Fugalaau

Platicodon

O le Platycodon (Platycodon) o se vaʻaiga masani mai le aiga o Kolokolchikov, na faʻaaogaina i Iapani ma Saina, i Korea ma Sasaʻe Mamao. Aganuʻu e mafai ona maua i luga o vaomatua ma faʻasalaga, faʻapea foʻi luga o papa papa. E tasi le ituaiga o meaola e lauiloa i le fugalaau - platicodon grandiflorus. Faaliliu mai le Eleni, o le igoa o le fugalaau ua faaliliuina o le "lautele le logo." O le le tatalaina o le taamilosaga e pei o ni moli eletise. O ituaiga eseese o Snowflakes, Shell Pink, Fairy Snow, Epioema, Album ma Marisil Blue.

Faamatalaga o le fugalaau o le platicodon

O vaega iloga o le faʻailoga o lona tino, o le mea saʻo ma le manaia o le 20-80 cm le maualuga ma le tele o laʻau o le lanu, o le fugalaau e tasi, o le lanu violē, lelac, lanu viole, lanu violē ma le piniki, faʻapea foʻi ma pusa-vine ma fatu fatu fomu. O le vaitau o le vavalalata o le platicodone e tumau i le 50-60 aso ma amata i le afa lona lua o Iulai. Platicodon e latalata i le tele o laau toto i le togalaau ma le togalaau. O au uo sili ona lelei o gypsophila, bluebells, phlox.

Totoina mai le fatu mai fatu

Lauina o le platicodone

E mafai ona toto vave fatu laau o le Platicodon i luga o se togalaau fugalaau, ae o le auala e totoina ai le sili atu ona faatuatuaina. Taimi fiafia mo le luluina: tuai o Fepuari - amataga o Mati. O le sauniuniga o le totoina o mea e aofia ai le muaʻi totoina o le suamalie. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se tamai taga gau lea e sasaa ai fatu, ma se pusa tioata vai i le vevela o le potu. E totoe fatu i totonu o le vai e fula ai mo le 48 itula.

O pusa totō poʻo fugalaau o lapisi lapoa ua tumu i se mea e fai mo fualaau totō, lea e aofia ai vaega tutusa o le oneone, oneone ma humus, faʻamalo lelei ma totō fatu i le loloto o le 3-5 mm poʻo le luga. O mea totō e totōina e tatau ona fufuluina i se fasi manifinifi o le oneone ma faʻafeinu i le vai i le vevela o le potu mai se mea manogi lelei. O fualaau e tatau ona aliali i le 7-14 aso. O le vaitaimi atoa e ola ai e manaomia le taimi ma masani ai le fafagaina, lea e tatau ona faia pe a uma le masimamaina o le meaʻai. Pusa faʻalelei, faʻapipiʻi i le afifi palasitika, e tatau ona tuʻu i totonu o se potu susulu ma mafanafana. A maeʻa le totoina o fualaau aina, e tatau ona aveese le paluga ma faʻaititia le tulaga o le vevela i le 18 tikeri Celsius.

Faʻapipiina le tausiga ole fatu

O togafitiga o fatugaina e aofia ai le faʻamalosia ma le faʻamaina o le palapala. Muamua, o le palapala ua faʻamaluluina, ma a maeʻa pe a maeʻaeʻa, e vavalalata lemu. A maeʻa foliga o le 3-4 laulaau atoatoa, ona toto ai lea o laau i ni fugalaau fugalaau ole laititi (e le silia le 10 cm). O se gasologa tatala e faia faatasi ma se faaputuga fanua.

Faʻamasalaina o le platicodone i nofoaga tatala

Le taimi e toto ai le platicodone

O le taimi sili mo le totoina o laau i totonu o moega fugalaau avanoa o le tausaga lona tolu o Me poʻo le sefulu tausaga muamua o Iuni. E oo lava i pulu malulu e mafai ona afaina tele ai laau laiti, o lea e tatau ai ona e faatali mo le mafanafana o le tau.

O le nofoaga e tulaʻi mai ai e sili ona filifilia i se nofoaga tatala, susulu poʻo se paolo malulu. Lelei lelei alavai ua fautuaina. O le eleele e tatau ona lelei ma vaʻavaʻai ma le faʻafefeteina lelei, e le faʻaituau i le tuufaatasiga. Atonu o le laufanua poʻo le fanua lafulemu faʻatasi ai ma sina faʻaopoopoga o le oneone ma le oʻo mai o le suavai. A o lei totoina, e tatau ona eli le 'upega tafaʻilagi, faʻafeiloaʻi le fafie ma le mineral fertilizers i le taimi o le eliina. Mo sikuea taʻitasi taʻitasi o le fanua, e te manaʻomia se sipunipuni o meaʻai fafagaina ma le afa afa ipu.

E tatau ona filifili se nofoaga mo le platicodone, lea o le a ia lagona ai mo se taimi umi e aunoa ma ni suiga (e le fiafia o ia i ia taualumaga). I le averesi, i se tasi itu o se laau e mafai ona tupu atoatoa mo le tusa ma le sefulu tausaga.

E faʻapefea ona toto le platikodon

O le totō o pupu o loʻo i le mamao e tusa ma le 30 cm le tasi i le isi, o le siʻosiʻomaga o ia mea taitasi e faalagolago i le tele o le aʻa o le laau. O le loloto ma le lautele o le lua e tatau ona sili atu nai lo le tele o le lala o le lala. O fualaau laiti e fafagaina muamua aʻo lei aveeseina mai ipu, ona sosoo ai lea ma se faaputuga fanua, ua faʻafefeteina i totonu o le lua toto. Faʻasuina le pu i le eleele, faʻataʻitaʻiina muamua le suāvai.

Tausia o le meaʻai i le togalaau

I totonu o le 10-15 aso talu ona totoina, e fautuaina ai le suavai i laau talavou o le Platicodon i aso uma, ma amata mai le vaiaso lona tolu, 2-3 taimi i le vaiaso. E le fiafia tele le laʻau i le vavalaʻau.

O le taofiga ma le veleina o le eleele o loʻo faʻatinoina e tatau ai, ae o taimi uma pe a uma ona faʻamamaina le eleele. O vao vao e tatau ona aveeseina i le tulaga o lona faʻaalia i le togalaau fugalaau.

O le mulimulitaʻi e mafai ona faʻaolaina ai le taimi o le tagata faʻauluulu ma o le a sili ona aoga i fugalaau. Mulch puipuia mai foliga o vao ma taofia le palapala susu ma le tatalaina mo se taimi umi.

O fualaau faʻamalosi faʻapitoa mo le totoina o fualaau aina e faʻaaogaina faʻa-tasi i le masina faatasi ai ma le faʻaleleia.

Ina ia aua nei faʻalauteleina ia lauulu, e fautuaina mai lea taimi i lea taimi e faʻapipiʻi luga pe vavala foi ma ni fofo faapitoa e fesoasoani e faʻagesegese le alualu i luma.

O ituaiga tetele poʻo vao e televave e mafai ona vevesi le ata atoa i le fugalaau ma le togalaau. Mo le puipuia o le teuteu, e fautuaina tagata totō fugalaau e fausia se lagolagosua mo fugalaau ma fusi i latou, ma aua nei galo e uiga i le taimi e aveese ai le afifi o le mama.

Platicodon pe a uma ona fuga

Fatuina fatu

O le aoina o mea o fatu e faia i le amataga o le tautotogo. E oʻo mai i le taimi nei, o le a faʻatagogo ai fusi o le platicodon, ma o poloka o loʻo i ai fatu o loʻo i totonu o le a poloka.

Sauniga o le taumalulu

O le Platicodon e le o se fualaau malulu ma o le mea lea, i le taumalulu, e tatau ona i ai i lalo ifo o se talipupuni faatuatuaina ma mafanafana. I le oʻo mai o le tautoulu, pe a uma ona aoina fatu, e tatau ona vavae ese uma le vaega o le vaomatua o laau vao. E fautuaina e ufiufi le atoa o le togalaau poʻo le togalaau fugalaau ma le papa mulching e tusa ma le 10 cm le mafiafia. E mafai ona faʻaaoga peʻa, vao, lau vevela, humus poʻo lapnik e pei o le mulch.

Fuga o le gasegase

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E le o lauiloa ia seleni i le faʻalauteleina o le platicodone. O le laau e le aʻafia ona aʻafia, e mafai ona e faʻaumatia le taimi ma le malosi, ae mafai e se tasi ona taumafai. Mo faʻataʻaiga, faʻapipiʻi togafitiga ma se mulivae ma nisi internodes (a itiiti ifo ma le lua) o le a manaʻomia. I le amataga o le tautotogo, o le tipi pe a ma le 10 cm le umi e tatau ona tipi ma tanumia i le oneone poʻo se mea faapitoa mo le totoina o fua. I luga o tumutumu taʻitasi, e fautuaina e ufiufi i se ipu tioata po o se pusa palasitika. I totonu o se tamai fale kiona, o le gasologa o loʻo i ai aʻo lei oʻo mai o latou aʻa.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Talu ai ona e le fiafia le platicodon i le gafa, e mafai ona faʻafefeina le vaevaega o le vao ma aʻafiaga le lelei. Ua faʻamaʻaina le laau, faʻapipiʻi ma le faaeteete mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega. Naʻo se meafaigaluega e le faʻamaonia e fautuaina mo le vavae ese. O tufatufaga uma e tatau ona i ai se tupuga tuputupu ae. O nofoaga e tipi ai e tatau ona fufuluina i le fafie po o le paʻu o le carbon powder, ona vave totoina lea i totonu o se nofoaga tumau i totonu o le togalaau. Pe o le a ola pe a mavae le teteʻa e le o iloa.

Fanauina o fatu

O le fatu fatu o le toe gaosia o le a sili atu ona talitonuina ma faamaonia. O le fatuina o fatu e maualuga. E oo lava i se amataga i le vaomatua e mafai ona totoina fatu mai fatu.

Maʻi ma meaʻai

Platicodone e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se laau e maʻi na o ni mea e le masani ai pe a solia le pulega o le suavai pe o le timuga e umi tele. I ia tulaga susu, e masani lava ona aliali mai le pala, e mafua ai le lamatiaga faaletino i laau uma. I le laasaga muamua o le foliga mai o le pala, e tatau ona faia ni mea faanatinati:

  • Aveese faʻataʻitaʻi maʻi mai le saite;
  • Paleni le faiga o vaiinu;
  • Faʻamaʻa le palapala.

Mo le faʻamavaega mulimuli o le faʻamaʻi, o le filogia o le filogia. Faalua ma le umi o le sefulu aso, e tatau ona togafitia laau uma i se vaifofo o le apa memea o le sulfate poo Fundazole (2% solution).

O meaola faalafua, mice ma moa e mafua ai faafitauli tetele mo fugalaau platicodone. Mai lo latou i ai i totonu o le togalaau, ua faaleagaina le aʻa ma ua totogo vao. E mafai ona e faʻateʻaina ni manoa e ala i le faʻalauteleina o le pusi ma vailaau faʻasaina ua fefiloi ma cereals poʻo isi mea gaosi i le itumalo atoa. Ae o le a matua faigata lava ona tau i taua. O nei tootoo e mafai ona fefefe e ala i le mu o le kesi poʻo le asu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se filifili ma se paʻu paʻu. O le tasi pito o le maea ua tuʻu ifo i totonu o le pu o le manu, ae o le isi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le lua. Ua liliu le filifili ma faatalitali mo le mole e sosola mai iina.