Laʻau

Canna

Canna o se laau tele e mafai ona tupu i se maualuga e 2.5 mita. E mafai ona totō i le togalaau, fale lauʻeleʻele poʻo totonu o le togalaau. O le mea e masani ai, o le canna e teu i luga o se faapaleni poʻo totonu. Ae ui i lea, i le mataupu mulimuli, e tatau ona lava le avanoa e maua ai le laau, ona o lona maualuga maualalo e oʻo atu i le 90 cm, ma i totonu o se potu laitiiti o le a leai ni tulaga mo lona atinaʻeina.

Mea faʻaoga

O Cannes o le fale i vaomatua o Amerika i Saute ma Asia. O le laau o loʻo i ai fugalaau susulu ma laʻau matagofie ma se lanu mai lanumoana-lanu meamata. O laupepa e ufiufiina i se ufiufi uila.

I le tepa muamua, e foliga mai o le canna o se oloa o le sopoia o gladiolus ma faʻi. Peitai, o sea manatu e sese. E tulai mai ona o le tutusa lelei o fugalaau ma gladiolus ma le orchid, ma le lanu lanumeamata - faatasi ai ma lautele lanu faʻi.

Naʻo Kanna le tagata o le aiga o Cannes. I le taimi nei, e tusa ma le 50 ituaiga o lenei laau.

O ituaiga nei e sili ona lauiloa:

  • Canna Lusifelo ma lanu mumu ma samasama susulu.
  • Canna Picasso ma fugalaau lanu samasama e ufiufi i togitogi mumu.
  • Tupu o Kanna i le fugalaau lanumumu mumu.
  • O le togalaau o Canna ma le laʻau maroon ma le lanu samasama susulu.
  • Cangama sambert samasama ma lau lanu meamata ma lanu samasama.
  • Canna Perkeo ma se fugalaau lanu piniki.

Tofiga

O le toe gaosia o lenei laau e faia i le vaeluaina o le meaʻai i ni vaega. I luga o vaega taitasi e tatau ona i ai se tasi pe lua fatuga.

Cannes e tatau ona teuteu i le tautotogo - ia Mati poʻo Aperila. E fautuaina e tatau ona togafitia le vaega tipi i se vaifofo vaivaia vaivai ua saunia i vaega nei: 0.2 g o le manganese i le 1 lita o le vai. E le gata i lea, o le tipi e mafai ona pisi i lalo i le efuefu. O nei gaioiga o le a aloese mai faʻamaʻi o le laau ma soʻo se faʻamaʻi maʻi.

A maeʻa ona teuteu, e tatau ona totō vaega taʻitasi o le lumanaʻi i totonu o se pusa eseese, lea e mafai ona tumu i le sawdust poʻo se faʻafefiloi o turupa, peʻa ma le oneone, na faia i tutusa tutusa.

Pe a totoina vaega o le laau e le tatau ona loloto i totonu o le eleele. Ae ui i lea, ia mautinoa o loʻo faʻatofuina atoatoa le rhizome i le mea e sui ai.

E mafai ona faamatuu le laau i se ea vevela o le +24 ° C. A oʻo mai laʻau muamua, e tatau ona sui tulaga. E tatau ona ave le laau i totonu o se potu malulu lea e tumau ai le malulu o le ea i le +16 ° C. Faamolemole ia matau o le potu e malamalama lelei.

O aso uma 8-10, e puipuia ai le tupu mai o faʻamaʻi eseese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefe le eleele i se vaivaiga vaivaiga o le paluga o le palatini, saunia i vaega talafeagai o loʻo taʻua i luga.

O le faʻalauteleina o le canna o loʻo faʻatinoina foʻi ma le fesoasoani a fatu e fua i fua o le laau, e pei o pusa. Afai ua matua le fatu, o le a latou totogo.

Totoina o se laau i luga o le eleele

O lenei gaioiga e tatau ona faʻataunuʻuina pe afai o le taufaʻataʻu o le malulu eleele e mou atu. O le maualuga o le totoina o se laau e faalagolago i lona ituaiga. E mai i le 30-70 cm.

Aʻo lei totoina ni vaʻa, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau i le palapala. Mo lenei, e tusa ma le 5 kilokalama o le humus e faʻaaogaina i sikuea mita taʻitasi o le palapala. A uma lena, ia eli lelei le eleele.

O le totoina o loʻo faʻatino i totonu o se nofoaga matala ma malamalama lelei.

Tausiga

Ina ia mautinoa o le tausiga lelei o taivai, fafagaina masani, veleina ma le tatalaina o le eleele e talafeagai. E tatau ona faʻamautinoa o loʻo tumau pea le susu o le palapala ma e le faʻamago, pe o le a faʻagesegese ai le atinaʻe o le laau. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona i ai i le eleele le tele o le susu, aua o lenei mea e mafua ai le faʻaalia o se maʻi afaina ma le oti o le laau. O le eleele lea e tupu ai le canna e tatau ona faʻafefe ma malamalama.

I le faaiuga o Oketopa, i le amataga o fulufulu muamua, e tatau ona teuteuina laulaau ma laʻau o le laau, ma tuu pe a ma le 25 cm. E teuina mo le taumalulu i totonu o se potu malulu ma malulu poʻo lalo ifo. Ma o le lalolagi o loʻo siomia ai le rhizome e le faʻamago, e tatau ona afifi i se pusa paʻu, aʻo tuʻu saʻoloto.

Mo le taumalulu, e mafai foi ona totoina canna i se volumetric tub or pot and left in the house. I lenei tulaga, o le a totogo le laau i le taumalulu uma. E mafai foi ona ola le canna i le fale.

E pei ona mafai ona iloa mai luga, o Kana e matua le lelei ma faigofie ona tausia. E le lava, soʻo se iniseti poʻo isi meaola faalavela e osofaia ai. O se faʻaeseesega atonu o nisi ituaiga o anufe ma sē.