Meaai

Pickled Pink Garlic with Beetroot

I le taumalulu, o salati, pastas ma snacks o loʻo iai le garlic e masani lava ona aliali i luga o laulau ma aso malolo. O le foliga mai o se manogi manogi ma le vevesi tiga e masani ona taofi le manaʻo e tofo i le salati, ae o loo i ai lava se auala e alu ese ai.

O le laulaʻau piʻamea ma beets o se faʻafefiloi masani o mea taua. E manatua e le toʻatele, pe a faʻapipiʻi matua i luga o se ipu mafolafola paʻu mafolafola ua teuteuina i le mayonnaise ina ia mafai ai ona taofia faʻamaʻi ile manava ma faʻamalosia le puipuiga. Ae o tamaiti e le faigofie tele ona faatauanau e ai se meaʻai vela. E mafai ona suia i le kuki lakapi e paʻu i beets. A maeʻa le kuka, e mafai ona foliga malie ma maua ai le faʻalagolagoina o nai meaʻai, o lanu malie "malie" o lenei laau toto. Ma mo tagata matutua, o sea ituaiga meaʻai o le a taua i le umukuka o se mea manogi ma se mea manaia.

Paluga tilatileti paluga i beets

O le mea autu i lenei seleselega o le garlic, o lea o le a manaʻomia ai se tele. O le aofaʻi o meaʻai e ave i le 1 kilokalama o le kālati ma le 1 lita o le vai (i lalo o le sami sami).

Mo le teuina oe o le ae manaʻomia:

  • kilokalama kilokalama;
  • 2 pcs telefoni tetele;
  • 125 ml o le vineta;
  • 4 talo;
  • 6 pi o le pepa;
  • 2 tbsp. punetini o masima ma suka;
  • vai.

I le gasologa o le aso, o le faapaologa i faletupe atonu o le a amata ona pogisa ma pogisa. Aua le popole - o se faagasologa masani lenei. E tatau ona teuina se mea faigaluega i totonu o le pusaaisa ina ia le amataina le faagasologa vave o le faʻamalosi.

Tatou te taulelelelele ma pipi ao talavou, tumu i suavai ma e leiloa lona vaivai.

Laasaga o le kuka:

  1. Uu le silati mai le vevela. Vaeluaina i vaega. Fufulu ma pi le beets.
  2. Uʻu le fasi pepa i le vai inu mo le 3 minute, ona fufulu lea i le vai malulu.
  3. Faatumu fagu o le kalaka i totonu o le pusa ua saunia.
  4. Tipi le fatu ma le tufatufaina i totonu o fagu o le kalaka, ma tuʻuina i luga o maʻa.
  5. Sasaa mea i le pito i luga ma le sami.

Tapenaga sauniuni:

  1. Palu le vai i le suka ma le masima.
  2. Faʻaopopo mea manogi ma fufulu mo ni nai minute.
  3. Faailoa atu le vailaau.

O keke na saunia e tusa ai ma lenei fua o le a talafeagai mo le faʻaaoga i le 3-4 aso.

O le toloina o le kelani ma beets mo le taumalulu, e tatau ona toso i totonu o se pusa muamua. E tatau foi ona afaina mo le 5 minute ua uma ona tumu ai apa, e ufiufi ai le pito i lalo o le apa ma se solo.

Faʻasaʻo faʻasaoina foʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamalosi faʻamalosi. I le taimi lava lea e tasi, ua na o le kuka. Ona faʻaputuina ai lea o apa i luga o se fola mafolafola ma afifi i se ie mafiafia poʻo le palanikeke. O le mea lea e faʻamafanafana ai le faʻasaoina, ona faʻamamāina lea mo le teuina i totonu o le pulou poʻo le lalo ifo.

Pickled Pink Garlic with Beetroot Recipes

E le talafeagai le faʻaaogaina o le lauloloa atoatoa mo le seleseleina. E mafai ona kukaina i ulu atoa.

Le faagasologa o le veleina o le kākalo atoa:

  1. Taʻu le silati, ae naʻo le vaega pito i luga o le paʻu ua aveeseina, ma tuʻu ai se paʻu manifinifi lea e faʻapipiʻi ai fasi pepa.
  2. Fufulu ulu i le vai inu mo le tusa o le 3 minute.
  3. Gagau i totonu o se falala ma tuʻu le vai, pe tuʻu i luga o se solo ma faʻagogo.
  4. Grate beets pe tipi i ni fasi pepa.
  5. Faʻatulaga mea o loʻo i totonu o fagu ma sasaa le fola.

Mo le vasaina, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le sua o le tilotilo, e toso mai le aʻa. I lenei tulaga, e tatau ona vela ese, ona fefiloi ai lea ma le faapaleʻele.

Tapenaga sauniuni:

  1. Salu se lita o vai ma le masima ma le suka (50 g i le tasi).
  2. Faʻaopopo le kulimi mama (e mafai ona faʻaaoga lala), laʻau bay, pepa, coriander.
  3. Tuu atu i le faapaologa se afaina laitiiti ma faaopoopo le kulimi.
  4. Sasaa le kālati i se vailaau faʻafefe ma faʻafefete i fagu.

Fua masani

Mo i latou e le lava se taimi, o se fua vave mo le sukalati ua tipi ma beets e talafeagai. I le faia o lenei mea, o le kalama e kuka mo se taimi umi - 5 minute, sasaa ma le faapaleina e sili atu le loloto (e tatau ona e faateleina le masima, vine ma le suka i le 1 sipunipuni) faatasi ai ma le faaopoopoina o le suauu manogi e kuka i mea manogi (2 sipuni).

A maeʻa aso e lua, teuina i totonu o le pusaaisa, e mafai ona e tofo i le meaʻai.

I totonu o le vailaau ua vaʻaia, e le faʻaumatia ai le elele eletise, ma o loʻo faʻaauau pea ona i ai ni vailaau antiviral ma antimicrobial. I le taimi lava e tasi, o lona tofo ma le manogi e faamaluluina, ma o le beets e maua mai ai se manogi manogi manaia.

Faʻasinati le sukani ma faʻasusu i luma o le faʻauʻu ma fufulu ile vai malulu. Auauna i totonu o se ipu salalau, salalau ma greens, fasi falala ma, pe a manaʻo ai, faʻasuina i le suauʻu manogi. E mafai foi ona e tuu i luga o le ipu e tasi ma ni pipi eseese. O ia keke e faʻaaoga foi i le faagasologa o le saunia o isi ipu e pei o se laei.