Tala Fou

O le a tatou muamua ma faia se faʻailo pipi mo le nofo ai i le taumafanafana

O le taulaga e masani ona tosina tagata i totonu o le maelstrom o le olaga i aso faisoo. O le mea lea, i le faatalitali mo le faaiuga o le vaiaso, e sola ese se tagata mai faafitauli uma o le olaga i le fale ina ia faalavelaveina e ala i le tausia o le fale vevela. E masani lava, o le malologa e mafai ona o mai faatasi ma se tamaʻi aigaʻai i totonu o le fale vevela poʻo i luga o le malulu. Ma o nei mea uma e le maeʻa e aunoa ma le palukeke.

O nisi o tagata nonofo i le tau vevela e faʻalauiloaina pe faʻapipiʻiina e le tagata lava ia braziers, lea e avea ma faʻaopoopoga lelei i fafo o le fanua. Faatasi ai ma matai ma tagata na faia ni uiga lelei o le malolo, o loo i ai ni tagata faufautua oe liliu mea masani i uluai mea fou. Talu ai nei, na faia ai e se tagata nofoaafi Siamani se kekekeke mai le pito i luma o lana taavale tuai, lea na avea ma vaaiga mo malo ma le mitamita mo lē e ona.

E tusa ma le lua vaiaso na fatuina ai se fatufatuga matagofie. Muamua, na vaeluaina le taavale, ona fausia ai lea o le brazier i totonu o le pulou. O le mea lea, o se nofoaga ua saunia lelei mo le sauniaina o ni ipu eseese i le natura.

O lenei auala fatufatuaʻi e le gata ina afaina ai le kuka, ae e mafai ai foi ona e fiafia i le faagasologa o le 'ai o kekekeke mai i lalo o le pulou.