Laʻau

Faʻaaogaina o meaʻai o le pasili faʻasao

Se togalaau e le masani ai e aunoa ma se tamai laulau pasili. O lenei laau totō olaola ua tupu ina ia maua ai fualaʻau mata ma fualaau. O aʻa aʻa o loʻo i ai se fatuga tele o elemene aoga ma le mana faamalolo. Greens ma fualaau faisua ua magumago, otaota, maisa. I le taimi lava lea e tasi, o mea aoga o le pasili e faʻasaoina i taimi o togafitiga vevela. O togafitiga faʻapitoa mai lou lava moega e aoga mo le tele o maʻi.

Faʻaaoga meaola faʻapitoa i le pasili

O le maualalo o le kalori i totonu o le oloa, na o le 50 i le 100 kalama o le oloa e tatau ai i mea taumafa taumafa i mea tau fualaau mamafa. Ae o lona lau, e aofia ai le 85% o vai, ua tumu i mea aoga:

  • vitamini o vaega B, A, E, K, PP ma le 4 taimi sili atu vitamini C nai lo lemoni;
  • elemene tāua taua i foliga o meaola e ola ai;
  • faʻavasegaga, suauu taua ma elemene faʻalauiloa.

O le mea lea, o le kulifa i totonu o se laau e aofia ai le 38 mg i le 100 karamu o le mutia, ma e faaosofia ai le fatuga o le hemoglobin i le toto. E na o le 50 kalama o le mutia i aso taitasi e avea ma se taimi mo ipu, o le a tuʻuina atu e le tino i elemene taua ma vitamini.

O nisi faʻamatalaga o le aoga o le aʻa. E faʻaaogaina i le taumalulu e avea o se faʻavaitau mo aano o manufasi ma iʻa. O le seti o elemene i totonu o lea mea e lautele atu nai lo le lau lau. Parsley aʻa e sili atu ona maloloina nai lo le vaega eleele. O loʻo i ai le tele o suauu tāua ma sili atu le lautele o elemene o le laulau taimi. E le gata i lea, o le aʻa o loʻo i ai fiber ma meaʻai. O le taua o se laau toto mo se tagata ua fuafuaina e ala i lona tulaga tulaga ese:

  • Inulin e faʻafoʻisia ai le vaega o meaʻai;
  • vailaau faʻasaina faʻasaina ma gaʻo taua o loʻo i ai;
  • ua faʻamaeʻaina meatotino ona o le i ai o mea faʻaleniva;
  • maualuga mea e gaosi i le potassium e aʻafia ai le maualuga o le maualuga o le toto ma le fatu;
  • galue lelei i luga o le tane tane;
  • o se tasi o fualaau e faʻamautuina ai le tala faʻanatura fafine;
  • lautele e faʻaaoga i le cosmetology.

E tatau ona maitauina le meatotino faapitoa o le pasili decoction mai aʻa, lea e faʻaaogaina o se antipyretic. O le otaota lava e tasi e aveesea le oneone mai le tino o meaʻai. O le i ai o inulin e faʻamaonia ai le kulūkose toto ma faʻalilolilo ole talo mo le gaʻo. O lenei mea e faʻaleleia ai le manaʻo, ma o le tino atoa e leai se faʻafitauli.

Faʻaitiitia le foafosis o le a fesoasoani i le launiu. Iniseti, gaioiga taua e fai. Ae ina ia mafai ona taulimaina le faafitauli o le manogi leaga, e tatau ona e talanoa i se fomai nifo. O mea e faʻaaoga ai le faʻamalosia e faʻaaoga i le cosmetology. Faʻaaoga le pasesa e aveese ai fulapula, uʻamea, uʻamea.

O le teuteuina o lālā e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa. Aua nei galo, faʻaaogaina o le teuteu o le pasili, o aoga ma mea leaga e iai se laina lelei. I le tulaga o faʻafitauli, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomai aʻo leʻi amataina togafitiga. E tupu o le togafitiga ma le pasili e le mafai pe a iai nisi tulaga. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻatagaina o le faʻasaina o fafine maʻitaga mai le taumafa pasili ona o le taufaamatau o se faʻanoanoa.

O le Retinol o se vailaʻau e mafua ai le pasesa i le taimi o le maʻitaga. O lenei vailaʻau e masani lava ona maua i foliga vaaia. Pe a fuafua se maʻitaga, e tatau ona e manatua lenei mea.

Faʻaaogaina le pasili mo alii. O le laau e aoga pe a faʻaaogaina e pei o le lauti ma ipu kuka. E i ai le aʻafiaga o se aphrodisiac, faʻamalosia atili le faʻamalosi o feusuaiga. Faʻasaga faigata, e tatau ona ave le lauti mai le pasili. Mo le soifua maloloina o le itutino, e manaomia e tagata ona 'aina le tele o pasili i le aso e fai ma faʻaopoopoga i ipu eseese. O le faʻaaogaina o se teuteu o le pasili poo le tincture e teu ai i le lauulu, e mafai ona faʻaititia ai le lauulu.

E faapefea ona galue le pasili ma o le a le aoga mo tamaitai? E i ai foi sona aoga aoga i le faiga o le gaosia o fafine. O le taumafataga o pasili e faʻaitiitia ai le taimi ma le anoanoai o mea faʻaleagaina e mafua mai i le maualuga o le 'afa. I lenei tulaga, o le lipine acid e fesoasoani i le hematopoietic system e faia ai mo le leiloa o le hemoglobin. Pasili fesoasoani i se tausimai tausi e faateleina le susu susu. E tatau ona manatua o aoga ma mea e afaina ai le soifua maloloina o le pasili e faalagolago i le faʻatatau tatau. E le mafai ona e mafaufau ia te oe lava. Na o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa o le a laveaiina ai oe mai faafitauli.

E faʻapefea ona saunia mea faʻapitoa

Pasili e teuina i auala uma. O le mea taatele o:

  • faʻamago;
  • salting;
  • leisa
  • aʻa i le eleele i lalo.

O fualaau matala lelei ua faʻamaluluina i le paolo po o le ogaumu i se tulaga maualalo. Laʻau selesele saʻo ma tipi i totonu o ogaumu poʻo ogaumu.

Faʻafefe o le susu e taʻitaʻi i ipu tioata i le fua o le masima ma le pasili pei o le 1: 2. O lenei mea o le a mafai ai ona teuina le mea faigaluega i totonu o se potu mafanafana. I le auala lava e tasi, e mafai ona puipuia le aʻa. E faigofie tele le faʻafefe o laisa ma aʻa i totonu o se pusaaisa. I lenei tulaga, o mea aoga uma e teuina.