O le togalaau

O le a le mea e lamatia ai laau totő ma timuga ma malulu taumafanafana?

O loʻo matou faʻatali uma mo le taumafanafana, vevela, mafanafana, manino ma le la. Faatali mo le taumafanafana ma a matou fualaau faisua, laau ma laau afu, o matou fualaau fugalaau. Maʻeu, i lo tatou tele o le faanoanoa, ma le tele o taimi e le mafai e le vaitau o le taumafanafana ona mitamita i le tele o vevela, ae latou te fafagaina i tatou i timuga ma faʻafefe ai i tatou i po malulu. O le a le mea e tupu i laau toto i na vaitau, o a fua e tatau ona faʻamoemoeina ma mea e mafai ona suia aʻo leʻi tuai, o le a tatou talanoa e uiga i lenei aso.

Toa vao pe a uma timuga.

Fualaau aina

O lea, mo tagata amataina, ta o tatou taamilo i le togalaau ma talatalanoa ma laau taatele: o le a le mea latou te tau mai ia i tatou, oa latou lagona o le tau o le vaitau o loʻo i ai nei.

Pepa

Pepa, e pei ona matou iloa, o tagatanuu i lo matou atunuu, latou te fiafia i le mafanafana ma le tele, ae le o le tele o le susu. O laau toto e sili ona lelei i le vevela mai le 24 i le 28 tikeri i luga aʻe o le zero, ae i le 20 ma le lalo ifo latou te le o faapitoa ma mananao e ola, e foliga mai pe a malulu i le nofoaga ma leai se atinaʻe e tupu. Ae le gata o le vevela mo pepa e taua tele, o le faamaualuga e faia ai foi ona fetuunaiga, aua afai e tele le susu, o aʻa e amata ona pala, ma e vave ona afaina ai le tuputupu ae, fuga, ma le fausia o fualaau. Faʻasalaga i nei mea uma, afaina o le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina, amata faʻamaʻi, aemaise lava slugs, foliga mai.

Le mea e fai O le mea moni, ufiufi fasi pepa i totonu o se fale kati ma faʻapipiʻi le meaʻai, talu ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina aemaise lava tausaga malulu e faigata ona faʻamalolo i togafitiga faʻatoʻaga. O pepa e tatau ona natia i le vave e mafai ai i totonu o le greenhouse muamua, i le fausia o arcs o le uaea faigata ma ufiufi i le vaʻai po o le lutrasil mo mea e manava ai le po - Aua nei galo o le i ai i le +5 tikeri pepa e mafai ona taofia atoa le tuputupu aʻe ma e oo lava ina oti, o lea afai o le paʻu o le vevela, e tatau ona e faʻaaogaina se ata palasitika. E le gata i lea, o fagu palasitika ma le vai mafanafana po o maa laʻau e faʻafefiloi i totonu o ogaumu poʻo luga o le afi e mafai ona tuʻuina i totonu o se fale siʻosiʻomaga.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le susu i totonu o le palapala, taumafai e faʻamalosi atili, e tatau ona faaitiitia le vai i se mea pito i lalo pe taofi atoa foi. Fertilizers e tatau ona faʻaaogaina.

Mo le puipuia o faʻamaʻi, e ono mafai ona faʻafefiloi laau ma fafie fafie ile 3-4 aso.

Kukama

Kukama - latou te fiafia foi i le mafanafana, e ui lava o le sili atu o le susu e mafai lava ona aoga mo i latou, ae afai e timu i aso uma ma malulu, e mafai e paʻu palapala ona taia laau, ae oi latou e fefefe i le apogaleveleve e mafai ona momoe filemu i ia tau e foliga mai o le a le aliali. Faʻatasi ma le paʻu o le paʻu, e tusa lava pe o le a lou fiafia e faia lenei mea, e te manaʻomia le faʻaogaina o fualaau oona, matou te manatua i le tau, o le a le mafai ona fesoasoani togafitiga faʻasolo. Aua nei galo e uiga i le vave ona tatalaina o le palapala ma le puipuiga mai slugs, i le tau susu e tele naua i kukama.

Kukama, i le ala, e mafai foi ona tuu i lalo o fale e pei o mea na faia mo le pepa.

Phytophthora i tamato.

Tomato

Tomatoes - latou te le o fefefe i le maualalo o le vevela, ae o le tele o le susu e faʻafefe ai. I le faʻaopoopoga, ua faʻaaogaina le phytophthora i le tau, ma masani ai ma le malosi e le mafai ona e taumafai e faʻaaoga soo se mea "tagata", o le a le fesoasoani lava. Greenhouses i luga o tamato - o se auala foi lenei, ma o le mea moni, e masani ona tatala le eleele, o lea i aso vevela e vave faʻavave le susu ma e puipuia ai le pala.

Afai e le o maua le phytophthora, ona tatau lea ona e faʻaaogaina le taimi, faʻavevesi le puipuiga o le tamato. Mo nei faamoemoega, e manaʻomia le togafitia i latou i le iodine-kefir mix. Ina ia saunia, e tatau ona sasaa se lita o lefir, susu poʻo le susu susu i totonu o se pakete vai ma le malosi o le sefulu lita ma faaopoopo le 12-15 gogo o iodine, ona togafitia lelei lea o laau ile laʻau.

Talu mai Iulai, pe a oʻo ina sili atu le maualuga o le phytophthora nai lo le taimi muamua, e tatau ona togafitia togalaau e 1% Bordeaux fluid. Mo le gaosiga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se pamu moli, e sili atu le laugatasia nai lo le faʻamalosia, mafai ona tufatufa le ola faaola.

I totonu o greenhouses (e aoga lenei mea i fualaau faisua uma e tupu tele), e tatau ona taumafai e aveese le condensate ma faʻamafanafana le falemafaʻi e ala i le tuʻuina atu o ni papa poʻo ni fagu vevela i luga o vai. Taumafai e faʻaaoga lelei laei, a leai o le a amata ona gaʻo ia laau. Taumafai e vave aveese fua, pe a fai e faigata ona fai i pepa, ona mafai lea ona aveese kukama ma tamato i le tulaga o gherkins ma le susu susu, i le faasologa.

Zucchini, pumpkins ma isi gourds

O meaʻai ma pulu - pikiaka, zucini ma isi - laʻau e mafai ona timu i le palapala, palapala, e faʻalavelave ai le atinaʻeina o laau, o lea e mafai ai ona e tuʻuina se mea ufiufi i lalo ifo o latou, ma e taua foi le mataituina o slugs.

Kapisi

Kapisi: e le lele le butterfly i sea tau, ae o slugs e mafai moni lava ona faʻaumatia kāpeti i na aso faigaluega e lima e te leʻi iai i le atunuu. Mo sina puipuiga tele, e mafai ona paʻu i le vao, ma fufuluina i le vaʻaiga o le sinapi i totonu o le kapisi.

Amata ona pala i fualaau aina o le zucini.

Faatoaga ma teuga

O le tulafono a aphid, o le a aafia ai le tele o mea totoa uma i le tasi tikeri po o le isi, fai mai, currants ma viburnum tele o mea uma, laau apu ma pears - o sina mea laitiiti, irga - vaivai, e mafai ona faʻalelei i le manulele manu pe chokeberry. E sili atu le tele o aphi i tausaga taʻitasi, talu ai ona o le tele o le susu, o le tuputupu aʻe o laau ua tuai, o lālā talavou i tumutumu o le tuputupu aʻe o le tausaga o loʻo i ai nei o loʻo tumau pea le faʻalelei, o le aphids. E sili ona lelei le faʻaaogaina o iniseti e faasaga i aphids, ae afai o le kemisi i totonu o lau togalaau e le talafeagai, e mafai ona e taumafai e togafitia aphids ma le faʻafefeteina o pepa vevela (se sipuni i le lita) poʻo le kalama (lua cloves i le lita), ae matou te toe fai atu: i na tausaga, e timu i se aso, togafitiga faʻatoʻaga, o se tulafono, e le fesoasoani. E le gata i lea, ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻia aphids, o le mea muamua lava e fai o le faʻaumatia lea o vailaau, lea e matua tele lava i tausaga malulu ma malulu.

Medvedka foi e toe gaioiga sili atu i lenei vaitau, e tele naua togafitiga faʻalapotopotoga, ae e na o sina vaega lava e fesoasoani ai, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o sauniuniga faʻalagolago i granules e pei o le Thunder poʻo le Fenaxin.

Fualaau aina - i le susu susu e mafai ona afaina ai mea uma - mai le strawberries i laau aʻau ma pears. Fualaau aina ma vine e pagatia, ae masani lava oi latou e tautau i luga o fuʻa mo se taimi uumi e masani lava ona faoa, o le a le mea e faatali ai? O le seleselega e tatau ona faia i le tele o taimi, ma afai i se vaitau masani, ia aoina mai, tala, gooseberries poʻo tau, na e manaʻomia na o ni valaʻau, ona oʻo lea i le taimi nei o le a lua faaluaina, ae o le auala lea e mafai ai ona e faʻasaoina fua mai le pala poo le paʻu palapala, aafia ai gooseberries ma currants. Laʻau e manaʻomia le puipuiga, ae e le mafai ona e faʻaaogaina le kemisi: o le seleselega o le a amata. Ina ia faʻaumatia le paʻu o le paʻu, e mafai ona e taumafai e togafitia ia laau i se fofo-soda, e fetaui mo fualaau aina, fualaau aina, berry, ma togalaau teuteu. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le 20-30 g o le paluga o soda, 10-15 g o le fasimoli vai ma tuʻu uma i totonu o se pakete vai faʻasaʻo i le 35 tikeri, faʻafefiloi lelei, vaitau ma se fagu moli ma alu e tau i le paʻu palapala. Pe a togafitia, e sili atu le faʻamamaina e le gata o vaega ua afaina, ae o loʻo soifua maloloina pea, ma e tatau foi ona sosolo le palapala.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi, faʻapipiʻi faʻamaʻi - o loʻo osofaia osofaʻiga - slugs osofaʻi moni, ma o le tele o caterpillars e taumafai e faʻaumatia uma fualaau aina; o nei mea uma e tatau ona mataituina. E le mafai ona faʻaaogaina le kemisi e faasaga i slugs, e lava le tuʻuina o fasi pepa mafolafola i luga o le fasi fanua, i le po o le a tolotolo ifo i lalo i latou i lalo i le po, ma o le ae mauaina ma tuliesea i latou mai le fasi fanua i le taeao. O lenei auala o tauiviga e talafeagai mo slugs i le togalaau, i le togalaau, ma i le togalaau fugalaau, foi.

I na vaitau, aua nei galo e uiga i le puipuia, mo se faataitaiga, o loo i ai se vaifofo lelei Fitosporin-M, o se sauniuniga o meaola e mafai ona faaaoga e togafitia ai laau e faasaga i le tele o ituaiga o siama ma siama, e aofia ai le paʻu o le pulu, le aʻa, paʻu, paʻu palapala ma le ele. pei oi latou.

Fualaau aina suamalie e aina e meaola faalafua.

I totonu o le togalaau, e pei o le togalaau, taumafai e fufulu le palapala i taimi uma, tipi ese uma puʻu ma faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi ia i latou, aemaise lava i vao. Taumafai e faʻapipiʻi ia togalaau faʻatasi ma sauniuniga faʻavae apamemea - HOM, Oksikhom, Bordeaux vai.

Aua nei galo e uiga i le aveeseina o vao i luga o le saite, i na vaitau e tupu tele le mutia i le tele e mafai ai, e taofia ai le vevela o le masusu tele e oo lava i aso mafanafana ma e lamatia ai le tulai mai o se siama e mafai ona aafia ai le pito i lalo o ogalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i fua o fua o le maa (apricot, pi, plum, cherry, cherry), o le a aʻa le ū ma pe a amata ona pala, e mate uma le laau.

O le vavao i le va o laina ma le lata ane-o laau talatala ma se malosi malosi o timuga e mafai ona mulimulitaʻi i se alalego malogo. A maeʻa timuga mamafa, e mafai ona aveʻesea e ala i le faʻalauteleina i luga o le fola mo le faʻagogo. O le a le faʻaogaina o le sawdust? Latou te le faatagaina le palapala e talepe, taofia le tuputupu ae o vao, ma faaputu le susu. Afai o oe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se laau o le kusivaia taua i luga o le saite, ma le timu e faʻaauau, ma ua i ai se tulaga lamatia o le fesuiaʻiina o aʻa, ona mafai lea ona e faia e pei ona faamatalaina i luga: taofi lauulu aʻo leʻi timu, ma aveese pe a maeʻa.

Afai e mafai, taumafai e faʻamaeʻa le pale o vao, atonu o loʻo i ai ni fuʻa e puipui ai, e mafai ona aveeseina, aua afai e malulu ma malulu, ma ua ufitia le pale, e mafai ona tulai mai se siama mushroom, o la latou lisi e tele.

Fugalaau fugalaau

O fugalaau e mafatia foi i timuga malulu ma malulu, ei ai foi a latou siama, aphids, ua aina e slugs, o aʻa e amata ona pala mai le susu. O le mea lea, e sili atu le faigofie: matou te le seleseleina fua o laau mai fugalaau, o lea e mafai ona puipuia i latou e ala i le togafitia o fomaʻi ma iniseti, ia mautinoa ia mulimuli i faatonuga i le afifiina.

Fugalaau i fugalaau ma pusa i totonu o se faʻafitauli faapitoa: o le palapala i totonu o pusa e vave faʻaleleia, ma afai o aso timuga e le suia e vevela, ona amata lea ona pala. E lua ala: afai e tetele tele fugalaau, ona mafai lea ona e ufiufi o latou foliga i le afifi palasitika ina ia le toe alu le susu i le eleele, ae a uma le timu, e tatau ona e aveeseina le ata ma e masani ona tatala le palapala; afai e laiti ipu, ona fautua lea e aumai i lalo o se pusa i le taimi o timuga, ona ave lea i fafo.

Laʻau o Marigold e afaina i se maʻi afaina.

Lautele

O fualaau uma, fugalaau, fualaau aina suamalie ma fualaau faisua faatasi ai ma le pipi, e mafai ona sosolo i ni tausaga faigata e ala i le faailoaina o laei laei e faateleina ai le puipuiga ma togafitia i fualaau faasaina lea e faateleina ai le puipuiga - e pei o Epin, Heteroauxin ma isi, latou te saogalemu ma aoga.