O le togalaau

E faapefea ona sui se suo i le togalaau? 7 mea aoga aoga

O le seleseleina, faʻamamaina o tumutumu o totoe ma vao o moega, ma o le masani masani ma le umi o galuega o loʻo "faʻagasolo" i luma o le eliina o le eleele. O faatoaga uma e tatau ona i ai masini mo le eleele ma le tausiga o laau: suo, tui, tagata e teu ai, sulu. Talu ai nei, o le maketi mo mea taufaatoaga ua ofoina mai ia i tatou se lisi tele o masini ma masini mo le galue i le togalaau ma togalaau aina.

E faapefea ona sui se suo i le togalaau? 7 mea aoga aoga

O fesoasoani fesoasoani e faafaigofie le faafaigofieina o le eleele ma le tausiga o laau, aemaise lava mo tagata matutua matutua. I lenei tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga o mea talafeagai mo le togalaau, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o galuega mamafa i totonu o le atunuʻu.

1. Faatoaga galueaiina "Digger"

O le Miracle Digger "Digger" e lua ona vaʻaia ma se tagata galue vine. E faʻapipiʻiina le faifaatoʻaga i se tulaga malologa. O faʻasologa e lua i le pito i luga e fesoʻotaʻi ma faʻatagaina oe e fetuʻunaʻi le maualuga o vavaega i lou maualuga. O le faalua mea e mafai ai e le vaega ona lafoina i totonu o le palapala ina ia tosoina na o ia lava, e aunoa ma le faamaluina o taumafaiga o maso o le vavae e sii i luga ma lafoai le palapala.

Faʻatoʻa galue malosi "Digger".

Faʻapitoa o le Digger

  • o le lautele o le fasi mea na sasaina e 1.5-2.0 taimi e lautele atu nai lo se suā masani;
  • 2 ituaiga o galuega o loʻo faʻatinoina i le taimi lava e tasi - kili ma vavalalata (e leai se rake e manaʻomia);
  • leai se mea e faalagolago ai i itu, o le pito i tua e sao, o le uta i tua e itiiti; E faigofie lava mo paionia matutua ma se vaivai vaivai.

2. Sili faʻailoga "Mole", "Mole-B" ma le "Plowman"

O se mea e ese mai i le "Digger" i auiliiliga taitasi - o le masini ma le ituaiga o lima (metala, mautu, lapotopoto), le lautele o le eleele (25-40 cm), le loloto o le eliina o le 15- 30 cm), ae tutusa lelei aoga. Latou te galulue uma lava i luga o le mataupu faavae o tui faʻalua e feaveaʻi le tasi i le isi. Latou te tatalaina le palapala e aunoa ma le liliu o le vai.

Vavega o le Miracle "Mole".

3. Miracle-shovels "Easy-digger" ma le "Digger"

Mira-shovels "Easy-digger" ma le "Digger" - filifiliga mo le 'eliina o eleele palapala. O loʻo i ai se vaega lautele o le galuega, o le faʻamaʻi foliga tutusa ma le lautele o le lautele e oʻo atu i le 60 cm, faʻapipiʻi i luga o le au. I le pito i luga o le bayonet, o loʻo i ai se ufiufi mo le faʻamalosia o le bayonet ma lima uma. Pe a faʻapipiʻi le vae i luga o le ala, o le lua faga e agaʻi le tasi i le isi ma vavae le lū, lea e faigofie ona pala i lalo o le mamafa o le vae.

O le masini lava ia e sili atu le mamafa nai lo se suʻu masani, ae pe a eliina le masini e le manaʻomia ona faʻafefeteina i luga o le eleele, ua lava lea e toso ai i se nofoaga fou ma faʻalolotoina ai le mamafa o vae. O nei meafaigaluega, e faaopoopo atu i le totoina o le palapala, e mafai ona faʻaaogaina e selesele ai aʻa, e aofia ai pateta.

Vavega ofoofogia "Kopalka".

4. Suluina "Taaloga"

Shovel "Tornado" e ese mai i meaʻai i luga e le masini o le eli. Mo le faigofie o le galuega, e taʻua e le au fai togalaau le taua o le Tornado o se suo fafine. O le meafaigaluega o le gaugau. E faigofie lava le masini.

O le faavae o se uamea. I le pito i luga o le uʻamea o se mea e mafai ona feaveaʻi, faʻalelei mo le faia o le faasologa talafeagai. Lalo o ni uʻamea ma ni nifo maualuluga e faʻafefete ma o loʻo i luga o le auala.

Aʻo faʻagasolo, e faʻapipiʻi le meafaigaluega i luga o le eleele ma liliu le 'au i le faasologa atoa, ave le nifo i le eleele. O taumafaiga i le galuega e laʻititi, o le tua e saʻo, na o lima e galue.

Shovel "Tornado".

Faʻapitoa o le Tornado Shovel

Shovel "Tornado" - e le gata o se tagata e teu. E mafai foi e lenei meafaigaluega:

  • tatala le eleele i moega, e le o le aveina o nifo e oo i le pito i le palapala;
  • faia o togalaau i tafatafa o laau ma laau;
  • vao vao i totonu o vavae;
  • aveese otaota vao ma isi otaota mai moega mo togalaau ma moega;
  • faigofie ona aveese vao vao mai le fanua, mo se faataitaiga, vao o le saito ma le fusifusi fanua;
  • eli lua mo le totoina o laau;
  • totoina fualaau ma strawberries e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

5. Faʻailoga o vavega

Vavega pitchforks o mamanu ua mamanuina ma le faigofie. O le uʻamea uʻamea e mafai ona mausali pe faʻaaogaina (ia faʻafetaui le maualuga o se tagata). I le pito i luga o loʻo i ai se tagata e ufiufi i luga-o le lima, o le mea e fesuiaʻi. I le pito i lalo o le paluga, latou te faʻapipiʻi tasi i se uamea. Tataloina o le eleele e ala i le liliu o le lima. Aʻo galue, o le avega e alu i lima ona o le talosaga i le "uili" i le pito i luga o le uamea.

Faʻamanuiaga o Vasega Rotary

  • leai se mea e tatau ona punou i lalo ma sikuea;
  • e faʻatupulaia le faʻatupulaʻia o le faʻateleina 3-4 taimi.

Vavega o le pitchfork rotative.

Manatua! O le faʻatauina o meafaigaluega taʻitasi e masani ona tuʻuina atu ma se tusi faʻamatalaga pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le meafaigaluega (pe'ā tatau, faʻapotopotoga) ma pe faapefea ona faʻapipiʻi.

Afai e laʻititi le faʻailoga, ona aofia lea i le tele o ofo, e tatau ona e filifili faʻamaumauga e mafai ona faʻatinoina ni gaioiga se tele, faʻapitoa ona faʻaaogaina, tuʻuina atu galuega maualuga.

O le sili ona faʻaaogaina o fai togalaau mo faifaatoaga e aofia ai le Fokine cutter ma le tagata e galue i lima.

6. Vaʻa vavae Fokine

Fokin's cutter flat o se mea e teu ai togalaau, lea e masani ona fuafuaina mo le veleina ma le totoina, ae e mafai ona e faia pe tusa o le 20 gaioiga e tausia ai eleele ma laau i le togalaau ma le togalaau. Ma, e mafai ona e:

  • saunia le eleele mo le luluina o fatu;
  • tauaveina le tatalaina o le eleele e aunoa ma le toe faafoiina o le faatanoa;
  • tipi ma vele vao;
  • selesele;
  • faia ni 'olo;
  • minoi fualaau faisua ma fuga;
  • tauaveina le veleina ma le tafeina;
  • faʻamalo fua o fua laau ao leʻi fufulu ma isi galuega.

I le foliga mai, o le Fokine vaʻavaʻai vaʻaia e aofia ai se fasi laau (e le fetaui, o le lima ua vaivai), i le pito i lalo o le pito i luga o le paʻu ua faʻapipiʻiina ai se paʻu uamea. O le ipu ua faʻafefeteina i nisi o taimi i nisi itu, faʻamalosi malosi (o le tulaga sili lea mo le manuia). Ole faʻamalosia o faʻamalosi e mafai ai e oe ona fetuunai le maualuga, o le uiga o le vaega galue o le vaeluaina o vaalele mo ou uiga faaletino.

O le autu o le Fokine plane cutters 2: laʻititi ma lapoa. Laititi e faʻatautaia e fai ai ni galuega laiti, ma tele e sili atu ona fetaui lelei mo laʻau ma isi galuega tetele. Ina ia galue i eleele palapala, o loʻo i ai se fesuiaiga o le Fokin ploskorez "Puipui" faʻatasi ma se laititi pupuu.

O loʻo i ai foʻi ituaiga o mea e faʻataʻapeʻape ai le eletise mo le faʻavaveina o le veleina ma isi galuega laiti i luga o le faʻatau, o le Plot big e umi lona laula ma faia le galuega e tasi e pei o le vailaʻau vaʻaia, Mogushnik, ma le lautele o le laʻau mo le taina o laau.

Fokine cutter.

Le lelei o le Fokine Cutter

  • O le galueina o le eleele e le Fanny vaeluaga o le vaalele e puipuia ai lona fausaga, fua o le tamaoaiga, ma e fesoasoani i le puipuia o le aoga o fauna ma microflora;
  • O le vaeluaina o le vaalele e faʻaitiitia ai le le toʻa i le taimi o le galuega (leai se uta i tua, vae, e oʻo lava i se tagata e le atoatoa le malosi e mafai ona faia le galuega).

7. Faufautua (multi-worker) tagata galue

O le fesoasoani lona lua i le galueina o togalaau o se tusi taʻavale (tele-worker). E taua foi o se rotary, star poʻo le faʻatoʻaga fatu.

E aofia ai se faʻalapotopotoga o ausilali lea e sii ai le uʻamea. E iai ni nifo o ni foliga eseese (puʻelaʻau, nila, pusa, tatala, ma isi) tuʻu i luga o le au. O le lautele o le afaina o le togalaau e faalagolago i le aofaʻi o disasi poʻo le vaʻai laina. O se faʻavaa e faʻapipiʻi i luga o le laupapa e sili atu nai lo se foliga faʻalelei, faʻafetaui i le maualuga o se tagata ina ia le punou le taimi o le taotoga. O le maketi faʻaonaponei ua ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga faʻalelei o se tagata faufautua o loʻo galue e faʻatino ituaiga eseese o galuega.

I luga o se fasi fanua, o se tagata e taugofie ma faigofie ona faʻaaogaina le tusi lima e mafai ona faʻaaoga toetoe lava o gaioiga uma e tatau ona faia i le gataifale: velaina, veleina, aveeseina o vao, faʻafefiloi faʻamaʻi ma le palapala pe a faʻaaogaina, fai ni pu pe a toto fatu. O se fesoasoani laitiiti ma talafeagai o se aʻa lelei lea e faʻaumatia ai vao vao, o se fesoasoani sili mo le tafiaina o togalaau, taina o meaʻai, se mea e ola ai le eleele i laau i totonu o le togalaau, togalaau ma laʻau.

Faufautua (tele-faigaluega) tagata galue.

Faʻamanuiaga o se Faʻaulima

  • E lelei ituaiga taamilosaga aua latou te le manaʻomia le faʻaleleia, e faigofie ona faʻatinoina.
  • E maualalo a latou galuega, ae o ni tagata faʻapitoa faigofie e mafai ona faʻaaogaina e tagata matutua ma e oʻo lava i tamaiti o vasega o vaeluaga ma ogaoga i le togalaau.
  • O fetuunaiga eseese o le faifaatoaga o le tusi lesona e faigofie tele pe a faʻaaogaina le eleele ma laau totō i totonu o se lauʻeleʻele, vevela, luga o mauga mauga, pe a faʻamalosia le vao.

E i ai ni mea le lelei i le faifaatoaga tusi:

  • E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o palapala eleʻele, faia o galuega i luga ole eleele. Laʻau papaʻu leaga, ma eleele o loʻo faia ai se paluga, e le talafeagai mo lenei faʻataʻitaʻiga.
  • O elemene galue a se tagata e galue i lima e leai ni taofiga loloto, ma, afai e le faʻaeteete togafitiga, e mafai e laau ona faaleagaina o latou aʻa. O le loloto e faʻatonutonuina ona o le faʻaaogaina o taumafaiga.

Afai i totonu o se faatoaga laitiiti (e le sili atu i le 6-8 eka) o loʻo i ai se tagata vaalele Fokin vaʻaia ma se tagata e faʻaaogaina tusi lesona, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma isi masini mo le faia o ituaiga ituaiga o galuega (faifaatoaga, faifaatoaga, fai togafiti, masini mo le aveeseina o vao).

Lau pele e! I totonu o le tusiga na e masani na o nisi o faʻalapotopotoga faʻapitoa mo le gaosia o eleele ma laau toto. E leai soʻu masalosalo o le toatele o matai o aiga e tutoʻatasi ma saunia le meafaigaluega talafeagai e fesoasoani ia i latou i le faʻatinoga o le togalaau ma le atunuʻu. Faamolemole faasoa mai ou manatu ma sailiili i faamatalaga. Matou te faʻafetai foi mo tali e uiga i masini na lisiina i le tusiga.