Fugalaau

Ituaiga o azalea ma le laufanua o se fale ile fale

I le taumalulu, teu fale falaoamata ua tumu i ipu e iai se fugalaau matagofie e pei o Azalea. I Rusia, e masani lava ona maua i faleoloa fugalaau, ae talu ai e manaʻomia se tausiga, ona pe a mavae 3-4 masina, e mate le vao ma ona o lenei mea, ua taʻua ai o ia o le "Bouquet" fugalaau, e mafai ona ola na o meaalofa e tuuina atu i le taimi o le aso malolo. Sei o tatou tilotilo totoa i lenei laau, o le mea na fanau mai ai le tuputupu ae ma uiga o le tuputupu ae.

Amataga o fugalaau

O le fugalaau e mafua lona matagofie i le tau o motu Iapani.

Homeland o Azalea

Ua manatu le atunuu o Azaleas:

  1. Initia
  2. Iapani
  3. Saina
Homeland o Azalea - o pito i lalo o Saina, togavao vao o Iapani

O lea e mafai ona e feiloai ia te ia, savali i totonu o le togavao vao e tautevateva i luga o vao mafiafia o laau matagofie pe aʻe maualuga i luga o mauga.

Azalea o le a ola lelei i mea e malu ai, aua e le mafai ona taliaina le vevela.

I atunuu eseese, e ese le eseesega o lenei fugalaau, ae na o le pau lava le eseesega e faapea i nisi ua ola e pei o se fale i totonu o isi itu i saute, o Azalea e faʻaaogaina o se auala auala.

I totonu o Initia, ua faatupulaia laau iti mita-uumilea e ufiufi i le taimi o fufulu ma le fugalaau. I Eleni, tuputupu ae i luga o magaala aai ma taʻua Rhododendron.

O le mea lea e leai se fenumiai i le lalolagi o meaola, o Azalea o loʻo i ai i totonu o le ituaiga o Rhododendrons, ae tutusa lava, i faleoloa o togalaau i luga o le tasi ulo e mafai ona e mauaina igoa e lua o Azalea ma Rhododendron. O le mea moni, o le eseesega i le va oi latou ua na o le auala latou te taumalulu ai.

Faʻaaliga foliga

Ua faaalia i suʻesuʻega lena mea Na faaali Rhododendron ile lalolagi 50 miliona tausaga talu ai.. E leʻi leva ae faʻaalia mai tagata i luga. I le aliali mai o le isi tausaga o le aisa, o le vaega o le tuputupu ae ua faʻaitiitia le faʻaitiitia, talu ai o se fugalaau vevela-alofa. O ia sailiga na faia e tagata paleontologists i aso nei.

Azalea po o Rhododendron

I le taimi muamua o suʻesuʻega o Azaleas, na tuuina atu ia te ia se igoa ua faaliliuina mai le gagana Eleni o lona uiga o le "malogo", aua e muamua mai fugalaau ma na o le taimi lava lena, pe a uma ona tupu, e aliali mai pusa laulaau.

O lenei laau na faʻafeiloaia i Europa i le ogatotonu o le 18 senituri. ma mo se taimi umi e le mafai ona latou tuuina atu ia te ia tulaga talafeagai mo lona ola. Ma na o le 19 senituri na aumai ai Azalea mai Initia, lea na aʻafia ma folasia. Mulimuli ane, na avea o ia ma tupuga o le tagata Azalea. Talu mai lena taimi, o le fugalaau ua sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. Ma le mea uma, o ona uiga matagofie matagofie e pei o pepe e fiafia tele i mata o tagata.

Talu mai lena taimi, o le tele o ituaiga e mafai ona nonofo i le tele o itu i mātū o le lalolagi ua fafagaina.

E oo mai i le taimi nei, o le lalolagi e 12,000 ituaiga o ituaiga o Azaleas.

Faamatalaga Faleplant

O le laau e fai i le vaega o fugalaau rhododendrons ma o se sui lauiloa o le aiga o le heather. E oʻo mai inflorescences i lanu eseese ma foliga.:

  • O ata uma o le piniki;
  • Paʻepaʻe
  • Reds;
  • Violet
  • Tele-lanu.
White azalea
Redale azalea
Pink azalea
Azalea lanu viole

E le gata i lea, o ituaiga eseese uma ei ai vaitau eseese o vaitau ma filifili i latou lava i lau lava togalaau mo vaitau eseese o fugalaau, e mafai ona e faʻaosoina mo se taimi umi.

Rhododendron e mafai ona tupu ae e le o se laau tele po o se tamai vao vao. E faalagolago lava i le eseesega.. E maua ia ituaiga meaola ma vao.

E pei ona faʻaaoga i le mamanu

O ituaiga eseese o Azaleas e mafai ona totō i vaega poʻo auala ma auala. O le a foliga matagofie pe a faʻapipiʻiina ma le maualalo o conifers, e pei o le vine.

Azalea o le a avea ma teuteuga lelei o soo se togalaau

Laʻau tele i tua ata o le laufanua poʻo le taʻavale i le ogatotonu o le fugalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani o ni togi maualuga, afai e mafai ona e manumalo, e mafai ona e faia le matagofie o lau fugalaau fugalaau.

Po o le a lava le eseesega e filifilia pe a mamanuina se togalaau po o se fugalaau, o le a avea moni ma teuteuga tautupu.

Le auala e tupu ai Bonsai mai Azaleas

O le Bonsai o se laau i se mea itiiti. E mafai ona fausia mai le auala o Azalea ma mai le potu, ae o le ai ai pea se eseesega i le maualuga o le vao. Ae o le foafoaga sili ona matagofie o mea ia e faia e le natura ma ona lava lima. Ae o se tagata ua i ai mafaufauga ma le tofo o le faia o se togavao e mafai ona fausia i taimi uma se talo.

E i ai ituaiga eseese o lafoga mo Azalea:

  • Faʻasalaga;
  • Faaputuga;
  • Faʻasaʻo pe a faʻapipiʻi le pito i itu faʻafeagai.
Azalea Bonsai

O teuteuga uma o le fugalaau e faia i le tautotogo i le taimi o le tuputupu ae malosi o siama ma ao le i amata le vevela vevela. O le tipiina o le laau, e aoga le faʻaeteete e uiga ile pito i luga, talu ai afai e te vaʻaina, ona amata loa lea ona ola vave lala o le itu. O lenei vaitau teuteu e amata i le maeʻa ma le totoina o le laau i se koneteina fou.

O le teuteuga e faia i se tagata faʻamalosi faʻamalosi poʻo se naifi e leai sona pisapisaʻi. Pe a teuteuina se laau toto, e le manaʻomia ona e faʻafefe tele, aua afai e te faʻaaogaina ma teuteuina, o le a tiga le laau mo se taimi umi, ma o le a faʻagasolo malie ona fausia lona laumei lanumeamata.

Ituaiga o Aseasa

O le tele o ituaiga o meaola na fafagaina i se mea e le masani ai i le Iunivesite o Minnesota Amerika. I le 1930, na amata ai galuega i le faʻatoʻaga o ituaiga taumalulu ma le taumalulu ma na o le 1978 ituaiga muamua e mafai ona ola mai i le tau malulu. O nisi o meaola e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -37 tikeri.

Iapani po o Rhododendron dull (Rhododendron obfusum)

O se vavalaʻau lauulu mafiafia lea e le tupu i luga atu o le 50 cm. I le vao, e mafai ona maua i Iapani, Saina ma Initia. Iapani e masani lava o nei ituaiga o laau ua tupu aʻe i le ituaiga o talo. O lea ua tufatufa atu le eseese i le lalolagi atoa ona o nofoaga e manaʻomia ma togalaau. O pine mamago e palasi ma e momotu pe a paʻu mama. Ona o lenei mea, o le eseese ua faateleina ai le pasene.

Iapani Iapani poo Rhododendron e gutu

Pepa o laupepa o lanu uliuli lanu meamata, foliga lapopoa ma sina laititi e na o le 3 cm. O fugalaau o le ituaiga eseese eseese i le tele ma foliga. E ese eseesega.:

  • Paʻepaʻe
  • Reds;
  • Pink;
  • Lua lanu lanu o fugalaau.

O le fugalaau e amata, fuafua i tulaga tau, i le ogatotonu o Me ma e oʻo atu i le 2 masina. O le faigata o le taumalulu e mafai ai e oe ona totoina i le ogatotonu o Rusia, teuteuina fanua ma lana fesoasoani.

Initia poʻo le rhododendron sims

Initia azalea poʻo rhododendron sims

O se tamai vao vao ma se maualuga e 40 cm. O le fuga e amata i le faaiuga o le taumalulu ma faʻapotogo uma. Fugalaau e paʻepaʻe lanu piniki ma sinasina. Laʻau vao lanu meamata. Fugalaau tetele e latalata i le 5 cm. E manaʻomia le lauulu masani ina ia sili atu le matagofie o le vaomatua ona o taamilosaga. E selesele se lauulu pe a uma le fugalaau, aua afai e te faia ao lei fuga, e le amataina. Buds e faataatia i na pito o lala. Afai ua tupu aʻe e pei o se fale ile fale, ona manaʻomia lea o se mea e faʻafeiloaʻi ai, e sili atu ile tasi i le tolu tausaga.

Faatoaga po o le Vaituloto Azalea (Rhododendron x indicum Azalea indica)

Faatoaga po o le Vaituloto o Azalea

O se vavao lauulu vavalalata lelei lea e sili ona fiafia ile suāuʻu faʻafefe. O le maualuga ma le tausiga lelei e sili atu nai lo le mita. O lenei azalea e amata ona totogo i le tautotogo o le tautoulu ma fuga uma i le taumalulu.. O fugalaau tetele e foliga matagofie i se tala o le lanu uliuli. I le taimi muamua, sa ola na o greenhouses, ae o ituaiga mulimuli ane e mafai ona malulu ai le taumalulu. Ona tupu ai lea o le vaitau o le vavalalata - O le togalaau o Azalea e ola i luga o le auala na amata ona fuga i le tautotogo.

Pe a maua lenei fugalaau matagofie, e tatau ona e iloa muamua o ia Manaomia se malulu taumalulu e le sili atu i le 15 tikeri. A leai, o le a le ola lava o ia. O le mea lea, e manaʻomia ona ia maua se falemafanafana malulu poʻo se lauʻeleʻele malamalama, ona faʻafiafiaina ai lea o ona lauulu i tausaga taʻitasi.