Laʻau

Peada ituaiga Lada: faʻamatalaga, iloiloga ma ata

O le ituaiga o laʻau o Lada e mafua mai i le popofou o le tuputupu ae o ituaiga eseese ma le maualuga o le gaosiga. Tetee i le paʻu. O fua e fua i le lautele: e talafeagai mo le taumafa fou ma mo le gaosiga.

O fua e pipiimau i luga o le fatu, e le faigofie i le faʻamaligi. E seleseleina ia Setema faatasi ai ma foliga vaaia o fua o se lanu auro.

O se tagata matua e masani lava ona maualuga lona maualuga ma ei ai foi se pale paleni tele. O fualaau aina ei ai se pale faʻalanusili, lea e iu lava ina tupu aʻe i totonu o se pa.

O pupu pipi e umi ma se lanu enaena. O lau o loʻo i ai se foliga tauagavale-faʻalanu. O le pito i luga o laulaau e susulu, ma o le itu pito i tua e leaga ma matai. O le laulau lamolemole o le palasitika ma e tutusa le vaitama.

E sili atu le faigata o le taumalulu. I le taumalulu, e le mafai ona ufiufi le laau.

O le ituaiga o le tagata lava ia. O ituaiga e manatu e sili ona lelei mo ia mea o pollinators: Severyanka, Rogneda, Cosmic, Chizhovskaya, Otradnenskaya. O le i ai o soʻo se ituaiga i luga o le saite e faʻaleleia ai le lelei o le fua ma le fua o le ituaiga Lada. O se tagata matua e maua pe tusa ma le 50 kilokalama o fualaau aina i tausaga taʻitasi.

Faʻatauga ma faʻasalaga o ituaiga o laʻau o Lada

Tulaga lelei:

  • O le lelei e le mafai ona iloa mai le laʻau o le Lada o loʻo i ai le malosi o le kiona, le lelei ma le tofo lelei o fua o fua.
  • Ae o le mea pito sili ona taua, o le avea ma sui o le Lada pear i ituaiga o meaola. E mafai ai ona totōina i ni vaega laiti i se kopi se tasi. O le gaosi oloa e le o se mea e leiloa.

O tulaga le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • lona laʻititi laʻitiiti e mafai ona feaveaia i taimi o felauaiga;
  • le le mafai ona umi le teuina.

E faapefea ona saunia se pi mo le totoina?

O le totoina o laau e sili ona lelei i le tautotogo. I le tautoulu - o se masina ao lei amataina le kiona. A le o lena, e mafai ona suatia le fualaau.

Soo

O le eleele e manaʻomia le manaia. I le eleele palapala, o le a leai se ea o le laau. Afai e leai se filifiliga, o le a fai oneone oneone. Ae e tatau ona e faʻaopopo i ai compost, peat ma humus.

E tatau ona i lalo ifo o le 70 cm loloto le togi. E mafai ona tuʻuina le laʻau i le 110 cm. E tatau ona saunia vaʻa i le vaiaso ao le i totoina. I le pito i lalo o le lua, e mafai ona e lafoina se atigi laufanua e faʻamalosi ai le palapala.

Afai e latalata le vai o le eleele, ona e manaʻomia lea e eli se togalaau e aveese ai le susu. E lelei le tuʻuina o fatu laau i luga o komi laiti. O lenei mea o le a puipuia ai laau mai le tele o vai ma faʻaleleia atili ai lo latou tuputupu ae.

Totoina o toga

O le matua o le vaomatua e tatau mai le tasi tausaga i le lua. E le tatau ona i ai se faʻaleagaina o le laau i le ogalaau, lala ma aʻa.

Ina ia fausia se paleni masani ma le pale i se fatu laau, e tatau ona ave taavale pi i luga o le 60 cm le maualuga. O le aʻa e tatau ona tilotilo i fafo pe a totoina le 6-7 cm. E tatau ona faʻaeteete lelei togafitiga ma faʻafefeteina ile palapala lea na tupu muamua ai le fatu.

I le laasaga mulimuli, o le palapala o loo siomia ai le pi e faʻatulagaina ma faʻafeinu. E manaʻomia le tuʻuina o le manua po o le humus i luga.

Ma le isi, nonoa le ogalaau o le fatuga i se uali ua uma ona eliina.

Faʻasa

Vai le pi i le taimi o le lāmala. O le inu soo lava e mafai ona faʻaosoina ai faʻamaʻi eseese ma aʻafia ai aʻa. Ae o le faasusu e tatau ona tele. Pe a ma le 1-2 pakete vai e sasaa ifo i lalo ole tasi laau.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, e fafagaina le fale i fugalaʻau. E faia lea mea i le taimi lava e uma ai le kiona, ae i le tau vevela. Ua aveesea otaota vevela ma faaleagaina. O le ogalaau o loʻo faʻaaogaina i le lime poʻo le mumu.

I le autumn, o le faʻamafanafanaina o loʻo faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi. Ua aumaia i latou ia Oketopa. I le taimi o le faʻasalaga, e tatau ona e faʻamautinoa e leai se pipiʻi o le kiona susu i lala. E faigofie lava ona latou momotu i lalo o le mamafa o le ufimata o le kiona.

Teuteu

I le tausaga muamua, e tatau ona tosoina le ovaries e fai ai le pale saʻo. O le peritomeina e na o le faalua i le tausaga ona faia: i le tautotogo ma le autumn. O isi lala ua aveeseina atoa, ma ua umi ona faapuupuuina e le aufaipisinisi. O nofoaga e tipiina e togafitia i togalaau putty.

Maʻi ma meaʻai

O le laʻau o le Lada e puipuia i le paʻu. O le taua faasaga i isi meaola faalafua e amata i le tautotogo ae lei amataina le tafe o le sua. I le 10 l o le vai, 700 g o le urea e faʻamaʻapeina ma o le ogalaau, ma le eleele o loʻo siomia ai, e togafitia. O lenei faiga e mafai ona faʻaleagaina ai faʻamaʻi uma na sosolo i luga o se pi.

E le mafai ona togafitia fatuga, o le a latou maua se mu.

O tulafono faavae mo le puleaina o faʻamaʻi pipisi:

  1. O le laau e tatau ona liliuina i le 3 taimi, e tusa lava pe o iai faʻamaʻi.
  2. Lafoaia vao vao ma vao paʻu i se taimi talafeagai.
  3. Aua neʻi faatagaina le palapala e faʻamamago pe susu tele.
  4. Ia siaki ma le faaeteete le ogalaau, lala ma lau o le pi.

E faʻafefea ona selesele ma teu fatu

O le fua o le paina Lada e faʻaalia i le fuaina o fua. O le seleselega e mafai ona tautau i luga o lala mo se taimi umi, ae le o le paʻu. A e aoina, e le mafai ona e luluina le laau, o fua o aʻafiaga pe a pa'ū o le a solia le paʻu.

Taofi fua i se malulu ma le matutu. O le ea vevela e le tatau ona sili atu i le 0 tikeri. O fua i ia tuutuuga e taʻi lua masina. O latou le lelei le taliaina o femalagaaiga. O le mea lea, e tatau ona suia i latou i ni pepa poʻo se alalaʻau malogo.

Pear o lenei ituaiga e matua lauiloa lava i totonu o faifaatoaga. O faʻamatalaga e uiga i faifaatoaga e uiga i ituaiga o vao e masani ona lelei. O nisi nei o iloiloga:

Alofa i le lanu o le Lada. O fualaau aina e maua mai ai se fua lelei ma masani ai. Mai le tasi laau tatou te aoina mai i le 60 kilokalama o pears. Na vave amataina le pi ma le fuaina. Le mautonu ma faʻasaʻo i faʻamaʻi. Faʻamatalaga faʻamaonia le faʻamaonia o le kamupanī. O matou tau e malulu, ae e le afaina ai le pi.

Biryukova Svetlana

Latou te totoina se pi 5 tausaga talu ai. Naʻo le tausaga na teʻa nei matauina le tele o fua. Sa i ai le tele o fua, ae laiti i le lapopoa, ae sili ona manogi ma suamalie. O le faafitauli na faia e afu na tafe latalata i laau. Ona oi latou, o le seleselega na seleseleina i le leva o le afiafi.

Moser Lina

O laʻau papaʻe matagofie Lada. Ae e tatau ona e aoina i se taimi talafeagai, aua e le toe maua lo latou tofo ma e faigata pe afai e te faʻasalaina i luga o se laau.

Maxim Petrovich

O se eseesega eseese, o loʻo faʻatupulaia i luga o laʻu 'upega tafaʻilagi mo ni nai tausaga. E le leaga le fua, o fua e suamalie, lea e amata ona tatou fiafia i le amataga o Aukuso. Ou te fiafia lava e le tupu tele le laau.

Turkina Anna
E i ai la tatou fasi fanua, o lea na totoina ai le laʻau Lada. A mavae le 3 tausaga, ua uma ona latou maua le seleselega. O lenei ua 9 nei tausaga. Mo le vaitau tatou te maua ai le 50 kilokalama. O le pi e manaia, suamalie, ae le o le soona lava. Faʻatoʻa mafiafia. E mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, ae le silia le lua masina.
Solntseva Regina

Lada pear ua avea o se ituaiga o mea e sili ona sailia mo lona talafaasolopito puupuu ona o ona uiga sili ona lelei.

O le tausiga faigofie ma le le mautonu o lenei ituaiga mea e mafai ai ona ola Lada i toetoe lava o itu uma.

Peada ituaiga Lada