Isi

O a mea lelei ma le faʻaogaina o se vao vao?

E mafai - filifili na o le paʻu mo le mutia, pe sili atu ona lelei le tuʻuina atu i isi ituaiga o laau? O a mea lelei ma le lelei o se vao vao, pe afai e te faʻamoemoe i luga o se mutia o le a tumau i le maualuga ma le itiiti ifo o le tausiga, ma o le a le pine e filifili mo le mutia?

Clover o se tasi o laau aupito sili ona matagofie mo le fatuina o faʻamalamalamaga matagofie. E matua faʻaleleia ai le tulaga lautele, faia le mutia ma le olaola. Mo se vao i totonu o le atunuu, i totonu o se fale tumaoti poʻo le taimi e faʻavasegaina ai nofoaga e feoai ai, e masani ona faʻaaoga le paʻu paʻepaʻe. Afai e te mafaufau pe o le a le lelei ma le faʻamafanafanaina o lau paʻu e mafai ona afaina ai lau filifiliga, o le tali o le a eseese uma.

O le le mautonu o le lelei o se laʻau uila e faia ai i latou e taua le faia o se filifiliga i lona finagalo:

  • Faʻataʻetaʻe laʻau, e aunoa ma ni laʻau afu ma vao. Clover "malelemo" le sili atu o tausaga taʻutaʻua vao ona o le faʻaogaina o le palapala. I le faʻaopoopoga i se aʻa malosi, ua ia togiina ana "antennae" i tafatafa o le ogalaau autu - o lenei mea e mafai ai ona faatumuina uma le palapala o le eleele ma ufiufi ai i le lau paʻu ma le lauolaola i foliga o se taʻavale.
  • Lelei uiga lelei teuteu. E le pei o mutia laʻau, o laʻau e lapotopoto, e fuafua lava i le tele o le la, latou te suia le fua mai le laumei - emerald i le lanu meamata - o lenei mea e faia ai se ata vaaia ma le matagofie. I se faaopoopoga, o fugalaau manogi ma manogi, i le toeititi lava atoa le taumafanafana, ia maua ai le manaia lelei mo le sili ona iloatino le malamalama. Afai o loʻo i ai se laʻau i totonu o le fale - o le tele o faletalimalo e faʻavasega laulau o le taumafanafana mo ni lauti i ai.
  • O mea e maualalo le tuputupu ae, aemaise lava o le paʻu paʻepaʻe, e le manaʻomia ni lauulu masani. O le ae manaʻomia se moa vao poʻo le trimmer e le silia ma le tolu taimi i se vaitau. Ua salalau le laau i luga o le eleele, ma na o fugalaau i luga o se pito puupuu lava e tulaʻi i luga. A maeʻa, ona toe faʻaleleia lea o le clover i totonu o le tolu i le lima aso. O le tele lava o taimi, o se laʻau e le o se moa.
  • Maualuga maualuga i le solia. E oo lava i luga o auala o loʻo faʻaaogaina e avea ma autu autu, i nofoaga e taaalo ai tamaiti ma manu, faatasi ai ma le faʻaleagaina o le mutia - e toe faʻafoʻisia i totonu ole lua aso. E faigofie lenei mea pe a fai e te tuʻu le taavale i luga o le mutia.
  • E lelei le faʻaogaina o le ufiufi i luga o slopes po o le mamanu o suauu palapala. Faʻafetai i le aʻa sili ona malosi ma le mafai ona taʻalo i itu uma, o loʻo faʻapipiʻi le ufiufi i luga o le tumutumu, o le mea autu o le susulu o le la ma le suāsusu.
  • O siama faapitoa e ola i luga o aʻa ona i ai le meatotino o le faatumuina o le palapala i le eletise. Afai ei ai lau laʻau fefiloi, e lelei le afaina o isi laau, ma foia le tuʻuina atu o le vao laʻau.
  • O le mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi laʻau e faʻatumu ai ni mea afu. E vave lava ona tupu vave le pulou, ma i totonu o ni nai vaiaso na te ufiufi ai ni ala taalaelao po o ni nofoaga mo tamaiti e taaalo ai. O se tupe e le taua - 1.5 - 2 kilokalama i le selau sikuea mita ma le faigofie o le lulu e foia ai le faafitauli o le "toe faaleleia" o le mutia o loʻo iai nei i le taimi sili ona puupuu.
  • Saogalemu mo tamaiti ma manu. O tamaiti aupito laiti, aua le mafaufau e tofo i mea uma o siomia ai i latou. E le manaʻomia e le kapuni le faʻaaogaina ma e mama i taimi uma. O lenei mea e mafai ai ona e le popole i le oona. O laʻau o tamaiti e tele lava ina faia mai le clover, tuʻuina mai i lenei vaega.

Fagaga o le vao mai le clover e le tele, ae o loʻo i ai pea iina. I nisi o tulaga, latou te fiafia i se laʻau fefiloi ona o taimi faapenei:

  • O le vevela lawn e sili atu ona paolo nai lo isi mutia. O le ufiufi mama ma le susulu o le susu susu i luga o le eleele mo se taimi umi - o lenei mea e mafai ai ona faʻafefete le susu. Afai e fuafuaina le vao mo le nofoaga o taʻaloga fiafia - e tatau ona faʻafefiloi ma isi laau, pe faʻaaoga mo se isi sone i luga o le saite.
  • Siʻitia tuputupu aʻe. O lenei mea e mafai ona mafua i itu lelei ma le lelei. A i tafatafa o le vao o loʻo e fuafua e totoina fualaau faisua pe talepe fugalaau fugalaau, o le a alofa le faʻaola i nei teritori ma le fiafia. E faigofie le vele, ae sili atu pe afai e te fuafuaina vave tuaoi ma taofi, o loʻo totō agai i tafatafa o le moega.
  • E le o se foliga matagofie i mea vaivai. A maeʻa ona fuga, o le fuga o le fugalaau e fesuisuiaʻi - liliu i se suʻega. O lenei mea e vevela ai le vaaiga, ae o le laau e toetoe lava o taimi uma e fuga mai, ma afai e taua nei nuances mo oe, e tatau ona e filifilia se mutia mai fualaau e le o totogo. Ae o le mea moni e faapea o le laau toto e totō fatu lava ia, e ese mai laau e masani ona seleseleina, o se faʻaopoopoga.