Fugalaau

Poppy fua e tasi-fatuga Fatu totoina Toto ma tausi ile fanua Vaʻai ata o fugalaau i le togalaau

Poppy ata e tasi-ata

O le poppy single-stemmed (Latina Papaver nudicule) o se faʻaaloalogia (sili ona faʻaleleia e avea o se mea lelei) o le vao o le aiga Poppy. I le aganuu talu mai le 1730.

Fugalaau o lanu mumu mumu e faasaga i se lanu lanu meamata o loo salalau i lalo o le lagi lanumoana - o le ata o le tele o laufanua ma ola pea, o tagata popoto na alofaina e tagata atamamai taua e pei o Van Gogh, Renoir, Monet.

Legends ma talitonuga

O le laau o mea e le mafaamatalaina, o le matagofie o le faʻapipiʻiina o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga eseese. O le fufuluina o le poppy o se ata o le faamemelo tamaitai, o se lalelei muamua ma le le fiafia o le autalavou. I le tala faasolopito, i se isi itu, o lona uiga o le taimi puupuu: o le taimi e vave alu, e pei o fugalaau poppy. Faʻafetai i le fafagaina, o se uiga o le atua fafine o le faʻaipoipoga ma le faʻanoanoa o Juno (Hera), o ulu poppy teuteu malumalu, faatusa na tuʻuina atu i le atua fafine, faʻapipiʻi pulou o mea poppy inflorescences ma totoa o saito.

O uiga o le "hypnotic" o poppy e fesoʻotaʻi ma le laau ma miti ma miti, e tusa ai ma talitonuga o tagata Eleni na faia e le atua o Hypnos - faʻapipiʻi filemu le laumata ma faʻafeiloaʻi tagata uma i se miti manaia; o le malo o le moe o Morphese o loʻo nofo faʻatasi foi ma popoto; E talitonu le poppy i luga o le fogaeleele, lea na paʻi atu i mata o se moe Buddha. O le laau foi o loo faaalia ai le suiga i le filemu e faavavau (maliu): O le telefoni, o le matai o le lalolagi, e afifiina i se lalaga o fugalaau pupula; i totonu o tagata Eleni, o le atua maliu o Thanatos sa faaalia i se ulu i luga o lona ulu ma o latou apaau paʻu, na "tineia e le alii talavou le moli o le lili," ma ave ai o ia i le moe e faavavau. Faailoga o le po, meaola i le po, "fuga pua".

I le faatuatuaga faa-Kerisiano, o tagata popoto mumu na faaali mai i le toto o Iesu. I le aso o le Toga o le Agaga Paia, e teuteu ai e pope ia falesa ma fufuluina ai ana gaʻo.

Talu mai le Taua Muamua a le Lalolagi, o tagata popoto mumu ua avea ma faailoga o le malosi, mamalu ma le manatuaga o fitafita pa'ū. Latou te totogo mai le eleele, e pei o le toto oe ua fasia, e faamanatu ai ie ola e tatalo mo le toʻafilemu oo latou agaga.

Faamatalaga o le Botanical

Poppy e tasi-e faapipii i luga o se ata o le fugalaau

O le poppy o le holostebelny poʻo le saffron - o se mea teuteu teuteu. O le amio saʻo e oʻo i le maualuga o le 30 cm, lala vaivai. O lapisi lauulu o le Cirrus e aoina i totonu o se ripetal basal. Lisi pepa ma peduncle sina siva. O pamu sili ona manaia ei ai se kiona-paʻepaʻe, samasama pe moli. Ole maualuga o le inflorescence e mai i le 2.5 i le 6 cm, e mafai ona faigofie pe faʻaoga.

Fua - o se atigipusa fatu e sili atu i le lapoa, laititi-kulupu-foliga foliga.

Nofoaga: Siberia i Sasae, Altai, Kazakhstan (saute sasaʻe), Saina, Mongolia, o loʻo maua i le Arctic o Amerika i Matu.

Pe a tupu le poppy

O le vaitau fuga e amata mai ia Me ia Oketopa.

Tuputupuina o fatu laau e leai se fatu mai fatu Pe a toto

Fatu o fatu poppy seedless ata

O le toe gaosia e naʻo le fatu. O le tala lelei e le manaʻomia ona e faʻafefe i fualaʻau, o fatu e mafai ona totoina vave i le lauʻeleʻele i le tautotogo poʻo le taimi o le taumalulu, i le lumanaʻi e maua ai le tele o le totoina o le tagata lava ia.

O le tele o taimi, o fatu e totoina vave pe a uma le seleselega - i le tautoulu. O le a tatau ai ona eli se 'upega tafaʻilagi e maeʻa maeʻaeʻa le palapala. O le eleele e matua afaina lava i se fagu ma faatagaina e nofo mo le lua vaiaso. E taua lenei mea ona o fatu laau pope e laiti tele ma afai e totoina vave, o fatu ma suavai e mafai ona paʻu loloto i totonu o vavaega o le eleele, lea o le a mafua ai ona tupu fua pe toe tulaʻi mai pe a mavae le tausaga.

Shoots of poppy holostebelnaya photo

Salu fatu i le pito i luga, tapuni faʻatasi ma se rake. I le tautotogo, totoina i le auala lava e tasi ma le faʻavaeina o le vevela moni (lua sefulu tausaga o Me). E foliga mai le lanu pe a mavae le 7-12 aso. Mimilo, o le tuu i le va o le tagata taʻitoʻatasi e totoina le mamao o le 15-20 cm.

Vaʻalele lelei nofoaga

E le fiafia o ia i le gaosiga o poppies, o lea ia totoina ai se aganuu masani i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

O le fugalaau photophilous e puipuia mai le lamala, e masani ona faʻafefe lolovaia le tumau e le meltwater, ae le aoga le totōina i nofoaga e susū.

Nofoaga i totonu o le natura natura - eleele vaʻavaʻa ma papaʻe, papaʻe, papaʻu o vaitafe, iliili. O le galueaina o aganuu o le a manaomia ai le le aoga, eleele palamole, o le mea e le faaituau, o le a faia e eleele palapala.

E faʻafefea ona tausia se fatu laau papaʻi i le togalaau

Poppy seleseleina-totoina ma totoina i le eleele avanoa

I le tausiga o le poppy e tele ni mea e le lelei - vai e masani ai, ae le faatagaina le suavai o le eleele, e faʻafefe ai le lamala e masani lava, faʻamalosolo le eleele, vao mai vao vao.

Otiosea paʻu uʻamea e faʻafefeteina ai le foliga mai o fou fou.

I le autumn, o le vaetogo e toetoe lava aʻafia i aʻa.

O le faʻaaogaina o le faʻamalositino mautinoa lelei e afaina ai le tulaga o le laau toto: o le a le susulu ma faateleina le leaga, o le paolo o laulaau ma fatugogo ua sili atu ona tumu, o le vaaiga e sili atu ona olaola. I le popofou o le tautotogo, e faʻaleleia pellets o fugalaʻau faʻapitoa i le eleele, i le vaitau o le tuputupu ae, pe a manaʻomia, fafaga ulugalii i nisi taimi, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻalaʻau e pei o le faʻamala.

Togi

O le laau o loʻo faʻaalia i le maualuga o le taumalulu i le taumalulu, i le totonugalemu o Rusia, e manumalo e aunoa ma se malutaga.

Maʻi ma meaʻai

E mafua ona o le le lava o le magnesium ma le uʻamea (aemaise lava pe a tupu aʻe i luga o eleele palapala), lea e tau atu i chlorosis. O le tulaga o le a faʻasaoina ai le faʻaofiina o le magnesium sulfate pe faʻapipiʻi foi i le chelate uʻamea.

O le mea sili ona matautia o manufeʻai o le tagata faʻailoa faalilolilo, o loʻo aʻafia ai le aʻa. E faigata le iloa o se pusa vaʻai, aua e fusia i le lanu ma le palapala. Mātau le faʻaalia o le laau: o le tuputupu aʻe o le a faʻagesegese, o le a amata ona liu fasi lanu samasama, ma faʻagogo. Afai o le faaleagaina i le aʻa autu e ogaoga, e le mafai ona aloese le oti o le laau.

Sili atu ona lelei le faia o togafitiga puipuia. I le taimi muamua, ao leʻi luluina le fasi fanua, o le tasi o sauniuniga e faʻaaogaina i le palapala: 10% bazudine (na o le 4-5 g i le mota), chlorofos i le maualuga o le 7% poʻo le phosphamide i se fua faatatau o le 1.6% (e manaʻomia 10 g o sauniuniga faapitoa mo le 1 mita). O fualaau e mafai ona faʻasalalau ile luga pe aumai i lalo o le eli. O le isi fuataga o le puipuiga: faʻaleleia ma se vaifofo o chlorophos i le maualuga o le 0.2-0.3%, faʻatino le faʻataʻitaʻiga 2-3 taimi faʻatasi ma le 10 aso.

I le tautoulu, o le eria o loʻo ola ai poppy e tatau ona eliina e faʻaumatia ai meaola faʻalilolilo mo le taumalulu.

Lotoina o poppy

Poppy paʻu tasi i le ata o ata ata

E lelei tele popoto i vaega i luga o tua o se mutia, tupu aʻe i fugalaau, e fetaui lelei i tau, vailaʻau, togalaau papa.

Poppy e tasi-o loʻo tu i totonu o le ata o togalaau

E i ai se faiga masani o le faʻaaogaina o fualaʻau paʻu mo le amataga o le tautotogo e faamalosia ai: i le autumn, eliina vao (poʻo le, i le faaiuga o Aokuso-i le amataga o Setema), totoina i totonu o fagu ma eleele palapala ma auina atu mo le taumalulu i se potu ma le vevela o le 13-15 ° C. O le taimi o le vavao o le a oʻo mai i le 8-9 vaiaso.

Poppy e tasi le lanu moli

O fualaau ma popopies e matua matagofie lava, ae o le tipiina latou teu fou mo le 4-5 aso.