Isi

Fertilizers phosphate mo tamato: ituaiga, igoa, tusi talosaga

O le tausaga lenei, na totogo vaivai ai tamato. Na fautua mai se uo e folasia mai i ai le phosphorus. Tau mai ia te aʻu, oa ituaiga phosphate fertilizers (o latou igoa) e sili ona lelei e faaaoga mo tamato?

O fuālaʻau fuālaʻau e faia ai se tasi o matafaioi taua i le atinaʻeina o laau, e aofia ai tamato. Latou te tuʻuina atu le malosiaga e manaʻomia mo metabolic processes. O le iʻuga, o tupu toto e sili atu ona lelei, fausia se aʻa malosi, matamata lanumeamata, fatu fatu maualuga, ma fua lelei foi.

O se uiga masani o fualaʻau o laau ia e naʻo le aofaʻiga tatau o le suauu mai le palapala. O le tele o le faʻaoga i luga o le talosaga o le a le afaina ai, ae o le le lava o le maikalama o le a taofia uma gaioiga atinae.

Faailoga o le tauva o le phosphorus

Faailoga o tamato e leai se phosphorus e:

  • lanu violē lanu;
  • se fesuiaiga i le foliga o laulaau ma lo latou faʻaitiitia;
  • o foliga vaaia o le pogisa i luga o le pito i lalo o le vao;
  • le puipuia o le tuputupu ae o fua, e mafua ai ona maualalo le vao;
  • o se aʻa vaivai o le tino e le o iai ni vaomatua i le eleele.

Tulafono mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina

A faʻaaogaina phosphate fertilizers e taʻitaʻia e tulafono nei:

  1. Fertilizers i totonu o pepa maʻaulu e faʻaaoga latalata i aʻa. E le mafai ona faʻataʻapeʻapeina i latou i luga o moega mai luga, talu ai e le faʻamavae faʻamaʻi i luga o pito i luga o le eleele. E sili atu le faia o se togalaau aina pe i le foliga o le faʻasusu vai pe a faʻafeinu.
  2. O le a sili atu ona aʻafiaga i le faʻaaogaina o le fualaʻau: o le taimi o le taumalulu o le a maua ai le taimi e faʻamalamalama atoa ai.
  3. Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalolo, o le a tulai mai i le tolu tausaga.
  4. A faʻaaogaina le kopole i luga o eleele oona, e tatau lava ona muamua faʻavaivai. O le faia o lenei mea, 1 le masina ao le i faaaogaina le phosphate fertilizers, lime (500 g i le 1 sq. M.) Po o le efuefu (200 g i le 1 sq. M.) Ua salalau i luga o moega.

Ituaiga o fugalaupapa fuālaʻau mo tamato, o latou faʻaogaina

Faʻalagolago i le tuufaatasiga, e mafai ona vaeluaina fulufulu fugalaau i ituaiga e tolu: minerale, faʻalavelave ma faʻalapotopotoga.

A oʻo ina totoina fuamato, o fualaau faʻasaina nei e maua mai i le phosphorus:

  1. Superphosphate Pe a totoina totato toto, 20 g o fualaau faasaina ua folasia i le 1 lelei. Po o le faia o luga o le suavai i le amataga o le vaitau o le vavalalata ma se vaifofo e aofia ai le 100 g o le superphosphate ma le 10 l vai. O le afa o le lita o fofo e lava mo le tasi vao. Faitau: faʻaaoga le superphosphate i totonu o le togalaau!
  2. Diammophos.E oʻo atu i le 52% o le phosphorus ma oʻo atu i le 23% o le nitrogen. E faʻaaogaina pe tasi i totonu o le lua pe a toto fatu, pe i le foliga o se vaifofo vai i le taimi o le fugalaau.
  3. Potassium Monophosphate. E aofia ai le 50% o le phosphorus ma le 34% potassium. E lua vaitau e lava mo se vaitau. E faʻaaogaina mo laei pito i luga (15 g i le 1 sq. M.).
  4. Nitrophoska. Faatasi ai ma se vaifofo o le 1 tsp. o le fualaau faasaina i le 1 lita o le suavai e faʻafefeina ai fatu laau i le lua vaiaso talu ona totoina.
  5. Fafaga meaai. E aofia ai le tusa ma le 35% o le phosphorus. Latou te aumaia tomato o fatu i le taimi o le totoina (2 tbsp. L. I totonu o le lua).

Aʻo faʻaaogaina e le faʻatoʻaga o le phosphorus le faʻapalapala, faʻapipiʻi ma nisi o laau totō o loʻo i ai le phosphorus (wormwood, vao vao).