Fugalaau

E faʻafefea ona tupu totonu o fugalaau i totonu o fatu i le fale

Faatasi ai ma le fesoasoani a laau toto, o le a sili atu le mafanafana ma sili atu le matagofie o lo matou fale. E filifilia e se tasi se auala faigofie ma faʻatau fugalaau i totonu o se faleoloa, ao le isi e taofi i le tele o le galueaiina o laau i totonu o fatu. Mafaufau po oa fugalaau e mafai ona tupu i lenei auala i le fale.

Tulaga o le ola i le fale

O le tele o fugalaau i totonu e totoina i le tautotogo. O le taimi lelei mo le totoina e masani lava ona faʻaalia ile afifiina o fatu.

A filifilia se ipu mai lalo o se isi laau, 'aua le galo le gaosia o le koneteina

O fea pusa e talafeagai mo le lulu:

  • palasitika po o ipu polystyrene;
  • ipu fagu;
  • atigipusa i sela po o ni lio lapotopoto o ituaiga eseese;
  • keke tipi mo tipu.
Afai e te faʻaaogā pusa ua uma ona faʻaaogaina, e tatau ona togafitia lelei i le vaifofo ma le fasimoli ao le i totoina. E talafeagai lenei mea, talu ai e mafai ona pisia siama vaivai i ituaiga maʻi eseese (rot, mold).

I totonu o soʻo se koneteina aʻo lei tulaʻi i lalo e tatau ona e faia lua mo le faʻafefe o le susu.

O le filifiliga o le palapala e oʻo ia te oe. E mafai ona e faʻatau se paluga faʻapitoa mo laau totō pe saunia foi oe lava ia. Mo le kukaina, faʻafefiloi se tasi vaega o tupe meataalo, tasi vaega o le oneone ma vaega e lua o fanua faʻamaʻaina mai le togalaau.

Aʻo leʻi faʻatumu le tane i le eleele, e tatau ona faʻaleleia alavai mai laumei, mafolafola omea, faʻalauteleina o le kele, polystyrene, fasi piliki mumu.

O le isi, faʻatumu ni pusa faʻafefiloi palapala i se maualuga e oʻo atu i le 1.5 - 2 cm mai le pitoma sapalai ia te ia laitiiti. Mai i luga, e oʻo lava i le leai o se tufatufaina o fatu. Afai e laʻititi fatu, ona mafai lea ona faʻafefiloi ma le oneone ma tufatufa atu i luga o le tane.

Filifili se meaʻai sauni pe faʻavelaina oe lava ia - e le afaina mo fugalaau, pe afai e fetaui uma vaega

O fatu laiti e le momoe i le eleele, ae faʻapalaʻi i totonu. O fatu laititi e pisi lava e ufiufiina i se fasi manifinifi o le paluga o le eleele, ona oomiina lea o sina mea itiiti.

O le faʻaleleia e tatau ona faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o se pamu moli poʻo le faʻafeinu faʻatasi ma sina "timu". Lua filifiliga - Mo le faʻavaivai, tuʻu le ipu i totonu o se pusa papaʻu vai mo ni nai itula e faʻaleleia ai le eleele i totonu o le alavai.

A uma ona faʻamaʻa, e fautuaina e tapunia le ulo ma se faʻamalama palasitisi tioata poʻo se tioata e fatuina ai se aʻafiaga a le kiona. E manaʻomia lou tuʻuina o se fale i totonu o se nofoaga mafanafana lelei.

Ina ia taofia le fausia o se aofaiga tele o le condensate, e tatau ona aveese le tioata po o le pusa palasitisi mo le lele i soo se 3-4 aso.

Taimi o Germination e tofu le laau ma ona lava: mai le tele o aso i nai vaiaso. O isi mea e aʻafia ai le fua o le germination o le fatu fou, maualuga o le vevela, tulaga o le vevela, timeliness of watering.

A oʻo mai le tupu muamua, e tatau ona aveese le tapuni ma ave le koneteina i se nofoaga lelei, ae le o lalo ifo o le la.

Laasaga e sosoo ai - totoina o laau fou i ipu eseese.

E faia se togi pe a aliali muamua laulaau moni i fualaau. O le faagasologa atoa e tatau ona faia ma le faaeteete ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai le totogo.

Le faia o lenei mea:

Laasaga 1aveese laau ma le eleʻele ma vavaeese ma le faaeteete o latou aʻa
Laasaga 2uuina o laau i tafatafa o laulaʻau, tuu i totonu o pu o le eleele i ipu fou
Laasaga 3faigofie ona lolomiina le eleele faataamilo, ufiufi aʻa ma sasaa malie
Laasaga 4i le taimi lava e matua aʻafia ai le laau ma tupu, pe a ma le atoa le tausaga, e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o se potopotoga fou ma sili atu le vateatea

O fualaau i totonu e mafai ona tupu mai fatu i le fale

O fatu e gaosia ai le tele o laau i totonu o le fale: laʻau teuteu, fugalaau teuteu, palatini, pama.

Faatasi teuteu teuteu - ituaiga eseese o begonias, cyclamen, passionflower, streptocarpus, balsamine, gloxinia, abutilon, anthurium, hibiscus, ma evenchids.

Pusa Begonia
Faʻateleina Tupulaga Gloxinia
Asparagus teuteu
Laʻau teuteu Bocarnaea
Laʻau paʻu
Paʻu laau paʻu

Faatasi laʻau teuteu - Coleus, dracaena fringed, asparagus, bokarneya, cissus Antarctic, croton, kofe, cordilina.

Faatasi pama - Uosigitone, sikamea sikoa, aso, Howster Forster, lauiloa chamedorea.

Laʻau faʻatau

O faifaatoaga amateur i le fale e masani ona faia le totoina o laau toto mai fatu. Mai le fuga ua faʻatau, o le mea moni o le a vave ona e faʻamoemoeina fugalaau ma fua, ae e masani lava ona oti i totonu o se fale.

Tupu mai fatu mai le amataga ua sili atu ona aoga.

Mo le manuia o le galueaina o laau toto matau ni fuainumera:

  • eleele vaivai;
  • sauniuniga muamua o fatu (faʻalogo, togafitiga micronutrient, sosolo, scarification, stratification);
  • lanu ma le moli;
  • ea o le ea
  • le faʻaaogaina o faʻatonuga o le tuputupu ae.

Faatasi ai ma isi mea na faamautuina i luga o le windowsillsE mafai ona e maua avocados, kiwi, kofe, fualaau suamalie, rimoni, fig, feijoa, aso, fualaau suamalie. Faʻatoʻa lelei le tausiga, e mafai ona e ausia e le gata o vaomatua, ae fiafia foi ia latou fua.

Avaka
Pamekaisa
Pasifi fua

E tatau ona ou togafitia fatu fatu

O togafitiga faapitoa o togafitiga e faʻaleleia ai a latou meatotino e masani lava ona faia e le tagata gaosi. Afai e manaʻomia muamua le togafitiga aʻo le i ulufale atu, o le ae maua faatonuga i le afifi.

Faʻasalaga filifiliga fatu:

  • o nisi o taimi e fautuaina ai fatu e pupuʻu mafanafana, faʻapoʻoto i se mafanafana mafanafana o le potassium mo le 12-16 itula, o se vaifofo o le acid boric or hydrogen peroxyide mo le 15-20 minute. A uma lena, fufulu fatu i vai mama.
  • e faʻavave le germination, e mafai ona lūlūina fatu aʻo leʻi luluina oso i le epin, zircon, potassium, sodium (e oo i le 12 itula).
  • Lauina o fatu, poo le totogo malosi, e mafai ona faatulagaina faatusatusa le vai: sogi i le malulu ma le vevela vai i se isi itu.
  • Stratification - tuʻu fatu i le malulu, vevela mai le 2 i le 5 vevela. E tuʻuina fatu i luga o se ie susu ma tuu i totonu o se ato ma auina atu mo le 2-3 aso i totonu o le pusaaisa.

E tatau ona susu le ie. Ona tatou lulu ai lea i le eleele. Mo vaomatua ma eleele laiti, o lenei togafitiga e masani lava ona faʻaaogaina.

  • Suʻega - faʻaleagaina o le atigi gutu o fatu ao le i faʻaaogaina (punopi, incision, faila faila ma se faila fao).

Fugalaau fufulu fatu

Otofi

O aukati na manumalo i loto o le tele o tagata, ae le na o ni tagata fugalaau fugalaau fiafia. Phalaenopsis, vandu, cymbidium, dendrobium, zygopatelum e mafai ona faʻatumu lau aoina ma e mafai ona e tupu aʻe mai fatu.

I le taimi muamua, tatou te saunia le faʻamaumauga (fulufulu) e ala i le faʻauluina i totonu o le ogaumu i le vevela maualuga. Sterilization follows:

Sterilization - O le laasaga autu i le galueaina o togi, lea e le tatau ona le amanaiaina.

eleelee mafai ona faʻamaʻiina ile ogaumu
fatuvailaau aʻo lei luluina e ala i le lafoina i latou i se vaifofo filiga o le hypochlorite o le calcium mo le 10 minute

E mafai ona e lūlūina fatu o le orchid "i luga aʻe o le uila": e tuʻuina se faʻaoga i luga o se ulo o le vai faʻafefe, o se pulou ma le palapala ua tuʻuina i luga. Pipette fatu mai le fofo ma fesiitai i le mea e sui. Tatou vave gaoioi.

I le isi itu, e tatau ona tapunia le fulufulu i se paʻu ma tuu i luga o le germination. E tatau ona faatumauina le pulega o le vevela 18 i le 23 tikeri Celsius. Malamalama - mai le 12 i le 14 itula (ao, pe a tatau ai - faʻamalamalamaga faaopoopo ma lamepa).

E mafai ona e faʻapipiʻi lau fugalaau i le fale.

O le totopo o le Orchid e tupu tuputupu ae. E manaʻomia lou onosaʻi ma pe tusa o le 3-4 tausaga o le a latou faʻafiafiaina oe i fugalaau muamua. Matou te faamatalaina mea uma i auiliiliga i se tusiga e uiga i luga o le fugalaau e fuga mai i le fale.

Salvia

O Salvia o se laau lauiloa. Aʻo ola i luga o se moega fugalaau - tausaga po o le lua tausaga.

E mafai ona tupu aʻe i totonu o fatu poʻo fualaʻau. O fualaupapa e tupu malie lemu.

O le luluina o fatu e faia mai le ogatotonu o Fepuari seia oo i le amataga o Mati i le susu ile palapala pe i le loloto 2 mm. Fua o le vevela - 25ºС. E foliga mai e foliga i totonu o le 2-4 vaiaso.

Faalua faalua. A maeʻa foliga mai o le tolu poʻo le fa fugalaau, o le mea e totō ai fatu e fai ai se togavao matagofie.

Faʻailoa dracaena

E mafai e Dracaena ona teuteuina soʻo se potu, aua latou te lauiloa. Afai oe laki ma ua e faʻatau fatu laau i totonu o se faleoloa, ona mafai lea ona e taumafai e totoina.

Faʻamasinoga e lava umi ma galueO le faʻamaʻiina e mafai ona oʻo i le ono masina. Ae paga lea, e le o fatu uma e ola.

Afai e te manaʻo e tupu Dracaena mai fatu, e tatau ona e onosaʻi

Tulaga o le tuputupu aʻe dracaina mai fatu:

  1. Tuu fatu i se vaega itiiti o le vai. Ufiufi ma se ie ma se nofoaga i se pogisa, mafanafana.
  2. Fatuina fatu toto tasi i le taimi i totonu o se atigi apa ma alavai ma eleele mo dracaena i le loloto o le 1 cm. Taʻafia i le eleele. Salu i le vai e faʻaaoga ai se fana fana.
  3. Ufiufi le atigipusa i le fugalaau i le ata tifaga poʻo le tioata ma faʻapipiʻi i se mea mafanafana. Faʻasalaga ma vai i lea taimi ma lea taimi.
  4. O afea o le a tupu ai le totogo ma ola i ni nai senitimita, aveese le ata ma tuu laau i se nofoaga mafanafana ma susulu.

O se auiliiliga auiliili o le fugalaau (o le ituaiga o meaola ua lauiloa foi o le marginata) e mafai ona maua i le vaega o ituaiga o dracaena.

Peony Roses

Peony Roses na oʻo mai i le faaiuga o le 20 seneturi. O le mea lenei o se laau totō o lona igoa aloaʻia o Rosin Roses.

O le faʻalauteleina o rosa e ala ile fatu, e masani ona mafai, ae e seasea ona faia, ona e sili atu ma le tasi le tausaga e tupu ai.

O le faafitauli autu i le totoina o rosa mai fatu taunuuga le mautonu. Fugalaau i luga o vao fou e toetoe lava a ese uma mai matua.

E sili atu le faʻalauteleina o rota o le peony i le fesoasoani o le vaʻaia, tuʻuina. Ae mo le faʻamoemoe o le suʻega, e mafai ona e taumafai e tupu fugalaau mai fatu:

SauniunigaMuamua, e tatau ona tuu fatu mo ni nai masina i se nofoaga malu ma le susu.
LauinaA maeʻa pe a ma le 2 masina, e tatau ona totoina i totonu o se ulo e iai meaʻai ma oneone.
IloilogaO laʻau e salalau i luga o le eleele, faʻapipiʻiina i se fana fana. E mafai ona e fufuluina sina oneone laitiiti
TaunuugaE tatau ona i ai i totonu o le masina le toto

O isi vaega e faatatau i le toe gaosia, matou te faamatalaina i se tusitusiga i luga o le totoina ma le toe gaosia o rota peony.

Asparagus Sprenger

O le Asparagus Sprenger e masani lava ona maua i totonu o fale fai fale. O le tuputupu ae o se fugalaau mai fatu e faigofie.

Mati ma Aperila masina sili ona lelei mo le totoina o se laau toto. A o lei totoina, e fautuaina e sosolo fatu mo le 2 aso i totonu o se ie susū. Ma le isi, tatou te totoina i se vaega susu susu o le peat ma le oneone.

Tatou te le faʻalolotoina fatu, fufulu i le eleele i sina pito i luga.
A faʻamaligiina, ia maitau atonu e fufulu ese fatu ona o sina faʻavaivai laitiiti

Ufiufi le atigipusa i ata tifaga poʻo tioata. Air ma sulu i aso uma. O fualaau e tatau ona faʻamoemoeina pe a uma le masina. O se togi e faia faatasi ma le totogo o le 8-10 cm. I le mavae ai o le 4 masina totoina i totonu o se potopotoga sili atu.

Na matou tuuina atu le faʻamatalaga ma ata o le laau i se isi vaega e uiga i le Asparagus (Sprenger).

Gloriosa Rothschild

Rothschild gloriosa e masani ona faʻalauteleina i fatu. Ia tupu mai fatu e manaʻomia ona e onosaʻi.

E vave vave ona leai ni fatu laau, ma e tatau vave vave ona selesele. O le faʻafefiloi eleele e tatau ona aofia ai peʻa, turf land and sand in equal proportion. O le luluina o fatu e talafeagai i le faaiuga o le autumn - amataga o le taumalulu.

E tatau ona tutusa le pulega o le vevela ma le 20-24 tikeri Celsius. O le eleele e tatau ona susu, e le faatagaina lona faʻamago.

O fualaau e tatau ona faʻamoemoeina pe a uma le 1.5 i le 2 masina, poʻo le taimi mulimuli ane. I le isi itu, o loʻo sili atu ona faʻalanoa ma le faʻaeteete ni fatu malosi.

Laasaga e sosoo ai - Nofo i potopoto eseese. Gloriosa fugalaau e mafai ona faʻamoemoe i le tusa ma le 3 tausaga.

Gloriosa - o se laau e le masani ai ma matagofie mo le fale

Nolina (lalata)

Nolina, poʻo le bokarneya, o se lau laau laʻau faʻapena e iai se fusi faʻapitoa - o se fagu (mo le mafuaʻaga lea ua taua ai o le "fagu laau"). Faʻapipiʻiina e ala i le faʻaaogaina o le vaʻaiga ma fatu.

Tulaga o le tuputupu ae o nolini mai fatu:

  1. Lafoaina o fatu i se moli malamalama o le masima poo le potassium mo le aso. Fuga o fatu atoatoa e alu i lalo, "leai se mea" - faaseʻe.
  2. Matou te faʻaaogaina fualaʻau tumu mo le totoina.
  3. O le suaina ua maeʻa totonu o le paluga oneone-peat. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu le eleele mo le 30 minute. E mafai ona e faʻaopopo le vermiculite i le faʻafefiloi palapala.
  4. E tatau i le ulo ona i ai se pu mo le faʻafefe tele o le susu, faʻavaivai.
O le auala sili ona lelei mo le germination e 14-16 itula (a itiiti ifo ma le 12).
  1. Fatu matou nonofo nofoa, oomi i lalo lalo o se ipu.
  2. I le pito i luga o ipu e te manaʻomia e ufiufi ai ata ma tioata, pe a oʻo mai pana - aveese.
  3. O le puleaina o le vevela e 22-27 ° C.
  4. A uma ona fausia ni laulaau se tolu, matou te totoina ni fatu laau i ni isi itu papaʻu ma alavai.

Mananaia i le fale le fugalaau e le tupu i luga aʻe o le 2.5 mita, ao iai i le vao, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 8 mita. O foliga vaaia o nolina ma taimi masani o le tausiga e mafai ona maua i le vaega o le tuputupu ae o bokarneya i le fale.

O le filifilia o laau mo le totoina mai fatu o se gaioiga tatau, talu ai o ituaiga taʻitasi o loʻo iai ona lava manaʻoga

O le faagasologa o le tuputupu ae o fugalaau i totonu o fatu i le fale, o nisi taimi e faigata tele ma tiga. Ae, o se taunuuga, o le a tupu se laau fou i totonu o lou lava fale i totonu o lou fale.