Isi

Fertilizers mo phalaenopsis orchids

Sa ou maua se phalaenopsis orchid. Na totogo uma taumalulu, ma i le taumafanafana na amata ona magoto le lau. Tau mai ia te aʻu, o le a le mea e mafai e fugalaʻau ona aumai ai se orchid i tua?

O Orchid Phalaenopsis e tosina mai le mafaufau o tagata fai togalaau e mafua ona o lona taimi e tupu ai e oʻo atu i le ono masina. O le mea moni, o le a fiafia le laau i foliga vaaia o le fugalaau ma le tausiga lelei, lea e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le faʻaleleia. A uma, o le a naʻo le aoga o le suauʻu pe afai e faʻaaogaina i le vaitau o le fugalaau. A oʻo i le taimi o le vavao, e ono lamatia ai lava ma o le a oʻo atu ai i lona oti.

Talosaga lautele mo le faʻamaʻiina o fomaʻi

Fertilizers i foliga o le suavai e sili ona talafeagai mo le fafagaina o le kulimi, faʻatagaina oe e tufatufa atu i le palapala i totonu o se ulo. I luga o le koneteina ma le fugalaʻau ua tusia ai - "Mo fomaʻi."

E masani ona faʻaaogaina fomaʻi faʻavaomalo. Ae ui i lea, e tatau ona amanaia pe afai e faʻafeiloai mai, e tatau ona faʻaititia le fua fautuaina ile vaega ole 3 ina ia puipuia ai le mu o aʻa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona filifilia le laei pito i luga i le maualalo o le eletise.

O elemene e sili ona manaʻomia mo le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le phosphorus, potassium ma le vailaʻau. Faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o phalaenopsis, o faʻaoga eseese e faʻaaoga:

  • ao faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae, ua tuuina atu i le fomaʻi ma le maualuga o mea e maua ai le gaosiga;
  • fumela ma le potassium e manaʻomia e fai ai ni pulupulu;
  • talavou laiti mo faʻaleleia masani e manaʻomia le laʻei pito i luga ma le tele o fuamoa;
  • fuluufi e faʻaaogaina foi e tuʻuina atu ai lanu lanu ma le lanu.

E mafai ona faʻafefete ni kulimi i ni auala se lua: faʻaaogaina o meaʻai i lalo o le aʻa ma le laei pito i lalo.

Laei faʻapipiʻi o phalaenopsis

Laei faʻapipii e faʻaaoga i na o le tino maloloina. Ae o iinei e tatau ona e tausisi i tulafono patino:

  1. O luga o laei e le o faia i le vaitaimi o loʻo moe ma a maeʻa le fugalaau fugalaau.
  2. O maʻi mamago e le tatau ona faʻaalia i aʻa.
  3. O lea la e le faʻaitiitia le taimi o le fuga, e le mafai ona e faʻafefiloi le togi i le vaitaimi o le vavao.

A o le fafagaina, e tatau ona faʻamalulu lelei aʻa i le faasusuina o le laau.

Faʻasusu le faʻaaogaina o le vai i totonu o le vai i le vaega o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Liligi le vai inu i se tamai pesini - ia fetaui lelei ma le ipu. Tuu le fagu i le togi i totonu o se pesini mo le 20 minute, ma sasaa sina mea itiiti ma le tali lava e tasi ile pito i luga. A maeʻa le taimi ua fautuaina, toso ese le fugalaau ma tuu le ipu malamalama e faʻasa ai le tele o le vai.

I totonu o aʻafiaga o le eleele, Masini-faʻalautele (mo le atinaʻeina o lālā ma aʻa), Mago-lanu Orchid (faʻalauteleina le tuʻuina o pononcles), Pocon (faʻateleina le teteʻe i faʻamaʻi), Greenworld (faʻaleleia le vaitau o le vaitau) e sili ona aoga.

Foliar Fertilization

Laei pito i luga Foliar e faʻaaogaina i le taimi o le tuputupu ae o le aʻa, ma faʻaleagaina ai aʻa, faʻapea foʻi ma chlorosis. E fautuaina le faia o lavalava laei i luga o le ao ina ia le mafai ona susunuina laula mai le susulu o le la.

O aʻa ma lau laei e tatau ona faʻatinoina, ae leai se tulaga i le taimi lava e tasi.

Laʻau faʻapipiʻiina "Dr Folly - orchid" - o loʻo lalagaina i laʻau mai luga ma lalo, ma aʻa malolosi i luga o le ulo. Fugalaau ma pulupulu e le mafai ona gaosia. O lenei laumei tele e puipuia ai chlorosis (pe a leai ni fugalaau i le fugalaau), faʻamagoina laʻau, ma faʻamalosia foi le tupu.