Laʻau

Ledum marsh, ata laau

Ledum marsh (po o le lapisi o le marsh) o se laʻau vao. E tusa ai ma le tala, o se gata o le marsh sa nofo i le vaomatua o Taiga. Ina ua latou susunuina le rosemary, na tolotolo le gata ma galo le manogi o le vao. I le feiloai atu i se tagata maʻi i lona ala, sa ia afifiina o ia, ma faamalolo ai le tagata maʻi.

Faʻasalalauga ma faʻaoga

Ledum ei ai le lautele o tufatufaga. E tupu i Amerika i Matu, i le Europa o Rusia, i Siberia, faapea foi i Sasae Mamao ma Asia i matu, lea o loʻo faʻatapulaʻaina ai i lauʻeleʻele o vao vaomatua ma peat bogs.

Vaega o tulaga masani e lelei mo le laau toto:

  • Uiga i le malamalama: malu-faapalepale.
  • Uiga i le suamalie: alofa-susu.
  • Uiga i le palapala: faʻalelei.

Ata o Ledum marsh o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga.

Totoga o mea

Ledum o se laau totogo. O le maualuga o le tipu e mai i le 40 i le 80 cm, o le paʻu o upega o loʻo valiina i le enaena uliuli ma se malosi malosi, o le manogi malosi. O laulaau e fesuisuiai, laina laina i luga o foliga, pupuu-laina, o latou pito e punou i lalo. O le pepa e tele lona umi, ma o le lautele e eseese mai le 2 i le 12 mm.

O fugalaau e lanu samasama, e iai se manogi malosi, ei ai ni uumi uumi., e aoina i luga o le telefoni i lalo o paranesi. Fugalaau laau e amata mai ia Me ia Iulai. O le fualaau aina o se paluga fatu lapopoa o loʻo faʻatoʻa ia Aokuso - Setema.

Aoina ma le seleseleina o meafaitino mata

Mo le gaosia o vailaau e totoina ai laau laiti. O le seleselega e faia mai Aokuso ia Setema. Teu meaola sauniuni i se nofoaga malulu ma pogisa eseese mai isi avanoa, aua o se meafaigaluega malosi. Mo le faʻasaoina o mea masani o le rosemary, toe faʻaleleina e tatau ona faia e le sili atu i le fitu i le valu tausaga mulimuli ane i luga o le saite lava lea.

Vailaʻau faʻasaina o loʻo i totonu o le laau

O le mea o loʻo i totonu o suauu taua i lālā talavou o marsh Rosemary e oʻo atu i le 7.5%. O faʻamalologa o mea totino o le laau ua fuafuaina e mea o loʻo i ai le aisa ma palustrol. O Ledum moa foi e aofia ai le tele o tannins, lea e faaaoga i paʻu paʻu.

E aofia ai foʻi glycosides ma mea faʻalaʻau faʻasolosolo. O resini, triterpene, ma mafutaga mafana o loʻo i ai i totonu.

Faʻamaumauga ma Faʻaaoga

E ui lava i le mea moni e faapea o le rosemary o le mea oona, pe a faʻaaogaina saʻo, e afaina ai le tino o le tino ona o mea o loʻo i totonu o suauu taua.

I lenei itu, o le rosemary marsh o loʻo faʻaaogaina faʻapitoa mo faʻamaʻi eseese i le va o tagata ma faʻamaʻi aloaia. O sauniuniga mai lenei ituaiga o laau e faʻaogaina i totonu ma fafo atu.. Latou te faia ni suauu, ava malosi ma suauu. O le lelei o aafiaga o Ledum sauniuniga e matauina:

  • ma faʻamaʻi o le tino faʻaleleia;
  • ma faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave;
  • ma le bronchial asthma;
  • faatasi ai ma le solia o le faiga o meaʻai;
  • ma faʻamaʻi o le tino urinary system.

O le faʻaaogaina o le rosemary marshes e faʻaaogaina e togafitia ai le malulu, endarteritis, ma faʻamalolo ai manuʻa faʻamalolo ma faʻamaʻi. O le suauu taua o le laau e maua ai mea lelei, o le mea lea e avea ai o se vaega o suauu ma e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese o le tino, faʻalavelave o le nerve, radiculitis, ma faʻaaogaina i togafitiga o vaʻaia ma manua. Ledum o le vaega o le isu o le isu.

O vailaau faafomai e aofia ai mea oona o se masima, faʻaaogaina mo le bronchitis e fai ma faʻamoemoe, faʻapea foʻi ma le tracheitis ma le laryngitis. O nei fualaau oona e maua ai le antispasmodic meatotino, saofaga i le faʻalauteleina o toto toto ma le maualalo o le toto.

E le gata i lea, o mea faʻaaogā o se vaega o totogifuapauina eseese ma isi vailaau faʻamalositino, e pei o:

  • marshmallow;
  • Chamomile
  • tinawort.

O nei totogifuapauina e faʻaaoga i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le gaʻo.

O tapenapenaga mai i lālā talavou e iai le faʻaleagaina. I lenei fesoʻotaʻiga, o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le gasegase, faʻafitauli o le intestinal, maʻisuka, rūmatism, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi. E le gata i lea, o vailaʻau malogo o laau totō e faʻaaogaina e avea ma sauniuniga inisetiids e faasaga i fatuga ma moa.

Ledum marsh: ata



E tatau ona maitauina lena mea o loʻo i ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o vailaʻau e faavae i luga o le palapala. Latou te maitaga, o le taimi o le susu, o le matua o tamaiti ei lalo o le 14 tausaga. Faʻi maʻi, glomerulonephritis. O faʻafitauli o le faʻalavelave maualuga o le atuatuvale po o le faʻavevesi o le faʻalavelave o le tino, leu, vomiting, maʻi vevela, vevela. I lenei tulaga, e tatau ona taofi le faaaogaina o fualaau faasaina.

Tupulaga Ledum

O Ledum o le taʻoto e le talafeagai i le galueaiina. Na o taimi pati mafanafana e tatau ona faʻafeinuina tele. E ui i le mea moni e faʻapea, i lona tuputupu ae faʻale-natura, o le laau e totoina ma le manuia e le fatu, e fautuaina e faʻapipiʻi i le vavaeina o le vao poʻo le tipi pe a tupu. E tatau ona manatuaina o lenei laau oona, o lea e le fautuaina ai e totoina i autafa o apiaries.