Fugalaau

Iapani Iria - matagofie ma faigata

O le tautotogo o le tautotogo, e mafai ona finau i la latou lanu lanu ma primroses sili ona lelei, e masani ona fesootaʻi ma le tuulafoaia. Ae e tasi le aganuu, o loʻo i ai ia Me i le setiina o le leo mo moega mamago punavai ma faʻaitiitia, ona toe fai foi lea o le faaaliga i le afiafi o le tautoulu. O lenei fugalaau Japanese Japanese o se tasi o laau sili ona lelei i lona fetuunaiga. Faʻasamaʻi ona tupu, faʻamalosi, le faʻaleagaina, Kerry Iapani e mafai ona avea ma se tasi o laau sili ona susulu e fatu ai le faavae mo le togalaau togalaau. E oʻo lava i le taumalulu, o Kerry ei ai se mea e faʻaalia.

Iapani Iapani (Kerria japonica).

O le lalelei o le sami

Faatasi ai ma laau matagofie, Kerry Iapani e taʻua o se faapitoa, seasea ma faapitoa le fetu. E le o lauiloa e pei o Forsythia. E masani ona le amanaia e le laau, ma mafaufau o lona lanu matagofie ma lona uiga o se faailoga lea o le a maua e le laau le tausiga ma le le mautonu. Ae o Kerria o se tasi o laau e sili ona le lelei e mafai ona fautuaina e oo lava i tagata e leai ni poto masani. O le tumau ma le le mautonu o lenei laau toto e mafai ona tauva ma ona lelei mea teuteu.

Kerria Iapani (Kerria japonica) - Oriental i le amataga, ma i le lanu foi, teuteu o laau iti mai le aiga Pink. O le igoa faapitoa o Kerria e masani ona oo atu ai i le le mautonu, aua o le fanau mai o lenei laau e manatu moni e le o Iapani, ae o Saina. O igoa o tagata o le laau o ni molimau manino o lona matagofie matagofie o le fuga. Eseta po o Iapani - o le auala lenei e iloa ai Kerria i le lalolagi atoa, ma e sili ona alofa i le mamanu o le laufanua o Europa.

O le maualuga le maualuga o le kerry e faatapulaa i le 1.5-2 m (e oo atu i le maualuga o le 3 m kerry e tupu uma i le natura ma e aunoa ma le totoina i totonu o togalaau), e faigofie ona faatonutonu e ala i le faia ma le teuteuina. O nei mea manogi ma le paʻu mata. O laʻau o le vao e lanu meamata ma saʻo, i le taimi muamua latou te faia ai se pale faʻamalosi malosi, ae o le vavao e sili atu le vevela ma le vevela o le vao, e pulapula laʻau, o foliga o le vao e sui. O se tasi o pito sili ona taua o Japanese jugara - e matua ofoofogia lava, e le tele le mafiafia, ae e foliga mai e faapaleni le palealii. O nei laau afu e foliga mai e vaivai ma lauiloa i soo se taimi o le tausaga, e oʻo lava i le taumalulu e faʻamaonia lona laumei mamanu ma lau lanu meamata lanu. O laʻau o le uʻamea e manifinifi, foliga mataʻina ma na o le faamamafaina o le matagofie o le laau. O kerision uma e laiti, ae matagofie laulaau o foliga le mavavae, o lona umi e mai le 2 i le 10 cm, ma le lautele e oo atu i le 5 cm. O le lau o le lau o teuteu le laau, faapea foi ma la latou lanu lanumeamata, i le taumafanafana. O le pito i lalo o laulaau o loʻo faʻasalalau; O le tautotogo samasama ma le tautoulu o le autumn o le kerria e foliga mai e piki ai foi le palealii: i le tautoulu, o laulaau o le laau ua toe valiina i se lanu samasama lanu samasama, faamaea le lanu samasama o le laau.

O le fugaina o Japanese ferater e amata ia Aperila, ma i itulagi ma ogaoga malulu - ia Me ma faaauau pea ia Iuni, e manaia ai lona umi. I le lelei o le tau ma le maualuga o le vevela, o le malulu o le palapala palapala, o laau toto e fuga mai pea i Aukuso po o Setema. I le averesi, o le vaitau o le vavalalata o Kerria e tumau mai i le 25 i le 35 aso, o nisi taimi e sili atu ma le masina ma le afa. O le umi o le vaitau o le vavalalata e faʻatatau tonu lava i le tau ma tulaga tuputupu aʻe. Afai o Kerria e malolo i le tau malulu, ona fuga mai lea o le togavao ia Aokuso-Setema.

O fugalaau Kerry e toʻatasi, foliga malosi e pei o patacups ma la latou samasama lanu samasama, lafumanu faigofie ma se nofoaga tutotonu o laʻau. Fugalaau e tu i pito o taameni poʻo i totonu o laʻau o le lumanaʻi. O le tele o fugalaau e mai le 3 i le lata i le 5 cm i ituaiga sili ona lelei. Faatasi ai ma ni foliga faigofie, ei ai ituaiga eseese. Kerry e sili atu ona talitutusa ma tenela i lona manogi.

A maeʻaeʻa, toetoe lava o le lanu uliuli e faʻapipiʻi fua, e na o ni itulagi e maua ai le malulu. E le fua mai Kerry i le ogatotonu.

Peʻa teuteu ma ituaiga o Kerria

E matua faigata lava ona leiloloa i le eseesega o kerriyos, aua o le ituaiga o nei laau toto, o le kerri o le tasi ma e na o le toto. Ioe, ma foliga teuteu po o ituaiga e mafai ona faitaulia moni i tamatamailima. Ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona e valaʻau i le faʻailo. Mo i latou e mananaʻo i se mea e le masani ai pe sili atu foi le viia, Kerria e ofoina atu se tele o ituaiga o mea teuteu. O Kerrias faʻatasi ma nai fugalaau faigofie ma faʻaluaina e faʻatau atu, ma o ituaiga e mafai ai ona e filifili i le va o le tele ma le fausaga o le vao, lanu lanu po o le tele o silhouettes.

O ituaiga sili ona lelei o le keriya mo le vaeluaga o le vaega ua faatulagaina lelei:

  • Iapani kerriya "Picta" ma le mita mita, o laʻau eseese, i luga o le mea e foliga mai o le paepae paepae ma le au e foliga mai e le masani ai (Iapani variegata "variegata" ua faatauina atu i lalo o le igoa e tasi, o nei igoa e mafai ona manatu tutusa o upu tutusa);
  • telegese faatupulaia ma laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe ma se laʻau e sili atu ona masani ai le vaomatua "Albomarginata";
  • Iapani Iapani "Argenteomarginata" ma se lanu paʻepaʻe paepae ma e maualuga le lua-mita mita;
  • Iapani I Kerisi "Plena", lea e masani ona taʻua o le laʻau o le buttercup i faʻamaumauga ma falemaʻi - o se faʻatupulaia malosi o le tino, aemaise lava le talafeagai mo puipui ona o le tele o aʻa aʻa;
  • o se tasi o lauiloa a Iapani e sili ona lauiloa "Pleniflora", lauiloa mo lona paolo auro o le lanu o fugalaau faalua, e sili atu pei o pompons;
  • O le ituaiga o Guinea Guinea e ese mai i foliga faigofie o fugalaau faigofie, o se lanu mumu-lanu uliuli ma se tupuaga e le masani ai o le fuga;
  • Kin Kan ituaiga eseese fugalaau fugalaau;
  • lanu paʻepaʻe "Albiflora".

Pau lava le "aʻa" pe a filifilia vailaʻau eseese - e tatau ona e filifilia ituaiga o ituaiga o loʻo tupu i lau eria, aua e mafai ona e le maofa ma le le fiafia i le tau muamua o le taumalulu po o le le lelei o lau vaʻaiga.

Iapani Iapani (Kerria japonica)

Le faʻaaogaina o le uʻu i le teuteuina o togalaau

E tutusa le lelei o Kerry Iapani e pei o se tagata solo (soloist), ma i se vaega toatele. O lenei laau e mafai ona feagai ma soʻo se galuega. O Kerria e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vao ma laʻau oona, o fualaau aina o soʻo se telē, pe a faʻapea e tutusa uma tuutuuga.

O Kerria e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe i totonu o togalaau o le pito laʻititi, aemaise lava i luga o tamai lotoa o le faletalimalo. O se mea laʻau faʻapitoa ma sili ona teuteu lea o le a leiloloa i totonu o se togalaau tetele ma e mafai ona faia ni mea teuteu eseese i vaega laiti.

O le mea autu e talisapaia e Kerria e vave ma faaluaina fausaga. O se tasi lenei o vaitau sili ona mataʻina o le tautotogo totogo. E pei o le tautotogo po o le tautoulu o le autumn, ua faʻafeiloaʻi atu Kerry i le lauolaola faifaipea o le vaʻalele, ua tupu aʻe i taimi masani.

Iapani Iria i le mamanu o le togalaau e faʻaaogaina:

  • i totonu o pa;
  • i luga o fugalaau moega;
  • i fefaʻatauaʻiga afaina;
  • luga o moega o fugalaau e tasi;
  • mo le teuteuina o le vao (pe na o ni vaega laiti);
  • ia fatuina ni tala i tua;
  • e teuteuina le togalaau i luma;
  • i luga o fiafiaga mai le mapcover;
  • i luga o laufanua.

O lenei laau toto e lelei le lelei e le gata i le eleele palapala, ae faapea foi i totonu o le koneteina faaleaganuu. Ma i totonu o ogaumu, ma ipu, ma fugalaau fugalaau teine ​​po o ogaumu, Kerria o le a tuu ai ni mea lelei matagofie i totonu o le togalaau, faʻafeiloaʻi i totonu o le pusa fagu poʻo le faaopoopo atu o faʻamalosi i vaega o tafaoga.

Iapani Iapani e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faʻasaina, teuteuga o le taumalulu ma le tautotogo i le tautotogo ma lala laʻau.

Paʻaga sili mo Kerry Iapani:

  • hazel, rhododendrons, sikuea, Forsythia, mahonia, cicatris, derain, cinquefoil ma isi laufanua laufanua;
  • mea e teuteu ai laʻau ma mea e maua ai le suamalie - ola, phlox, periwinkle, tiarella, malosi;
  • Fua o le tautotogo mai tulip ma daffodils i primroses ma galo-aʻu-nots

Tulaga manaomia e Kerries

Kerria e fetaui lelei i se ituaiga o moli. O lenei laau o le a avea o se teuteuga mo le la, malamalama, afa-shaded, ma e oo lava i nofoaga malulu, lea e na o laʻau paʻepaʻe-fugalaau e mafai ona tauva ma le aafiaga o le faailogaina i le kerry. O le avanoa e ola ai laau tetele e oo lava i le paolo o le lafoaia o laau e aunoa ma le aveesea atoa o le tomai e ola malie ai, ua na o le faamatalaina: Kerria amata le pale i luma o le tele o laulaau ola i laau. Ae o le malosi ma le tele o le fuga o le kerria i le malulu malosi e faaitiitia pe a faatusatusa i laau totō o loʻo ola i nofoaga vavalalata. I le la i le itu i saute, o fugalaau e faigofie ona susunuina. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o kerry, e taua le manatua o le laau e le fiafia i nofoaga e matala ma afaina, e le o se mea e le mafai ona afaina ona o le palasi o le tipu ma o le a na ona faaalia atoatoa lona matagofie i nofoaga puipuia.

O mea e moomia mo le palapala o lenei ogalaau e faigofie foi. E mafai e Kerria ona aʻafia i soo se mea, ae oʻo atu i le tele o mea teuteu i eleele laʻau lelei. Iapani I Kerisi e fiafia i eleele malulu lelei, e mafai ona ola e tusa lava pe i ai ni tulaga susu pe a tuʻuina lelei le alavai. O le mea taua lava o le eleele e lafoaʻi, faʻavalevalea poʻo le faʻalelei, e le o le tamaoaiga ma e le faʻaumatia. E tatau ona faʻaopopo oneone i le mamafa o le eleele i le taimi o le totoina, faʻasusu ma le mineral fertilizers i eleele pala.

O se tasi o tulaga taua o Kerry o lona tetee atu i siosiomaga eleelea. E mafai ona faʻaaogaina i le taulaga i le taulaga, teuteuina o eria i tafatafa o auala tetele ma isi nofoaga ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le kesi.

Iapani Iapani (Kerria japonica).

Faʻapipiʻi totoina Kerria

Iapani Iapani e mafai ona totō i le tautotogo ma le autumn. Mo le ogatotonu, o le totoina o le tautotogo e sili ona lelei, ae e mafai ona toto Kerria i le tautoulu, pe a iai e iai se fale lelei mo le taumalulu - tasi ma le afa masina ao le i taunuu mai ni pulu malulu. I le tautotogo, totoina le totoina o laau ae faia le pala. Afai e te faatauina mai Iapani Kerry seedlings ma se aʻa aʻa, ona mafai lea ona totō laau i le vaitau atoa o togalaau.

E totoina Kerria i vaeluaga o le loloto ma le loloto o le afa mita. I nofoaga e maua ai le palapala palapala, e loloto le loloto o le lua ma o loʻo i lalo ifo se palapala maualuga. Ua faʻaleleia le eleele ua faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o meaʻai faʻasaina ma le minerale. O Kerria ua faʻapipiʻi i le lua e faʻaleleia ai aʻo tumau pea i le tulaga tutusa o le ulu, ma le aʻa o le ua e le o lalo ifo o le palapala. A uma ona totō, e tatau ona faia le tele o le faʻasusu ma le mulching.

Iapani Kerry Care

O Kerries e manatu e faigofie ona tausia, ae latou te manaʻomia pea le faʻavainu. A aunoa ma le afaina o le vai, o le a le mafai e Kerria ona galo ona laʻau matagofie nai lo le mea na faamoemoeina, o lona fugalaau o le a faʻaitiitia ma faʻaitiitia. E le manaomia e Kerria le masani ma masani ona susu: e le lava le galo e uiga i le 2-3 vai inu tele i le taimi o le taumafanafana, lea o le a le mafai ai e le laau ona leiloa lana mea teuteu i le tafe o vaitau. O isi faʻaopoopoga e faʻatinoina i le taimi o fugālaau ma i aso sili ona manaia.

Toto ma fusi Japanese Kerry

O le teuteuga sili i le kerry o loʻo faia i le tautotogo. E pei o le totoina, tumama ma le faʻaaogaina o taualumaga e tatau ona maeʻa aʻo leʻi amataina le ulu o le sap ma le fatu fatu. O aʻago mamago uma lava ma aʻafia e aʻafia i le malulu e tatau ona vavaeeseina mai le laau i laupapa ola maloloina. A maeʻa le faʻamamaina mama, o togi uma e totoe (pe'ā tatau ai, tausisia le saʻo o ituaiga o vao) e faapuupuuina e le kuata i le tasi vae tolu o le maualuga e faaosofia ai le mafiafia ma maua ai se pale sili atu ona aoga ma sili atu ona fuga. I le tupu mai o laau e aunoa ma le faʻatulagaina, e mafai ona faʻamalo le teuteuina poʻo le faʻaogaina foi o le vavaega faʻapuupuu e faʻaosofia ai le tuputupu ae.

I le tau mafanafana i luga o lenei ogalaau, o le teuteuina e faʻaititia i le faʻapuʻupuʻuina o lala mamago e faʻaosofia ai le tuputupu ae o lala laiti. E masani ona faia le faʻasolosolo ia Iuni, i ni nai aso talu ona tupu, e fufulu ai le mea e lei tupu i le taimi muamua o le galu muamua. I luga o tagata matutua matutua e sili atu i le 5-6 tausaga le matua, e faapena foi, pe a uma ona ola, o le a sili ona matutua, lapoa fa ma le lima tausaga le matua ua aveesea ina ia faafouina pea le togavao. I le taumafanafana, pe a manaʻomia, o loʻo faʻaaogaina le faʻavaveina o vao vao.

O lala o le laau e manifinifi ma teuteu e faigofie, ae e manaʻomia ona e faʻaaogaina naʻo meafaigaluega maoaʻe ma taumafai ia aua neʻi faʻaleagaina lala, faʻapipiʻi mama ma lamolemole.

Fertilizers mo Japanese Kerry

Ole laei pito i luga e tatau ona faia mo le vao pe a uma ona teuteuina - amataga o le tautotogo ma le taumafanafana. O Kerria e malie i le mulching i le faapalaga ma le mineral fertilizers i totonu o le vai. E le fiafia le laau i le manulele, ae fiafia tele i le fafagaina o fafie.

Iapani Kerria i le togalaau fugalaau

Winter Kerry Iapani

O aʻafiaga o le aʻafia o le Kerry e faʻalagolago i le mea na totoina ai le laau. O le masani lava mo lenei teteʻe o le kiona o loʻo taua i lalo ifo o le averesi, o le malosi e tu ai e malulu ifo--20 tikeri ma le malulu i tulaga o le kiona ma le malulu tele. Ae o le mea moni, e sili atu le faʻamautinoa o le teteʻeina o le kulimi mo laau taʻitasi taʻitasi, aua o Kerries e ola aʻe e tausi fale, e pei o se tulafono, aua nei togi i fafo e tusa lava pe o se taumalulu e le mausali ma oso i luga o le vevela. O le malulu i le maualuga o le ufitia o le kiona ona o le maligi o gutu, e maua ai e kerria pe a uma ona tataina mea na faaleagaina i totonu o ni nai vaiaso ma mea fiafia ma fuga i le taimi masani mo le galu lona lua o laau toto e lei maluelue - i le faaiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu.

O le faigata tele i le faatulagaina lelei o le taumalulu o le vaomatua o le manaʻoga e faʻamautinoa le mago o le laau. Pe a faʻafefe, mafanafana, faʻamaʻaloga o le suamalie faʻamausalisa, o le mafuaaga mo Kerry e toetoe lava a mautinoa e oti. O le mea lea, i le tautoulu, e oʻo lava i totonu o le lotoifale, e faʻamalosia pea le puipuia o laau totō faʻamalolo. E mafai lava ona e ufiufi le mutia i mea e leai se vai ma mulch le poloka poloka i lau vevela. Ae afai e te faia lelei le malutaga, ia taofia pupu mai le maleisa seia oʻo i le tautotogo, o le a oʻo mai le fugalaau i taimi masani ma o le a matua ofoofogia lava. I le avea ai o se malutaga, ua lava lea e faatulaga ai le fusifusia poo le punou o le pale, ma faatumuina le vao i lau vevela ma se ufiufi malamalama ma se mea e ufiufi ai le vai (o le a faia ai se ata) i pu mo le ea. O sea puipuiga faigofie o le a fesoasoani e puipuia le laau mai gutu malulu, ma mai le tele o le susu. Faʻapena mo le taumalulu na faia pe a pa'ū le vevela o le ea e itiiti ifo i le 10 tikeri (ua faia lenei mea e puipuia ai le mafanafana).

Ua faʻaitiitia le faʻapipiʻiina, sei vagana ua mavae le maeʻa ona toe foʻi mai, ma faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete siaki mataʻutia i le la. O Kerry unrolling e faia i vaega, muamua aveese le ata tifaga, ona faʻaitiitia le maualuga o le eleele masii e oo atu i le 15 cm, ona ave ese loa lea o le fale.

Puipuia o Pest ma Disease

Iapani I Kerisi o se tasi lea o togalaau e sili ona mataʻutia teuteuina. E mafai ona afaina i le malulu, ae o meaola faalafua ma faʻamaʻi i luga o le laau e seasea lava.

Faʻafouina o Kerisi Iapani

O lenei togavao togavao faigofie e mafai ai e oe ona ola tutoatasi lau aoina.O Kerria o loʻo faʻalauiloaina e fatu ma auala vegetative.

O le vavaeina o aʻa o aʻa o le auala pito sili lea ona faigofie e maua mai ai fatu laau mai Iapani uma, e oo lava i varietal ones. O le vao e masani ona faʻalauteleina, e tupu ona o aʻafiaga. Ma o lenei meatotino e faafaigofieina ai le le na o le fausia o puipui eletise, ae mafai foi ona e maua ni fanau toatele. E mafai foi ona maua ni laau fou ona o le aʻafia o le taotoga: o fuʻa ua lava e faʻaleleia ai le eleele ma tausia pea lona susu, ma i le tautotogo o le tausaga a sau, e mafai ona totoina ni vao fou mai le tina.

O aʻa o Kerry e vave aʻa, ma o laau toto e ola malosi, e oʻo atu i le teuteu i ni nai tausaga. Kerry, pe a togafitia i meaola e tuputupu aʻe, o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga - e oo atu i le 100%. O le taina o loʻo faʻatinoina i totonu o se tulaga faʻasolosolo i lalo o le faʻavaa.