Laʻau

Le faʻaleleia lelei o faʻasalaga mai fatu i le fale

O Diasia o se laau maualalo ma ni fusi uʻu poʻo saʻo. E tupu i Aferika i Saute. I le natura, o se faʻalaʻau faʻapitoa. Ae i totonu o le togalaau aina, o laau toto e tupu tele lava e pei o se laau taʻitasi, talu ai e le taliaina le malulu. Mafaufau e ola mai fatu i le fale.

E totoina foi Diasia i le fale: i le tautau laau, ato. I le avea ai o se mea faʻapitoa, e naʻo le tasi le ituaiga fugalaau e taʻua o le atuatuvale leaga e totoina i totonu o le eleele.

Le eseesega i le va o le fale ma fafo o le galueaiina

Talu mai le faaiuga o Fepuari, o fatu e totoina i le fale, lafoina 3 fasipepa i le kaseti. Nai lo o nei koneteina, e mafai ona e ave ia papatusi, ae ui i lea, e tatau ona fefiloi ia fatu ma le oneone, ona latou taia ai lea i le eleele.

O ipu kaseti e fesoasoani e ola lelei ai laau toto
I lenei metotia, pe a uma ona totoina, e totogo laau i Iuni.

E mafai foi ona lūlūina fatu i eleele tatala, ae na o le masina o Aperila, Me, e faia lea mea, aua a leai o le a le totogo pe mate le laau ona o le malulu o le tau. Ae o lenei lulu, o le a fuga mai i le masina o Aokuso.

Totoina o se laau lauiloa

Mo le tulaueleele, faʻatauina ni kaseti pusa poʻo ipu, sasaa i totonu sina eleele eleʻele e faʻafefiloi ma le oneone. O Diasia ei ai ni fatu laiti, o lea pe a lūlūina, aua nei sasaa le eleele i luga ia i latou, ae ia na o sina lolomiina i luga o le eleele.

Malosiaga ma le faʻaleleia tuʻuina lafo i le malamalama i tulaga nei:

Malamalamaafai o le taumalulu e le lava le faapaiaga faalenatura, ona mafai lea ona e faʻaaoga le backlight
Lulu+ 18-20 ° C
Ina ua totogoo koneteina e tuu i totonu o se potu malulu e iai le vevela ile 10 i le 15 ° C

E fiafia tele Diasia i le susu o le eleele, e le tatau ona susu pe ago. Lafoa le eleele mai le fagu moli, ona e le fufuluina lea o fatu laiti.

Toto ma tuputupu ae

O le taloina o le Pickering o le a fesoasoani e faʻateleina lona tuputupu ae

Lafoaʻi fualaau pe a uma ona faʻaalia 2 laʻau moni. Fualaau aina suamalie, totoina laau 2-4 i totonu o se pusa po o ni koneteina i le amataga o Me, ma vave sasa le tulaga tuputupu aeona faʻapipiʻi ai lea o le lautele.

I le lumanaʻi, o laau totō ua tupu i le faʻasusu i aso uma ma faʻaaogaina faʻamaʻi vai faʻamaʻi faʻatasi i le vaiaso.

O fualaau o le faʻasalaga saʻo o loʻo tuʻuina i luga o moega fugalaau i le tolu sefulu tausaga o Me, ona o le mea moni e le mafai e laau Aferika ona ola i gutu o toe faafoi, pe a totoina, matauina 15 cm le mamao i le va o fugalaau.

I le taimi muamua, o se pakete o le oneone laititi mafolafola tele ma nisi pakete oneone ua sasaa i totonu o le palapala.

I le taimi lava e tasi, o fugalaau matagofie e fesuiaʻi i totonu o ato tautau, ipu. I totonu o le tasi gafatia totoina 2-3 fasi vaega.

Mai fatu - eseesega mai le tupu mai fatu

Tui fatu i le eleele tatala i le tusa o le taimi e tasi e pei o le totoina o fatu. Ma, e tusa ai, pe a totoina ni fatu, o le a fuga mai le diasia i le taimi muamua. Atonu e le totogo fatu, ma o nisi o laau o le a aʻafia.

Soʻo ma le faʻasusu

Diasia o le a totogo ma le matagofie pe a totoina i totonu o le eleele e sili ona lelei. O oneone ma oneone oneone e talafeagai mo ia. I totonu o vavae, e sili atu le sasaa i le faatauina o le eleele atoa ua faʻafefiloi ma le oneone.

Toto o le faʻaauau pea o le faʻafefeteina e le manaʻomia. Faatasi ai ma le tele o le faaaogaina o le faapipiiina o laau, o fualaʻau o le laau e avea ma mea ua leva, ma latou te le fuga.

O le mea lea, e fafagaina le vao ile 1 taimi i le masina ma se vaifofo vaifofo vaivai mo togalaau aina.

Faʻamamafana ma fafaga

Faʻasaʻo le vao vaiaso uma 1 le taimi. Latou te le fiafia uma i lāmala ma vai.

Vaega o le tausiga i le taumafanafana ma le taumalulu

E mafai ona e totoina ni fatu i le fugalaau mai le tolu sefulu tausaga o Me. Tausia se mamao o le itiiti ifo i le 15 cm pe a totoina i le va o fugalaau.

E mafai foi ona e totoina laau e lua i le tautau o ato ma ipu e iai le lapisi o le 5-6 lita.

A maeʻa le faʻasalaga mo le taimi muamua, tipi le pu i le afa ma vavaeeseina ai mea vaivai. A maeʻa ona teu, e manaʻomia le fafagaina ma le suavai mo se vaiaso. O lenei mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o aʻa ona toe fuga ai lea o le laau.

O teuteuga taimi e faʻaleleia ai le fugalaau

E le taliaina e le laau le malulu, ona o lea, eli ma togi fugalaau i le tautoulu. Pe i le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i pulu, e mafai ona e fai se fugalaau i totonu o se potu i le vevela o le +5 ° C. Lisi:

  • tipi le pu i le afa
  • toto fugalaau i totonu o isi koneteina ma le eleele fou
  • tuʻu i totonu o se nofoaga lelei

Vai le laau i le tau malulu foi 1 taimi i le vaiaso. Afai e le lava le malamalama faalenatura, ona faʻamalamalamaina lea i moli mumulu.

Faʻapenaina o faʻasalaga

Fatu

E lūlū fatu i totonu o se fale i totonu o se atigipusa ma le eleele ia Fepuari. A tupu mai le fatuina o fatu o le a amata ona fugalaau pe a uma ona totoina i le togalaau ia Iuni.

Laʻau

Afai i totonu o le taumalulu o fugalaau e i totonu, ona oʻo lea i le tautotogo e mafai ona e tipiina taʻitasi ma le 3-5 laulaau.

Faʻasaga le tipi i le palapala susu. A maeʻa le masina, pasi luga. A aʻa le laau, totō i latou ile laufanua.

Lavea

E mafai i le autumn, vavae ese aʻa mai le togavao, totoina i totonu o ipu o le eleele ma ola i le taumalulu.

O aʻafiaga aʻa e manaʻomia ai se vaitau

Vaeluaina o le vao

A eliina se togavao i le tautoulu, ona vaevae lea ma totoina i ni atigi pusa eseese ma le eleele.

Vaalele i luga o le ea

  1. Fua i luga o le umi ole lumanaʻi ole lumanaʻi. A maeʻa, ia fai se mimita e le afaina e loloto lona 1/3 o le mafiafia o le mea.
  2. Liligi ni mea i totonu o le fasi aʻafiaga aʻa: Heteroauxin, Kornevin. Tuu se mea, e pei o se maa, i totonu ina ia le toe tupu le tipi.
  3. O sina laʻititi ifo nai lo le vaega o loʻo i luga o le aʻa, faʻapipiʻi se polyethylene cuff faʻatasi ma le peʻa susu, sphagnum poʻo le perlite e tuʻuina i totonu, nonoa le pito i luga o le ala. O nisi taimi e tatala le paʻu e susu.
  4. A oʻo mai aʻa, ia aveese ma le faaeteete le paʻu.
  5. Otioti le oti 1-1.5 cm i lalo ifo o le lapisi ma tuu i totonu o se atigi fagu.

Maʻi ma meaʻai

Afai o le ea e matutu, ona mafai lea ona osofaia e laau papaʻe ma aphids. Ona fugaina lea o fugalaau i iniseti. I nisi auiliiliga, sa matou talanoa e uiga i le puleaina o meaola i le tusiga pe faapefea ona faatea ese aphids i totonu o fugalaau i totonu.

E mafai foi ona latou mamaʻi. aʻa e pala. O le mea lea, e taua tele le fafagaina o latou. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, e fugalaau fugalaau faʻamaʻi.

E le gata i lea, o fuga e fetolofi i luga o le eleele e mafai ona osofaia toso. E aoina e le lima. Ma o fugalaau e manaomia ona aveeseina mai le eleele ma nonoa i pine.

Fuafuaga o fanua

Ua tuʻuina atu faʻamatalaga i totonu fugalaau fuga, moega fuga, i luga o itu o togalaau. Latou te totoina i le va o isi laau totő, i totonu o paluga ma palu papa. O fualaʻau tetele e ola lelei i fagu fugalaau, ipu faʻapipiʻi.

E mafai e Diasia ona avea o se tuaoi maualalo.

Eseesega i le va o le tausiga o aiga ma tausiga i fafo

Afai e te manaʻo e ola le fale i totonu o le fale, ona toto lea i totonu o se ulo, tuʻuina ina neʻi pa'ū i totonu o ave saʻo o le la, ae o le laau e le tu i le paolo. Faʻatele e le fiafia le vao i faʻataʻitaʻiga.

Afai e te totō fugalaau i luga o se togalaau, ona piki lea o se nofoaga e malamalama lelei i ave o le la, ae puipuia mai le matagi.

Vaavaai i fugalaau i le fale i le auala tutusa e pei o laau totő i le malae vaʻaia, ae faʻafeinu soo.

Fugalaau faʻamatalaga

I le natura, o le vao e tupu taʻavale e oʻo i le 1 m le umi, ma i totonu o togalaau togalaau - e oo atu i le 25-60 cm. O le diasters ei ai lau lanu susulu o lanu lanu moana, o nisi ituaiga o laʻau ei ai laupepa ma ni tamai pulou.

E fuga mai le tautotogo i le malulu, e foliga mai o fugalaau e pei o se atigi sami. Fugalaau e iʻu i le 2 cm le uumi, apricot, piniki, moli.

Eseese ma ituaiga

E ono vaevaeina Diasia 50 ituaigaae na o ni nai ituaiga o meaola e totoina i luga o togalaau ma fuga. O le tele o le totoina o se ituaiga o meaola e taʻua o le vase faʻanoanoa.

E masani ona totoina ituaiga - ampel dilationO loʻo fetolofi, faʻapipiʻi siaki i le 60 cm le umi.

Fia - maualuga e oo atu i le 25 cm, e foliga mai o se vao vao. E i ai sana fugalaau lanumoana e lanu mumu, ma ni tamai vaʻa e vaʻai i luga.

Harsh - ua i ai ni lala ua totogo. O se mea matagofie lenei laau.

Ona o lenei mea, i itulagi e aunoa ma ni ogaoga ogaoga, ua tuua ai le laau mo le taumalulu i le togalaau.

Eseese o le Paʻu
Eseesega Faʻapitoa
Pink queeno laau e fugalaau o le paolo o se taeao o le taeao ma se lanu enaena ma le siliva i pito
Basiao fugalaau piniki mumu
Paʻufugalaau e le tele, ae e tele naua laulaau e le o vaaia. Fugalaau e mafai ona ese lanu eseese: lanu piniki-lanu moli, lanu piniki, cherry
Lavender PinkiVeta pale lilac-piniki, laitiiti tele
Diamond Coral Roseivevela pipi mafiafia piniki
Grade Pink Queen
Varia Basia
Lavender Pink Laiti
Diamond Coral Rose

E faigofie lava ona tausia e Diasia, e tatau lava ona e manatuaina ua totōina i se eleele e matua le lelei lava e fefiloi ma le oneone, e alofa i le la, e le fiafia i le sili atu o le susu ma le le lava.