Fugalaau

E faʻapefea ona tausia laau talo

O le vao peony vao e oʻo i le lua mita maualuga e tosina mai ai mata o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma soʻo se tagata fiafia i le lalelei. Ina ia totoina se laau matagofie i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia ona e tuʻuina atu le tausiga atoatoa mo laau peonies. E taua le vave filifilia o se nofoaga talafeagai mo le totoina, faʻasuina le palapala, ona faʻafeinu lea ma taʻi le laau i le taimi ina ia ola lelei.

O nei centenarians e mafai ona ola i le tasi nofoaga e oo atu i le selau tausaga, e fiafia i se fai togalaau atamai ma le fugalaau faaletausaga. Latou te matua matagofie le mamanu o le laufanua, e fetaui lelei i sitaili eseese - mai le toe foʻi i le taimi nei. Ina ia lelei le ola o le laau ma malosi, e taua le togafitia o laasaga taʻitasi o le galueaiina lelei.

Faamaumauga o se mea talafeagai

E tusa ai ma le aufaʻataʻitaʻiga, o le totoina o se laau peony i le tautoulu o le taimi e sili ona manuia. Ina ia sili atu le saʻo, o le faaiuga lea o Aokuso - o le amataga o Oketopa. O le vaitaimi lea o le a mafai ai e le fatu fatu ona mauaa aʻa ma saunia e totoina ni taamilosaga fou i le amataga o le tautotogo. O se nofoaga manaia malulu puipuia mai le lafo e sili ona lelei mo le tuputupu aʻe. O le totōina i lalo o le paolo o se fale poʻo se ogalaau tele o le a le mafai ai e le laau toto ona tupu lelei, ma e mafai ona oʻo atu ai i lalo o le laʻau ma le pala.

Ina ia mafai e le laau ona i ai se foliga vaaia i le lumanaʻi, e tatau ona e saunia lelei le palapala: faʻaopopo le oneone, fai ma omea, o le susun ma humus. O le mea lea e foliga mai e lelei ma i le taimi e tasi o le a lelei ai. Afai o le nofoaga o le totōina o le palapala eleelea, ona tatau lea ona faʻafefiloi ma le oneone ma le faʻapalaina o mea e afaina ai.

Peonies e le fiafia ile palapala. O le eleele mo laau peonies e le tatau ona sili atu i le 7 pH. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻi le lime i le eleele.

Faʻamatalaga Faʻamaumauga Faʻatau

E faʻapefea ona totō se peony e pei o se laau i le eleele ina ia vave aʻa ma tupu? O le mea taua e mataituina ai le tekonolosi tulaʻi mai:

  • saunia se fatuga (aveese vine tetele ma aʻagogo, togafitia aʻa mai meaola faalafua);
  • eli se pu faʻapipiʻi (tusa ma le 80 cm le loloto ma tutusa i le lautele);
  • tuʻuina atu le suavai palapala lelei e ala i le faʻatumu o le pito i lalo i le uamea lautele poʻo le otaota;
  • sasaa se vaega o le humus ma le turf poo le chernozem i le pito i luga o le alavai;
  • tuu se peony i luga o le vai mama ma faʻafefete lelei;
  • pe a uma ona ufiufi le pu ile eleele i le maualuga o le ū ma le faʻapipiʻi.

O le totoina lelei ma le tausiga o le tele o laau i le tasi itu o le a aumaia ai ni taunuuga lelei pe afai o le mamao i le va o vao e le itiiti ifo ma le tasi ma le afa mita.

Auala e teuina ai fatu

Na tupu na mafai ona latou maua se peony i le faaiuga o le tautoulu, poo le amataga foi o le taumalulu. Ioe, i le taimi lea e le tatau ona totoina. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le faʻasaoina lelei seia oʻo i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faia ni gaoioiga sauniuni:

  • siaki lelei le mauaina mo le pala po o aʻagogogo, aveese i latou i se maʻila mataʻutia;
  • piki se tamai atigipusa talafeagai mo le tele o aʻa;
  • e totō se fatuga mo le taumalulu i totonu o le kulimi palapala i totonu o se atigipusa ma tuu i totonu o le potu i lalo poo totonu o se potu malulu.

E tatau ona i ai ni mea i totonu o le vai e faʻafefe ai le vai ina ia le pala ai aʻa.

O le vevela o le ea i fafo ma le tulaga o le fatuga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona totoina lelei se peony o le laau i le tautotogo i luga o le saite. Afai o le vevela i totonu o le tau malulu na tausia i le tusa ma le zero tikeri, ona le tupu aʻe ai lea o polo. O le a faʻaleleia e le laau le aʻa i le taumalulu. Ma na o le amataga o aso mafanafana o le a maua ai fatuga fou. O le faʻaaogaina o tekonolosi e tatau ona mulimulitaʻia i le taimi o le tautoulu (faʻafefe lelei, faʻavaivai ma eleele eletise). A maeʻa ona totoina, e tatau ona e taumafai e faʻalogo lelei ma tuʻuina atu le tausiga lelei o laau peonies.

Laʻau Peony Care

Afai o loʻo matutua nei se tagata matutua i lau 'upega tafaʻilagi, o lona uiga o le a le manaʻomia le tausiga ogaoga. Pau lava le mea e tatau ona fai o le vai i le taimi, vaʻaia le palapala i le va o vaipaipa mo le faʻaleleia lelei o aʻa, aveese le mutia vao, ma faʻaaoga faʻaaoga fomaʻi.

O le peony e pei o le laau e tatau ona faʻafeinuina e le o aso uma mo se mea itiiti, ae tasi taimi i vaiaso uma i se pakete vai i lalo o laau taʻitasi. Ma o le va o vai e le vave faʻavave ai, o le pu e mulimulitaʻi (ma vaovao, laʻau poʻo vaomatua).

O le isi itu taua i le fausiaina o tulaga mafanafana mo le tuputupu ae ma le fugalaau o le saʻo lelei o le palapala eletise. Faʻafetai atu ia te ia, o le tele o laumei o loʻo taatia i totonu o le laau, latou te mauaina se lanu sili atu le manaia, ma o le vaitau o lo latou alualu i luma faateleina. Fafagaina o se pine e pei o le laau e amata i le tautotogo ao faagasolo le vaitau o togavao. O meaʻai e faʻailoaina seia oʻo i le pau, faʻatonutonuina le faʻatonuga o paluga, vailaʻau ma fuamosa.

O se matagofie matagofie o foliga vaaia i le laau e mafai ona maua e ala i le taofiofia o le tele o tanu ma pulupulu ua mamae. O le teuteuina lelei o se laau peony o se vaega taua foi o tausiga lelei. O loʻo faia i le amataga o le tautotogo i le taimi o le faʻavaeina o pulupulu i pupulele maloloina. O le taimi lea na mafai ai ona iloa lala ua mate e mafai ona aveesea. O le isi teuteuga e faia i le tautoulu: i le 10 i le 15 tausaga, e faʻapuupuuina le vao matua i le faʻavae ina ia toe faʻafouina ai lala ma sili atu le matagofie.

Vaega o le muamua fugalaau

O le a le tausaga e toto ai le peony? Pe tatau ona ou faatali mo le fuga i le tausaga muamua? O nei fesili e foliga mai e tulaʻi mai i faifaatoaga na totoina varietal peonies i lana fuafuaga. O mea uma lava o le tagata lava ia iinei, ma e faalagolago i le malosi o le laau, le numera o aʻa, taimi e totō ai, tulaga lelei o le tau ma le lelei o le tausiga. E masani lava o se faʻataʻitaʻi talavou e maua le lelei o le fugalaau i le lona lua poʻo le tolu tausaga. Ma i le tausaga muamua, e le faalauiloaina le fugalaau. O fugalaau fugalaau fugalaau o Terry e mafai ona matua le masani ai. Aua e te ita ma sosolo se laau. O le onosai ma le tausiga lelei o le a mautinoa lava le fua mai.

O se laʻau e pei o le laau, pe a fuga, e manaʻomia ai le aveeseina o se numera telē. E tāua i le muaʻi fugaina e aveese le pi pito i luga ao le i fuga mai. O le fugalaau lona lua e manaʻomia ona vavaeeseina pe a uma ona fuga. O le teuteuga e faia ma le faʻaeteete ma se tagata faʻamalosi faʻamalosi, ia faʻaeteete e le faʻaleagaina le tulaga tuputupu aʻe.

Teuteu

E sili atu le taua, e aoga le taofi i le fausiaina o se laau matagofie po o se togavao. I le uma, o le mea tonu lava lea i le auala e teuina ai le laau peony o lona faʻaali e faalagolago i. Pe a faia se togavao, e teuteuina foi le eletise i le maualuga lava e tasi, e saofagā ai i le laʻau. O talavou laiti e atiina ae vave, o lea o le teuteuina e le tatau ona fefefe. O lenei mea o le a sili atu ai le lelei o le fale.

Pe a faia se laau o le a faia atili ai taumafaiga. E tatau ona filifili le lalala tutotonu sili ona malosi, e teu ai mai i laulaau. O le pito i luga e tatau ona faia i le paranesi, faia o se pale. O le teuteuina ina ia mafai ona toe faʻaleleia le laau ma aveese lala matutu o loʻo faʻatino i le amataga o le tautotogo, aʻo faʻavaivaia lala vaivai i le 20 cm mai le palapala. E taua le manatuaina o le tele o le fugalaau o le a faʻalagolago i le numera o paranesi matutua, aua e le o mai i luga lala o le tausaga muamua.

Aua e te lagona le faanoanoa mo aʻafiaga, e manaʻomia foi ona vavaeina. O le tele o fugalaau e faia i luga o se peony, o le mea itiiti o le a iu ina tupu. Afai e te tipiina le tasi vae tolu o inflorescences, e mafai ona e maua fugalaau tetele ma tumu.

Faʻasologa o gaioiga

O le tuputupu ae o se laau peony o se faiga faʻalelei, aemaise lava i le taimi o le toe gaosia o ata o iai. A uma mea uma, e mafai ona e mauaina nisi lanu i le tele o auala:

  • vaevaeina le matua matua i ni vaega;
  • aʻa i le tele o meaʻai i le eleele;
  • maua le taotoga;
  • totoina laau fou mai fatu;
  • toto se ituaiga fou i luga o se laau o loʻo iai nei.

Bush division

Laʻau laʻau, tausiga, faʻalauteleina lea e faia i le tausisia o tekinolosi tau faʻatoaga, e maua ai iʻuga lelei. Mo le vaevaega, filifili se laau tetele ma eli ina ia aua nei faaleagaina le aʻa. Ona vaevaeina lea e ala i le tipiina o se naifi malosi. E mafai ona e vaevaeina e le gata i le afa, ae faʻapea foʻi i se numera tele o vaega. O le mea sili o le i ai o vaega e le itiiti ifo ma le fa lala.

A e tipi, e tatau ona e taumafai e faʻaitiitia le faaleagaina o aʻa ae le aumaia le siama i totonu ia i latou. Mo lenei nofoaga, o le tipi e togafitia i se vai lanu piniki o le manganese ma ufiufi i le paʻu o le malala poʻo le gaʻo faʻamalosia.

Mo le vaevaega, e le mafai ona e ave laau i lalo ifo o le lima tausaga.

Maua le felafolafoaiga

Mo le faʻamalosiina o le peony e pei o le laʻau faʻatasi ai ma le fesoasoani o le taotoga, ua lava lea e faʻafefe ai le lala pito i lalo i le palapala, tipi le pito i fafo o le ogalaau, sosolo ai le paʻu ma ufiufi i le palapala. I lenei tulaga, o le a faaauau pea ona fafaga le paranesi i le tina. Ma e le o toe mamao ae maua ai aʻa tutoatasi ma totoa fou. O le a le taimi e mafai ai ona fatuina se laau peony ma vavae ese mai le togavao autu? E i ai le tuputupu ae o ni vaovao fou. E sili ona lelei le aʻafia o le taoto i le tautotogo, ma ia totoina ni mea faataitai i le tautoulu i totonu o se pusa eseese.

Laʻau

Mo le faapipiiina o laau, ua filifilia se vao matua, e 4-5 tausaga le matua ma lala lelei. O le taimi sili ona talafeagai mo le faʻatinoga o le amataga lea o Iulai. O seleni o le ai ai se taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi amata le tau malulu. Le totoina o se fasi laau, tipi ese le vaega o le 'au ma le tele o pulupulu. O le pito i luga e saʻo saʻo, o le pito i lalo e maualalo. Ina ia totogo lelei, o le vaega pito i lalo e togafitia ma se aʻafia (aʻa). O le palapala foi e taua tele i le aʻafiaina: e tatau ona faʻaaoga peʻa ma oneone. E sili atu le suavai i le fatu laau i le vai mafanafana. A uma ona faʻamamaina o loʻo ufiufi i se fagu poʻo se fagu paʻukeke. Afai e mafai - faʻaaoga se tele-greenhouse. O le a mafai ona malamalama o le aʻa na aʻafia i aʻa fou, lea o le a iu lava ina alu.

Vaʻaia

Ina ia faia le tui o le tui, o le ae manaʻomia se tomai ma, pei ona fai mai le fai togalaau, o se "lima faigofie". E tatau ona faʻaaogaina meafaifaʻaili mo fasi pepa; e sili ona lelei le galuega i totigilima. E masani ona faapipii i luga o se togavao faigofie se varietal (terry, multi-colored). O se lala e tipi ese mai se laau tele, o le vaega pito i lalo ua tipi i foliga o se tina. I luga o le togavao autu, ua filifilia le lala pito i lalo ma o se vaega o lea mea ua aveeseina foi i foliga o se tina o loo i ai le sulu. E tatau ona togafitia le faʻasaga i ituaiga o togalaau ma afifiina i le afifi.

E le o tui uma e manuia. Ina ia mafai ona galue mea uma e te manaʻomia le poto masani ma le taimi saʻo e faigaluega ai. Aokuso sili ona talafeagai mo lenei mea.

Faʻaaogaina o fatu

E faapefea ona tausia se laau peony e maua ai ni fatu lelei? E talafeagai le tuua o le tele ma le sili ona matagofie o le ola e aunoa ma le tipiina pe a maeʻa. Ma tuu le pusa pusa e matua lelei lelei. O fatu na maua e totoina ma saunia mo le totoina o le taumalulu i totonu o se fagu. E totogo totogo ma pipiʻi i totonu o se paʻu paluga i le tautotogo. E le mafai ona totoina vave le tuputupu ae o le tuputupu ae i luga o le eleele, a leai o le a oti. O tulaga lelei mo manu laiti e mafai ona faia i totonu o le fale koli.

Ave vave le laau mai fatu e vave ona le galue. Ma atonu e ono tele ni tausaga aʻo lei fuga. O le auala e faʻaleleia ai e fatu e masani lava ona filifilia e le au faifaʻatoʻaga e fai ai ituaiga o meaola fou.

Laʻau Peony: Suiga

O le faagasologa o le totoina ma le toe totoina o fugalaau e ese mai i ni nai vaega - o le eliina ma le gaosia ao le i totoina. O isi mea na tutupu e talitutusa lava:

  • fuafuaga o le nofoaga e tulaueleele ai;
  • sauniuni o le pu mo le tulaueleele;
  • tulei saʻo ma faʻaleleia atili.

O le a le mafai e se tagata matua ona faʻafeiloaʻi se suiga i le tulaga o le tuputupu aʻe e sili atu ma le tasi i le lima tausaga. Ma o le a tali atu i le atuatuvale na mafua mai i le faamai. Lelei e le faʻafefeina peonies e le tatau ai.

O se laau e tipiina peony i le autumn o le a mafai ai e le laau ona mauaa ma saunia mo le tuputupu ae o le tautotogo. E tatau ona filifili se taimi e leʻi oʻo mai ai le malulu ma i le po e leai ni fulufulu. Pe a eliina, e taua le mafaufau i le mea moni o le aʻa o loʻo faʻapupulaina le atinaʻe ma e mafai ona ulu loloto i le eleele e oʻo i le mita. Afai e te eliina se afifi uma, e mafai ona e faaleagaina aʻa aʻa. O 'au e sili atu ona talafeagai mo le eli, faatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻaitiitia ai le avanoa e momotu ai aʻa.

Auala e te nofo ai mo le taumalulu

E mafai ona e talanoa pe faʻapefea ona ufiufi se peony e pei o le laau mo le taumalulu, taulai atu i se vaega patino o le tuputupu ae. Po o se vaega patino o le tau. I totonu o taulaga i le talafatai e iai ni mafanafana mafana, e le malulu fugalaau. I le vaeluagalemu poʻo Siberia, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fale. O le mea moni, o matagi matagi, timuga tetele ma timu o le a le faasaoina ai mama mamago.

Ina ia saunia le vao mo le taumalulu, e tatau ona e taina lau. E mafai ona e ufiufi pe a oʻo ina leai se vevela.

Laʻau po o le vao vaovao

O se tasi o auala sili ona taatele o le malutaga i le totonugalemu o Rusia o le fausiaina lea o se fale e faia i vaomago poo lapnik. O le fausaga o loʻo faʻatulagaina i luga o le laau ma faʻapipiʻi ina ia le lele ese atu i le taimi o le matagi muamua. I lenei auala, o pulu e puipuia i le taumalulu mai se vaega mamafa o le kiona e mafai ona talepeina. Afai e pa'ū lelei le papaʻe o le kiona, e tatau ona e fufulu lelei le fale. O lea e mafai ai ona e faia ni tulaga mafanafana lelei i totonu o le malutaga i le vaitau o le malulu.

Faʻasala i lalo

Afai o le paʻu o le peonies e le o le malosi, ona oʻo lea i le taumalulu e mafai ona punou i le eleele ma nonoa i se uaea uʻamea. Ulutala pito i luga i le paʻuina poʻo le totoina o lala. Mo faʻataʻitaʻiga tagata matutua, o lenei auala e le fetaui, talu ai talu le punou, o le a faigofie ona vavaeina paranesi.

I le tautotogo, a oʻo mai le mafanafana, e tatau ona faʻaalu le fale i le taimi, a le o lea, e ono mafai ona tupu le matua ma le pala.

E matagofie le teuteuina o le fanua ma soʻo se nofoaga. Latou te fiafia i lo latou vavalalata mo se taimi umi. O se pine e pei o le laau, o le tausiga lea na faia i le tautoulu ma le taumalulu ma le alofa ma le alofa, o le a mautinoa lava le faafetai i le tagata talimalo ma le tele o fua. Totoina o se laau faapena i le fale, e tatau ona e saunia mo gaoioiga fuafuaina: teuteu, fufuluina, totoina mai faamaʻi, totoina. A aunoa ma i latou, o le tuputupu ae o se vaega maoae maoae o se mea e faigata. O le taimi e mafai ai ona e faʻapipiʻiina se laau peony, e tatau foi ona e filifili ma le tausiga faapitoa, ona o le matua, tulaga o le laau ma le taimi o le tausaga.