O le togalaau

Faʻafefea ona faʻaaoga le humus - fautuaga mai le au fai togalaau

O le a le humus, faʻapefea ona aoga, pe faapefea ona maua ma faʻaaogaina, o le a matou taʻuina mulimuli ane i lenei tusiga. Naʻo le autu autū, faʻapuupuu, manino ma i le itu.

Humus i le palapala - faʻapefea ona faʻaaoga saʻo?

O le tele o fai togalaau ma faifaatoaga i mataupu e manaomia ai le faateleina o le fua o le eleele i le faaaogaina o humus.

O le Humus ua lauiloa o le fugalaʻau o loʻo maua i le faagasologa o le faʻavaeina o le manurele.

O foliga taua o le humus o lona lanu uliuli, e faʻaaogaina i le foliga o se lapoʻa ma le mafiafia, o loʻo i ai se manogi manogi (le manogi le manogi ma le ammonia).

Mea aoga o le humus mo le eleele

O lea, o le a le faʻaaogaina o le humus mo le palapala:

  1. E pei ona maitauina, o le humus o se fugalaʻau oona, e mauʻoa i meaʻai aoga ma tumau ai le susu ma le matagofie.
  2. Talu ai ona o lona lafoaʻiga, o loʻo ia te ia le malosi e uu ai vaalele i totonu o lona mafiafia, ma maua ai le aʻa ma se tele o le ea.
  3. O lenei meatotino e mafai ai e humus ona faʻamalosia atili le eleele oneone, fesoasoani e taofi le susu ma meaʻai talafeagai i totonu, ma faʻamaeʻaina mo le mamafa o le eleele palapala, faʻamamaina ma gafatia.
  4. O le mulched properties of humus e taofia ai le fausia o se paʻu malogo i le pito i luga, lea e faʻafefe ai le vai mai le eleele, lea e fesoasoani i le salalau saoloto o earthworms ma microorganisms e aoga mo ia.
  5. Faʻafetai i ia lava mulched properties of humus, e faʻaauau pea ona faʻatulafonoina le pulega o le vevela, lea e le mafai ai ona faʻaalu i le vevela o le tau, ae le o le malulu tele i le tau malulu. O lenei mea e maua ai ni tulaga lelei mo laau vevela i le taumalulu malulu, ma i le tautotogo e fesoasoani e puipuia ai mai gutu faʻatafuna.
  6. I le vevela o le taumafanafana, o le eleele palapala ma humus e ufiufi ai le laau, puipuia mai mea mu, faia o mea e manaʻomia mo le faʻaalia o le verticillosis.
  7. Mea aoga mai le palapala mulumulima, faatasi ai ma le susu, ulu i le aʻa, faʻamautinoaina o latou faʻateleina faʻatasi ai ma meaʻai ma le faʻamamaina.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le humus

Mafaufau i tulafono faavae mo le faʻaaogaina o le humus:

  • O afea e faʻaaoga ai humus i le palapala?

O le Humus e masani ona faʻalauiloa i totonu o le eleele i le tautotogo ma le autumn.

I le tautotogo, e faʻaaogaina le faʻaaogaina pe'ā eli le eleele, i le tautoulu, e faʻaaoga le humus pe a uma le seleselega.

E faataatia foi le Humus i le tautotogo pe a eli i le loloto o le 15-20 cm mo fualaau aina suamalie ma vaitaimi eseese.

I totonu o le greenhouse, ua faataatia le humus, e aofia ai i le tautotogo, ma le televave i le tautoulu e pei o le luga o le eleele.

  • O le fua o le faʻaopoopoga o le humus i le palapala

I le tautotogo, ua faʻalauiloaina humus e faʻatatau i manaʻoga mo fualaau taʻitasi, mo fualaau faisua, mo se faʻataʻitaʻiga, o le masani e 2 - 4 pakete i le 1 m2.

I le autumn, o le masani i le 1 m2 o le 1 pakete o le humus faatasi ai ma mea faaopoopo o le 1-2 tbsp. superphosphate, 2 tbsp. phosphonium-potassium maniua ma 2 tioata masani o le palapala.

I le tau vevela, e fautuaina e faia ni faʻamaʻi suavai mo aʻa ma laei pito i luga.

Toto le humus

O le faʻatauina o se humus ua saunia-o se manatu e fai si faigata tele le gafatia, o lea ia e kukaina oe lava ia:

  1. Matou te faʻatau le gaʻo i soʻo se faatoaga lata ane ma tuu i luga o se faaputuga po o se pusa faapalaga na saunia muamua mo lenei faamoemoe.
  2. Matou te ufiufi se atigipusa po o se faaputuga i le manulele ma se fasi mea faufale poʻo se ata tifaga ma tuu ai la matou fuʻa i le lumanai mo le 1.5 - 2 tausaga.
  3. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, o lona uiga, pe a uma le 1.5-2 tausaga, ua matua le humus.
  4. Ina ia mafai e le humus ona sili atu lona lelei, e sili ona lelei le tuʻuina o lona nofoaga matua e puipuia ai mai matagi malolosi.
  5. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le tino, faaaoga fualaau faasaina e pei o Baikal poo Radiance 3.
  6. I le faʻaleleia o le mafanafana o le tau 1-2 taimi i le masina, liliu ma le faʻaeteete le manurele i luga o se paluga i luga o le loloto o le faaputuga.

Ia, atonu o mea uma matou te mananao e taʻu atu ia te oe e uiga i humus i le palapala.

Faʻaaoga lelei, kuka ma ou lava lima ma meaʻai lelei !!!