O le togalaau

Faʻafefea ma le taimi e faʻaaoga ai keke keketi i luga o moega o le atunuu

Taʻitaʻi lagolago i le faʻaogaina o fomaʻi faʻasaina saogalemu i aso uma ma sili atu. I nei togafitiga masani o le keke o le sinapi, o le faʻaaogaina i totonu o le togalaau e le gata o se faʻaopoopoga o le gaosia, ae o le puipuiga foi o laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi.

Faʻamatalaga o le keke sinapi ma ona meatotino

O le fualaau o Sarepata o se fualaau totō lelei mo le lelei o le suauu lelei, lea e le gata o meaʻai, ae o meaola foi o meaola. O sina vaega itiiti o suauu taua i vaega uma o le laau, o lea la, faapea foi ma isi ituaiga o le sinapi, e faʻaaogaina i le itu.

O le suauu suka o le mea lea o totoe o fatu pe a uma ona taomi le suauu. O fatu o fatu sinapi ma pipiʻi e tuʻuina atu le vaega o le leona o gaʻo gaʻo, glycosides ma suauu tāua. Ae ui i lea, o se vaega oi latou, e pei o meaola uma, o loʻo tumau pea i totonu o le keke. O se oloa e aofia ai puipuiga, fiber ma minerale ua masani ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i meaʻai manu. Talu ai nei, faatasi ai ma le faatupulaia o le lauiloa o le faatoagaina o meaola, ua amata ai ona talanoa tagata i le faaaogaina o le keke o le sinapi i le togalaau ma le faatoaga.

O le lelei o le keke ma lona tau tonu e faalagolago i le auala o le gaosiga o suauʻu. I mea taufaatoaga, na o se-----------------------------------------------------------------------------o-o

Afai o le suāuʻu e gaosia e faʻaaoga ai le maualuga o le vevela ma vailaʻau, o le faʻaaogāina o le suauʻu suauu po o le taumafataga o le a le maua ai ni faʻamanuiaga, ae mafai ona faʻaleagaina ai avanoa lanu meamata.

Faaaogaina o le keke o le sinapi o se oloa gaosi vailato

O se oloa fou mo tagata fai togalaau na mafua ai ona fefiloi manatu. O nisi tagata gaosi oloa e talanoa e uiga i le suauʻu o le suauʻu e avea o se togafitiga faʻapitoa mo le faʻaleleia o le eleele. Ae o faasalalauga faasalalauga e tatau ona talitonu?

O a ni faʻamatalaga moni mo le faʻaaogaina o le sinapi me le faʻalaina? O fea e aoga tele ai?

O le suauu o le Mustard ua faʻailoa mai ai mea faʻapitoa ma mea iniseti. A maeʻa, o le vaega o le suāuʻu o loʻo teuina i vaega maʻoti. E tasi le taimi i le eleele, e fesoasoani le keke e taofi ai le microflora pathogenic, e aofia ai le siama o siama, o le pathogenic fungi o le tuai ma le fusariosis, lea e afaina ai le totoina o pateta ma tamato, pepa suamalie, kukama.

O vaega o suauu tatau e faʻaaogaina ai meaola faalafua:

  • uaea;
  • nematodes;
  • aniani ma le karioti;
  • togitogi mata ma ona aʻa.

A uma ona faʻafeiloaʻi le keke i totonu o le eleele, e mate le peea poʻo le lafoaʻi le 'upega tafaʻilagi pe a maeʻa le 8-9 aso. O le sooupu e galue i luga o laʻau o lago i ni nai aso vave.

O le gasegase o gaoioiga o se tasi lea o mafuaaga autu mo le faʻaaogaina o le suauu suauu i le togalaau, aemaise lava i togalaau, i le mea e maualuga le lamatia o le faaputuputuina o microflora pathogenic, sigi ma le tele o meaola faalafua i le eleele. I le taimi lava e tasi, o le fofo masani e leai se aafiaga leaga i le aoga o iniseti, o laau totő lava, ma le eleele microflora aoga.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le sinapi o le faʻalaina

O le keke o le Mustard o se mea mausali o laau toto e aofia ai le tele o mea aoga. Ae ui i lea, mo laau toto, e mafai ona aoga pe a uma ona liua i se ituaiga o meaʻai. E tupu lenei mea o se taunuuga o le pala ma le mu.

Ina ia faia le selu o keke, o le a le itiiti ifo ma le tolu masina. O lona uiga, o le 30% o faʻamalama ma le 15% o suauu pati, lea e aofia ai le oloa, i le tulaga sili ona lelei o le a maua ai togalaau na totoina i le tausaga a sau. O lenei vaitau, o le faʻaaogaina o le keke o le sinapi i totonu o le togalaau e mafai ai:

  • ia faʻaleleia le fausaga o mea manogi, galo malu ma o latou uiga lelei;
  • puipuia le susu mai pe a uma le faʻaleleia o le susu pe a faʻaaogaina le mea na faʻapalaina e pei o le mulch i luga o le fugalaau, i lalo o togavao ma togalaau aina;
  • faʻaitiitia le faʻamaʻi o le 'upega tafaʻilagi i meaola leaga ma iniseti palapala.

Auala e faʻaaoga ai le keke o le sinapi i luga o le saite

E ui lava i le mea moni e vave lava ona itiiti le taua o le fanua o le faia o keke, o lona tino o mea totino e maualuga tele.

E faʻapefea ona faʻaaoga le keke o le sinapi e maua ai le mea e sili atu i fafo? I le taimi o le lūlūina ma le totoina, ua faaopoopoina le keke:

  • mo se sipuni sipuni i totonu o se pu mo pateta, tamato, fualaau o pepa ma le eggplant;
  • se lima lima mita mo le aniani ma aniani;
  • i luga o se sipuni mo kukama, zucini ma squash;
  • o le lima atoa lima o fua o fualaau aina o kāloti, aʻaisa ma le falesa, beets ma isi aʻa;
  • afa afa i le pu i lalo o le vao vine.

O le keke o le Mustard e faʻaaogaina e avea o se faʻamalaʻau ma se mea faʻapena masani mo isi mea totō. O meaola e mai le 100 kalama i kilokalama i sikuea mita ma faalagolago i le i ai o faafitauli e fesootaʻi ma iniseti ma faʻamaʻi.

Ina ia mafai e vaega o loʻo galue malosi o le keke ona amata ona galue, na amata ona faʻavavevave vave le oloa lava ia;

O le kulimi suauʻu o le Mustard e lelei le faʻaogaina o isi oloa faʻasao. I le faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le uʻamea o laupapa, o le a faʻalagolago le oloa i aʻa, pateta. Faatasi ai ma Fitosporin, o se oloa masani:

  • puipuia ai laau mai le aʻa;
  • saunia le eleele mo le seleselega o le tausaga a sau;
  • o le a faʻaleleia le saogalemu o fualaau faisua ma aʻa i le taumalulu.

Suauu suka - o se oloa gaosiga umi ma se tuufaatasiga masani e le mafai ona mafua ai ni taunuuga le lelei, o lona uiga e le mafai ona gafatia. O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, faʻatasi ai ma le tausisia o tekinolosi tau faatoʻaga, faʻatoʻaga o fualaau aina, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o felaʻuaiga masani ma le faʻatoʻaga, o le a taʻitaʻia ai iʻuga e manaʻomia.