O le togalaau

Fugalaau Camassia Toto ma tausi lelei i le malae Vaʻa mai le fatu Faʻailoga Ata eseese

Kamupeni Blue Melody totoina ma ata teuteuina i lanu eseese

Camassia (Camassia) - o se togalaau lauiloa o le aiga Lily. O le lapoa o le riki e tusa ma le 5 cm, o loʻo ufiufi i fua faʻatautau. O le maualuga o le toto mai le 20 cm i le 1 mita. O pusa laupepa laupepa e faaputuputuina i totonu o se pusa suavai, e lanu meamata ma le lanu. O fugalaau e pei o ni fetu laiti e faapotopoto i totonu o se tino e pei o le tino. O le lanu e aofia ai le paʻepaʻe, kulimi, blue, blue, lanu violē.

I le siosiomaga masani, o le camassia e taatele i le Iunaite Setete ma Kanata. E mafai ona maua i luga o mauga ma togavao, i luga o togavao - tuʻu lelei i le tautotogo ma faʻagogo i le taumafanafana.

O lenei lalelei e matagofie, e le lelei i le tausiga, e le lautele i totonu oa tatou togalaau, e mafai ona mafaufauina e le naʻo.

I le ogatotonu, e fuga mai i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, pe a uma ona pasia le pito i luga o le togalaau aina. O ona fugalaau e foliga mai o fetu po o lili laititi ma e aoina i le faʻailoga o le racemose inflorescences.

A fufula le camassia

I le ogatotonu, o le vaitau fuga o camassia e pau i le faaiuga o Me ma amataga o Iuni. I le ogatotonu o le masina o May ma le fuga, na maua ai e le camassia lona matagofie matagofie - o ona foliga e pei o fetu e foliga mai e faatumulia i masina masina.

Kamupese faʻapitoa

O le faʻapenaina o le camassia e aʻafia ai le galueaina o fatu poʻo le vavaeʻesea o tamaʻitaʻi teine. Ae mo aso e gata ai, e sili ona fai lenei mea i le tautoulu. Muamua eli le 'upega tafailagi, faʻaopopo le peat poʻo le humus mo le eliina (pe tusa ma le 4 kilokalama i le 1 mita).

Tuputupu ae o le camassia mai fatu

Lauina i le palapala

Kamassia mai fatu fatu laau pueina i le eleele avanoa

Talu ai e manaʻomia e le fatu se umi umi (mo le tusa ma le 5 masina), e sili atu le lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ina ia latou faʻaogaina lenei faiga i se auala masani. Toto i le faaiuga o Setema. Fai togalaau ma lūlū fatu. O le loloto o le faʻaogaina o le fatu e tusa ma le 2 cm. Faʻamalo fatu, ma tuʻu ai se mamao o le 30 cm i le va o laau taʻitasi.

Tuputupuina o laau

E faʻapefea ona toto fatu fatu camassia mo fatu laau

Ina ia maua ni laau lelei mo le tautotogo, e tatau ona e saunia fatu mai le pa'ū: faʻafefiloi i oneone oneone, tuʻu i totonu o se taga ma lafi i le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa. Taofi fatu iina mo le itiiti ifo i le 5 masina. Amata ona toto i le faaiuga o Fepuari-Mati.

E matua tele fatu, o lea e mafai ai ona e totoina i ni taimi eseese i ni ipu eseese, o le mea mulimuli e te le mafatia ai mai le pikiina. Fatuina le loloto 1 cm, pe a uma ona totō, sasaʻa vave, faʻafefe le tele o vai mai le apa.

Kamasia fatu fatu laau

E manaʻomia e le faʻaleleia le faʻaleleia ma le susulu o le malamalama i se aso umi, ina ia le faʻaosoina ai laau. A o tuputupu ae, e mafai ona fafagaina ile 1-2 taimi ma fomaʻi faʻapitoa mo fugalaau. A o leʻi totoina, e faʻafefeteina laau, ma tuʻu muamua le togalaau mo ni nai itula, faʻapena le taimi e nofo ai ile aso atoa. A oʻo mai le mafanafana o le tau e aunoa ma le malulu, ua totoina i luga o se moega fugalaau e ala i le auala e faʻafefe ai, ma tuʻu ai se mamao i le va o vao pe a ma le 30 cm.

Camassia e tupu mai fatu e fuga i le 4th-5th tausaga o le tuputupu ae.

Faiga faʻapolopolo ma le totoina o Kamasia

E faʻapefea ona totoina le ata pusa camassia

O le faʻapenaina e tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi o le auala e sili ona faigofie e faʻaleleia ai. 3-4 tausaga talu ona totoina, o le pusa autu e tupu pe a ma le 5-8 afafine. Tipi fafo pusa pe a uma ona fuga. Seʻi oʻo i le taumalulu (ogatotonu o Setema), teuina i se nofoaga pogisa ma se malulu o le ea o le 20 ° C, e tatau ona faʻaalia le potu. Vavaeese ia pulu ao lei totoina. Mo le faʻapalapalaina, faʻagasolo i se vaifofo o le paseka faʻasalalau.

Afai o le eleele e mama, tapunia gutu i le loloto o le 15 cm, pe a mamafa - 10 cm. E lelei le totoina i ni vaega laʻititi ina ia foliga lelei le togalaau.

Fuafua mo le tuputupu aʻe o camassia

Kamasia e mafai ona tupu aʻe i le laufanua o le la ma i totonu o le paolo. O se ata lafoia e sili atu ona lelei mo se laau: o fugalaau e sili atu ona maualuga, ae o le fuga, o le vaitau fugalaau e umi atu.

O Camassia e le faʻafefe i le tuufaatasiga o le palapala. O le mea e sili ai, o le suavai. Lulu vaivai ma le maualuga o le paleni paleni e sili ona talafeagai.

Faʻafefea ona tausia le camassia i le avanoa tatala

O le lafoaʻi ua faʻaitiitia i le faʻasusu i le taimi o le fugalaau, lea e faia i le leai o timuga. Aloese mai le fetogi ina ia aua nei mafua ai le pala o le pulu.

Afai ua pala le eleele, fafaga faalua i le vaitau: i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e aliali mai ai laulaau ma ao faagasolo le faasologa o poloka. Faʻaaoga fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa.

Vaʻaia taimi taʻitasi le palapala ma vele ese mai vao vao.

O le taumalulu taumalulu o camassia ma tapenaga mo le taumalulu

O le faigata o le taumalulu o Kamassia e maualuga, e tusa ai ma le tele o faʻamatalaga, e matua fiafia lava i nofoaga tatala e aunoa ma se fale. Na o le totoina (aemaise o tamaiti laiti) i le amataga o Oketopa, mulch ma pe mama poʻo lau (o le 5-7 cm le mafiafia).

Maʻi ma meaʻai

Kamasia e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e taʻitaʻia ai le gaogao o pulufana, o nisi taimi e mafai ai. O le puipuia o le totoina o mea totō aʻo lei totoina. Afai e maua mai le maʻi, eli i luga le pusa, tipi ese vaega e aafia ma togafitia i le fungicide. Afai e taua le liona, e le toe mafai ona laveaiina pulufana.

O le mea sili ona matautia o manufeʻai o le aʻa aʻa. Faailoga o le faatoilaloina e le manufeʻai:

  • Pepa pepa ua pala, ua ufitia i le paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • Pulufana e fememeai, e paʻepaʻe lanu paepae i luga oi latou;
  • I nofoaga e mafai ai ona faʻasao, siaki ma pala.

Pulu e afaina i le meaʻai e tatau ona faʻaumatia. Tausia togalaau faʻatasi ma se iniseti. E mafai ona e faia se vaifofo o le fofusi i lalo o le aʻa. Ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa le 1 kilokalama o le upega ma le 5 lita o le vai inu ma tuu ai le sua mo le 5 aso, ona faʻavaivai ai lea ile vai i le 1 ma le 10 ma faʻagasolo le togavao. Mo faʻamoemoega puipui, e tuʻuina pamu i le vevela aʻo leʻi totoina.

E i ai taimi, e mafai ona maua ai slugs i luga o lau o camassia - e aoina ma le lima, o mailei eseese e faʻaaogaina.

Ituaiga Kamasia

O le laʻititi laʻitiiti e na o le 6 ituaiga, ma o le afa o latou faʻatoʻaga e totoina.

Camassia Leichtlin Camassia leichtlinii

Camassia Leichtlin Camassia leichtlinii ata Blue Danube

Le ituaiga sili ona lauiloa. O le natura masani o le omea i totonu o se nofoaga lelei i sisifo o le Iunaite Setete. O le fuga o le fugalaau e malosi tele, o le maualuga e tusa ma le 1.4 m. E tasi le mea e maua mai i le 60 corolla ma le limite o le 5 cm. A aunoa ma le gaosiga ma vaevaeina i le tasi nofoaga, e tupu lelei ma le matagofie mo le 4-5 tausaga.

O ituaiga sili ona lelei o Kamassia Leuchtlin:

Camassia Leichtlin Camassia Leichtlinii Caerulea photo fugalaau

coerulea - fugalaau o se lanu moana lanumoana;

Camassia Leichtlin Alba Camassia leichtlinii alba photo

alba - fugalaau sinasina-lanumatua ma se lanu enaena;

Camassia Leichtlin Semiplena Camassia leichtlinii 'Semiplena' ata

semiplena-fugalaau-fugalaau fugalaau fugalaau.

Camassia Leichtlin toliki Camassia leichtlinii ata piniki vaivai

O faʻafeiloaʻiga o lanu piniki ua faatumulia i le matagofie o le fiafia, mo se faʻataʻitaʻiga, le lanu piniki mumu ma fugalaau tetele.

Camassia Leichtlin variegate Camassia leichtlinii 'Sacajawea' ata

Faʻafofoga i le matagofie, ae o le tele o Sacajawea e ese mai ai - o loʻo i ai fugalaau paʻepaʻe-paʻu-paʻu, o laulau laʻau e vaʻaia i se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Camassia Kuzika Camassia cusickii

Camassia Kusika Camassia Cusickii Kuzika photo

O le laau e oʻo atu i le 1 m le maualuga (60-80 cm), o loʻo i ai ni foliga e maualalo ifo i le 35-40 cm. O le lanu lanumoana lanumoana ma le lanu violē e oʻo atu i le tolu inisi lona maualuga, e oʻo atu ile 30-100 corollas. O le natura masani o mauga maualuga o le Iunaite Setete (maualuga 1000-1800 m luga aʻe o le sami). Fai le tufatufaina pe tusa ma le 1 le taimi i le 3 tausaga, ao tuputupu vave vave le pusa ma tauva mo meaʻai.

Camassia Kuzika Camassia cusickii 'Zwanenburg' ata

O le ituaiga o Zwanenburg o le galuega lea a le au Dutch.

Kamassia kvamash poʻo le vailaʻau Camassia faʻasiliina syn. Camassia esculenta

Kamassia kvamash poʻo le vailaʻau Camassia faʻasiliina syn. Camassia Esculenta ata

Half mita le maualuga. O le gaioiga o le racemose e aofia ai le 40 corollas ma le 4 cm le 4, o le lanu o le lanumoana, lanu moana-violet, e laʻititi le lanumoana poʻo le paʻepaʻe.

Eseesega o kvamassii kvamash:

Camassia Quamash Blue Melody Camassia Quamash Blue Melody photo

Blue Melody - corollas o lanu uliuli lanu uliuli, o laʻau o loʻo i ai le auro, o laʻau e teuteuina i le paepae paʻepaʻe;

Camassia faamash Orion Camassia e taamilo le ata o 'Orion'

Orion - ausia le maualuga o le 0.8 mita Fugalaau o se uliuli uliuli.

Kamasia i le mamanu fausaga

Kamasia i le faʻataʻitaʻiga ata ata o fugalaau i totonu o se faʻafefiloi

A o tuputupu aʻe le camassia i luga o le 'upega tafaʻilagi, ia manatua o le taimi lava e uma ai ona fufulu o le eleele ua maeʻa maeʻa. I le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aokuso, o le a le aoga le saite - ia mataituina le totoina o fualaau aina lea e aofia ai le gaogao.

Kamassia Leuchtlin Semiplain i le ata tusi ata

I le mamanu o le laufanua, o le camassia e faʻaaogaina e mafaufau i le maualuga o le laau ma le lanu o le corollas.

E sili ona totoina laau toto i le ogatotonu o se moega fugalaau, i luga o se pa poʻo se fausaga, faʻaaogaina mo le faʻatauina o se nofoaga. E mafai ona toto i luga o le fugalaau, tuu i luga le faasologa o le faasologa ina ia le ufiufi e laau laau.

Camassia Leichtlin Camassia leichtlinii 'Semiplena' ata ma le au teuteu i le fugalaau

O laau toto maualalo e totoina i luga o mauga maumaututu, i rockeries, faʻaaogaina i totonu o laufanua.

Po o le a lava le tuputupu ae, e mafai ona totō i tafatafa o se vaituloto, talu ai e le fefefe camassia i le susu.

Kamassia Kuzika i le mamanu o le ata o le togalaau

O Kamasia mea totino e foliga lelei e faasaga i tua o conifers, puipui. O paaga talafeagai: aconite, delphinium, aquilegia, geranium, reed, veronica, lupins, faʻafefiloi ma fatu vela. Pe a fatu se foliga o le mutia, faʻafeiloaʻi ma le verbena, veronica.

Kamassia kvamash i le ata o le togalaau