Fugalaau

O se vaega o le la i luga o se atunuʻu na fuga - tumutumu o tausaga taʻitasi

Laʻau laititi po o se vaʻaiga masani. O le auala lea e foliga mai ai le sili atu o le tausaga tausaga e foliga mai i tagata totō fugalaau. Mai le Latina, o le igoa o le fugalaau ua faaliliuina ma le manaia - "fua o le pusa." I foliga vaaia, o pusa pusa e sili ona lelei e pei o nei iniseti.

O le laau e iloga ona o lona tulaga taua tele. O le malulu ma le lamala, matagi ma le vaeluaga o le malulu e talia e latou e aunoa ma se toesea tele. O le au faifaatoaga na latou fiafia i lenei ituaiga o Astrov ona o la latou tausiga le lelei ma fualaau matagofie, lea na fiafia ai tagata e ona mo le toeitiiti 5 masina. I le masina o Iuni, e fuga ai le togavao, ma i le amataga o le kiona e pa'ū ai ona mata. I le masani ai, o le ogatotonu o loʻo ola mai fatu. E faapefea ona totoina se fualaau aina o le a faamatalaina pe a uma se faamatalaga puupuu o ituaiga e sili ona lauiloa.

Malamalama, suavai ma suavai lelei e talafeagai mo tausaga taʻitasi. A faʻamalūina, e le mate le laau, ae na o le taofi le fuga.

Tasi le tausaga

I le taimi lava e tasi, e pulapula le 2 masina le umi nai lo ona "aiga." O le maualuga maualuga o le maualuga o le 30-50 cm, ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le taamilosaga. e leʻi faʻaogaina - 15-25 cm. O ituaiga e 70 o le aiga o Astrov, na o le toʻasefulu o loʻo faʻaleleia.

Afai e mafai, e lūlūina le togavao pe'ā uma ona fuga i se mamao mai le 10-15 mai le ua. O le iʻuga, o le aʻa e toe faʻafoʻi mai ai le taʻavale. O lea e mafai ai ona e fiafia i le "lanu susulu" seia oo i le tau o le autumn.

Uli - vali masani

O fatu o le mata o le teine ​​ao le i totōina ua faʻafefeteina mo se aso i le vai, lea e avea ma lanu samasama. O se tasi lea o mafuaʻaga na mafua ai le igoa o le laau.

O le vai e fesoasoani e faʻagaoioia ai le tupu aʻe o se lala toto. E ui lava e manifinifi, ae e mafai lava ona fetuunai e oʻo i le 100 cm le maualuga. I totonu o le faʻavae basal, o le tele o laʻau e faʻapitoa. E le gata i lea o loʻo iai i latou. O faʻalavelave faʻapitoa o Coreopsis tinctoria o loʻo tuʻuina atu i ni atigi pusa lapisi e oʻo ile 5 cm le lautele. O petals ei ai ni pito faʻamalosi ma faʻamaʻa valivali. E mafai ona avea ma lanu samasama poʻo le lanumumu mumu. E faʻalagolago lava i le eseesega:

  1. Samoa Crimson Fugalaau fugalaau o le carmine i lanu uliuli mafiafia. O le togavao e oʻo atu i le 30 cm.
  2. Red Tiger poʻo Bengal Tiger. I luga o lanu samasama susulu, lanu mumu ma le pito i tua. Laʻau eletise - 15-20 cm.
  3. Golden Severin. O fugalaau lanu manogi tetele (4 inisi le lautele) e teuteuina i ni pupuʻu mafiafia (20 cm).
  4. Gold Teppih. Inflorescences e amber-samasama i lanu. O le lautele o le umbrellas e oʻo atu i le 5 cm.

Pe a faʻatupulaʻia fatuga taʻitasi o fatuga taʻitasi mai fatu, e faʻapitoa le taulai atu i le fafaga. O le totōina e faʻafefeteina pe afai o le eleele ua maeʻa. Faʻatasi ma timuga ma timuga mamafa e le talafeagai. E le mafai e le seleselega ona faapaleni le tele o le gaosi. O sina vaega laitiiti o le faapalaga e faʻafeiloaʻi i le tautotogo po o le tautoulu i le vaitau o le vavao vave. O luga o laei e faia i le taimi lava e maeʻa ai.

Ina ia avea le vaomatua ma lūlū ma fuga toto, e tatau ona fufulu mama lau lau laau mago, faapea foi ma faagasologa. Faafetai i le tatalaina o le palapala, o aʻa ua tumu i le lava o le okesene.

Ole laumei e le o se laupepa Rusia

O se nofoaga faʻapitoa i totonu o le togalaau e tuʻuina atu i se isi ituaiga o vailaau faʻalanu tausaga - coreopsis "Roulette". E atamai o ia ma e manaia, e mafai ona faateia e tusa lava pe o se tagata e sili ona atamai. O ona gaʻo e valiina i se lanu mumu loloto. O o latou pito i lalo e matagofie le talafeagai i totonu o soʻo se pito i fafo o le togalaau. E le gata i lea, o faʻamafaʻaluʻamea faamalu (diameter - 7 cm) ei ai le isi laasaga o laʻau mumu. O nei lanu lanu samasama laititi o le pito sili ona maualuga o le ituaiga o le Roulette. Ina ia fatuina se parataiso e lata ane ia i latou:

  • suauu manogi;
  • asters
  • echinacea;
  • taisies;
  • gaillardia;
  • zinnias.

O sea ituaiga mea na fausia ai se uluai faʻamalologa, luga aʻe lea e siitia ai le 50-centimita "gypsy". O le tulaga ese o lenei ituaiga o le tupu vave lava, e le fefe i le lamala ma le malulu. O le auala sili e ola ai Coreopsis roulette mai le fatu. O le luluina e faia i le faaiuga o le autumn mo le taumalulu (Oketopa), poo le tautotogo, i le taimi lava e paʻu ai le kiona.

O le totō o le totō e 0.5-1 cm. O le fuālaau muamua o le 2-3 laulaau e tatau ona faʻalanoa.

Drummond - i taimi uma i foliga

O le maualuga o le aganuu e 40-60 cm. O fugalaau fugalaau e tu i fafo mo la latou lapopoa ma lanu samasama ma se vaega o le lanu paʻu. E mafai uma ona lautele ma vaapiapi. Faʻasalaga o gaʻo i le ituaiga o laulaufaiva e lauiloa i luga o laʻau mananaia. O laulaau o lau aganuʻu lanu meamata e pei lava o fulufulu o se afi. O le taimi vavalalata e amata ia Iulai ma tumau seia oʻo i le masina o Oketopa.

O le tele o fai togalaau latou te fiafia i se tasi o ituaiga o Drummond - Airlie Sunrise. E fiafia tele Terry Korepsis i le uluai vaaiga. O lona fugalaau fugalaau fugalaau e fesootaʻi ma le la oso aʻe. O fusi lauiloa e aofia ai le tele o petals e iai ni pito i luga ma ni uumi eseese. O se "ao" ofoofogia na faatupuina se siosiomaga manaia i le togalaau afiafi. I le susulu malamalama o fuga fugalaau ma lanu amber.

O le a le mea e lulu, ona tupu ai lea

Toto muamua e totoina i eleele tatala i le masina o Mati po o Aperila. O le mamao i le va o tagata taʻitasi o le 20-30 cm. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona vavalalata le eleele. Fautuaina ia fai si sina susu. O le nofoaga e tatau ona lelei, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga.

O nisi o fai togalaau ua ola lelei i le totoina o laau. O lenei metotia e sili ona talafeagai mo nofoaga o loʻo i ai se vaitau puupuu ma le malulu. Pusa pusa e tumu i le palapala. I se mamao e 5 cm, o fatu ua tuu, ma oomi vave i le eleele. Ona fufuluina lea i se fasi anuenisi o oneone e fefiloi ma le palapala, ma faʻafeinu. E mafai ona faʻaaoga fualaau mama, e totō taʻitasi fatu. Mo le manuia o germination, ua ufiufi le koneteina i se ata tifaga po o se tioata. Pe a tupu mai le totogo, e vaeluaina e vaivai. O le tuputupu aʻe faʻatupulaia e mafai ona aunoa ma ni taumatau saʻo:

  • totoa laau i luga ole windowsill poo totonu o se potu mafanafana lelei;
  • e masani ona felafolafoaʻi, faasusu pe a manaʻomia;
  • faʻavave taimi faʻavave le potu;
  • O le laʻau e faʻafefiloi 14 aso ao lei totoina (ave se atigipusa ma fualaau i le ea fou ma le la i aso uma).

O le ata o loʻo faʻaalia ai le totoina ma le tausiga o fugalaau Coreopsis. E taua le iloa e aveese le fale pe a oʻo mai 1-2 vavave. E aoga le totōina o fatu i ni vaʻa eseese pe a faʻatumu laʻau uma (2-3 fasi pepa tetele o le a aliali mai).

Ina ia faʻafeiloaʻi mata o teine ​​i le laufanua faʻatasi ma se eleʻele eleʻele, ona tumau lea o aʻa. O se lua e lua taimi e sili atu nai lo le aʻa.

Tausiga - o se laasaga i le atinaʻeina o mea totō

O le faʻasalaina, teuteuina ma le faʻamafanafanaina o ni laasaga taua i le tausiga o fualaau aina. E pei ona taʻua i le amataga, e manaʻomia e le vao le tele o le galo i le taimi o le taumafanafana. Lafoaia na o le palapala susu, aʻo aveese vao. E ui o vailaʻau taʻitasi e matuā mausali lava i faʻamaʻi, o nisi taimi e aʻafia ai i le ele, ma faʻamaʻi vailaʻau ma fungal. O le mea lea, o laulaau ma se fafie e vavae ese vave lava, ma o le togavao uma e togafitia i se ituaiga pese. Afai e toe aliali mai faailoga o le faaleagaina, e aveese le laau mai le saite ma aʻa. I le taua faasaga i aphids, o loʻo faʻaaogaina iniseti.

Koreopsis tausaga - o se matagofie matagofie o le fugalaau. E oo lava i timuga ma timuga, o nei fugalaau o le a pei o le la mamalu ma le malosi.