O le togalaau

Lafulati lau - totoina, tuputupu aʻe ma tausi

E toaitiiti tagata ua latou feiloai i lenei fugalaau matagofie io latou olaga. O lona faigofie, ma i le taimi e tasi, faʻamaonia ma le maoae na manumalo i le toatele o tagata i totonu o le au faifaatoaga. Mai le matagofie o le matagofie o le matagofie na alu aʻe i le lagi, teuteuina i aufana matagofie, e le mafai ona aveese ou mata. O se faʻasologa o le faʻasoasoa-tupe, i tagata masani e taua foi o Malva. E i ai le tele o ituaiga o mallow, mai i lalo - 30 senitimita, i le lua mita mita. Florists e talisapaia uma le eseesega o ituaiga o rosa o loo i ai ma fugalaau faigofie, ma ituaiga fou e lua, fugalaau tetele o le sili ona susulu ma sili ona lalelei:

  • papaʻe
  • lanu piniki;
  • mūmū;
  • paʻu;
  • kulimi;
  • lilac;
  • samasama.

E faapitoa lava le lauiloa o rosa o loʻo i ai faʻasolosolo ma foliga matagofie o le lilac, lanu viole, toetoe o le uliuli.

O le aʻa-rose o se lauʻeleʻele toleniina ma le taumalulu-malosi e tupu lelei i latitudes ma se tau le lelei, e aofia ai i Rusia. O se mea faʻapitoa foʻi, ae e faʻafeiloaʻi foʻi le paolo o se tasi.

Mallow e tusa ai ma le vaitaimi o le atinaʻeina o faʻatoʻaga ua vaeluaina i ni ituaiga se lua:

  1. tausaga;
  2. lua tausaga;

O le auala e faʻaaoga ai sasisi malo i fugalaau fugalaau e le mafai ona faʻatusatusa i soo se mea. E foliga maualuga i tuuga e tasi, i vaega o togalaau ma isi laau toto ma laau teuteu; e faʻafeiloaʻi faʻatasi ma ogaumu uma ma le faʻamalosiina laau totō i mea faʻaletupe, moa fefiloi ma fugalaau fugalaau.

Faʻamasinoga

E totō fatu laulaʻau i fatu.

O le totoina o fatu-rose fatu i luga o le eleele tatala e sili ona lelei i le tautotogo, pe a uma ona faamumu le la i le la. Manatua o le mallow o se togalaau umi ma le lush, o fatu e totoina i vaitaimi o le 30-50 cm. Fautuaina e lulu fatu i totonu o se pu o le 3-5 vaega, talu ai e le lelei le vaivai i le germination ma e le taliaina toleniga. E sili atu ona lelei le aveeseina o isi fualaau aina nai lo le leiloa o le taimi ma toe vaʻaia.

O le totōina o fatu-rose o laʻau e sili atu ona faigata, ae malie. Ina ia ausia le aʻafiaga o le olaola o rosa i le taumafanafana, i le amataga o Fepuari, amata ona toto fatu. E lūlūina fatu i totonu o se fagu ma le eleele ma tuu i se nofoaga malulu i lalo o le ata.

O le vevela mo le totoina o fatu e le tatau ona sili atu i le 18-20e uiga i C. A paʻu le fatu, ona aveeseina lea o le ata tifaga, ma vevela fasi laau i le vaeluagalemu o le 2 cm po o ni pusa eseese. Faatasi ai ma le oʻo mai o ni lau moni moni se lua, e taoto le laau.

O iinei e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, o le mallow ei ai aʻa aʻa, e le mafai ona faaleagaina i taimi o le gafa. O le mea lea, e fautuaina e togi le mallow i tioata.

O fualaau i totonu o ipu o le a tutupu seia oʻo i le masina o Me, seia oo ina alu atu le tau o le kiona ma ola malosi ai fatu laau. O toto laau e totoina i eleele tatala i se mamao e 50 cm.

Tausiga

E le o manaʻomia le tausiga faʻapitoa mo le tausiga o rosa. Ina ia mafai ona malolosi le laau, fausiaina ma ola maloloina, e tatau ona fafagaina i se lavelave o fesuisuiai. I le faaopoopo atu i ai, e manaʻomia le faʻatinoga o la latou togavao ma faʻasusu. O le aʻa-rose o se laau maualuga ma atonu e ono manaʻomia e faʻamalosia atili e ala i le nonoa i se lagolago. E manaʻomia le faia o se lagolago mai mea faʻapitoa, o le mea lea o le a sili atu ona foliga mai i totonu o le togalaau fugalaau ae le faʻafefe ese ai le mafaufau mai le matagofie o le fugalaau.

E le tatau ona galo ia i tatou faʻamaʻi. O faʻamaʻi masani e afaina ai le mallow o le pala. O aʻa Brown e afaina ai laulaau o le fugalaau ma taitai atu ai i le oti. O laau mamago, eleele leaga, ma le tele o le susu o mafuaʻaga ia o lenei faʻamaʻi. Ina ia puipuia le maʻi, e tatau ona togafitia le fugalaau i le fungicide.