O le togalaau

Faʻatoʻa saʻo ma totoina vave kukama i le lauʻeleʻele - o le faʻamaoni o le seleselega

Ina ia maua se fua lelei, e totoina kukama i fanua matala i se laufanua susulu, puipuia mai matagi i matu. I totonu o le nofoaga o le vaega filifilia, e tatau ona totoina fua o laau toto (legumes, sunflowers or pateta), lea o le a fesoasoani i le faia o se microclimate lelei mo kukama.

E faʻatatau i le itulagi, ua totoina totō totoma i le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le palapala. E mafai ona e totoina kukama ma fualaau po o le lulu o fatu.

Faatoaga lelei

Mo le totoina o kukama i luga o le eleele, ua saunia le togalaau i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, eli le eleele ma fai ni fomaʻi. Ina ia fufuluina le eleele ma faʻaumatia ai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e tatau ona e togafitia le eleele ma se vaifofo o le sulfate copper ma faaopoopo i ai se vaega o superphosphate ma le efuefu.

Mo le manuia o le totoina o kukama, o '' mafanafana '' oloʻo maua ai le "aluga" o loʻo i totonu, 20-25 cm le maualuga, e fetaui lelei lava. O le a fesoasoani Organics e tuʻuina fualaʻau ma elemene talafeagai ma puipuia le aʻa mai le maalili.

O le totōina o fualaʻau o kukama i le eleele tatala o le a maua ai se seleselega lelei i le ogatotonu ma le latū latū, ma i le itu i saute mai le amataga o le tautotogo totogo e mafai ona toto i le eleele.

Vaega o le lūlūina o fatu ile matala

O faifaatoaga poto masani e fautuaina le lūlūina o fatu i totonu o 2-3 inumaga e faʻamautinoaina ai fualaau mai pulu o le toe foʻi mai ma le faʻavaveina o fua. Totoga o kukama i le eleele tatala ma fatuina mai le ogatotonu o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana. E taua le aua le misia le taimi, aua o le vevela vevela e afaina ai le atinaʻeina o le laau.

Filifiliga o fatu

E mafai ona faʻatauina ni fatu i nofoaga faʻapitoa poʻo le aoina faʻapitoa. O le ola ola e tatau ona le itiiti ifo i le lua tausaga, o le a malosi ma mama le pupu.

Kukama fatu mo le totoina e tatau ona maualuga. Ina ia iloa mea e le talafeagai, e tatau ona tuu i totonu o se fagu vai vai mafanafana. Le lelei le lelei o fatu o le a felelei i luga. O kukupulu fatu na goto i le pito i lalo, pe a uma le togafitiga, e mafai ona faaaoga mo le luluina. Ina ia maua muamua ni togalaau, o le fatu e faʻafefeteina e ala i le tuʻuina i totonu o le susu, seevae poʻo le ie. Pe a tupu, o le vaivai o fatu e toe teena.

Saunia o fatu mo le lulu

O le sauniuniga o meaʻai fatu e aofia ai ni laasaga:

  1. O fatu filifilia na tuʻuina mo ni nai minute i se fofo manganese.
  2. Mumu ma mafanafana mo le tusa o le lua itula i le vevela o le 60 tikeri. O lenei mea e faʻateleina ai le amataga o le fuaina.
  3. Nofoaga mo le afa aso i se vaifofo vai ma le sulfate manganese, potassium nitrate ma superphosphate.
  4. Mumu ma toe lulu.

Afai e le o aofia ai le faʻamatalaga e uiga i le faamoemoega o fualaau faisua, ona tatau lea ona e tilotilo totoa i le ata: kukama e talafeagai mo le taofiga o loʻo ufiufi i pimples pogisa, ma o mea e faʻamaʻaina fou e paʻepaʻe.

O le totō o fatu kukama i le lauʻeleʻele avanoa e tatau ai pe a faʻamafanafana le tau ma faʻamafanafana lelei le palapala. Afai ei ai pea se taufaamatau o le kiona, ona fautuaina lea e ufiufi mea totō ma se ata.

Tulafono mo le lūlūina o fatu ile eleele puipuia

I luga o tulimanu ua saunia e fausia ai ni pu ma sasaa i le vai. Latou te taoto le fatu laau, faʻalauteleina i le 2 cm, faatasi ai ma se vaitausaga o le 8-10 cm, fufuluina i se humus paluga poʻo le eleele ile pito i luga faatasi ma le faʻaopoopoga o fafie. Mo le 10 sikuea mita, e tusa ma le 50 kalama o fatu o le a manaʻomia. Afai o le tulaga o le fatu e le musuia ai le talitonu, ona mafai lea ona tuu fatu fatu i totonu o le vaieli e tasi.

Vaega o le metotia fatu

E mafai ona e totoina vine totoma i totonu o se potu mafanafana ma lelei. O tane totō e faʻatumu i se mea e maua mai i le faʻafefiloi o peat ma le vao ma le faʻaopoopoga o le ammonium nitrate ma faʻafeinu.

Fatu loloto i totonu o le meaʻai i le 1 cm ma le pala. Ua tapunia pusa i le polyethylene seia oo i le taimi muamua o le toto. A o tuputupu ae le laau, e tatau ona e mautinoa o le palapala e masani ona susu. A o leʻi totoina kukama i le laufanua, e manaʻomia ona faʻafefeteina totogo mo le vaiaso, faʻagasolo malie ona masani i le ea fou.

Tulafono faʻavae

O se aso ao lei totoina, e tatau ona lelei le totoina o laau toto. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le vaitau lelei o le tau. O le totoina o fualaau o kukama i le eleele tatala, e faia i se vaitaimi o le 10-15 cm ina ia le faalavelaveina e le tasi le laau. Na o aʻa e loloto i totonu o le palapala, a leai o le ai ai se aʻafiaga o aʻafiaga o le pala.

Tausiga Tausi

O le tuputupu aʻe o se fualaʻau totoma e aʻafia ai le matauina o le tele o tulafono e aofia ai le faʻaleleia o le suavai, faʻamalosiina, totoina ma le faʻamaʻapeʻapeina, ma puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

A maeʻa le totō o kukama i luga o le eleele, latou te manaʻomia le tausiga faʻaeteete, ona e le masani ona vaʻaia laau i tulaga fou ma e faigofie ona maua:

  1. A o tuputupu ae le laau, e manaomia le faamamaina o le palapala i taimi uma. Ina ia faafaigofie le galuega, e mafai ona mulumulu ia moega i le faaaogaina o sawdust poo vaomago.
  2. Vaʻaia. O kukopa e matua le lelei lava, o le mea lea latou te manaomia ai le fafaga masani. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le tofo lelei o fualaau faisua ua leiloa, oona ua aliali mai. Lea amata amata ona pogisa ma pau. E manaʻomia lou fafagaina o kukama i le taeao po o le afiafi, pe a leai se la. O le masani o le faʻaleleia o le vai e faalagolago i tulaga o le tau, ae e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso, ma i le taimi e fua ai, o le fafaga e sili atu ona masani.
  3. Le faʻavaeina o vao. A maeʻa le fausiaina o le laʻau lona fitu, ona fautuaina lea e togi le ata tele. O lenei mea e saofaga i le tuputupu ae o taalaʻau ma le faʻamalosia o aʻa.
  4. Tatalo. E tatau ona faʻatinoina le faʻagasologa ina ua uma ona faʻafeinu, ae tatau ona faia ma le faaeteete, sii i luga le uila. O fualaau laiti e matala i le loloto o le 2-3 cm i isi aso uma, ma laau matutua - e tasi i le vaiaso.
  5. E tele taimi e faia ai le mauga i le vaitau. O le faʻaosooso e fesoasoani i le fausiaina o aʻa fou ma avea ma faʻasologa o meaʻai.
  6. Fertilizer application. E sili ona lelei le faʻatulagaina o laʻei 3-4 i le taʻaloga faatasi ai ma fomaʻi faʻapitoa e aofia ai le vailaʻau, fuamasi ma le potassium. O le uluai laei pito i luga e faia pe a aliali mai se pea lau, le lua - i le taimi o fualaau aina, ma lona tolu ma mulimuli ane - i le taimi o fualaau aina.

E tatau ona faʻaaogaina faʻamalositino ma faʻaeteete ina ia aua nei togi le lau. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le vevela o le tau, a leai o meaʻai e le o faʻamalosia atoatoa e le aʻa.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O le aganuʻu totamama e tele fili. Ae o le maʻi taatele ma matautia o le cladosporiosis. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi, o mea ia e faʻamalosia ai a latou gaioiga i taimi o suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le maualuga o le maualuga. Nofoaga uliuli ma se fuga o le sulfur i luga o vao ma kukama talavou. O fua e punou ma nutimomoia.

Mo togafitiga, o sauniuniga benzimidazole e faʻaaogaina i foliga o se vaifofo pipisi.

E mafai foi ona aʻafia kukama e le uila. O lenei maʻi faʻaleagaina, lea e faʻaalia i le foliga mai o papa paepae i luga o le laʻau. O le faʻamaʻi ua vave ona salalau ma ua mate le laau.

Mo togafitiga, faʻaaogaina le sulfur ma faʻasolosolo, o vao mutia ma faʻaleagaina vaega o le laau ua aveesea.

O le seleselega lelei o kukama e faʻalagolago i tausiga lelei ma le totoina lelei. O faʻamatalaga auiliili i le totoina o kukama i luga o le eleele avanoa e mafai ona vaaia i le vitio.

O le seleselega e tatau ona faia i le taeao po o le afiafi, ma ia tumau pea fualaau faisua, e tatau ona ufiufi i se tapoleni pe tuu i se nofoaga malulu, paolo. Afai e te mulimulitai i tulafono uma o tekinolosi taufaatoaga ma filifili le laau talafeagai, ona tumau lea o le seleselega ma mauoa.