O le togalaau

Brimera Sipaniolo Hyacinth Amethyst hyacinth Faʻatoʻaga ma le tausiga Photo

brimer amethyst spanish hyacinth

I luga o mauga papaʻe, i totonu o togalaau, o le tele o faʻatoʻaga mai puluvaga ma le igoa matagofie o le faaSipaniolo po o le beli o le a talafeagai. O le igoa o le fugalaau na maua e faʻaaloalogia ai le tausi vine, o se tamaitai fiafia i le 16th senituri o Marie Brimmer.

O le a le mea e foliga i ai lenei laau, o le a le mea e fanau mai ai, o le laufanua Sipaniolo o le talafatai o le Sami Metitirani? O lona maualuga e mai i le 10 i le 30 cm. O laʻau lanu lauitiiti vavalalata o le vaʻaia Sipaniolo e aoina i totonu o se sola. Muamua latou te taoto, ma o le amataga o le fugalaau e tulaʻi i luga. Faʻasologa o ponuncles, faigofie, leai.

Fugalaau e pei o le fugalaau, 1.5 cm le umi, tuu i le pito i lalo, ua aoina i palasi e maualuga aʻe i luga o se laulaau lanumeamata lanumeamata. I le pulumu e 15-20 lanu. E mafai ona sinasina, piniki, lanumoana ma le lanumoana. O le faaSipaniolo hyacinth o se mea manogi manaia.

Brimera amethyst brimeura amethystina

E le o vaʻaia ni vailaʻau. O foliga e iloga e le lanu o fugalaau.

Amethyst brimer - na o le ituaiga beli e mafai ona faʻatau. E lanumoana i lanu ma lanu meamata lanu meamata, lau laititi e fai ai se rosette. Mamoe i le amataga o le taumafanafana. I luga o se puipui e oʻo atu i le luasefulu futu le umi, e lua fagafulu logo lanumoana e fuga.

Briemers e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se tolu: fatu, tamaiti - pulu ma laʻau vavae:

1. E lūlū fatu i totonu o koneteina i totonu o le eleele faʻaleleia o le eleele e oʻo i le loloto o le 2 cm. Ma o laau toto e totōina fatu o le a fuga mai i le tolu tausaga. Toe faʻaleleia e fatu e faʻaaoga mo na o le faʻatoʻaga.

2. O le auala o le toe gaosia e faaaoga ai "tamaiti" sili ona lelei.
Lanu enaena, faʻafefe pupuʻu ma le maualuga o le 2 cm e faʻafouina i tausaga taʻitasi ma tuʻuina atu le tele o le tuputupu ae i foliga o "tamaiti". I taimi o le autumn, e tatau ona vaevaeina ma totoina i ni vaega i le loloto o le 10 cm i le mamao o le 5-6 cm. Aua le pipii i laina saʻo, ona foliga mai lea o lau faatulagaga fugalaau fou. O laau totő e tupu mai i "tamaiti" e fuga mai i le tausaga lona lua talu ona totoina.

3. Mo le faʻaleleia e ala i le vavae laʻau maloloina lelei e maua ai tumutumu fou. E vaʻaia lelei ma tanumia i totonu o le eleele i totonu o se potu malulu o le togalaau. Le aofaʻi o pulufana - o tamaiti i lenei tulaga o se 2-3 fasi vaega.

Brimer amethyst grassy plants mo laufanua avanoa

Bress e le mautonu i le tuua, o le malulu. E fiafia tele o ia ile eleele. E le taliaina le tele o le susu. O le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Me ma e gata ai le masina. I le masina o Iulai, ua mate le eleele. O aʻafiaga o le tausiga e aofia ai le manaʻomia ona eli i luga o le laau pe a mavae le oti o le vaega eleele ma le faleoloa i le taumafanafana i foliga o pulu (pei o tulip). Ia Setema, ua totoina i le eleele, sasaa oneone oneone i lalo ifo oi latou e pei o le alavai. O le mea lea, e puipuia le laau mai le pala.

Brimera, e pei o le tele o pulufana, e faʻaaogaina mo faʻavae vaega. Faʻataunuʻu nofofua e le faʻaaogaina. O fugalaau mai le faaSipaniolo e fetaui lelei i le mamanu o fugalaau fugalaau fugalaau, fugalaau papaʻe, e pei o ni laau laugatasi. O le beli e talafeagai mo le tipi pe ola i totonu o ipu.

Amethyst hyacinth brimeura amethystina