Laʻau

Tausiga tatau mo dipladenia i le fale

Dipladendia poo Mandeville, e pei ona taua ai, o se laau ua teuteuina i laʻau lapopoa ma fugalaau tetele. E foliga lelei i totonu o le potu. Faʻaaogaina i le faʻaleleia o fanua, e mafai foi ona ola i le fale ma le tausiga lelei.

Vaʻai faʻamatalaga

Tipiloma o se perennial evergreen laau toto i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O laau talavou e foliga mai o se togavao, ma le tuputupu ae o ona lala ua liua i vine.

O petals e tutusa ma laʻau petiolate, o loʻo feagai ma le isi. Ua amata le fugalaau i le tausaga muamua talu ona totoina. O le fugalaau e lima ona lanu lanu lanu. O le fuga e na o le 10 aso ma eo mai faatasi ma se manogi manogi. O laufanua lapopoa o loʻo i ai se pito pito i luma, o se velo loloto e tafe i luga o le lau.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le vaitau o le fugalaau o le a tumau mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.

Gasegase o le Diplladation

E tusa ma le fa ituaiga vine, o nisi o loʻo fafaga lelei i le fale. O ituaiga sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga e aofia ai:

  • Fiafia tele. E foliga mai o se vine, o le umi e oʻo atu i le 4 mita. O le fugalaau fugalaau ei ai se nofoaga samasama.
  • Sander. Laititi faʻapipiʻi laau. I le taimi o le fugalaau, ua ufitia i se fuainumera tele o fugalaau, o loʻo i totonu o le vine.
  • Faʻasalalauga vavalalata. E ese mai i isi ituaiga ma fugalaau e paʻepaʻe.
  • Bolivian. E i ai ni vili pupuu i luga o atigipusa. Fugalaau - lapoa ma piniki e pei o se faʻaoga.
Fiafia
Sander
Fiable
Bolivian
Alamanda
Space white
Perezol Amata

O o latou pito o loʻo i ai se lanu vaʻaia malamalama.

O autu autu e fetaui lelei fafagaina e le au faifaatoʻaga: Alamand, Cosmos White, Peresol Starts. O ituaiga taitasi e iai ona lava uiga.

Tuputupu ae ma tausia se fugalaau i le fale

E mafai ona faʻatupulaia le tipiloma i totonu o greenhouses ma i le fale. Malamalama malamalama. E taua le faatumauina o le vevela lelei; o le malulu o le ea o se mea taua tutusa.

O le tuputupu ae masani o le a manaʻomia ai le lagolago.
Tomai Faʻapitoa

A o tuputupu ae se fugalaau, ia maitau tulafono nei:

  1. Soo. Mo le fugalaau, ua saunia mea nei, lea o le a manaomia ai: laʻau ma eleele fola, peʻa, oneone - o mea uma e fefiloi i vaega tutusa. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e faʻalauteleina le ele. E leai se manaʻoga e filifili se telē tele mo le totoina.
  2. Malamalama taʻalo ai se vaega taua. Lagona lelei i luga o saucers o loʻo i sasae poʻo totonu i sautesasae. E fiafia le laau i le susulu o le la, ae e tatau ona puipuia mai i mata mumulu. I le taumalulu, e mafai ona pagatia pulega a le malo ona o le le lava o le la, o le mea lea, i lenei taimi o le tausaga, latou te faia ai se afi faaopoopo.
  3. Laasaga masani. E ui lava i le mea moni e faapea o se vailaʻau vevela, e faʻafefe ai le vevela vevela. O le vevela aupito sili ona talafeagai mo le tuputupu ae masani o fugalaau o le 20 - 25 tikeri. I le taumalulu, e manaʻomia e ia le manava. I lenei taimi, o le tulaga sili ona lelei o le a 13 tikeri le vevela. O le mafanafana i le taumalulu e i ai se aafiaga lelei i le faataatiaina o fatugaʻo.
  4. Faʻamamaga o le ea. E le taliaina e le laau le vevela, e tatau ona faʻalauina i lea taimi ma lea vai i le vevela o le potu. Afai e malulu le diplomacy, o le a le manaʻomia ona sosolo.
  5. Fafaga e tatau ona gaosia i le taimi o le tuputupu aʻe ola. A o faagasolo lenei vaitau, e fafagaina i latou faʻamaʻi faʻamalosi, faʻatasi i vaiaso uma.
  6. Suiga. O le mamafa i totonu o le ipu telē e faia e pei ona tatau ai. O le gafatia e le tatau ona sili atu i le 25 cm le lautele.
E sili atu le filifilia o se atigipusa loloto nai lo se lautele lautele mo le totoina.

Faʻasalaga lelei, o le a maua e le laau se foliga maloloina lelei ma o le a faafiafiaina le mata mo le tele o tausaga.

Maʻi

I le tipiloma atonu e lanu samasama ma paʻu lau lau. Le mafuaʻaga mo lenei mea o maʻi eseese.

E faigofie ona ia paʻu palapala, o se apogaleveleve mite poo whiteflies atonu o le a iai i luga. Pe a oʻo mai se maʻi faapena, o le a manaʻomia ona togafitia laulaʻau i le sua o le tipolo poʻo se tasi o le fofo o le sulfur colloidal.

O se aso pe a uma togafitiga, fufuluina i le vai. Mai Whiteflies e fesoasoani ia Fitoverm poʻo se meafaigaluega faapitoa.

O le faʻamaʻi pipisi ua tuʻu eseese mai isi fugalaau seivagana ua toe faʻaleleia.

O le mafuaaga o le leaga o laulaau atonu e le talafeagai le tausiga. O lau e matutu ma pa'ū i le tele o le suāsusu, e mafai foʻi ona tupu le aʻafiaga e tasi ma le le lava o le susu.

Lanu samasama pe a le matauina le vevela. Afai e vevela pe vevela le potu, e mafai foi ona aafia ai le tulaga o laulaau.

Tuʻu faʻamago e aunoa ma le fafagaina
Laʻau i luga o laʻau o le faʻaogaina - e le o tausisia le puleaina o le vevela

E mafai ona aloese mai le leaga o le laititi e ala i le mulimuli i auala puipuia. Aisea e tatau ai i le laau toso i le taimi. E tatau ona aveese ia lau o le oti, o mea ia e mafai ona amataina e meaola faalafua. A o lei totoina, e sasaa le fagu i vai inu, ma o fatu foi e mafai ona fai i le gaosiga. E taua le matauina o le puleaina o le vevela, ae le o le avanoa e vevela ai le potu.

O Diplaneia o se vailaau oona, i vaega uma lava o loʻo i ai le glycosides cardiac. Taofi le fugalaau mai tamaiti ma fagafao.

O le Dipladendia o se laau totō fua tele, o se tasi lea o ituaiga pito sili ona matagofie o vine. Mo le tuputupu ae masani, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le tuputupu ae ma le tausia o le fugalaau. Ae ui i lea, o lenei fugalaau e le lelei, tausia ma toe gaosia e tusa lava pe amataina.