Laʻau

Cordilina togafitiga ile tausiga o fale

O le aiga o Kordilin o se vaega o le aiga o Agave ma e aofia ai le 20 ituaiga, ae ui i lea, o nisi oi latou e fesiligia - pe tatau ona faatatau ia Cordilins poʻo Dracenes. O le tufatufaina atu o meaola i totonu o le vaomatua o loʻo taoto i vaega ole vevela ma vaega faʻapitoa i konetineta uma.

O sui o lenei ituaiga o vao po o laau o loʻo i ai le malosi malosi o le rhizome, xiphoid, vao laʻau vaivai, e mafai ona laina, fugalaau, e masani ona sinasina pe mumu. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se potu, e masani lava ona oʻo i le maualuga 1-1.5 m. O laʻau maualalo maualalo e pau i le taimi ma o le mea lea e avea ai le liva pei o le pama.

Cordilina ituaiga ma ituaiga

Faletupe Cordilina laau, e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. O le aʻa o se mea manifinifi, petiolate laʻau, umi, vaʻavaʻavaʻa, fugalaau paʻepaʻe. Se ituaiga lauiloa o lenei ituaiga Kiwi.

Apical cordilina (faʻamalosi, fructose) o se semi semi-shrubby laau ma moa mata, laulaau lafoaʻi, umi, lanumeamata, ae o ituaiga eseese e eseese ma lanu violē.

Fiafia ituaiga:

  • Mambo,

  • Lanu mumu,

  • Paʻu pepa.

Cordilina mumu ogaoga ogaoga o lala na le lelei. E umi le laʻau, e oʻo atu i le afa mita, faʻasalaga, paʻu, tuʻu i luga o petioles umi. Lilac fugalaau.

Cordilina e le vavaeeseina i le vao, o se laau umi e mafai ona sili atu i le 10 mita. E ui lava o le pusi autu e manifinifi, o lona faʻalavelave e matua mativa lava. Laʻau e foliga tutusa ma fusipaʻu, umi lava, ma se mūmū mūmū, o mea faʻapitoa e paʻepaʻe.

Cordilina saʻo e i ai se paʻu manifinifi manifinifi, lea e mafai ona tupu i le vao e oo atu i le 3 m, ae i le tulaga o le potu e seasea ona sili atu i le tasi ma le afa mita. O laʻau o le paʻu, ma ni nifo, e leai se mea, mamao. Lilac fugalaau, na aoina i panicles.

Cordilina South poʻo Ausetalia i le vaomatua o se laau umi, ma se pupuʻu malosi e tupu lautele agai i le eleele. O laʻau o le fusi e mafai ona iloa, paʻu, lanumeamata ma se vevela faʻamatalaina, o mea e le faʻaaogaina e papaʻe ma se manogi lelei.

Lauga lauiloa:

  • Red star.

Cordilina tausia fale

Talu ai o lenei laau toto tele, e manaʻomia ai tulaga talafeagai ma le tausiga i totonu o le potu. E tatau ona susulu le malamalama, ae faasalalauina. O togi maualalo e masani lava ona faapalepale le malu malu.

I le taumafanafana, o le vevela e tatau ona tusa ma le 23 tikeri, ma i le taumalulu e tusa ma le 15. E mafai ona teuina ituaiga o meaola i le 10, ma mo le vevela o le thermometer colony i le taumalulu e mafai ona oʻo i le 20 tikeri.

O Dracaena foi o se sui o le aiga o Agave, e manaomia le toetoe lava o tulaga tausi tutusa i le fale, e pei o cordina. O fautuaga tausi ma tausiga ma sili atu e uiga ia Dracaena e mafai ona maua i lenei tusiga.

Fafagaina cordilina

O Cordilina e tatau ona faʻafeinu mai le tautotogo i le taumafanafana i le taimi lava e mu ai le polo i luga. I le taumalulu, o le suavai e faʻamapulaʻaina, ia mautinoa o le eleele e sina susu ma e le mafai ai ona faʻagogo. E tatau ona faʻaaoga le vai vaivai, faʻaleleia, mafanafana.

Aua le tuʻuina le laau i tafatafa o maa poʻo faʻamafanafana, ona e nofouta i le malulu o le ea. I le taumalulu, e le talafeagai le totoina, aemaise lava pe afai e malulu le potu, ma i le taumafanafana e faia i aso uma mai le faaiuga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o Aokuso.

Fertilizer mo cordina

I le taimi o le tuputupu aʻe (vaitau o le tautotogo) e tatau ona faʻamaʻaina le cordina. Latou te faʻaaogaina fugalaau faʻamalosi faʻapitoa mo laau i totonu, "Rainbow", "Giant" e talafeagai lelei. Ole taimi o le faʻamaʻiina e tasi i le vaiaso, i le taumalulu e faʻatapulaʻa i le tasi i le masina.

Faʻasologa o Cordilina

E tatau ona faʻataunuʻuina pe a faʻatumu e le aʻa le mea atoa i totonu o le ulo. Mo laau laiti, e tasi i le tausaga, ona sosoo ai lea ma ni nai tausaga. E faia le faʻatinoga i le tautotogo.

E tatau ona tuʻuina se alavai faʻavai i le pito i lalo o le ulo. O le eleele e faia i ni vaega se tolu o le eleele o togalaau ma se gaioiga vaivai, tasi le vaega o le oneone ma le tasi peat. O le Cordilin e talafeagai mo le totoina o hydroponic.

Cordilina fatu fatu

Cordilina e faʻalauteleina faʻapitoa - e ala i fatu, ma o le vao - e ala i tipi.

O le metotia o fatu e faʻaaoga mo na o le faʻalauteleina o ituaiga mama, aua afai e faʻaaoga i varietal forms, o le a le mafai ona puipuia o latou uiga.

E lūlūina mea i le amataga o le tautotogo i le faʻafefiloi o le oneone ma le turf i tutusa tutusa. O le sui e faʻamamaina mai lea taimi i lea taimi ma tausia i lalo o le malamalama. Lulu pulou mo se taimi umi - mai le masina i le tolu.

Faʻasalaga Cordilina e ala i le tipi

Mo le faʻaaogaina o tipi, e tatau ai ona tipiina laʻau i luga o le fola lea o loʻo i ai le tasi le nonoa. O le taina o loʻo faia i le oneone susu i le vevela o le tusa ma le 28 tikeri, e tatau foi ona faʻapipiʻiina ia sele.

A o tausisia pea ia tulaga, o le a amataina i le masina ma o le a mafai ona gaosia i se pusa eseese.

Cordilina maʻi

O le solia o tulafono mo le tausiga o lenei laau tele ua mafua ai ona ia faia ni eseesega le lelei.

  • Faatasi ai ma le le lava o le susu, ua amataina ai taula lanu enaena.
  • Pe a tuu i le susulu o le la i luga o le lau moli le moli.
  • A amata le faʻavaivai o le vai i le eleele solo o aʻa ma pito i lalo. O le fofo aupito sili i lenei tulaga o le tipi ese le pito i luga o le fana ma aʻa ai.
  • Afai latou te amata le taimi pa'ū ese mai laʻau pito i lalo, aua le popole - o le auala lea e tatau ai.
  • I le maualalo o le vevela launiu launiu ma ma le le fiafia.

Cordilina Pests

Faatasi ai ma mea faalavelala, e mafai e se tasi ona iloagofie ia iniseti:

Whitefly O nei mea papaʻe papaʻe o loʻo taatia i luga o laʻau laʻau e fafaga i sua. Latou te lafoaʻi alalaʻau i luga o laulaau, ona lanu samasama lea.

E le faigofie le faatea ese o lenei iniseti ma o le a tatau ai ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina iniseti. E mafai ona e faʻaaoga fualaau oona Actellik, Confidor, Mospilan, ma e mafai foi ona tuu i tafatafa o le fugalaau Velcro.

Spider mite tuʻuina ni pupuʻu manifinifi i luga o le laau, ma ia lava e ai sua mai lau, pe a uma ona latou amataina vevela ma paʻu.

Faatasi ai ma se numera tele o meaola faalafua, e mafai ona e gaoioi i le faagasologa i se fasimoli, pe a faaaoga le iniseticaricides: Actellik, Fitoverm, Agraverin.

Mealybug lafoaʻi filo sinasina papaʻe. O latou, faatasi ai ma mea faʻamaʻi, e mafai ona fufuluina i se ie e faʻafefiloi i le fasimoli ma le vai, ona togafitia lea i se vaivai vaivai o le keleka poʻo le tapaa i le vaiaso. Afai e tumau pea le iniseti, ona faʻaaogaina lea o iniseti (Actellik, Fitoverm, Vertimek) - mo lona faʻaogaina atoa e ono manaʻomia ai togafitiga faʻaauau.

Shield faʻaalia o ia lava i foliga o lanu enaena ma lanu samasama faataamilo ia i latou, i le aluga o taimi, o le laulaau ua atoatoa liliu mai samasama ma mou atusili atu e vaivai ma mate le laau.

Afai e te mauaina lenei meaola, tuu ese le fugalaau mai le isi vaega o laau. Ina ia faʻaumatia le paʻu, e tatau ona e aveesea mai le lau o oe lava i se ie na faʻamaluina i se iniseti (Actellik poʻo Karbofos, Aktara e fetaui lelei). E tatau ona e suʻesuʻeina lelei le togavao, talu ai faʻavave ona faʻaopoopoga le fafie.