Laʻau

Tolauapiga e fetaui ma fetaui i le ogatotonu

O Campsis o se aulelei matagofie lea e faʻaofoina le mata i lona matagofie matagofie ma teuteu. O fugalaau fugalaau-alofa, i lanu susulu matagofie, o le a avea ma se teuteuga o soo se fugalaau, po o se fale mafanafana. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e ola ai ma totoina se laau i Rusia, o le Moscow ma le ogatotonu.

Faamatalaga ma uiga o le tolauapi

O vailaau e taʻua o le faailo. O se laʻau faʻapitoa o le ituaiga lianas mai le aiga Bignonian. E masani ona faʻaaogaina mo teuteuga mo puipui, vaʻa, balconies. O loʻo i ai se laʻau faʻaputu tele, e laʻititi ifo i lalo, ma matagofie fugalaau, i le foliga o gramophones, o se moli lanumeamata mumu-mumu. O le fua, i le foliga o se pulu, e matala pe a matua, faataapeapeina fatu e siomia ai.

Agaʻa i le Camedite Hedgerow
O mea taua o le tolauapiga e tosina mai ai le tele o pi ma isi iniseti manaia o loʻo siomia ai.

O le ituaiga e aofia ai naʻo ituaiga e lua:

  1. Lavea
  2. Laʻau tele (FaʻaSaina)

Mai nei ituaiga e lua, sa i ai se isi ituaiga:

  • Apu

E faigofie ona tupu se fugalaau i totonu o se fale vevela i le ogatotonu?

Soo se eleele e talafeagai mo ia, ae o le laau e lagona le sili atu le toʻa i le lafoaʻi, teuteuina lelei le eleele. Kampsis o se laʻau lalelei, ma taʻele i le la susulu, o le a faʻaalia i lona mamalu.

O fugalaau matagofie o tolauapiga o loʻo tautau mai le pa

E faʻapefea ona totoina ma totoina se fugalaau fugalaau?

I le totonugalemu o Lusia, o le laau e tu i luga - 20 tikeri o le kiona, naʻo pe afai e le umi le umi o nei pulu.

A oʻo i le faʻaleleia, e tatau ona e amanaʻia nisi o nuances:

Tolauapi o loʻo teuteuina le fale
  1. E tatau ona puipuia le laufanua e tulaʻi mai ai vine mai matagi ma faʻataʻitaʻiga.
  2. Aua e te totoina se laau i lalo o faamalama, a le o lea, o pi ma isi iniseti e faʻaogaina i latou lava ma lenei laau o le meli o le a avea ma malo masani i totonu o le fale.
  3. O le aʻa o le liana e vave ona tupu. O lenei tulaga e tatau ona amanaia pe a totō ma totō pe latalata i le eletise, poʻo le faʻatapulaʻaina o le aʻa i paʻu uʻamea.

E faʻapefea ma o afea e totō ai?

Le totoina o laau toto i le laufanua amata ile amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, faia ni pu, afa mita i le loloto ma faataamilo i le nofoaga.

I le pito i lalo o le lua ua moe: o le polo oneone, o le polo o le iliili, o le polo o le palapala. A e totoina, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamaʻi: compost, phosphorus, potassium. Ma le isi, e tatau ona e tuu i lalo le seedling i totonu o le lua, fufuluina i le eleele, compact, vai ma mulch ma peat. O le tuʻuina atu o foliga talafeagai, ma aloese mai le momotuina o lala, e tatau ona nonoa faʻamau mai lea taimi i lea taimi.

E mafai ona e totoina se vine i le lūlū. Mo le faia o lenei mea, i le amataga o Mati, e tatau ona e lūlūina fatu i totonu o se atigipusa i le loloto o le 4 mm, i le eleele vevela ma susu. A maeʻa le germination, o le malosi e faia i le la. I luga o le laufanua na totoina i le taimi o luga o fatu laau e 5 laulaau. O lenei metotia ei ai mea le lelei: o le a totogo se vine i le 6-7 tausaga. Ae e mafai ona e pikiina isi ituaiga o laau e aʻe ai.

E matua faasaina le totoina o se ata i le paolo malulu, i vaega e faaalia i le matagi ma i totonu o ata. I ia tulaga, io tatou latitudes, o le a le ola le laau i le taumalulu.
Togalauapi latalata

Tuʻua vave pe a uma ona tulaʻi

Faʻasa

E manaomia e le laau le suāuʻu talafeagai. O le le lava o le susu o le a mafua ai ona laiti ma paʻu fugalaau. O le maualuga o le susu o le a mafua ai le pala o le aʻa, ma e ono mate le laau.

Teuteu

Ina ia tuʻuina atu le fugalaau i foliga teuteu talafeagai, e taua tele le pipi. O le laau e oʻo i le maualuga o le 15 mita. Toto pe a maeʻa le vaitau vegetative. Mo lenei mea, o faiga sili ona malosi ma sili ona maualuga o loʻo totoe i le pito i lalo o le vao, o loʻo totoe mea uma.

A o tuputupu ae, ua nonoa le laau, ma tuuina atu le itu saʻo i lona tuputupu aʻe.

I le vaitau o le fugalaau, o lala ma fugalaau mamago (ua uma ona mou atu) ua teuteuina. I le faaiuga o le tausaga, ua seleseleina le vaomatua i se manoa malo, ma tuu ai ni nai togi laiti.

Laʻei pito sili

E le manaʻomia faapitoa e le laau meaʻai. Ae ina ia mafai ona faʻamalosia ma faʻalosolo le vaitau o fuʻa, e mafai ona e fafaga le vao i nitrophosphates.

Fiafia ituaiga

E le mafai ona mitamita Campsis i meaola eseese. E na o le 2 ituaiga vine, ma tasi le kulupu.

  1. Lavea. E ausia le maualuga o le 15 mita. O le faʻaaogaina o le tino e aofia ai le tasi lau lapopoa, lea, i le isi itu, ua vaevaeina i le tele o tamaiti laiti. Fugalaau e oʻo atu i le 9 cm, faʻapipiʻi fuga o 13-15 fugalaau. O lenei ituaiga o meaola ua vaevaeina i ni vaega laiti:
  • Auro Yellow-orange flowers.
  • Tuai. E fuga i le masina muamua atu nai lo ona tagata.
  • Magenta pogisa. Fugalaau e lanu enaena.
Auro
Tuai
Magenta pogisa
  1. Laʻau tele (Saina). E le pei o le meaola muamua, o lenei ituaiga e le o le malulu. E ese foi i fugalaau sili atu ma susulu, ma le itiiti ifo o laulaau.
Laʻau tele

3.  Apu O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i fugalaau tetele ma susulu ma laʻau faʻapitoa, faʻamafanafana lelei.

Apu

O Campsis o se laʻau sili ona matagofie, e mafai ona teuteu lelei se vaega, e aunoa ma le manaʻomia o se faʻafitauli faʻapitoa i le taimi masani.