O le togalaau

E faʻapefea ona totoina se paʻu suamalie suamalie i lau eria?

Faatasi ai ma tagata e nonofo i togalaau aina, e le o nofoia e kulukini le nofoaga mulimuli i le lauiloa, ae i le faigofie o le tausiga ma le mafai ona teuina mo se taimi umi, e leai lava se tutusa. Masalo o le mafuaaga lea e masani ai ona le totogia e le aufaatoaga le tausiga tatau i le aganuu, ae tuu le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o laau mamana e ave la latou ala.

O se taunuuga, ona o le le lelei o le palota po o mea sese i le tausiga, o le fua o le faatoaga e le tele pe a manaomia. O fua e le fiafia i le tofo, pala i le tulaga o le ovary ma e le lelei le teuina.

E faʻapefea ona totoina se paukena o le a sili ona manaia? O a gaoioiga e aofia ai le tausiga o faʻatoaga? Ma o a faailoga e tatau ona sili ona e totogia i le taimi o matauina pe faapefea ona ola le pauka?

Faʻasoaina o mea tutupu

E ese le suamalie ma le suamalie o le pamu ua tupu i luga o lona laupepa o le a, aemaise lava, e faalagolago i fatu ua filifilia mo le luluina ma le sauniuniga o le a latou ui atu ai aʻo lei luluina.

O fua e maua mai fua e totoina i lau togalaau e tatau ona totoina aʻo lei totoina, faʻamaʻi faʻamaʻi mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi e maua ai le vailaʻau o le potassium. I totonu o le vai, o fatu e oʻo atu i le 30 minute. A maeʻa lena, o le a mafai ona filifilia se fatu aoga e ala i le faatofuina o se vaifofo e 25%:

  • E manino, o le a le faʻamaina fatu fatu o le a faalataina i latou lava, e felelei i luga.
  • Manua - saunia e tuʻuina atu ni fuʻa tetele.

O fatu maloloina ua filifilia ua fufulu i le vai mama ma pe a ma le 3 itula, ua mamago i le vevela o le 55-60 ° C ma ua lolomiina mo le 18-24 itula.

Auala e ola ai le pikialo: tulaga talafeagai ma foliga

Ina ia mafai ona totoina se pikiamu suamalie suamalie i luga o la latou 'upega tafaʻilagi, e tatau ona latou tausisi i tulafono o fesuiaiga o fualaau aina ma mea e manaomia mo fualaau mo tulaga i luga o moega. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona toe foi mai laau mai le pumpkin aiga i lo latou taimi muamua o le galueaina pe a uma le 4-5 tausaga. Ma o le seleselega sili ona lelei e mafai ona maua mai e ala i le totoina o fatu pe a uma le leki ma le faasatauro.

E faʻapefea ona totoina se pauki i totonu o se fale mafanafana, o a tulaga e manaʻomia mo lenei aganuu? Pumpkins o ituaiga uma lava, pe o le zucchini, o le a soloia i le lanu lanumeamata, po o le tuai o fua o le nutmeg, e matua faigata tele i tulaga o le malamalama.

Faatasi ai ma le leai o se la susulu, o le tele o le ovary ua faaitiitia, ua toso ese laau, o le lamatiaga o faamai o le eleele, pala ma le osofaia o manu.

I le laasaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, o lona uiga, mai le taimi e tupu mai ai le tupu muamua i ni lau moni, e tatau ona faʻaalia laau i le malamalama mai le 9 i le 10 itula. O lenei faiga o le a faʻalatalata ai le faʻavaeina o fugalaau fafine. O itula sili ona lelei o le la mo se palu fualaau aina muamua o le 10-12 itula.

O se vitio e uiga i le tuputupu aʻe o kulimi i le eleele tatala o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻiliga e uiga i tekinolosi taufaatoaga ma togafiti o le faʻaleleia o lenei fualaau aina suamalie. I totonu o le fale, o le mea e masani ona manatu e tatau ona suavai kulini i luga o le eleele, e totoina le aganuu lautele, e oʻo atu i le 3 mita o moega.

O le faʻatulagaga o le maualuga o taliga o le a fesoasoani e oʻo lava i tulaga leaga o le tau ina ia maua vave ai le seleselega ma puipuia ai fua mai le fesuiaʻi i timuga malulu malulu.

Mo le aʻeina o ituaiga o pikiava, o vaeluaga tele i le va o laau mai le 150 i le 300 cm e manaʻomia.

O lapisi laʻau e sili atu ona faʻatulagaina ma e le manaʻomia ni vaega tetele mo le fafagaina o fua, o lea o le mamao i le va o maukeni i lenei tulaga e faʻaititia i le 70-100 cm.

O se tasi auala sili ona lelei e ola ai i luga o lau 'upega taʻalo suamalie, suamalie mafiafia, e mafai ona mafaufauina e faʻaaogaina ai fatu, ae le o fatu, mo le totoina i le laufanua. Afai e lūlūina fatu i totonu o ni meaʻai mama poʻo ni laumei lapopoa, pe a latou ulu i le palapala e le afaina le aʻa, o lona uiga e mafai ona e faʻatali mo le seleselega 3-4 vaiaso na muamua atu:

  • O le faʻaaogaina o eleele i lalo e faia pe a faʻamafanafanaina le eleele. O le Zucchini ma le tele o ituaiga masani o le elekeni omea o loʻo ave i le tuputupu ae i le vevela o le eleele i le 12-14 ° C.
  • Ma mo le taumafataga sili ona vevela vevela, o le palapala e tatau ona mafanafana seia oo i le 15-16 ° C.

Laʻau o le Pumpkin Outdoor

Mo vaʻaiga, e oʻo lava i gutu pupuu e leaga pe a pa'ū le vevela i le palapala i mea e itiiti ifo. Mo le tuputupu ae masani ma le fuaina o fua, o pikiaka e manaʻomia se vevela i le va o le 22-28 ° C. Afai e malu le ea, o le atinaʻeina o le laau e vave faʻaitiitia, o le fua o foliga mai o fugalaau ma le ovary ua faʻaitiitia.

O le puipuia o fualaau laiti mai faaaliga o le suiga o le tau i le amataga o le taumafanafana, o se ata tifaga poʻo se mea e ufiufi ai o le a fesoasoani.

O le luluina o fatu po o le totoina o laau e faia i luga o se faaputuga ua salalau i luga o le eleele, lea e faia ai ni mea faasatauro. Latou te faalauteleina ao latou tuputupu aʻe. O se taunuuga, ona o le itiiti ifo o le faʻamamaina o le susu ma le 4-5 ° C sili atu le vevela o le eleele, o le elekinise e vave ona atiina ae ma fua tele mai. Faʻaitiitia le tau o galuega mo le tausiga o kulimi.

A o laʻitiiti le laau, e taua tele le faʻamautuina o le palapala ma le puipuia o le anufe mai le gau o le susu ma le okesene. I le avea ai o se fua o le tausiga o le pamu, e aoga tele le vavave o le avanoa i le va o laau totino i luga o mauga ma le vao, oneone, pe afai o le palapala o le ele, poo vaomago. I le taimi o le fagaina lona lua, na faia i le 30 aso talu ona tulaʻi mai, ua vevela laau vao ma ua amata ona faʻalautele laʻau.

O le taofiga ma le veleina e masani lava ona faʻatinoina i le taimi e tasi ma le faʻasusu, aʻo faʻaleleia le eleele e le tatau ona loloto atu nai lo le 5-7 cm, ina ia le faaleagaina ai aʻa.

E faʻafia ona faʻafefe se palukiniki i luga o le eleele?

O le aʻa o le pauki ua fuafuaina i se auala e oo lava i taimi malogo e mafai ai ona maua le laau ma le tele o le susu. Ina ia aloese mai le magoina o le vaega lanu meamata, o se faaputuga faigata e iloa manino ma faʻapipiʻi ai maʻau laiti, tipi, pepa laulaʻau ma e oʻo lava i ni vaega o fugalaau fesoasoani.

Ae ui i lea, o le aganuu e manaʻomia le tele o le susu, ma o le faasologa o se mea e le masani ai, ae o le suavai tele e tatau ona o gatasi ma le atinaʻeina o le laau ma le faʻaauau pea le tausiga o le popo. Aʻo leʻi faʻamalolo muamua le mauga, e faʻatatau i le tau, e tele pe faalua ona fafagaina paluloka. Ona latou malolo ai lea mo le 2-3 vaiaso e faaosofia ai aʻafiaga ma aʻafiaga aʻa.

O le taimi lava e aliali mai ai fugalaau i luga o laau, ma le amataina o fualaau aina, amata le tele o le elekeni, mo se faataitaiga, pe a mavae le 7-10 aso.

O lenei faiga e tausia seia oʻo ina liligi le kulini ma faaopoopo i le tele. Ia Aokuso, fafagaina kulimi ia avea ma mea masani. O lenei fuataga ua mamanuina ina ia maua ai fualaʻau ma maua ai se paʻu malosi, lea o le a tumau ai le teuina o le taumalulu. Mataʻituina pe faapefea ona ola le pumpkin, 20-25 aso aʻo leʻi seleseleina, ua maeʻa ona faʻavaivai.

O le iʻuga, i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le kulimiina o le kulimi e fa 5 i le 10 taimi. O laʻei pito i luga, faʻatasi ma le faʻasusu, o loʻo faia i le taimi o le uluaʻi mauga, i le taimi o le fuga o laau ma i le amataga o le tele o faʻatoʻaga o le ovary.

E faʻaaogaina faʻamafanafanaina minerale, faʻatasi ma organics. O laau e faaalia ai se tali lelei, aemaise lava i nofoaga e le lelei le eleele, mo le fafagaina i le kesi, togafiti masani ma le tausia o pamu masani.

Aisea e pala ai le pauka i luga o se moega?

O le ulu o le susu e amata i le 50-55 aso ina ua maeʻa. Fugalaau fugalaau e muamua ona tatala i luga o laau totő, lea i luga o le fesuiaiga o ituaiga meaola e oo atu i le 90% o le aofaiga atoa, ma e tusa ma le 50-60% i kulimi vao. Afai e te matauina pe faapefea ona ola pepina, fugalaau fafine, pe a maeʻa ona faʻavasegaina ia foliga o ovary, e naʻo le 7-10 aso mulimuli ane nai lo fugalaau tane.

Talu ai o paluloka e paʻuina e vaega eseese o iniseti, i lalo o tulaga leaga, mo se faataitaiga, i le malulu, timuga poʻo le vevela o le tau, o le avanoa mai le fugalaau mai le fugalaau e ola na o le tasi le aso i le isi fugalaau e paʻu malie. O se taunuuga, o le palota e le tupu lava, pe ua oti foi le ovary ua vaivai, faatasi ai ma le siakiina o le fugalaau.

I nisi o tulaga, o le mafuaaga lea e pala ai kuluki i le togalaau ma maua ai le faʻaititia. Faʻasaʻoina le tulaga e ala i le faia o le faʻafeusuaiga. Ina ia faia lenei mea, e aveeseina ma le faaeteete ia petals mai le fugalaau male malepelepe ma faʻafeiloaʻi le manulele i le fugalaau fafine ma ni aga malie. E sili atu ona lelei le faia o sea faiga i le vaveao, puipui le pollen mai le susu.

O le au fai togalaau e matauina o le vave aveeseina o fugalaau mama ma ovine le lelei e fesoasoani e puipuia ia laau toto mai osofaiga mai meaola faalafua ma le atiina ae o siama pipisi e mafai ona afaina ai fua o fua.

E le mafai e le Pumpkins ona toleniina le suavai o le eleele. O le mea lea, o le soifua maloloina o laau totő ma fualaau aina e faalagolago i le tele o taimi e faʻaleleia ai le uka i luga o le eleele. E sili atu ona lamatia pe afai o fualaau aina ua uma ona maua le mamafa o loʻo taoto i luga o se malulu, susu ile palapala i timuga. I lalo o ia maukeni, e tatau ona e faia muamua ni faʻamalosi malosi, faʻafefe o le susu e le afaina ai le paʻu.

Tuʻuina o kulimi i le laufanua

O le mafuaʻaga e mafai ai e le pumpkins ona pala i luga o moega atonu o le tele o le totoina o laau, ma i luga o ituaiga o vao o loʻo i ai le tele o ovary e puipuia ai le tasi ma le isi mai le atinaʻe.

Ina ia mafai ai ona faʻamamatia ia kulimi, ia faʻaleleia lelei le ea ma le malamalama i vaega uma o laau, ma ia faʻaleleia ai le lelei o fua ua uma ona fua, o le aganuu e tatau ona faia i le mamanu. E le manaomia ni ituaiga laau vao. I lenei tulaga, na o le aveeseina o le aoga faaopoopo, tuu ai fualaau 3-4 i luga o le laau, ma ia mautinoa o fugalaau fugalaau e le mafua ai le pala o le vavae, meaʻai ma fua.

I le matala o le eleele, o le faapipiiina o kulukini o ituaiga fetolofi e faia ia Iulai, pe a 1-2 lasesa o le 10-senitimita le lautele o loo i ai i luga o paʻu. E faʻapuupuu le laulauina i le 4-6 lau pe a uma le fua mulimuli. O le maualuga o le uta i luga o le vao e fuafua i luga o uiga o le ituaiga ma le mamafa o kulimi mama. E masani lava, o le tele o fualaau aina, o le itiiti ifo lea o le mea e tatau ona latou nonofo ai pe a uma ona totoina le laau ile eleele.

E toso uma lava vaovao avanoa, ma e naʻo se paʻu sili ona malolosi e totoe mai le itu o le laau, faʻapuʻupuʻu i le 50 cm.

O le faateleina o le tele o suauu, fesoasoani faaopoopo, faatasi ai ma le pine, o nisi o tulafono laiti o le faasalalauga o le salalau o loʻo faʻafefeteina ile palapala ma faʻamamaina. A maeʻa le 8-10 aso, ona maua lea o aʻa malolosi i lalo ole eleele e fafaga ai le sasa. O lenei fua i totonu o se nofoaga avanoa e puipuia ai le laau mai le matagi, ma le sasa ma fua mai le faaleagaina.