Laʻau

Faʻataʻitaʻiga faigofie mo le faʻaaogāina o ufi mo faafitauli tau soifua maloloina

I le salafa o le lalolagi, ua manatu le oak o se vaifofo sili ona lelei mo le tele o faamai masani. Mo lenei mafuaaga, ua aofia ai i totonu o le tele o tusi resitala o oloa faafomaʻi a malo o le lalolagi. O fomaʻi e fautuaina le tagofia o vailaau faʻasaina e faʻavae i lenei mea masani faʻaleagaga faaletino i totonu ma fafo atu. O teuteuga, mea manogi, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻaaogaina e pei o:

  • lotions;
  • vailaau tui.
  • tagata faʻapitoa;
  • gutu.

O taunuuga o lea togafitiga o le a manino manino i totonu o le vaiaso pe 10 aso. O le a mafai e tagata matutua ma tamaiti ona suʻe mea tau vailaau o le ufiufi, ae e taua le aua neʻi faʻagaloina le faʻailogaina o vailaʻau taʻitasi. Ae o le mea muamua lava, e tatau ona e sailia le mea o lenei meaalofa o le natura e aofia ai.

Aʻo leʻi amataina soʻo se togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. A uma, o mea o loʻo i totonu o le atigi pito i luga o le laau e saofagā i le faaputuputuina o metals, salts, alkaloids ma proteins i le tino.

Vailaau faʻamaʻi

E mafai e se tasi ona malamalama i le aoga o le tasi pe o le isi elemene natura pe a fai e suʻesuʻe e se tasi lona fatuga. Ae ui i lea, e le lava le na o le faitauina o faaupuga e faigata ona faitau. E taua le malamalama i le auala e aafia ai le tino / cell. O vaega nei e fai ai le ufi:

  1. Pectin mea. Latou te fesoasoani i le faʻamavaeina o mea taumafa e faigata ona fai i le gastrointestinal tract.
  2. Phenolic tino (tannins). O le malosi o le tino e tau ai faʻamaʻi pipisi ma siama, o lona uiga, puipuiga, e faalagolago ia i latou. O le tali atu i puipuiga, o tannins e fausia ai se pa puipui malosi e avea o se puipuiga. E le gata i lea, o tannins - faʻamalosi o le astringent - e ufitia ai le membrane mucous o totoga i totonu, ma fesoasoani i le tino e taulimaina faʻafitauli.
  3. Polysaccharides. O nei elemene e toe faʻaleleia ai lela, o le ita ma le ita o le a avea ma mea o le taimi ua tuanaʻi. E le gata i lea, e manaʻomia mo le faʻamaloloina o gaʻo ua faaleagaina (lacerations ma mu o tikeri eseese).
  4. O mea e maua ai le suavai. E aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻalavelave o le tino, faʻafilemuina ma aveesea ai le faʻaleagaina. E aofia ai foi le antioxidants dihydroquarcetin, lea e manaʻomia e faamalosia ai puipui o veins, arteries ma capillaries.

Masalo, na o nisi vaega o lenei laau o loʻo faʻamatalaina iinei. E taua lava le taʻua o fuālaʻau manogi, maso, mono-proteins ma isi tannins. O nei mea uma o le a iai se lelei lelei pe ae mulimuli i faʻamatalaga auiliili mo le faʻaogaina o tincture / decoction taitasi.

E faʻasaina i latou mo le faʻamalosi ma le lagona o le tino i vaega taʻitasi o le fafie. O le taimi aupito maualuga mo le faʻaaogaina o potini e lua vaiaso.

Blanks

O le mea moni, e sili atu ona faigofie le faʻatau o se vailaʻau faʻataʻitaʻi poʻo mea gaʻo tuʻu i le falemaʻi. Ae ui i lea, e sili ona lelei ma sili atu ona faʻatuatuaina e faʻavanoa oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. I le amataga o le tautotogo, alu i le vaomatua.
  2. Saili se laau e iai ni lala laiti e oʻo atu i le 5-6 cm le lautele. E le tatau ona i ai se paʻu luga i luga ia i latou - o se mea e paʻu i luga.
  3. Oti le lala ma aveese le ufi.
  4. Otioti i ni fasi pepa vave.
  5. Pau lelei. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se ogaumu poʻo ni mea faʻagogo faapitoa.
  6. Paʻu i se ipu tioata, tapuni vave. E fautuaina e faia ni ato o le paʻu.
  7. Teu oloa mai le 3 i le 5 tausaga.

O taimi taʻitasi, o mea o loʻo i totonu o le fagu e manaʻomia ona faʻavasegaina ma lafoaʻi fasi 'ie ufiufi ile ufiufi poʻo le pala. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona tatalaina se fagu mo le ea. O le taimi nei e mafai ona e alu i le sauniuniga o vailaʻau faʻalaʻau.

E le o ituaiga uma o laau e talafeagai mo le seleseleina. E mafai ona e mauaina ni meafaitino e le gata mai Asia Itiiti, masani poʻo le papa maʻa.

Mo lauulu

E mananao tamaitai uma e fai ni pulumu matagofie ma matagofie. Ae ui i lea, aʻafiafi, faʻapea foʻi ma le leai o se mea e avea ai lenei manaʻoga ma se mea sese. Peitai e leai ni tulaga leai se faamoemoe; o le uila, lea e aoga tele mo lauulu, o le a sau e laveai. E tasi le mea lauiloa ma faamaonia:

  • filifili le fasi, fasi moa, paʻuʻu ma laʻau faʻamalo (tutusa uma lava) seʻia oʻo ina faʻapipiʻi manu;
  • faaopoopo le 2-3 tsp. burdock / linseed suauʻu ma sina meli;
  • fai sina faʻamafanafana i mea e aofia ai;
  • solo le manogi na tupu i totonu o lauulu;
  • fusi lelei lou ulu i meaʻai / afifi afifi, ona faʻaofuofu lea o le pulou (e mafai foi ona e faʻaaoga se solo);
  • A maeʻa le 30-40 minute, ia fufulu fufulu laulaʻau ina ia leai ni vaega.

A maeʻa faʻatonuga 3-4, o le a iloa e le teineititi le iuga. O nisi e fautuaina le faia o masks i aso uma (o le aofai o le 10 o ia sauniga e tatau ona maua). E taua tele le faʻalogo i ou lagona. Afai a maeʻa se taimi o le a amata ai le vevela poʻo le susunuina, ona amata ai lea o se faʻafitauli faʻaleaga.

E mafai ona faʻamaeʻaina vai e ala i le fufuluina o le lauulu i se teuteu o le paʻu. E mafai ona e kuka i le auala lenei:

  • 2 tbsp. l mea e gaosia i mea paʻu;
  • sasaa 200 ml o vai inu;
  • faʻapipiʻi i luga o le afi mo le 30 minute;
  • pe a uma ona tape, ia tu i le kuata o le itula;
  • toso le susu;
  • faaopoopo le voluma i le aofaiga tutusa o le vai ua kuka.

O lenei natura natura e faʻaititia le lauulu, faʻapenaina ma toe faʻafoisia le fausaga i le umi atoa. Ae ui i lea, o mafaufauga faʻapitoa e mafua ai le fausia o meaʻai.

O faʻatulagaga uma e faia ile vaiinu vai. Ona puipuia uma lea o vailaau mo togafitiga o le laau.

Soifua Maloloina ma le Tumau

O le tele o faʻamaʻi e faʻapitoa i le vavalo o le tautala nai lo isi uma totoga. O iinei o loʻo faʻapupulaina ai siama siama, faʻateleina ma alualu i luma. O faʻamaʻi pipisi, tonsillitis, maʻi o le tino, stomatitis, ma isi faʻamaʻi pipisi e mafua ai le leiloa o nifo maloloina ma le faʻavaeina o tumaua. Ina ia tumau pea le manava i le tulaga lelei, o le a talafeagai le fufuluina o lou gutu i le ufi. Ina ia saunia se ituaiga o faʻamalosiaga, o le a e manaʻomia:

  • 250 ml o sua suamalie;
  • 75-80 g o le elemene autu (2-3 tbsp. L.);
  • faʻafefete i luga o le vevela vevela pe a ma le afa itula;
  • faamama pe a uma le 30 minute pe a maeʻa.

Teu le fesoasoani saunia i le pusaaisa mo le silia ma le 48 itula. O le faʻamamaina o le auala e faia i 1.5 itula uma, e fuafua i le maualuga o le lavelave o le maʻi.

I le 2 tbsp. l oak e mafai foi ona faaopoopo i ai le paʻu ulu (i le aofaiga lava). I lenei tulaga, e tatau ona naʻo le uaina o le camphor, ava malosi poo le vinika (180 g) e tatau ona toe faʻafefeteina le paʻu.

Aveesea o le manava manaia

E leai se mea e mafai ai e se tagata ona alu i le faletaele i taimi uma e pei o le ita ita. E faanoanoa, ae o nisi taimi o le koale masani e le fesoasoani. E le gata i lea, faatasi ai ma meaai faʻaonaponei, o lenei faafitauli ua sili atu ona taatele ma ua ulu atu i le faiga mo nisi. O le mea o loʻo i lalo o le a fesoasoani e ola ai i lenei faʻafitauli:

  • tasi le kulimi. l solo ese mea masani i le paʻu;
  • sasaa vai inu (200-250 ml);
  • onosaʻi 60 minute;
  • toso i totonu o se ieie tele;
  • se ipu vai vailaau e tatau ona onā i le aso atoa. Mo le faʻafeiloaʻiga e manaʻomia ona e faʻaaogaina na o le 2 tsp.

O le manava ma le manava e mafai ona ave i le tulaga o mea inu ava malosi. O le faavae e vodka poo le ava malosi (400 ml). Mo lea ituaiga, e naʻo le sipuniti o le paʻu e manaʻomia. O le taimi e faʻaaogaina e 7 pe 10 aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻafefiloi le paluga. O le fua mo se tagata matua e 40 pa'ū i le aso. O le afa o le vailaau oona e faʻaaogāina i le taeao, ma le isi aʻo lei moe. Inu i se ipu vai.

O faailoga muamua o le faʻalavelave maualuga, o le vevela o le tino i lalo ifo o le 36 ° C, o le manogi e mou atu, ma le faʻaumatia foi e amata. O fafine maʻitaga e manaʻomia ona faʻatali se taimi i lenei oloa pe faʻafesoʻotai muamua se fomaʻi.

E leai se afaina!

E tele manatu feteʻenaʻi. I le isi itu, o se mea e faʻapipiʻi ai, ma i le isi itu, o le pito sili ona maualuga. O le mea lea, 'aua nei e aafia i le ova i le togafitiga o le afaina. E le gata i lea, i le amataga o le togafitiga, e tatau ona e maua le manatu o se fomai poto, o se tagata tomai i lau matata. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le faʻaogaina o le faʻasalaga o loʻo i lalo ua faia mo le tele o seneturi:

  • fofola 2 ipu vai ma malulu;
  • liligi le vai i le paʻu paʻu (1 tsp);
  • tuʻu i le fale puipui ma tuʻuina atu mo le 8-9 itula;
  • toso i luga o le tele o lanu o gau;
  • E manaʻomia lou inu i le ½ ipu pe'ā uma ona e 'ai 3 taimi i le aso.

O le vai e tatau ona vevela ma luluina aʻo leʻi faʻaaogaina.

I le oak oak, e mafai ona e faaopoopoina fatu o le flax ma le chamomile (i le fua faatatau o le 3: 5: 4). Liligi uma i le vai inu (500 ml) ma tuʻu mo 10-12 itula. Faaaoga e pei ona taʻua i luga. Aua nei galo e uiga i vai taele, mea mamafa ma meaʻai. O le suka e saunia mai le 2 tbsp. l mea e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma se ipu vai vevela. Latou te faʻafefiloi i totonu o le vai vai taele mo le afa itula ma tuʻu ai mo le 120 minute. Ona fufulu lea.

Tausala masani o le olaga faʻafeusuai

Ole pele tele o le a aoga mo alii. O le gafatia ma le prostate o le tiga e faavavau o le afa malosi o le faitau aofaʻi. Ave se mea teuteu e toe faʻafoisia ai le malosi o feusuaiga, e te manaʻomia ile faaluaina i le aso i totonu o se ipu malamalama. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 20 g o le paʻu i le lita o le vai, ona faʻapala i luga ole vevela mo le 40 minute. E mafai foi ona e sasaaina vai inu (1 ipu) afa afa sipuni o mea gaosi. Faataga le malulu, vevela ma taʻele.

E ala i le galue faʻatasi ma le natura ma fomaʻi, e mafai ona e ausia ni taunuuga ofoofogia. Ae ui i lea, o le maoaʻe i le faʻatasi ma le amio pulea o le fua moni lea mo le manuia.