O le togalaau

O le a le galuega e manaʻomia ona faia i le togalaau ia Aperila

Aperila o le masina lea e osofaʻi ai le tautotogo i Rusia atoa. O le afa lona lua o le taimi o le amataina o le tafe o le sua, gaʻo o fatugao. O loʻo faʻatali e le Faatoaga le tele o mea e manaʻomia ona maeʻa aʻo leʻi oʻo mai le lanu.

Titia vao ma laau

O fale malulu malulu e aveeseina mai laau totō, fugalaau ma fugalaau vavalalata. Laʻau i le palapala, faʻamago, aʻo aveese le vevela, lala tuai ma momotu. Seia oʻo i le ala e ala ai, e nonoa fusi vine i le vao ina ia malamalama lelei le la i le la. O lenei mea e sili ona faafaigofie ai le tausiga o le vao ma mafai ai ona e maua fua o fua suamalie i luma atu o le taimi.

Ua aveeseina lala ua faaleagaina mai laau aina, ua faamamaina lelei le paʻu oti. O manuʻa na aʻafia e le oona i le taimi o le taumalulu e tatau ona faʻamalolo i togalaau. Faʻamaʻa lelei le moli, togafiti i le sulʻamea kulimi (50 g i le 1 lita o le vai), ona faʻaofufi lea i le sima. Mo manua o le kanesa na faʻapipiina le putty na faia i le nigrol, faʻamaina paraffin, rosin, fefiloi i se fua faatatau o le 6: 2: 2, i le faasologa. O le tuufaatasiga e faʻaaogaina i le manua, faʻapipiʻi faʻatasi ma se fusi gau.

O le avanoa i le va o vaovao, ua faʻamamaina laau mai laʻau pau, lala. O otaota uma o loʻo teuina i totonu o se paluga o le faapalaga poʻo le susunu.

Aʻo lei amataina le suavai, e tatau ona e maua se taimi e teu ai, aveese otaota, lala matutu ma faia se pale, faʻapuupuu ai lau laau uumi. O nofoaga e tipi, o le lapoa e sili atu ma le 8 mm, o loʻo ufiufi i togalaau.

O le teuteuina o maa maa (plums, cherries) e tatau ona faia i le autumn. Faafetai i le malosi o le tautotogo e tafe ai, soʻo se putty i lalo o le mamafa o le sua.

A faʻapipiʻi laau, o lala uma o loʻo taatia i luga o le eleele e ave muamua. O togavao taʻitasi e tuʻuina atu i le suʻega maeʻaeʻa. O fatu gaʻo e pei o ni paʻu o se faailoga lea o se mite na faʻamautu i totonu. E tatau ona aveesea. O ia fatuga e fao ma susunuina. Afai e aʻafia uma le paranesi, o le a vavae ese i le mea tonu lava. Mai i Ome ua faaleagaina e le paʻu palapala, tioata, e tatau ona e faʻaumatia. O se laau e silia ma le 10 tausaga le matua e manaʻomia ona toe faʻafouina e ala i le aveesea o lala tuai. E mafai ona ilogaina i latou i se lanu lanu moana e sili atu le lanu nai lo le isi.

O laau ia e tatau ona togafitiina i le 4% le sulphate. E taua le faia o lenei mea aʻo leʻi amataina mata.

Fertilizer application

I le tautotogo, e manaʻomia ona fafagaina togalaau aina. O le filifiliga o le faʻamalo mo le togalaau e faʻatatau i ai na faʻaaogaina i le tautoulu. Afai o le mea oona, fualaʻau, paluga, ona oʻo lea i le masina o Aperila e faʻaaogaina ai le suka. Afai e leʻi faia le fafagaina o le autumn, o le a tatau ona faʻalauiloa faʻamaʻi faʻamalosi - Azofosku, Nitroammofosku. I le fuafuaina o tulafono masani e masani ona faʻaalia i luga o le afifiina, o faʻamalaʻau e salalau solo i totonu o le kiona.

Laʻau toto

O le amataga o le tautotogo o le taimi talafeagai lea mo le totoina o fatu. E sili lenei mea ia Aperila. Mai le totoina, o lo latou ola ma le numera o fua o le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago. Afai e le saʻo mea e fai, e mate le laau.

Faʻavae tulafono faʻavae:

  1. O se lua mo se seedling e saunia i le 2 vaiaso. Ua faʻafeiloaʻiina le Humus poʻo le faapalaga - 2-3 pakete i totonu taʻitasi.
  2. I le pito i lalo o le lua, ia faatulaga se siteki lea e nonoa ai se fatu.
  3. O aʻa e ufiufi i eleele sili ona lelei, palapala lelei, faʻalauteleina ma le faʻaeteete ina ia latou le faia i luga o vaalele.
  4. Pe a faʻatumu le palapala, e nutimomoia.
  5. A aʻafia le aʻa i le eleele 10-15 cm, e lua pakete vai e sasaʻaina i lalo o le fatu ma ua ufitia le lua.
  6. A uma ona totōina, ona tipi ai lea o pine i lala muamua i lalo i le pale ina ia le faaleagaina i le matagi.

E leai se mea e tatau ona tuʻuina i luga o le lua e faʻaleleia ai le manurele fou! E na o le pito i luga o eleele eleele e tuʻu ai.

Faatoʻaga togalaau mai meaola faalafua ma faamaʻi

O le taimi lava e liusua ai le kiona, o meaola ninii pepe ua tumu i le togalaau. Laveina o laau mai ia i latou, e oo lava i luma o le fulafula o fatugaʻo, e tatau ona togafitia i latou i iniseti. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga se vaifofo o le nitrafen, faʻafefe 300 g i le 10 l o le vai. Karbofos, intavir ma isi iniseti e leai se aoga. Latou te lūlūina e le gata o lālā, ae faʻapea foʻi le palapala i le liʻo lata ane. Sueina o se paʻu i luga o lala o laau ma laau iti o le meaola aupito itiiti, o le paʻu o loʻo faʻafefiloi ma le suauʻu manogi. Pe a vevela i le susulu o le la, e pisia ai le iniseti, ma mafua ai lona oti.

E tatau ona faʻamamafa faʻamaʻilima i le palapala lime (3 kilogilama mo le 10 l), lea e faaopoopo atu i ai le ½ kilokalama o le sulfate copper. E faʻafefiloi i le fofo le faʻalauteleina o le faʻamalosi, masini poʻo mullein.

Puipuiga o le Kiona

A o faagasolo le vaitau o le amataina o ovaries, e matala le tumutumu, e tatau ona puipuia e le fai togalaau ia laau mai gutu o loʻo tupu pea i lenei taimi. O se tasi o auala sili ona taugata e ulaula. O le faia o se mata ulaula e mafai ai e oe ona teu le vevela e faʻaleleia e le palapala ile aso. E mafai ona tuʻuina atu e ala i le faʻaaogaina o palasi laupapa, laʻau paʻu, paʻu.

O le galuega talafeagai o le togalaau na faia ia Aperila o le a fesoasoani e faʻamalolo ma faʻaitiitia ai le vaivai - o le masina sili ona faigata mo le fai togalaau.