapa poʻo uamea), ona e mafai ona paʻu i lalo o le mamafa o fugalaau. Ina ia mafai ona ola lelei le laau, e tatau lava i le tasi vaiaso i le 4 vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga fualaʻau uma o le minerale, lea e aofia ai sina vaega tele o le nitrogen. O le mea lea, o se fofo o le nitrophoska e atoatoa (0.5 lita o se vailaau e ave mo le 6 lita o vai).

Ina ua uma ona tupu

O fua e tupu pe a ma le 4 vaiaso pe a uma ona tafe le laau. A amata ona suia le pusa o pusa i le lanu, e tatau ona vaeluaina ma le faaeteete. Liligi ni fatu mai pusa matala mama. E totoina i le itu i saute ao leʻi oʻo i le taumalulu poʻo le tuʻuga mo le teuina seia oʻo i le amataga o le tautotogo. O fatu e tumau pea le aoga mo le 4 tausaga.

Ituaiga ma ituaiga o atuahi ma ata ma igoa

Atuaetia grandiflora (Godetia grandiflora)

O se laau vaʻavaʻa faʻatusatusa e taʻitasi. I luga o le fogaeleele o loʻo i ai se tamai falemalaga. Fausia talu mai le 1867. O aʻafiaga mama e mafai ona ola e oʻo i le 20-40 centimita. E saʻo i latou pe faʻatuina, aʻo iʻu i le iʻuga o le vaitau o le tuputupu ae latou te faʻamaonia. Pepa lapisi e foliga mai e leai ni mea e faʻaaoga i le faʻavae. Fugalaau tetele e tusa ma le 10 simita le umi, o latou foliga e mafai ona avea ma foliga o le logo poʻo le ipu. O i latou o se vaega o le laumei o loʻo i luga o pito. Le lanu o fugalaau siliki e mafai ona mumu, papae, mumu, lanu piniki, fusi, lilac po o le lanumoana. O le fugalaau ua matauina ia Iulai-Oketopa. E i ai ituaiga vao e pei o vao, lea e faʻaaoga e teuteu ai tuaoi, ma umi. Fiafia ituaiga:

  1. Weiser Schwann. I le maualuga, o lenei vavao vavalalata e oʻo mai i le 30 i le 35 senitimita. I luga aʻe o laʻau e lanumeamata, ma o loʻo i lalo se lanu enaena enaena. Laupepa lapopoa lautele. Laititi i le lapopoa (mai le 5 i le 6 inisi) le fugalaau paʻepaʻe i totonu o se faʻatusa. Petals e tasi le vaega.
  2. Orange lau. O lenei ituaiga e tele-lapopoa. E mafai ona oʻo atu i le 0.4-0.5 m le laulauina o le vaomatua i le maualuga o le vaeluaga o le vaomatua. Faʻataʻotoʻese laupepa laʻau. O le tele o fugalaau e tusa ma le 5 inisi. E i ai a latou fugalaau e pei o le lanu-mumu-lanu mumu, laʻau mumu.
Orange lau

Alofa Mutimutivale (Alofa Mai)

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 0.6 m. O fuālaʻau lula saʻo e matuā leaga, i le iʻuga o le vaitaimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe e faʻapipiʻiina. O lapisi lapopoa o laulaʻau e faʻalauteleina. O fugalaau o foliga faʻaputu poʻo foliga o le logo ma e tusa ma le 5 inisi le lautele. O peti satini e foliga tutusa, o loʻo i ai le lilac-rasipi poʻo le lanu mumu-lanu mumu, ma e mafai foi ona valiina i le tele o lanu mumu. O le fuʻa ua matauina ia Iulai-Setema. Faʻaleleia talu mai le 1814. Ituaiga eseese:

  1. Kirshkenigin. O fugalaau e valiina i lanu piniki mumu.
  2. Crystal Snowflake. O le ituaiga e umi, e oʻo i le maualuga 0.75 m. Le lanu o fugalaau e paʻepaʻe.
Crystal Snowflake

Atuaetia Terry

E leai ni ituaiga natura masani. Ae ui i lea, i ituaiga eseese o atua e tele-faʻafefete, terry, lua-lua ma le lua fugalaau e masani ona maua. O Azalea terry godetia e iai ituaiga eseese ma fugalaau e pei o:

  1. Sybil Sherwood. Ole maualuga ole maualuga ile maualuga e oʻo ile 0.3-0.4 m. O laʻau e lanumumu lanumeamata. O le maualuga o le fasefulu-lua fugalaau e tusa ma le 5 inisi. E valiina i lanu lanu piniki, ao lanu e susulu mai le ogatotonu o le fugalaau i pito o le petal.
  2. Rembrandt. O le maualuga o le maualalo o laau e tusa ma le 30-35 centimita ma o loʻo i ai se foliga o le leoleo. O laʻau e lanumoana lanumeamata. Faʻataʻotoʻese laupepa laʻau. O le taamilosaga o le fugalaau lanu piniki e mai le 5 i le 6 senetimita. O talotala e gaosia, tipi i le pito, ma e tofu i latou ma se mumu lanumumu.
  3. Fiafia. O fugalaau e mumu mumu ma sina lanu sinasina.
  4. O le faatoanofotane. O lanu papae o Terry e pei o ni fugalaau paʻepaʻe e leai se lauiloa o le piniki.