O le togalaau

Gritty sand ma le lapoʻa Faʻamamaina ma tausi i le lauʻeleʻele Tupu mai fatu

Kolosnyak tele le tulaʻi mai ma le tausia o ata

Kolosnyak o se meaʻai o le vevela e teuteu ai le pito i luma o le togalaau ma le gaosi vaʻai matagofie.

I le tepa muamua atu, o le cereal e foliga mai e mataʻutia, e le o tagata uma o le a vave ona talisapaia lona matagofie, ae o le a atoatoa lelei le faatulagaina o fugalaau, o se mea ofoofogia matagofie i lima lima.

Faamatalaga o le Botanical

O le fanua moni o le laau o laufanua ia ma laufanua agavaʻa o Eurasia ma Amerika i Matu. O nisi ituaiga o meaola o loʻo maua i le toafa o Atenitina. Kolosnyak e faʻafetaui i tulaga mai le mea faʻapitoa i le tundra. Faʻatau e le Faatoaga le mea faʻafefiloi isi igoa: o le elimus, the grassroot, the beet beetle, le sunlord. O le ituaiga o le laau e patino i le aiga Cereal.

O loʻo aʻafia lelei le aʻa o le aʻa, o loʻo aʻafia ai aʻa ma malolosi. I luga o tafe eleele, o loʻo tuputupu aʻe ai fatuga tuputupu aʻe. Kolosnyak ei ai se mea saʻo, maoaʻe, e oʻo i le 20 cm i le 1.5 m.

O laulaau e manifinifi, faigata, faʻaloloa, lipine-pei, o le pito e tusitusi, 2-15 mm lautele. Laʻau latalata i luga o le eleele i ni paʻu lapoa. O le pito i luga o laulaau atonu e vevela pe ufiufi i lauulu, o le pito i lalo - lelei atoatoa. O le vaega eleele ei ai se lanu uliuli lanu po o le lanu me se lanu siliva matagofie. E oʻo mai i le autumn, o laulaʻau ma laʻau e samasama, enaena.

O le inflorescences o ni taligalu lelei o saito, e aofia ai le tele o pupuʻu pupuu, faʻalelei. O aʻafiaga e oʻo atu i le maualuga o le 7-30 cm, e oʻo mai ia Iuni-Iulai.

Tuputupuina le faafetai mai fatu

Auala e totoina ai taliga o sana ile ata palapala

E mafai ona toe gaosia e ala i fatu ma laau vegetative.

  • O fatu e vave ona totoina i eleele tatala i le amataga o le tautotogo, e le manaomia ona totoina laau toto.
  • E mafai ona e faʻasalalau i le luga, aʻo leʻi faʻafefiloi ma le oneone, ma ufiufi i se rake ile eleele.
  • E oʻo atu i le ogatotonu o Aperila, o le a tulaʻi muamua laau, ae o le tausaga muamua o le a laʻititi ma e seasea lava.
  • I ni nai tausaga, o le a liu toto laau i vao vao ma taliga tetele i luga o mea maualuga.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Laʻau aʻa o le ata faʻapipiʻi

  • E faʻaleleia le lelei i le vaevaeina o le vao: e aʻafia le aʻa e aunoa ma ni faʻafitauli, e aunoa ma le manaomia o se tausiga faʻapitoa.
  • Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo ma aʻo lei oʻo i le afa muamua o le taumafanafana, e vevela ai pine, o loʻo i ai o latou lava aʻa, ma toe totoina i se nofoaga fou.
  • O lālā vave o le a vave ona oʻo mai i tafatafa o aʻa.
  • E tupu vave le mutia vao vao, e mafai ona ola fugalaau i le tausaga e tasi.

Faʻapitoa o tausiga faʻapitoa

E sili le fiafia i nofoaga susulu ma le malamalama, eleele le paleni po o eleele eleele. O le faamalieina i le faʻaleleia o le natura, e seasea lava ona manaʻomia le suāvai, e faʻafefe ai le lamala sili ona ogaoga. E le lelei le faapaleniina o le vai ma lolovaia, ae maise lava i taimi o le kiona na liusua. E le afaina fua o le eleele. Kolosnyak e aunoa ma le faʻamalolo, ae o nisi taimi e mafai ai ona e faia le fugalaʻau.

E masani lava, o le vao e pei o vao vevela, aua o tulaga lelei e tupu vave ai. I togalaau fugalaau, togalaau laiti, o faafitauli e mafai ona tulaʻi mai faatasi ai ma le tapulaa o ona vao vao. E sili ona lelei le totoina i ogalaau tetele i puipui tetele, ina ia le mafai ona aʻafia ai aʻa.

Sosoo, tanu le fagu i le eleele, ma tuʻu ai se vaega itiiti o luga i luga o le eleele. O lenei mea o le a puipuia ai le salalau le salalau o laau. Ina ia puipuia fatuga a le tagata lava ia, tipi le totoa seia oʻo ina matutua. E le manaʻomia ni faʻaopoopoga o vaitaimi ma toe faʻafouina, ona o se foliga vaaia matagofie e teuina mo se taimi umi.

E leʻo faʻaalia i faʻamaʻi ma tagata e faʻaleagaina.

E faʻafeiloaʻi ai ni malulu mamafa ma e le manaʻomia ai se fale. Faatasi ai ma le tele o le kiona, e mafai ona ufiufi i se ata tifaga ina ia leai se masimasi o le susu aʻo agi le kiona.

Faʻaleleia fanua ile fausaga fanua

Sandworm Leymus arenarius photo composition i luga o le fugalaau

Laʻau vavalalata o le mea faʻafefe e pei o punavai - e manaia le teuteuina o soʻo fugalaau. E sili ona lelei le faʻaaogaina i rockeries poʻo luga o papa maʻa. E le salalau le togavao, faʻapipiʻi lelei ona foliga, ma o le a lelei i mixborders. O aʻa malolosi e mafai ona lelei le faʻaogaina o le oneone: lagona le saoloto e faʻaoga i luga o maupuepue, matafaga papaʻe.

I totonu o teuteuga teuteu ma se taliga o sana, o taumafanafana ma lanu susulu e soofaatasi lelei.

E masani ona faʻaaogaina vao vao e fai ma fafaga fua.

O lapoa lapoa ma mea teuteu maualuga e mafai ona faʻaaogaina e fai ai fasi falaʻu vevela. E manaʻomia ona selesele i le ogatotonu o le taumafanafana aʻo leʻi amataina le fatu. Otioti le pulou, aoina mai i ni fusi laʻititi seʻia oo i le 15 fasi vaega taʻitasi, tautau i latou i lalo i ni mea faʻapipiʻi i totonu o se fale paolo ma le faʻaleleia lelei.

Ituaiga lanu eseese o le faʻafefe poʻo le faʻafefe

Faʻasalaga vao-vao poʻo vao Wheatgrass Elymus trachycaulus

Rough-legged Wheatgrass poʻo Wheatgrass Elymus trachycaulus ata

O se tagatanuu o laufanua o Amerika i Matu Amerika. O le maualuga e oʻo i le maualuga o le 30-120 cm. O loʻo faʻapipiʻiina ai ni mea faʻapitoa, o loʻo nofo malie i se teritori tele. E leai ni aʻa e fuga; e salalau e le fatuina o ia lava. O laulaau e lanu meamata i lanu, 2-6 mm lautele. E tele taliga, e oʻo i le umi o le 8-20 cm, e foliga mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

Sandworm Leymus isnarius

Sandworm Leymus isnarius faʻatoʻaga ma tausia ata

Tufatufa atu i vaega malulu o le vailaau vaʻaia o Eurasia. O se mea taua lenei i le maualuga o le 60-120 cm. O le vaega pito i luga o loʻo faʻatusalia e fualaʻau vaomatua, o loʻo tuʻuina i lalo e se tasi aʻa. O laʻau e pala, o laʻau e oʻo atu i le lautele o le 0.8-2 cm, i le umi - e tusa ma le afa mita. O le faʻaleleia o mea tetele e 15-30 cm le umi ma e oo i le 2.5 cm le lautele. O le lanu o le laau e mumusu pe lanumeamata lanumeamata ma se lanu uliuli. E fuga mai i le taumafanafana. E sili ona lelei le teteʻeina o le kiona - e mafai ona tatalia se paʻu vevela o -23 ° C.

Sogi suamalie o saito Leymus mollis

Sogi suamalie o saito Leymus mollis ata

E mafai ona maua i Saina, Iapani, Amerika i Matu aemaise lava i luga o oneone papafaga. O le maualuga o le vaomatua e 50-100 cm. O le lanu e aoina i ni mea mamafa e latalata i le mamao, ae faʻapipiʻiina e se rhizome masani. O le laʻau e faigata, faʻamalosi, lau laʻau - 15 mm. Mai ia Iuni ia Iulai, e oʻo mai ni taliga mafiafia, e oʻo atu i le 25 cm le umi. E tumau ai le toʻa i le -34 ° C.

Gigantic poʻo Canadian Elymus canadensis

Kolosnyak le tele o togalaau aina ma le tausiga i le malae vaalele

Tufatufaina i Eurasia ma Amerika i Matu. Mai le faapuupuu o gaʻo ma laʻau i le pito i lalo, ua totoina vao tetele. O le lautele o le lau e 1.5-2 cm, o le umi e 30-50 cm. Mapu i o latou taliga matagofie. Ole laʻititi e oʻo ile umi ile 15-35 cm, lautele - e tusa ma le 2 cm. O le a fuga i le taumafanafana uma. Tetee i le malulu e oo i le 25 ° C.

Coryopus poʻo Corynos coryza, Leymus ramosus

Gingerbread brany poʻo le Ostrich Leymus ramosus ata

E salalau i luga o steppes ma masima masima o Eurasia, e mafai ona maua mai Siberia i le Ciscaucasia. O se togavao faʻataunuʻu e oʻo atu i le maualuga o le 35-80 cm. O laʻau lanu meamata, lanu po o le lanu e faʻaputuina ai le tafe o le basal. E puupuu le laulaau, e ufiufi i le lapisi, o le lautele o le pepa e tusa ma le 5 mm. O le faʻaogaina o se pulupulu pulupulu e tusa ma le 8 cm le umi, e aliali mai ia Iuni ma fuga seia oʻo i le faaiuga o Iulai, o fatu e amata ona vevela ia Aokuso.

Taea masani i oneone oneone, semi-desert, i luga o auala o le itu i saute ma le ogatotonu o Eurasia. O le maualuga o le laau e ese mai i le 40 i le 130 cm. O paluga e pala, e aofia ai pupu pupuʻu, e ufitia tele i laʻau. O laʻau manogi e sili atu ona umi nai lo faʻamau, atiaʻe saoloto e ala i le ea, punou i le eleele. O lau e vaapiapi - na o le 0.4-1.5 cm lautele. Paʻu malosi, mafiafia tele, ufiufi i le villi. E oʻo atu i le umi o le 10-35 cm le mamafa o le totoa i le 10-35 cm, ma le lautele o le 1.5-3.5 cm. O le fuga e amata ia Me, ma fua mai i le faaiuga o Iuni.