Laʻau

Nertera Granadensis Fale Tausia Vaʻaia o Photo a Nerter Faʻasologa ma Suiga

Nertera granada astrid oranges tausia ma toe gaosia

O Nerter o se laau e maua mai i le eleele e pei o le fugalaau, o le aiga o Marenov. O le igoa e mai le Eleni "nerteros" - laʻititi, maualalo. O le natura natura o vaega ole vevela ma vaega ole lalolagi, e tupu saʻo i Aferika i Saute, New Zealand, Southeast Asia, Ausetalia.

O Nertera o se laʻau tele o le laʻau ma le faʻafeiloaʻi o laulaau, lanu o lanu lanu meamata lanuʻe, oval, susulu, o loʻo faʻafeagai ma le isi, e tusa ma le 5 mm le lautele. Fugalaau - o se fugalaau sinasina tasi, e vaevaeina i le 4-5 vaega, o le paʻu po o le fagu, foliga lanu meamata. O le fugalaau e sui i fualaau mūmū mūmū po o le moli, e tusa ma le 10 mm le tele, ona o le ufiufi mafiafia o vine, o le laau ua taʻua o le papa o le fatu. O nisi taimi e le mautonu le nerter ma gelksina, ae o le oʻo mai o le fua o masalosaloga uma ua soloia.

O le mea e leaga ai, mo le toʻatele, o le mea e faʻaaogaina ai o se vaitau masani. E masani ona faatauina i totonu o se faleoloa fugalaau i totonu o le faleoloa mai le amataga o le fualaau aina ma lafoina pe a uma le pala. E le o tagata uma e iloa pe a faia ia tulaga saʻo, e fiafia Nerter ma lona matagofie mo le tele o tausaga.

Auala e tausi ai faʻamaufaʻailoga i le fale

Nertera astrid fale tausi Nertera granadensis astrid photo

Malamalama

O le malamalama e manaʻo e faʻafefe, e aunoa ma le susulu o le la, e lelei le fesoʻotaʻi ma le paolo. I le taumafanafana e sili atu le alu i fafo i le ea, puipuia mai le vevela o le la, ata, timuga. Mai le tautotogo i le aliali mai o fua, e tatau ona teuina i luga o le faapaologa po o le togalaau, e ufiufi mai le la. I le tautotogo ma le taumalulu, o le susuluina o moli e le o se mea e sili atu ona lelei - tuu nofoaga malamalama i se mamao o le 50-60 cm mai le laau. I le le lava o le malamalama, o le maualuga o le ea i le taumalulu, e leai se mea e fiafia ai.

Feavega o le ea

O moli felafoaʻi e fiafia i le malulu. I le tautotogo ma le tau mafanafana, o le fua o le vevela o le 20-22 ° C e talafeagai, e ala i le tautotogo e faasolosolo malie le fetuunaiga i le 10-12 ° C, i le taumalulu - e tusa ma le 10 ° C i le malamalama lelei. Mai Novema e oʻo atu i Mati (taimi malolo), faʻaalu vave le potu. Faatasi ai ma le manuia o le taumalulu ma le vevela o le vevela + 6-7 ° C, vave ona ave le matagofie i totonu o le auala i se nofoaga ma se malamalama lelei e aunoa ma ni ata, ae ia mautinoa ia aumai i le po, puipuia mai le malulu. O le taimi lava e nonoa ai vine, e mafai ona toe faʻafoʻi mai le nate i totonu o le potu.

Faʻasa

I le vaitau o le tuputupu aʻe, faʻafefe lelei le vai, pe tusa o le lua aso, e mafai ai ona faʻamago le pito i luga o le meaʻai. I le taumalulu, tuʻuina atu le vevela pe a ma le 10 ° C, faʻavalea le palapala, faʻafefe i sina vaega o le vai. I le oʻo mai o le amataga o le tautotogo, e faʻafeoloolo le vai ma e sili atu ona tele taimi.

Faʻamamaga o le ea

E tatau ona faʻamautinoa se maualuga maualuga o le susu i le vaitau o togavao, faʻamalolo i taimi uma ma vai inu pe inu i le vevela o le potu. E tatau ona e inu i luma ole laʻau, fugalaau ma vine e mafai ona afaina ai vai. E mafai ona faatumauina le malūlū ma se faʻamaualalo. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le fagu ma le laau o loʻo tuʻuina i totonu o se pani ma laʻau susu poʻo le faalauteleina o le omea, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o le fagu i le vai.

Laʻei pito sili

E tatau ona fafaga tasi i le masina i le vaitau o le tuputupu ae olaola ma faʻamaʻi faʻasamaʻi mo mea teuteu ma faʻamaina.

Nerter totoina

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le ata nerter

  • A maeʻa le taumalulu manuia, e mafai ona vave faʻapipiʻi i luga o le ipu le gaʻolaʻau, ae ui i lea, ia maua se taimi aʻo leʻi fuga i le tautotogo.
  • Ave se fagu lautele ma loloto.
  • Faʻafefiloi palapala palamole, palapala laʻau, humus, peʻa ma oneone i le tutusa tutusa, maua mai o le susu, ma le mea e le mafai ai.
  • Ia mautinoa e tafe le alavai i le pito i lalo, e le manaʻomia ona faʻatulagaina ma faʻapipiʻi.
  • O le vao o nonredra e mafai ona vaevaeina ma le vaʻaia pe totoina e ala i le faʻafefeteina, faʻatumu avanoa avanoa mai itu.
  • O le ua aʻa e le o tanumia, tuʻu ai i le tulaga e tasi.

Faʻailoga tupu mai fatu

Fatu o Nerter ata

  • I totonu Ia Ianuari-Fepuari, ia lulu fatu fatu i totonu o se fagu lautele, faʻatumu le mea i totonu o vaega tutusa mai le palapala palapala, peʻa, oneone ma taatia le alavai i le pito i lalo.
  • Lafoaʻi fatu i luga o le palapala, ia ufiufi i se mea manifinifi o le eleele.
  • Uʻu le seleselega mai le atomizer, faʻamalamalama faʻamalosi i se laupapa, ufiufi i le tioata, tuu le pusa i se mea mafanafana, ia mautinoa le vevela o le 20-22 ° C.
  • E foliga lemu, e le alofa: o le muamua e mafai ona tupu i totonu o le masina, o le mea mulimuli mulimuli ane i le tolu.
  • Faatasi ai ma pupu muamua, tuu le fagu i luga o se moli susulu, aloese mai le susulu o le la, afai e itiiti se malamalama, e tatau ona e toe faamalamalamaina.
  • Suavai tusa lava pe a uma le palapala.
  • O fualaʻau ua totogo ua totogo i ni ipu eseese.

Faʻasalaga a Nerter i le vaevaeina o le vao

E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea i le amataga o le taumafanafana pe a uma ona pa'ū. Saunia se paluga falaoa, e aofia ai vaega tutusa o laulaau, turf, peat, oneone lapoʻa, tuu le mea vavae ese i iina. Ia mautinoa ia ufiufi le pito i lalo i le matala lelei poʻo le faʻafefe ole palapala.

Teseʻese i Tausiga ma Pests

Afai e le maua le vevela saʻo i le taumalulu (seia oo i le 12 ° C), o le a le malolo le laau, ae o le a faʻaauau pea ona tupu, faʻamalo ma faʻaali atu ia lava, lea e mafua ai le oti.

O le apogaleveleve mite, scutellum, mealybug, whitewis e mafai ona aʻafia ai se laau, o le faaolataga o se togafitiga e le iniseti.

E i ai le mea oona?

Ia faaeteete! O togalaau e le mafai ona afaina; e mafai ona 'ona'ona e tagata poʻo fagafao.

Ituaiga o Nerter ma ata ma igoa

E tusa ai ma le tele o punaoa, e tusa ma le 12 ituaiga o laau totino e aofia i le ituaiga o Nerter; mafaufau nisi:

Nertera granadensis poʻo Granada Nertera granadensis

Nertera granadensis mix fale tausiga

O le laau e fiafia i mata i ni lanu eseese: laiti lanu lanumeamata o se foliga lapotopoto ua faapaleina i le faataapeapeina o niu vine. Vaʻai tele!

Nertera Balfour Nertera balfouriana

Nertera Balfour Nertera balfouriana photo

Homeland o Niu Sila. O le faia o ni mea e ufiufi ai vaovao ma vao, o loʻo i ai pitonuu i luga o le maualuga o le 600-1000 m. O le lanu mumu lanu mumu o se foliga e pei o le uʻamea o se ata mataʻina.

Ciliary Nerter Nertera ciliata

Vaʻaia le nerter Nertera ciliata i le togalaau

Le matagofie mai fafo mai Niu Sila. E maitauina i fugalaau ma laulaʻau le gaosia o mea laiti. O vine e moli lanumeamata, e faʻapipii.

Nertera dichondrafolia Nertera dichondraefolia

Nertera Nertera dichondraefolia ata

O mai mai Peretania Tele ma Seychelles.

Na faʻailoa e Nertera ia Nertera

Na taʻalo Nertera le photo a Nertera depressa

O ituaiga meaola lapopoa ma laulaau laititi laiti lea o loʻo salalau solo ai ni paʻu mūmū mūmū sesega.