Laʻau

Kalotamnus faʻatoʻaga ma tausia i le lauʻeleʻele Toe gaosia ma le ata

Kalotamnus ata ma tausi

O Kalotamnus e mai i Ausetalia i Sisifo, ma o le igoa ua faaliliuina mai le faa-Eleni o lona uiga o le "laau matagofie". Ma o le mea moni, o le faʻaaliga o le vaomatua o le faʻatoʻaga o loʻo faʻamafanafana.

Calotamnus Faamatalaga

O Kalotamnus o se faʻamafa, faʻapitoa pe faʻalauteleina, sili ona faʻalauteleina, ma faʻamafanafana mai le Myrtle aiga, lea e oʻo atu i le 1.5-2.5 mita le maualuga ma tutusa le lautele. O lau lanu meamata-lanumeamata po o lau lanumeamata lanumeamata ei ai lona umi e tusa ma le 30 mm ma le lautele o le 1-2 mm ma e masani ona lauulu, e avatu ai i ni nila se foliga manaia matagofie.

Fugalaau matagofie, e faʻapipiʻiina i itu taʻitoʻatasi, mulimuli i le tautotogo uma ma e oʻo lava i le taumafanafana, ma o nisi taimi e toetoe lava a oʻo i le tautoulu. O lanu lanu enaena, e masani ona mumu, o ni vaega vaaia o le fugalaau ma fusia faʻatasi i ni fusi e pei o faʻamaʻi. O fualaau faʻanoanoa o ni kapula laau e tumau i luga o le laau i le taimi atoa oo latou olaga ma e mafai ona iai fatu mo le tele o tausaga.

Vaʻaia ile Calotamnus Care

Faʻafefea ona fuga le kalotamnus photo

Laʻu ma fafaga

O Kalotamnus e fetaui lelei i le tele o tuutuuga ma e manatu o ia e sili ona faigata, faapalepale i uta ma suiga o le tau. E tupu tele lava i se tau vevela vevela, ae o le a tuputupu ae foi i ni tulaga susu. O Kalotamnus e le o se togi ma mafai ona taulimaina soʻo se tulaga, e amata mai le palapala, lea e mafai ona mago i le va o le susu poʻo le susu (ae le o taimi uma).

E masani lava ona tuputupu aʻe i totonu o mea papaʻe, i oneone poʻo oneone oneone, ae e fetaui lelei i isi ituaiga palapala, e pei o le loam ma le omea. Neutral poʻo sina paluga eleele e sili atu ona lelei, e ui lava e iloa le calotamnus e tupu i le eleele elemene vaivai. Po o le a lava le ituaiga palapala, o le alavai lelei o le a faaleleia ai taunuuga.

Faʻafefe o le aisa ma le faʻafanua

Kalotamnus i ata tusi ata

O laau laiti e mafai ona nofouta i le sogi, ae o le calotamnus e faʻaleleia aʻa o le a faʻafeiloaʻi ai ni fulu malulu, e maua ai na o sina mea leaga. E ola lelei Kalotamnus i le susulu atoa o le la ma lalo o le paolo, e ui e fiafia o ia i le mafanafana, tatala ma le la. E tali lelei i le masani ona faʻaofuina, ae leai se fuga.

Teuteu

O le teuteuina e le aunoa (tuufaatasi ma meaai lelei) o le a tausia ai le togavao i se tulaga sili ona lelei. Faatasi ai ma le matua, e mafai ona sili atu le faʻamalamalamaina ma "umi-vemmed," pe afai e le o faʻamoemoeina. O Kalotamnus o le a toleni teuteuina i le tasi vaetolu o le umi o lala, lea e sili ona lelei ona faia saʻo pe a uma ona fuga. E mafai ona aʻafia le fugalaau i le vaitau e sosoo ai, e pei o fugalaau i le tuputupu ae o le vaitau ua mavae.

Maʻi ma meaʻai

O Kalotamnus e le mafai ona aafia i faamaʻi ma osofaiga o le tele o meaola faalafua. E sili ona lelei le siakiina e le aunoa o laau toto ma vavae ese soʻo se lala aʻafia ao leʻi oʻo i le faitau aofaʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻamaʻi ma amata ona faʻateleina.

Tofiga

Fatu Calotamnus

O Kalotamnus e faigofie ona faʻapipiʻiina e fatu, ma o fua "matutua" e mafai ona teu i taga pepa i lalo o mafanafana (~ 30 ° C) ina ia mafai ona faʻaaogaina fatu mo le luluina i le autumn po o le amataga o le tautotogo. Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi se fomu patino, e fautuaina e faʻaaoga fatu e aoina i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana.

O Kalotamnus o loʻo i ai le tele o faʻasolosolo ma ituaiga: lanu samasama-fuga, fuga ma fuga lauulu lanumeamata.

Kalotamnus i le fuga ata