O le togalaau

E faʻafefea ona tupu ni anufe anufe i le fale, fautuaga ma fautuaga aoga

Ua leva ona liliu mai musika mai tagata o le vaomatua i laau totō, o le tele o fai togalaau e fia iloa pe faapefea ona ola i ni anufe anufe i le fale. Aiseā e faʻatau ai pulou anufe? Ioe, ona o latou e sili ona le lelei ma sili ona fua mai ai musika. O le gaosiga o anufe anufe e tusa ma le sefulu kilokalama i sikuea mita i le masina, e amata ona seleseleina naʻo le masina ma le afa talu ona totoina. O le mea lea, o nei pulou e manaʻomia ona amata.

E faʻafefea ona tupu ni anufe anufe i le fale, o fea e maua ai le mycelium

Soo se pulou e tupu mai i le mycelium - o lona uiga, mycelium, lea e aofia ai manoa mumu o lanu paʻepaʻe. O le mycelium e mafai ona atiina ae mai spores spores ua paʻu i luga o se mea susu poʻo le susu i lalo o tulaga lelei mo lo latou tuputupu aʻe. I le siosiomaga masani, o ia tulaga e tupu i totonu o le vaomatua, lea latou te masani ai e piki ai pulou mo le totoina o pulo i le fale. Mulimuli ane na latou aoao e aveese le mycelium (mycelium) i totonu o le fale suesue ma tuu i le faatauina atu.

O le mycelium e tatau ona faʻatau i faleoloa faapitoa poʻo mai i vaega o loʻo aʻafia i le fausiaina o nei pulou. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei, aua o kamupanī e totoina musika e manaʻomia e suia le mycelium i tausaga uma, ma latou faʻatau atu le mea na faʻaaogaina. O sea mycelium e sili atu le taugofie nai lo se mea fou, e ui lava e mafai ona toe gaosia ai pulou.

A e faʻatau mai laʻu mycelium, ia mautinoa o loʻo lanu lona lanu, e faʻatagaina mea laiti laiti o le mea e fai. E na o ni pulou vaomatua e mafai ona manogi lelei le mycelium. Muamua, ua lava le faatauina o le kilokalama o le mycelium, e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa.

O le faʻatauina o se mecelium ua saunia, o le mea e fai ai togalaau e ono lamatia ai le mauaina o se mea e le lelei, ma o le a faʻalavelaveina ai le atinaʻe atoa. E lelei le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e ola i le siaki mushroom mycelium oe lava. E faia lenei mea i lenei auala:

  1. O se mushroom maloloina fou ua faia, tipi i le afa ma se vaega o se pulou vavaeese ma tweezers.
  2. O lenei vaega e togafitia i le hydrogen peroxyide mo le faʻapalapalaina ma tuʻuina ai se paipa i fatulaʻau o le suka poʻo isi mea.
  3. O le kulimi ua tapunia ua tuua mo le 14 aso i se nofoaga mafanafana e aunoa ma ni ata ma se susulu o le la.

O nei faʻatonuga e manaʻomia le faʻamaonia! O lapisi ma meafaigāluega e tatau ona faʻamaʻiina, faʻafesoʻotaʻi le meaʻai ma le siʻosiʻomaga e vaʻaia.

Afai o le tele o spores e ulufale i le suʻega suʻega, pe afai o le vevela o le potu e sili atu i luga masani, e mafai ona foliga mai le paluga o le fale, ona tatau lea ona toe faia le taotoga. E le gata i lea, o mea uma lava e tatau ona toe faʻasalaina pe afai ei ai se manogi oona ma o loʻo tumu le palapala i le susu, lea e taʻu mai ai o le mea o loʻo aʻafia i siama.

O le mycelium sauniuni e foliga mai o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma o loʻo i ai le manogi o pulo fou.

Faʻapipiʻi Sauniuniga

E le pei o aganuu a isi atunuʻu, e le tupu i luga o le eleele, anufe, ma soʻo se auala e totoina ai, e tatau ona saunia se meaʻai mo anufe anufe i le fale. Fans e le o popole i le saunia o le mea o loʻo i ai, ona le fiafia ai lea i le pisinisi, ae le o le vaʻaia o le seleselega ua faʻamoemoeina. O le mea moni, o le faia o se mea masani e le faigata, e tatau ona e suʻesuʻeina tulafono mo lana sauniuniga. E masani ona faʻaaoga e fai ma sui:

  • le paʻu o fatu o le sunflower;
  • vaomago o le saito, karite, buckwheat ma isi cereals;
  • faʻamaʻa;
  • lala;
  • tumutumu o sana, vao.

O nei mea taitasi e mafai ona faʻaaoga faʻapitoa, pe mafai ona faʻafefiloi i soʻo se vaega, pe a uma ona eliina fasi vaega i le tele o le 0.5 i le 3 cm. E tatau ona faʻamamago le mea, e aunoa ma ni faailoga o le pulumu ma e leai se manogi le lelei. Mo le amataga, e 10 kilokalama o le meaʻai e lava. Ua saunia e faʻaaoga tekinolosi nei:

  1. O le faʻafefiloi, nutimomoia i le saʻo, e sasaa i le vai inu e faʻaumatia ai le microflora leaga. Mo le faʻatuatuaina sili atu, o nisi tagata atamamai e fautuaina le kukaina o lenei masini mo le lua itula.
  2. O le uʻu ma le mea faʻafefiloi ua faʻafefeteina i totonu o se konetele e pei o le paʻu ma faʻatagaina e fula mo le 12 itula.
  3. Ua salalau solo le masini paʻu i luga o le ata ma se fasi manifinifi mo le mafanafana.

Ina ia siaki pe lelei le susu o le masini, e mafai ona e faia lenei mea: faapipii i lou lima. Afai i le taimi lava e tasi e le mafai ona tafe mai le vai, ma o le mea e paʻu ai, o lona uiga e masani lava le masani.

O fea e sili ona lelei e ola ai ni anufe anufe

E mafai ona totō 'anufe anufe i le fale i lalo o le eleele ma i totonu o greenhouses, tuʻu, moa moa ma isi potu aoga, pe a faʻapea o loʻo iai ni tulaga talafeagai.

O tulaga lelei mo le faʻatupuina o anufe anufe e pei o:

  • masima e le itiiti ifo ma le 70%;
  • ea vevela mai le 20 i le 30 tikeri;
  • lelei le manava manaomia;
  • moli faʻasaga.

Ma le isi, e tatau ona e malamalama pe faapefea ona ola le anufe anufe i le fale. O nei tulaga e aupito sili ona fetaui i le fogafale poʻo le potu o se fale tumaoti. I le taimi lava e tasi, o le fausiaina e manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa ma meafaigaluega. I le amataga, ua fautuaina e vaʻaia: faʻamama mai palapala, pamu faʻatasi ma se vaifofo o le sulfate, faʻamamaina puipui ma le taualuga, poʻo le togafiti faʻatasi ma le sulfate sima. A uma le gaosiga, o faitotoa ma faamalama uma e tapunia mo aso e lua, ona faʻagogo lea e ala i le faʻamaʻi.

Mo le puleaina o le vevela, e talafeagai le vevela, ma fautuaina le tausia lelei o le susu e ala i le faʻavaivai poʻo le faʻaaogaina o se mea e faʻalelei ai le ea.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suasami, e le tatau ona faaputuputu le vai i luga o le palapala, a le o lea e ono oo mai se afu, lea o le ai ai se aafiaga leaga i le fua.

O le isi mea taua o le taofia lea o iniseti felelei mai le ulufale atu i totonu o le potu, o lea e tatau ai ona faʻapipiʻi uma fausaga vaalele i se upega namu.

A oʻo ina totoina ni anufe anufe i le fale, e le manaʻomia se moliuila malosi, na o le tasi le moli malamalama ma se mana o le 50 watts po o se moli mumulu i sikuea mita ua lava.

Ina ia totoina anufe anufe e te manaʻomia se vevela tumau, o le mea lea i le taumalulu o le a e manaʻomia se mea faʻavevela.

Tupulaga tuputupu aʻe

E sili atu ona faigofie mo tagata amata ona aʻoaʻo pe faʻapefea ona totoina anufe anufe i taga. I le faaopoopo atu i lenei metotia, ei ai isi, mo se faataitaiga, i luga o fagu, i totonu o pusa, i fagu tioata. I le aluga o taimi, o filifiliga fou e tulai mai, ona o le mafaufauga o tagata o tatou taumafanafana e le faatapulaaina. O le tekinolosi ua fautuaina iinei mo le faʻatupuina o anufe anufe i le fale ua manatu e sili ona taugofie.

O le isi laasaga o le saunia lea o poloka. O poloka poloka e masani lava o taga palasitika (isi mea e mafai ona fai), e tumu i le faʻafefiloi o le meaʻai ma le mycelium. Baʻa fautuaina le faʻamaʻi i le tasi pasene o vaifofo o le vailaʻau.

E faʻapefea ona toto le siaki mushroom mycelium i taga? O le faʻamaʻiina o le mycelium e faia i totonu o se potu mamā, lea e muamua faʻapipiʻiina i le hydrogen peroxyide, ona faʻamalo. O lavalava e tatau foi ona mama, e manaʻomia se pulou ma totigilima. O le mycelium o loʻo faʻafefiloi i ni fatuga ese aʻo leʻi faʻafefiloi ma le mea e sui ai. I le taimi lava e tasi, o le lanu papaʻe e mou atu, ae e le tatau ona fefefe - o le a tumau le mycelium. O le faʻafefiloi e faia i luga o se laulau poʻo se pusa.

O le a le tele o le mecelium e manaʻomia ile taga e faalagolago i le tele o le taga. O le lautele o le ato o le 35 cm, 300 grams o le mycelium o le a alu i ai. Fautuaina le taofiofi mai le 400 i le 500 kalama o le meaʻai i le lita o le ato.

A uma ona faʻatumu, ona fusi lea o le afifi - o le poloka mo le faʻatupuina o anufe anufe i le fale ua saunia.

O poloka e tuʻuina i totonu o le potu i auala eseese, o le sili ona talafeagai o le tautau i luga o maea, faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo le faʻapipiʻi i luga o ato. O le mea autu o loʻo faʻapipiʻi lelei ato ma e le mafai ona faʻatumu. E le gata i lea, o le polokaina o poloka e sili atu ona fufusi e tatau ona aloese mai ai ina ia mafai ona vavalalata le ea i le va oi latou.

Tulaga ma auala o le galueaina

O le taimi e faʻaolaina ai e lua vaiaso:

  • o le vevela o le gaosiga o mushroom anufe i lenei vaitau o loʻo tumau i le va o le 19 - 23 ° C;
  • O le malulu o le ea e tatau ona tutusa ma le 90 - 95%;
  • o le malamalama i lenei laasaga e le talafeagai;
  • faʻafefeteina i lenei taimi e le tatau foi, ona o le carbon dioxide faʻalilolilo e pulou e manaʻomia mo latou faʻalauteleina.

A maeʻa le 4 i le 5 aso, e tatau ona foliga mai le mycelium i le foliga o se paʻepaʻe paʻepaʻe. A mavae le isi 4 aso, o lona lanu o le a suia i le enaena, lea e taʻu mai ai le matuuga o le mycelium. I lenei tulaga, o le ato uma o le a tumu i filo papaʻe.

I le isi laasaga o le faʻatupuina o anufe anufe i le fale, e manaʻomia se vevela mai le 10 i le 16 ° ma faʻamalama ia le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso. I totonu o taga, o pu e tipi mo le tuputupu ae i sikuea taʻitasi. m taʻitasi i le taimi. Ole maualuga ole pu e oʻo ile 5 cm.

O isi tausiga e aofia ai le fafagaina o taga i le vai mafanafana i lea aso ma lea aso. Ina ia faatumauina le maualuga o le suavai i totonu o le potu, faaopoopo i le fausiaina, e fautuaina e faʻafefeina puipui ma le fola i vai mai se fana fana.

E fia aso e ola ai mushroom mushroom? 10 aso e pasia mai le faaiuga o le vaitaimi o le faʻalavelave seia oʻo i le seleselega muamua. E tusa ai ma le sauniuni o mushroom anufe mo le aoina e fai mai o le suluina o pulou. A mavae le isi tolu vaiaso, ona amata ai lea o le fualaau lua, ae e sili atu le itiiti i le muamua.

I lalo ifo o fautuaga uma mo le totoina o anufe anufe i le fale mo vaitau e lua, e mafai ona e aoina mai i le 45 kilokalama o musika i le 100 kilokalama o le meaʻai.

E faʻafefea ona tupu ni anufe anufe i le vao

O le tuputupu ae o anufe anufe i taga ma le sawdust o se auala e sili atu ona faigata, ae e sili atu ona mataalia. O le lelei o le sawdust e taua tele, talu ai e mafai ona atiaʻe e microorganic microorganic mea o loʻo i ai.

Softwood sawdust e le fetaui mo le mashroom o le anufe.

E tatau ona faʻamago le pala i le susu o le 7 - 10%, ae e tatau ona mama, masi ma mago i le paʻi. E i ai nai meaʻai i le vao, e fautuaina e faʻateleina a latou mea e ala i le faaopoopoina o le pia wort. E mafai ona faʻatau i le faleoloa pe saunia faʻapitoa.

Faʻapipiʻi Sauniuniga

Suauu poo karite karite, mulumulu i totonu o le vai taʻavale, faʻatumu ni ipu e pei o se pepa tao tao ma se laulau e le sili atu i le lua senetimita. O lenei palapala ua lilofia i le malulu ma totoe mo le tasi ma le afa aso. A maeʻa lenei mea, ona faʻafefe lea o le vai, ma o le saito fulafula e ufiufi i le pepa lanu. E teuina le ie ile susu i lea taimi ma lea taimi e faasusu ai. A mavae aso e lua, o le a totoina le saito. Pe a oʻo atu le totogo i le umi e oʻo atu i le 8 mm, o le fatu ua faʻamago i le ogaumu i le 60 ° C. E mafai ona e faʻamagoina i le na o le tufatufaina atu o fatu i luga o le laulau i le vevela masani.

O le malt malulu e mafua mai i le tutusa o le kofe eleele. Fufulu i le vai e faʻavae i le tasi vaega o le paʻu, lima vaega o le vai. O lenei paluga e fufulu i totonu o le vai vai mo le itula ma le afa, e faʻaosooso ai. A maeʻa le vevela, e fufulu le paluga e ala i le susu. O le taunuuga o le wort e aofia ai le tele o suka, o loʻo maua i vitamin ma amino acids.

Amata le faagasologa

Aʻo leʻi faʻatumu ia taga i le vao, e manaʻomia le pasteurization. O loo faatinoina e faapea:

  1. O loʻo taoto le paluga i totonu o se pesini, sasaa vai inu i le fua o le 200 g i le 1 lita o le vai. O le vai e tatau ona faatolu ona sili atu nai lo le sisi.
  2. E fufulu lelei ipu ma tuʻuina mo le 8 - 10 itula. Ona faʻafefe lea o le suavai tele.

O le meaʻai mago ma le mycelium ua faʻapipiʻiina i totonu o laupepa i ato.

O le meaʻai ma le mycelium e tatau ona i ai le vevela e tasi e le mafai ai e le mycelium ona vavalo.

A mavae le 45 aso, ona tatalaina lea o le ato, faʻapipiʻi solo i luga o itu. A maeʻa le faʻapipiʻi o le 'auʻau, faʻafefe ma faʻafefeteina mo le 8 itula i le aso.

O 'anufe' aina mo le faapipiiina e fesuisuiai, ma tuʻu ai le vao. E tatau ona faʻamaufaʻailoga ia faʻamau ina ia aua nei faʻamaluluina le susu i totonu o taga, ma faatali mo le aliali mai o le mycelium. Ona oo mai ai lea o le lona lua, ona sosoo ai lea ma le lona tolu o le galu o fualaau aina.

I le tepa muamua atu, o le tupuina o anufe anufe i le fale atonu e foliga mai o se pisinisi taufaasese. Ae o le suʻesuʻeina ma le totoʻa o fautuaga uma ma faia lenei faʻatinoga mo le taimi muamua, ia e amanaʻia, o le ae mauaina le mea sili ona taua. I le lumanaʻi, o gaioiga uma o le a masani ma o le a le afaina. O le fua o le a maua mai ai le le gata o aogā ma teu ai le paketi a le aiga, ae maua ai foi le avanoa e tatau ai ona mitamita i la latou galuega.