Faatoaga

Vaega o le Peking duck breed ma le faʻaogaina o lona fausiaina i totonu o faamasinoga tutoatasi

Afai e te faia se suʻesuʻega o faifaatoaga moa, e toʻatele o le a fai mai o se tasi o laʻau aupito sili ona lelei e tatau ona i ai se pato peking. E ui i le mea moni o uluai faʻamatalaga e uiga i lenei ituaiga na foliga mai i le tolu seneturi talu ai, ma na ave mai le manulele i Europa i le seneturi muamua atu, o taʻaloga a le Peking o loʻo tauva pea i luga o vaʻavaʻavega aupito lata mai.

O le a le mealilo o sea lauiloa? E faʻapefea ona taofi se peke Peking i le fale, ma faʻapefea ona faʻaleleia le gaioiga o lenei ituaiga?

Faʻamatalaga o le ituaiga pepe o Peking

I totonu o le USSR, o Peking ducks o se tasi o mea sili ona taatele. I aso nei, i luga o faatoaga tetele, o le a faasolosolo malie lava ona latou maua ni gaioiga sili ona lelei ma felauaiga, ae o tagata taitoatasi o le talo o Beijing o loo faaaogaina pea o le lafu a matua.

O nei manulele e le mafaamatalaina i le saoasaoa o le mauaina o le mamafa, tumau ma le le lelei. E mafai ona faigofie ona teuina ia pato pi i soo se tulaga taumalulu, latou te le fefefe i le malulu.

I le masina ma le afa, o le tiʻamea e tusa ma le 2.3-3 kg, ma e mafai ona maua se tino maliu i se faamaumauga e fa masina, pe a oʻo le mamafa o le pato ile 4 kg. Mo le tausaga, o le tuʻuina atu o le moa mai le 80 i le 120 fuamoa e tusa ma le 90 kalama. O le aano o keke o Beijing e vaivai, suamalie, ma o ona fua e tusa ai ma le mamafa o le fasi manu e oo atu i le 70%.

Faʻavae o le tausia ma le faʻatagaina o pato Peking

O le gaʻo oona e faʻatagaina oe e maua ai meaʻai lelei i le 60 aso talu ona fanau pepe. Ae peitaʻi, pe a faʻatupuina pepese Peking i le fale, o le fasiotiga e faia i se taimi mulimuli ane. E fautuaina tagata faifaatoaga potovalaʻau e aua le faʻamalosia le manulele. E tele mafuaaga mo lenei mea. A maeʻa le 70 aso o le soifuaga, e amata ona galo ia pato, lea e:

  • faatelegese lo latou tuputupu ae;
  • faʻateleina le faʻaleleia o taumafa;
  • faʻamalosia le aveeseina o fulufulu mai manuʻa pe a uma le fasiga.

Ma faatasi ai ma se filifiliga le talafeagai, o nei manulele e le mafai ona maua le maso maso, ae gaʻo. O se taunuuga, o le tau tamaoaiga o le tausia o le Peck duck ua faaitiitia le faaitiitia.

Faatasi ai ma foliga o le a tatau ona iloa e se tagata faifaatoaga, o le o le a fafagaina manufelelei o lenei lafumanu o manu, ua faateleina le popole ma le le fiafia o pato. I le faaopoopo atu, e le o ni manulele lelei tele, o lea e tuu ai fuamoa a Peking i lalo o isi laumei pe tuʻuina i totonu o faʻavave.

O Sui o le Faʻailoga Peking o le a foliga mai o ni tagata fiafia tele i le taʻele mo i latou oe na maua le poto masani i le tausia o Indochina, ae le eseese i le mama.

Totoina o taifau i le fale

O a itu o le anotusi o loʻo i ai iina? E faʻapefea ona tausia pusi Peking i se faʻalapotopotoga tumaoti?

Mo le amataga, o le faʻatoʻaga i le fale o Peking o loʻo fesoʻotaʻi ma le mauaina o se faʻasologa o oloa i aso taʻitasi ma le faʻatulagaina o le lumanaʻi o le lafumanu. Sili atu pe afai e lagolagoina ma faʻailoina moa e le pine. O lenei mea e aveesea ai le tele o faafitauli mai le faifaatoaga moa. Afai e le mafai, e tuʻuina le pato i totonu o le potu e tatau ona tausia ai le vevela ile 28-30 ° C. O le mafanafana i totonu o le brooder e lagolagoina e ni moli faapitoa, afi afi poʻo isi auala saogalemu mo le manulele. I le lua vaiaso muamua o le olaga, o le vevela i totonu o le fale e faasolosolo malie ona maua i le masani, vevela vevela, ma e leai se mea e manaʻomia mo le faʻavevelaina o le mafanafana.

O le mea lea, e le lagona e le fua o le moa fuamoa, e sili atu nai lo le 15 pepe o pepe e le tatau ona fofo i sikuea mita. I lenei tulaga, e tatau i le tagata faifaatoaga ola ona mataʻituina pea le tulaga mama o le potu, o le maualuga o le vevela, moli ma le ea, faapea foi le foliga mai o le manulele. O le tilotilo ma ni faʻailoga o le maʻi, faʻalavelave, faʻafefeteina o meaʻai po o le faʻaleagaina, e tatau ona vave aveeseina mai le lafu mamoe.

Faʻaeteete i le fafagaina o keke Peking mai uluai itula o le olaga e tatau ona maualuga. O le taumafataga muamua e faatalitali mo tamaiti pe a latou faʻamago ese.

I le taimi nei, e fafagaina le tiʻamea i le faʻafefiloi o le paluga o meaʻai o le pata, cereals, o le siʻosiʻomaga susu. Ua tuʻuina atu i le manulele susu susu gaosi oloa, gaosia meaʻai gaʻo. I ni nai aso mulimuli ane, o fuga mafiafia e aofia i le taumafataga o keke Peking. E mafai ona:

  • moa felafolafoaʻi;
  • faletua;
  • ufiufi;
  • alfalfa;
  • togalaau vao.

Duck e fiafia tele i laulaʻau kapisi, pito o karuti. Ina ia mautinoa le taua o taumafa i totonu o le fafaga, e mafai ona e faʻaopopoina sina masini kuka pateta pateta.

Ma ia faʻamalieina manaʻoga o le mineral, ua ofoina atu ni pato pepe:

  • penisina;
  • fafie fafie;
  • atigi gutu.

E faasolosolo lava, o le lisi e aofia ai masima, atigi ma maʻa. E oʻo atu i le tasi ma le afa vaiaso, e faʻi faʻi ona fafagaina le pepe i le aso, faʻasuina le mash ma susu susu, iʻa po o le aano o aano o manu. E faasolosolo lava, o le numera o feedings e faʻaititia i le fa. Ma mai le masina, o le manulele e tuʻuina atu i totonu o se vaʻa malupuipuia, lea e le gata e aau ai le fiafia i le mea e teu ai Peking, ae faʻatoʻa fafagaina foi i le ituaiga o togavao, mea manogi laiti ma iniseti, mollusks ma anufe, faʻapea foi ma tamaiti o iʻa i totonu.

E ui lava i le maualuga o le tuputupu ae, o Peking ducks, e pei o isi vaipuna e fesootaʻi ai, e i ai le vavalalata puupuu. O lenei mea e televave ai le faasologa o meaai ma fuafua ai le maualuga o le maualuga o le tino. Ina ia mafai e le manulele ona maua le mamafa ma le mausali, e tatau ona fafaga soo ma faamalieina.

Totoina o le gaosiga o le saito e umi pe a ma le fa itula, ma faʻafefiloi susu i le na o le tolu. Ina ia maua ni aano o manu lelei, e taua tele le tuʻuina atu o paleni paleni, faʻamaualuga i mea uma e lua ia gaʻo e faʻamalosia ai le malosi o le tino ma faʻamalosi e fausia ai le musika. Ava ma aano o manufasi e taua tele iinei, ma, pe a mafai, o ni pato ua tuʻuina i ai iʻa laiti, faʻaogaina ma gaʻo mea e gaosia i le vevela.

O le tuufaatasiga o le taumafataga e aofia ai foi mea faaopoopo o meaʻai, oe nafa ma le toe faʻaleleia o le tino ma meaʻai, aemaise lava le calcium, faʻapea foʻi ma vitamini.

E aofia ai atigi gutu ma penisina. Mo le faʻaleleia o le faʻapalapalaina o le roughage, o loʻo faʻamaligiina ai iliili manaia i ni meaʻai fafaga. E le tatau ona galo ia i tatou le manaʻomia o moa i vai inu mama.

Ina ia fufulu manu, e faʻapipiʻi faʻapipiʻi vai i tafatafa o le fale poʻo le lafu e tuʻuina atu i totonu o se faatanoa ma se nofoaga saogalemu.

Leau fiafia i laau lanu meamata. O meaola uma e ola ai fualaau aina ma togalaau faʻatoʻaga e faʻaofiina i totonu o le taumafanafana taumafa. Pe a faʻatoʻaina Peke keke i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina pateta ua kuka, suka o suka, kāloti, ma isi aʻa. Faʻasusu le falaoa e tuʻuina atu i le manulele, faʻafefiloi le meaʻai i vitamini o le vaega B.

O le i ai o se vaʻa lata ane pe a faʻamalosia Pekese Peking e fesoasoani e laveai se tele o fafaga. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamalolo atoa le faʻatoʻaga o le moa ona o le fafaga. Seiloga o le matauina o tulafono o le tausia ma le tausia o le manulele Faʻailoga Peking e faʻaalia iuga mautinoa ma tuʻuina atu le tino o manu fasi lelei gaʻo ma le lelei.