Fugalaau

Le tatau ona totō ma tausia lelei le laau i le fanua tatala

O fualaau matagogo o le teuteuga o soʻo se togalaau, aemaise lava pe afai latou te le faʻaleagaina i le totoina. Laʻau hydrangea o se tasi o ia malo fiailoa o soo se togalaau.

Laʻau uumi umi, tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua, malosi faigata taumalulu, o le mea lena na te fiafia ai i se togalaau.

Faʻamatalaga ma foliga o le hydrangea tree

O le laau hydrangea o laau vao mai le 1.5 mita i le 2.5 m faatasi ai ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i pito o tipu, lea i le faaiuga o le fugalaau e maua ai sina lanu lanumeamata.

O le vao e masani ona vave tupu, e sili atu ma le tausaga e totogo ai le toto i le 0.5 mita. O le fatuina mo le 4 tausaga talu ona totoina e avea ma vaovao e ola ai.

E lelei ona fetuunai ia tatou taumalulu malulu; e mafai ona ia taumalulu e aunoa ma se malutaga (na o ni meaola e ola ai vao). O malologa e malolo na o malulu malulu, ae vave ona ola i le tautotogo.

Ma talu mai le hydrangea tree fugalaau e tupu i luga o pamu o le tausaga oi ai nei, ona totogo ai lea o le togavao, ae na o sina taimi itiiti lava.

O le vao e fuga mai Iuni seia oʻo i le malulu, i lalo o le tulafono o le totoina ma le tausiga.

Laʻau fugalaau mai ia Iuni e oʻo i le mafanafana, e mafai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga

Faʻapitoa o le tulaʻi i fanua tatala

O fualaau e masani lava ona totōina i totonu o le malu puipuia i le tautotogoina ia le susunuina o ia i le aoauli.

O le tipiina o le lua i le 0.5 * 0.6 mita i le lapoa, faʻatumu i le palapala paleni o loʻo iai paluga, humus, faʻaopoopo superphosphate ma fugalaʻau o 50 g. tagata uma.

A o le i ulufale atu o aʻa o le laau ua faapuupuuina, ua teuteu le tiputuʻuina 2-3 paipa o fatugaʻo. O loʻo totoina le fatu i le totoina o le lua ina ia mafai ai e le aʻa ona i luga o le eleele.

O le momoe ma se fatuga, ia maua ai le tele o le suāvai, ona mulch le palapala ile lauusiusi, nila, peʻa poʻo le faapalaga.

E fiafia Hydrangeas ile eleele, o le mea lea, o le suasusu fou, penisina, lime, suauu ua solia i laau.

O fatu laau e totoina i le tautotogo, i se vaega o le paolo, aʻo lei totoina, ua faapuupuuina aʻa o le laau, tipi tipi

Tausiga o togalaau

O isi tausiga e aofia ai gaoioiga nei:

    1. Fafaga vai e masani ai. Talu ai ona o le laau toto o le manaia o le susu, o le vevela o le eleele e le tatau ona faatagaina. Pe a uma ona faʻamaʻa, ia faʻaleleia le eleele, o le eleele i lalo o le vao e manaʻomia ona mulimulitaʻi. E pei o le faʻaaogaina o meafaitino: mutia vao, sawdust, needles, humus.
    2. Faʻasolosolo ona gaosia papaʻu papaʻu eleele i lalo o le vaomatua e faʻaleleia le fesuiaiga o le ea o aʻa.
O le aʻa o le hydrangeas e le lelei, pe a tatala, e le tatau ona e faaleagaina aʻa. Le loloto le loloto e le silia le 10 cm.
  1. Mo le saʻo saʻoina o le togavao e talafeagai masani ona teuteuina vao. I le taimi o le tautoulu, ua aveeseina ai i lalo mea e le maua. I le tautotogo, vevela mago magogo ua aveeseina, o le o totoe o pine ua faapuupuu e 2-3 paipa o tumutumu. Treelike hydrangea e fiafia tele i le teuteuina, a maeʻa e sili atu ona manaia.

Lauina o le tautotogo o le hydrangea tree:

Teuteu hydrangea i le autumn:

O le lua tausaga muamua talu ona totoina, e tatau ona aveeseina lala mai le paʻu e tuʻuina atu ai i le vao le aʻa ma lelei.

Fertilizers mo laau toto

O le laau e tali atu i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. O le uluai laei pito i luga e faia i le tautotogo, faʻafeiloaia o le urea poo le ammonium nitrate i se fua faatatau o le 20 g i lalo o se togavao o le faʻamaʻi faʻamaʻi mo le 10 lita o vai.

Amataga vave faia le fafagaina i le nitroammophos i le fua tutusa.

I le vaitau o le taumafanafana, fafagaina e tusa ma le tasi i le masina ona maua ai le tele o fugalaʻau (organic infusion).

Faʻasalaga pe suia le faʻaaogaina o mea faʻalaʻau ma meaʻai.

Mai Aokuso e tatau ona faʻamavaeina le nitrogen mai luga o laei, faʻaaoga vailaʻau faʻamalolo-phosphorus mo le sili atu ona lelei o vine. Ina ia faʻamalosi le taamilo i le masina, e mafai ona e faʻafefeina le laau i se vali lanu piniki o le manganese.

Faatasi ai ma le tele o meaʻai o le fugalaʻau, e mafai ona e tupu aʻe lau laʻau ae e te le iloa fugalaau.

O le laau e tali atu i le fugalaau

Faʻavaeina tulafono

E le o toe mamao, ae o le a manaʻo le hydrangea e faʻaleleia ona o le matagofie, e pei o tupe, e le tupu tele.

O loʻo faʻaogaina auala nei:

  1. Fatu. Ia Fepuari, o fatu e totoina i eleele mama, latou te ola mo 4-6 vaiaso. A oʻo mai laʻau moni muamua, latou te ofuina i totonu o pusa eseese. O le isi vaitau, e mafai ona totoina laau toto i totonu o le eleele.
  2. O le auala sili ona vave e faʻasalalau ai - mea e vaʻaia. O le lanu lanu meamata ae lei totoina vine o le tausaga nei ua vaeluaina ma le tasi tagata aoga, o le pito i lalo o le seleseleina o loo togiina i aʻa ma totōina i totonu o pusa eseese. O le taofiga e faia i luga ole 3-4 vaiaso.
  3. Vaeluaina o le vao. E vaevaeina le vaomatua i le tautotogo, ma o le autumn o le a tupu malosi ai.
  4. Tuʻu. O tamaʻi tausaga e tasi le tausaga o loʻo punou i le eleele ma sausau, ma tuʻu ai se pe tusa ma le 20 cm le umi i luga ae o le fogaeleele.

Laʻau hydrangea - faʻatoʻateleina e ala i le tipiina:

Fuafuaga o fanua

Talu ai ona o le hydrangea e matua faigofie lava ona faʻafefiloi ma isi laau toto, e faʻaaoga i le mamanu pe a fai togalaau faʻatoʻaga, fale o le nuʻu, nofoaga o paka.

O le faʻaaogaina e teuteuina ai poloka e leai ni tapulaa ma e tusa lava pe o le a le suiga o suiga o togalaau, o loʻo i ai pea se nofoaga mo lenei togavao i totonu o le togalaau.

O laʻau papaʻe-e paʻepaʻe e sili ona fiafia i soo se togalaau. Afai e laʻititi le togafiti, ona latou totōina lea o se togavao, siosiomia i le vavae ese mai lauwoodwood, spirea. O le a foliga lelei foi le au conifers i tafatafa ane o le togavao.

Ae o hydrangeas na totō i vaega e sili ona foliga lelei, ona faʻaalia uma ai lea o le matagofie o le faʻaleagaina.

I totonu o moega fuga, ua totōina ai se laau i tuaina ia aua le puleaina paaga, lea e ono aofia ai le phlox, geraniums, sunlilies, astilbe ma isi laau totō e tutusa ma lanu.

Fiafia ituaiga

O se mea iloga o le laau o le hydrangea-e pei o le taamilosaga lapotopoto. Eseese ituaiga eseese lanu ma foliga eseese.

O ituaiga sili ona lauiloa e aofia ai:

Annabelle

O le lautele o le eseesega i le sinasina-paʻepaʻe papaʻe i foliga o se kelope. O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 1.5 mita. E fuga mai ia Iuni i le mafanafana, o le vailaʻau o le malulu ma le le mautonu.

Eseese Annabelle

Malosi Annabelle (Fiafia)

Eseesega i mea papaʻe papaʻe ma se lanu enaena. O pulou fugalaau e sili atu nai lo Annabelle. Toa malosi, e le faʻalogo i lalo o le mamafa o fugalaau.

Mo au faʻamatalaga! O le faʻaaogaina o inflorescences i le tautotogo e matua matagofie tele i vaʻa vevela.

Malosiaga malosi Annabel (Fiafia)

Grandiflora

O se tasi o ituaiga taatele i togalaau. Faʻafefete, faʻafefe alofa ma le susu. O le maualuga o le vao e oʻo i le 2 mita, lautele e oo i le 3 m.

O loʻo manaʻomia e le vao le mea e pei o ni paʻu vevela, e le mafai ona tatalia le matuia o le faʻaleagaina o le tino ma lafo i le eleele.

Grandiflora Variety

Hayes Starburst

O le maulalo o le vao e oo atu i le 1.2 mita le maualuga ua teuteuina i na o le pau o fugalaau paʻepaʻe i totonu o laau hydrangeas. O loʻo i ai foi se laupepa avanoa lautele.

Grade Hayes Starburst

Bella Anna

Laʻau maualalo e oʻo i le 1.3 m, moli vevela, punou i lalo o le mamafa o mea lanu piniki-piniki tetele. O pito pito i tua o fugalaau fugalaau e maua ai le eseesega o lona aafiaga.

Grade Bella Anna

Pink Annabelle (Agaga le mautonu)

O le vao e oo atu i le 1.2 mita le maualuga e mama tele. I le taimi o le fuga, o le lanu o mea e le maua mai suiga mai le lanu piniki i le piniki māmā. O le vaitau o le taumalulu e aunoa ma se fale.

Vai Eseese le Agaga (Pink Annabel)

Ina ia faatumauina le foliga o le togavao ma faʻaleleia faʻaleleia, e taua tele le teuteuina. I le tautotogo, vevela, e tatau ona tipi ni pulou tipitipi ina ia latou le tauva ma le tele o fuālaau totō.

E foliga mai e faigata i le tepa muamua O le tuputupu ae o laau hydrangea o se mea faigofie lava. O le filifilia o se ituaiga i lou tofo, o le ae teuteuina lau 'upega tafaʻilagi mo le tele o tausaga.