O le togalaau

Aisea e i ai se laʻau paʻepaʻe o laau aina i le tautotogo, le taimi o lona faʻatinoina

O se mea faʻamaonia mo le tagata fai togalaau o le paʻepaʻeina o laau aina i le tautotogo, ma o le tau e faʻapipiʻi ona taimi. E taua i le amataga o le tautotogo e filifili ai le tau vevela ma faatino togafitiga ma le puipuia o fualaau aina suamalie. O le fufuluina o le toto o laau o se faailoga o le amataga o le tauiviga mo le matagofie ma le soifua maloloina o le togalaau, le taua mo le seleselega.

Aisea ua mama ai le ogalaau o laau aina

O se faʻailoga o se laau ola maloloina o le paʻu o le lanu-ituaiga, e leai ni togi ma sikoa. Ae na o se laau talavou e mafai ona mitamita i lavalava mama i luga o le ogalaau. O aʻafiaga, o mea e gaosi i luga o meaʻai, e mafai ai e faʻamaʻi pipisi ona tuʻu fua, ma spores e mafai ona faʻafeiloaʻi fua ma laisene.

Lalagaina o laʻau laau fua ma se mea faʻapitoa:

  • faʻaleagaina manuʻa i luga o ogalaau ma faʻavae o lala skeletal;
  • puipuia mai le vevela le vevela o fafie i le taimi o le aso, e taofia ai le taoto.

O le masina o Mati o le a vevela lelei ai vaʻupuʻu pogisa, ma faʻalavelave ai le paʻu ola. E taatia pea le kiona i luga o le eleele, ma o le uluai apogaleveleve mai le fusi ua uma ona aʻe i luga ma ua alu ifo i luga o le uaea i lalo. E tatau ona faʻapala piliki i meaola faalafua i lalo o se vaega eleʻele o le paʻu paepae, lea e faʻapipiʻi ai sauniuniga puipui. O le mafuaaga lena e tatau ai i le vave ona amata le fufuluina o laau aina i le tautotogo.

Afai e lei faʻamamāina le laau mai faʻamaʻi pipisi o le paʻu talu mai le pa'ū, tafe ma lua, seia maeʻa le paʻu i le ao, ua fufulu le paʻu mai le palapala ma ua faʻamamaina nofoaga maualuluga. A maeʻa le togafitiga, e tatau ona faʻamago le paʻu.

O le lanu sinasina-paʻepaʻe o le paʻu e atagia mai ai le susulu o le lā ma le vao e sili atu ona vevela. Eseesega i le ao ma le ao i le tautotogo e taua tele ma mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu. O se faʻalavelave tumau o le faʻamamaina o fualaau aina i le tautotogo o le puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, mai le vevela o le ogalaau seia oʻo i le pau.

Faʻavaeina o le tautotogo faʻamaeʻa

O se mea e manaʻomia muamua mo soʻo se tuufaatasiga o lona uiga aupito maualuga lea - mamaʻe! O le faʻavae sili ona lelei mo le faʻamamaina o tagata matutua o laau fou e pei o le lime. O lona faʻaleagaina o meatotino e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave faʻasaina. A maeʻa le mago, faʻapipiʻi malosi CaCO crust i luga o le fala3e le faʻamaʻapeina i le vai. O le a faʻaauau pea le paʻepaʻe i le taimi o le taumafanafana.

Afai e faigata ona maua le lime fuamoa, e mafai ona e faʻaaogaina palanikete paʻepaʻe paʻekeke, e taua tele o le emulsion. O nei vaega o le faavae o le paʻu paʻepaʻe mo fualaau aina. Mo le sili atu ona lelei, o se taofiga muamua poʻo le faʻamalo le tagamea o le 5 g i le 1 lita o le faʻamalolo e mafai ona faaopoopo i le pakete.

O isi vaega e mafai ona faʻaopopo pe a manaʻomia e faavae i le 10 l fofo:

  • fualaau fou 1 kg + suauu sulfate 200 g;
  • gaʻo susu 1kg + fugalaau fou 1kg + copper sulfate 250 g

100 g o le malathion po o le urea e mafai ona faaopoopo i le fofo.

Aua nei faʻafefiloi mea uma i totonu o le pakete e tasi. E tatau ona taulai atu i le faitau aofai o le laau ma meaola faalafua.

Mo laau talavou ma se paʻu manifinifi e aunoa ma le faaleagaina, e tatau ona saunia le vaifofo i luga o le faavae o le penisina. Afai e te maua le fuluʻi, o ona fale e faʻaleagaina ai le tino e vaivai, ua uma ona faʻamavae i le ea, o le ae manaʻomia le sulfate copper, malathion, ururea.

Laasaga o galuega

O le fufuluina o le laʻau o fualaau 'aina e aofia ai gaioiga faʻatulafonoina:

  • sauniuniga o le pusa mo le faapipiiina;
  • fufulu paʻu;
  • faamama.

I luga o le laau o loʻo i ai se laupepa e paʻu ai se paʻu ua oti, fana i se paluga, pa'ū, uʻamea ma le pefu mai le uaea uaea. Afai ua faaleagaina le laau i le kamela ma loloto, e tatau ona tapunia le manuʻa i le togalaau.

O le susunuina mafiafia e sili ona lelei ona valiina i se pulumu, e oʻo lava i le tapunia ma le tafe mai o le pito i lalo. Afai o le laau e laiti, vali vali le ogalaau i lala muamua.

A maeʻa lena, ona aoina lea o le otaota ma susunuina faʻatasi ma mea e aofia ai. E taua lenei mea e puipuia ai le salalau o iniseti ma faʻamaʻi.

Faatoaga togalaau

E le o tagata faifaatoaga uma e manatu e saʻo le faʻafefiloi o mea tau kemisi i totonu o le ipu e tasi. O nisi e mautinoa o le fufuluina o fualaau aina i le tautotogo i le amataga, e na o galuega matagofie lava e faia, lea e itiiti se aoga mo le atinaʻeina o se laau. I le isi itu, latou te fautua mai, pe a uma ona fufulu le laau, ia gaosia mai le fagu vailaau ma se palu Bordeaux po o le copper sulphate. E taua le puipuia o le suavai mai le tafe i totonu o le lio tafatafa.

Nai lo le faʻamamaina, e tuʻuina atu e puipui ai ni ogalaau ma se paluga o vaomago, togafiti fou ma le omea. O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaoga se fusi o le 3 kilokalama o le apa i le 10 lita o le vai mo le tele o itula. Mo le faʻaaloalo, ua faʻapipiʻiina le faʻavasegaina o le faʻaumea le tagamea i le tuufaatasiga. E talitonuina o elemene o loʻo maua i le kiln ash e fafaga ai le paʻu o se laau.

Faʻatasi ai ma le poto masani e oʻo mai ai se malamalamaaga poo le a le fua o mea taufaatoaga i se vaitau o le tau e sili atu ona fetaui lelei mo puipuiga. O le mea sili lava, o le togalaau e ola maloloina ma faʻaleleia.