Fugalaau

Ituaiga o ituaiga i totonu ole ituaiga o orchids ma igoa

O lenei po o lena tagata na ia maitauina se tulaga ese o le orchid i lona matagofie o le a le masalomia le taofi e faamemelo i ai, ma faatauasoina e le matagofie o lenei fugalaau. E tusa ma le 750 ituaiga o fesuiaiga, ma pe tusa ma le 30,000 faataitaiga faʻalelei. E le gata i lea, o mea uma e aunoa ma se faʻasesega, ei ai a latou lava uiga. O laau toto e lauiloa mo lo latou mamalu i le salafa o le lalolagi. E tosina mai i latou i le vevela o le ea ma lona taua tele ma le fesuiaiga o le vevela.

Feʻau

Phalaenopsis e patino i le genus Orchid. Orchid, i le avea ai o se ituaiga tutoatasi, na muai suʻesuʻeina e le failotu Karl Ritter von Blumen i le senituri 19 senituri. O nei laau toto e nonofo i laufanua malulu ma vaomatua maualuga o Ausetalia i Matu, Filipaina, ma Asia i Saute. O vaega iloga o nei fugalaau e mafai ona faʻaalia i lo latou uumi umi ma ni laʻau lapoa se fa e faatulaga i laina e lua.

O le laau na maua mai lona igoa mai upu anamua e lua o le phalania opsis, o lona uiga o butterfly lele, talu ai o fugalaau o latou lava ituaiga e pei lava o le susuga pepe. E lua ituaiga o Phalaenopsis:

  1. faigofie (i luga o le mita e tasi).
  2. itiiti - e le o le faatoilaloina o le puipui o le 30 centimita.

Laʻau totō e faʻatatau faʻalelei, e masani ona faʻapuʻupuʻu, lafoaʻi - lautele, lanu ma le paʻu. I laau e masani ona faʻapipiʻi i le paranesi, e tele lapisi, ma le tele o laulaau.

I tulaga lelei, o le fuga o le fugalaau e masani lava e oo i le 4 masina, e fuafua i le ituaiga Phalaenopsis, ma o le i ai o tulaga talafeagai e mafai ai ona fuga 2-3 taimi i le tausaga.

Vaaia o Vaʻa

O le tulaga sili ona tulaga ese ma le popo:

  1. Calypso aisa;
  2. Wanda e lanumoana;
  3. Cymbidium Eburnum
  4. Odontoglossum fatu foliga;
  5. Habenaria radiata;
  6. Oncidium e manaia;

Ituaiga fugalaau

Faʻaalia O ituaiga nei o pepese:

  • Epiphytic - fuga maualuga luga aʻe o le eleele i paranesi. O mea taumafa e maua i foliga o ni vaega ninii o meaola ma meaola o loʻo i ai i le ea pe faʻaputuina i totonu o vavaega o le mea pala.
  • Lithophytic - ola i luga o mauga i maa. O aʻa mai fafo e le taliaina le susu tele.
  • Terrestrial - e tutusa lelei ma se tele tele o togalaau aina, o loʻo faʻamauina i aʻa i totonu o le palapala ma ave elemene talafeagai ma vai mai ai.

Phalaenopsis

Phalaenopsis chiller (Phalaenopsis chilleriana). Na pau le tasi o Phalaenopsis sili ona lauiloa, o lona lava ituaiga na te tuufaatasia uma "uo o le alofa" mo taʻaloga. O Schiller's Phalaenopsis o loʻo i ai ni laʻau manogi matagofie, e eseese e ala i le susulu mai luga. O se eseesega e leʻi mafaufauina i totonu o lenei aiga o se tele o lanu i totonu o le tasi puipui. E i ai lava se mataupu pe a oʻo mai lenei fuainumera i le 174. E na o ni nai masina na tupu ai le fugalaau, ae tele taimi i le tausaga.

Phalaenopsis amabilis (Phalaenopsis amabilis) , isi igoa - Phalaenopsis Attractive. E ese mai i ona itu i le tele o mea e tutupu, e iai laʻau e osofaʻi ai, e pei o le tulafono, 15-20 fugalaau e ola, e oʻo i le 11 cm le lautele. O le leo i le tele o tulaga e paʻepaʻe le kiona, ma se lanu samasama poo le lanu piniki ma le paʻu o fugalaau . O nisi taimi e mafai ona e puʻeina le manogi e le mafaatusalia e sau mai lenei fugalaau.

Phalaenopsis Stuartiana. I vaega taʻitasi e aofia ai le tele o mea e talitutusa ma Phalaenopsis Schiller. O le fugalaau na fanau i le atunuu o motu e fitu afe. O le fugalaau e fesuisuiai i le mea ei ai lona tupua faapitoa i fugalaau ma lala paʻu i itu eseese. Se lanu sinasina-sinasina ma lanu mumu i le punavai o sepals. Amber-lanu violē lanu violē. Le tele o fugalaau e le manaia. E totogo lenei laau i le tautotogo ma le tautotogo.

Phalaenopsis luddemann (Phalaenopsis lueddemanniana). O lenei ituaiga matagofie, e susulu i soo se taimi o le tausaga, ae o lona tumutumu i lona fuga i le taumalulu mai ia Tesema ia Mati. O ponuncles e laʻititi laʻititi, ona o loʻo tuʻuina faatasi e oʻo i le 7 fugalaau fugalaau e fuga mai. O le vavalalata i le ogatotonu, o le susulu atu o ata. O fugalaau sinasina-paʻepaʻe ma le piniki piniki-paauli ma le samasama e faigata ona fenumiai. E tasi lava le eseesega - o se manogi malosi.

Pink Phalaenopsis (Phalaenopsis rosea). O se tasi o pito laiti. I totonu o le vaomatua, o le tulaga lelei i le aotelega e amata ona faateleina le auvai. O se tamai laʻau, e pei o se tulafono, ua teuteuina i 15-20 tamai fugalaau, e faʻaalia ai se lanu sinasina-sinasina. O faʻasalaga e faʻaloloa ma faʻasaga, faʻatasi ai ma paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e tolu lobes, o le leo lea e susulu mai le mumu i le lanumoana-lanu viole.

Phalaenopsis Sanderiana. O le tele ma le taugata o Phalaenopsis. O le igoa o lenei ituaiga o le a fesoasoani e manatua ai le igoa o le taʻutaʻua taʻutaʻua ma se tasi e fiafia tele i orchids - Sander. O laulaau e lanumeamata lanumeamata ma se mamanu lanu. O ponuncles, e pei o se tulafono, e lapopoa, e tilotilo i lalo i le eleele, i faʻafeagai faʻafesoʻotaʻi, lea e masani lava ona maua i le 50 fugalaau, ma le lautele o le 5-7 cm.

Phalaenopsis Horse (Phalaenopsis equestris). O le ituaiga aupito sili ona lelei o Phalaenopsis mo le faamoemoe o le popularizing o lenei ituaiga e mo i latou oe ua manatu o ni tagata e fiafia i le lanu moana ma le lanu piniki ma le paauli, talu ai o le faatupulaia saʻo o le eseesega o le leo e fiafia tele i tagata iloga o lenei laau. E faʻateleina le vae ole taimi ma faʻalautele i se vaitau.

Giant Phalaenopsis (Phalaenopsis gigantea). O se ituaiga tulaga ese. E manino lava lona igoa, o ia o le sili ona tele o ana soa mai le aiga o Phalaenopsis. O taimi taʻitasi, e taʻua o le sili ona matagofie. Na maua e ia le igoa o le lapoa ona o ona lau lapopoa, o lona maualuga e 90 cm le umi. O le ituaiga o ituaiga o loʻo faʻaaogaina mo le faamoemoe o le sopoia. O le leo o le kulimi kulimi, lanu samasama ma le lanumumu-samasama, faatasi ai ma lanu enaena lanu moana ma mata, po o le tafe. Ona o le telē tele o le fugalaau, e mafai ona tatou fai atu e le fetaui i tulaga o le fale, ae o le a matua teuteu ai se fale kati ma lona lava tulaga ese.

Totonu

O lapataiga nei e mafai ona tupu i le fale.

Brassia ( Brassia )

O ana fugalaau ma sepals e maua ai le sili ona fatufatuga o lanu o fafo. E taʻua foi o se apogaleveleve. O fugalaau e mūmū lanumeamata, i totonu o le 10 cm i le lapopoa, ma o loʻo i ai mea e sili ona mataga. O lenei laau e manaia lona manogi, poo le fesootaʻi ma se toʻasaga tasi, atonu e foliga mai e le fiafia. O le taimi autu o le fuga o le tautotogo.

Cumbria (Cambria)

E ola naʻo totonu i totonu, o lea e le mafai ai ona feiloai i le natura. O le fugalaau e fesoʻotaʻi ma le faʻasalaga faʻasusu o le tolu o aiga, e igoa ia Vuylstekear. O fugalaau fugalaau o loʻo i ai foliga eseese ma le tele, ma o lapisi tetele e manaʻomia le fesoasoani. O le faamalama sill ua manatu o se nofoaga lelei mo le tuputupu aʻe ma le faamoemoe o le totoina o lenei laau.

Cattleya ( Cattleya )

E maua e Cattleya le malamalama manino-fuga fugalaau ma se lanu vali lanu. O nei laʻau tetele e mai ituaiga uma lava o ituaiga fale, ae o loʻo i ai tamaiti laiti. E tele ituaiga eseese, faʻapea foʻi la latou lanu eseese. Ina ia totoina i latou i totonu o se potu, e sili ona fetaui lelei ituaiga o laau, aua e faigofie atu ona tupu nai lo isi. Fugalaau e toeitiiti atoa le tolu masina mai le tautotogo i le autumn.

Cymbidium (Cymbidium)

Cymbidiums e tele laʻau totō, ae i le aluga o taimi, na suia i latou e momoʻa laiti ma le tele o paʻu o loʻo faʻaleleia i le fale. O fugalaau laʻitiiti e sili atu ona faapalepale i tulaga tau le siosiomaga nai lo isi meaola.

Dendrobium ( Dendrobium )

I le taimi nei, o le tele o ituaiga o lenei fugalaau fugalaau ua uma ona suʻesuʻeina, e eseese a latou lanu, lanu, ma fugalaau. Latou te fuga i soo se taimi o le tausaga. O nisi subtypes e mafai ona fuga i le 10 ° C, aʻo isi e manaʻomia le 16 ° C. Dendrobiums e masani lava ona ola, ae mafai ona lafoaia o latou lau pe a uma ona fuga.

Lycast (Lycaste)

O le fuga o lenei fugalaau e faateleina i le vaitau o le tau mafanafana, i le taimi lea latou te manaomia ai le tumau o le vevela, o le tele o vaiinu e manaomia. E mafai ona teuina i le taumalulu, ma pe a fuga mai le fugalaau, e tatau ona toe fetuunai i se nofoaga e sili atu ona malulu. E i ai ni fugalaau lanu samasama, e taʻitasi i le tasi, e 20 cm le lautele.

Miltonia ( Miltonia )

O le tausiga o lenei laau o se galuega faigata tele, ma e sili atu le ola i totonu o greenhouses e tagata tomai. Latou te le taliaina toleniga o le vevela, ma fuga lauulu i se siosiomaga malulu. I le taimi nei, o susu milipoia ua fafagaina, e le taua tele.

Odontoglossum

Ina ia tupu lenei fugalaau e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Talu ai ona o latou tuputupu ae i le tele o mauga, o lo latou tulaga masani e manaomia ai ni tulaga malulu. E sili ona lelei le ola i totonu o potu nonofo. O le maualalo o le vevela o le a na o se faʻaopoopoga mo ituaiga vailaʻau faʻamaʻi ma peti paʻu.

Oncidium ( Oncidium )

O nei laau toto e foliga manaia, ma i nisi o auala e foliga mai ai o lafu manu. Ina ia amata ona fuga le laau, e tatau ona mataʻituina le susu o le potu, ma faʻaumatia ai le tele o le la. O fugalaau e foliga mai e lima-laulauina, mai le maroon i fugalaau lanumeamata.

Phalaenopsis (Phalaenopsis)

O o latou lapopoa e oʻo atu i le mita, ae o loʻo i ai foi meaola laiti e le mafai ona oʻo atu i le sefulu senitimita. Ae o le mea sili ona taua, o le mea moni, o se fugalaau. O lona foliga o le taimi lava e tasi e le masani ai ma matagofie. O nisi tagata latou te faatusatusaina foi i se mamanu ofoofogia, lea e foliga mai i lenei tulaga e pei o se moa feoai, o se tamaʻi manulele laitiiti po o se siva. O inflorescences e lua i le tolu piluncles i le tele o nei fugalaau.

Tausia se togi i le taimi o le fugalaau

Mo le tele ma le tele o fugalaau, e manaʻomia e le fuga potu ona fatuina ni tulaga patino:

  1. E manaomia e le laau se tau vevela malosi. E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga i le vai mafanafana o le 35 tikeri.
  2. Mo se laau toto, o le vevela i le po e tatau ona 5 tikeri le maualuga.
  3. E le mafai ona e faʻapipiʻi se inchidito i totonu pe a amata ona amata ona tupu.
  4. Ina ia mafai e le laau ona tausia lona lanu tulaga ese, e tatau ona faateleina le fugaina o laau i le taimi o le fugalaau.

O le filifiliga o se foliga uiga ese e umi se taimi. O le tele o mamanu o laulaau, igoa, lanu e fesoasoani i tagata uma e filifili ai fugalaau i lo latou fiafia. E leitioa o lenei mea totino o se faailoga o le agavaʻa ma le poto. O taʻaloga e faʻaalia ai le filemu o le mafaufau, alofa, lalelei ma le faʻafiafiaga.