O le togalaau

Aloaia ma se vaʻaiga faʻapitoa o sukalati

Tagata faʻatoʻa tuʻuina atu le tele o ituaiga o peleina lauiloa i Rusia. Faatasi ai ma mea taua o Cherkoladnitsa cherries, o se faʻamatalaga o le ituaiga, o ona malosiaga ma uiga o le a fesoasoani i le fai togalaau ina ia maua se manatu o le aganuu ma faia le filifiliga sao o laau mo le totoina i totonu o le togalaau.

E tele ituaiga o filifiliga a le aiga na maua e tagata tomai faapitoa o le All-Russian Research Institute mo le Filifilia o Fualaau Fualaau aina e fuafua i Cherbotrebny Cherny Cherny ma Lyubskaya. I le fatuina o cherkoladnitsa cherries o loʻo faʻaalia i le ata, na iloa ai e le au tusitala o saienitisi le sini o le mauaina o se vailaʻau faʻamalosi e maua mai le kulimi ma laau laʻau ma laʻititi laiti. I le taimi lava lea e tasi, o fua e fua mai ia i latou e tatau ona manaia ma maua ai se tofo matagofie.

O le galuega a le au o le Oryol A.F. Kolesnikova, M.V. Mikheeva ma le T.A. Na faamaeaina Trofimov, ma i le 1996 na faaopoopoina ai se ituaiga fou i le Setete o le Setete, ma fautuaina foi mo le galueaiina i le itulagi Tutotonu o Rusia.

Faailoga mai fafo ma uiga o sieli eseese Filifili

O tagata matutua matutua o le ituaiga o Shokoladnitsa ei ai le maualuga e le sili atu i le 2.5 mita. O le pale, i le foliga foliga e pei o se pa i luga o le pito i lalo, ei ai le oona ma le tetele. Ona o nei uiga, e oo lava i paranesi e punou i lalo o le tele o seleselega e le pa'ū i le palapala, lea:

  • faaitiitia ai le lamatiaga o le salalau o fungal ma siama faʻamaʻi;
  • faaitiitia le maua o fua ma laʻau mo meaola faalafua;
  • faʻafaigofie le seleselega o fua o fua.

O le ogalaau ma skeletal lala o le laau e ufiufi i le lanu enaena, o nisi taimi o le paʻu grayish. O le laʻitiiti, e leʻi oʻo i le lignified pupule e lanu enaena. Laʻau e oso mai i foliga o le kesi, ma le mamafa i paʻu o fatugaʻo e oʻo i le 4 mm le umi. O le laupepa laʻau o Shokoladnitsa cherries e foliga i tafatafa o le oval, tusi i le pito i lalo ma i le faaiuga. O pito e vevela. I luga o laulaʻau, o le tino tutotonu e manino lava le vaaia, ma liliu atu i se malosi malosi 1.5-2 cm le umi ma se lanu mumu e mafai ona iloa i le faavae. O le pito i lalo ole laupepa e mama nai lo lona pito i luma.

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga o cherry Shokoladnitsa, o laau e ola faʻatasi i le vaitaimi mai le aso 15 o Me 15 i le aso 18 o Me. O fugalaau e sili atu nai lo le mea masani. I se tasi tulaga, e pei o se tulafono, e tolu fugalaau i luga o laʻau mumu lanu mumu e oʻo i le 35-40 mm le umi. O le umi o le corolla e 15-18 mm. O petals e paʻepaʻe, e faʻasaʻo solo i le lumanaʻi o lumanai.

O fugalaau e faigofie lava ona asia e le pollinating iniseti.

O le au faifaatoaga e manaʻo e maua ni fua maualuga e tatau ona amanaia o le ituaiga o le peleni a Shokoladnitsa o le eleelea lea, o lona uiga, o le faia o le ovary e tupu e tusa lava pe na o le tasi le laau fua o lenei ituaiga i luga o le saite.

O se mea taua tele, ae o tagata poto masani e sili atu ona fiafia e taʻalo saogalemu ma e le faʻatapulaʻaina a latou filifiliga i se na o se Chocolate Girl. I le avea ai o se tagata palota faaopoopo mo le laau, o vine o ituaiga Vladimirskaya, Lyubskaya, Studentskaya, Turgenevskaya ua totoina lata ane. O nei ituaiga lavalava e tatau ona gauai i ai tagata o loʻo i ai poloka o le tagata lava ia, ma o le a maua ai se tele o seleselega i le Kolose Fale.

I lalo o tulaga lelei o le tau, o le seleseleina i le vaeluagalemu e amata i le vaiaso lona lua o Iulai. O laau e fa tausaga le matutua e ulu atu i le vaitau o fualaau aina, o le maualuga o tausaga o le totoina o laau e 15-20 tausaga.

O kerupi cheru o le ituaiga o Shokoladnitsa, e pei o le ata, e tutusa lelei le foliga ma foliga o le maroon, toetoe o le lanu uliuli. O le ogatotonu pito i luga e 16.5-17 mm, o le lautele o le 19 mm, ma le mafiafia o le 17 mm. Pauna mamafa mai le 3.5 i le 4 kalama. O le pulupulu e pala, pouliuli mumu, mafiafia. E na o le 8-10% o le mamafa o le fetus e faigofie lava ona goto i tua o le pipi, se ponaivi lapotopoto o se lanu samasama.

Aʻo faʻamatalaina le 'au cheru Shokoladnitsa, o loʻo taʻu mai ai o fualaʻau e oʻo atu i le 12.4% suka ma e aofia ai na o le 1.6% acids. O lenei mea e maua ai le suamalie i se lelei, vavalalata i le suamalie suamalie, ua atofaina e le aufaigaluega tomai i le 3.8-4 points. I tulaga o togalaau faʻatoʻaga, o fualaʻau o le Shokoladnitsa ituaiga i le hectare e maua ai 77-97 centers of berries.

E mafai e se fai togalaau pe tusa ma le 15 kilokalama o fualaau aina mai le tasi laau ma le tausiga lelei ma se nofoaga totō e totoina ai.

Totoina ma tausia tausi cherries

O cherries ma isi fualaau maa e le fiafia tele i le gaosia o le acidic, tele le pala, e maua ai le tele o palapala palapala. O le ituaiga o le ituaiga o le Cherry Shokoladnitsa, e tusa ai ma le faʻamatalaga ma ua leva ona maua le poto masani i le tuputupu aʻe, e le o se faʻasalaga. O le mea lea, mo le totoina, filifili nofoaga maualuluga:

  • faatasi ai ma eleele eleʻele eleʻele, lea e faʻaaogaina ai minerale ma organic fertilizers aʻo leʻi totoina fua, ma afai e tatau ai, faʻaoxidized;
  • ma le puipuiga mai le matagi malulu, ae tatala atoatoa i le la;
  • faatasi ai ma vai eleele e le latalata atu i le tasi ma le afa mita le mamao.

Mo le faafaigofieina o le faatumu ma le tausiga o le cherry Shokoladnitsa, o le totoina o le a faia ia Aperila, ao leʻi amataina pupuʻu, poo Setema, pe a mafanafana pea ma o le laau e maua le taimi e faaaoga ai i se nofoaga fou. Mo le totoina, e tasi le taʻi tausaga le matua e talafeagai ma le maualuga e 1 i le 1.5 mita, ma aʻafiaina aʻa e oo atu i le 20-30 cm le umi ma se faʻaputu lignified ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 10-15 mm.

Faʻamasinoga o se tulaga masani. O pits e iai le lapisi ma le loloto e tusa ma le 70 cm ua saunia mo laau laʻititi. Ua faʻafefiloi le palapala i le fagu, phosphorus ma le faʻamalolo. Afai e faʻaaogā le okeni, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o fugalaisa e le mafai ona susunuina le aʻa aʻa o cherries.

Pe a faatofuina i totonu o se lua, e taua le aua le faalolotoina le ua. Lagolago lagolago e tuʻuina atu mo fatuga taʻitasi. A maeʻa ona toe faʻaleleia, faʻapipiʻi le palapala, faʻafeinu ma faʻafefete i mulch.

Ina ia aloese mai le tele o le tuputupu ae ma le mafiafia o le pale o cherries, o le keke sukalati, e pei o le ata, e tatau ona vavaeeseina. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea i le tautotogo, aʻo lei oʻo mai le laulaau muamua. O le faʻamaʻavale e faʻalagolago i vailaau tuai, vaivai ma faʻamaoniga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le taulaiga faapitoa e totogi i faʻamaʻi o siama i moniliosis ma coccomycosis, lea e le maua ai e lenei ituaiga o pelene le puipuiga.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le teuteuina faʻatasi ma le togafitia o togalaau faʻamaʻi poʻo le suavai o Bordeaux. Toe faʻaleleia le fufuluina o vailaʻau i le afa lona lua o le fugalaau.

O le sukalati e aofia ai le faʻamalosia o laau ma fafagaina. E ui lava o laau o loʻo faʻavasegaina o le toleniina o lauʻeleʻele, i le taimi o le fuga ma le faʻamaina o vine, o le susu mo cherries e matuā manaʻomia lava. A faʻamaligiina, e tatau i le tasi laau ona i ai pe a ma le 3-5 paʻu o le vai mafanafana lelei.

I le taimi o le tautoulu, e faaopoopo atu i ai i luga o palealii o fualaau aina, fualaʻau ma le phosphorus, i le tautotogo o le tautotogo e manaomia le "meaai" mo le tuputupu ae vave, o lea ua fafagaina ai i latou i mea oona. Afai e saʻo le totoina ma le tausiga o cherries a Shokoladnitsa, ua uma nei le tausaga muamua o le olaga, o laau toto e maua le alualu i luma, ma i le lona fa tausaga ua amata ona latou fua mai.