O le togalaau

Blackberry Autumn Care e ala i Tulafono

O vine e foliga mai o fugalaau, naʻo fua o le laau e muamua ona pala, ona avea ai lea o le koale. E i ai, e foliga mai ia te au, o se mea e sili atu ona manaia nai lo fugalaau, ae o fatu e lagonaina i nifo e sili atu ona manino.

Tausiga o le Autumn mo vine.

Faʻafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, maua mai ituaiga eseese e aunoa ma le vao tuitui, faʻapea foʻi ma tagata malaga ma tagata tafafao maimoa na latou aumaia ni ituaiga fou mai fafo e maua ai fua lelei i la tatou konetineta, o le a sili atu ona lauiloa ma sili atu ona tele i le togalaau. fugalaau, e pei o se tulafono, pe a tupu aʻe i luga o se taʻavale, lea e tatau ona faʻapipiʻi i le tausaga lona lua talu ona totoina i luga o le saite. E mafai ona tuʻuina le mea muamua, ma afai o loʻo i ai oe i luga o le laufanua ni nai telekila, ona totoina lea i se mamao e lua mita i le va o laina ina ia latou le faalavelave i le tasi. Ave faʻasoasili uʻamea masani 12-15 cm le lautele i autafa o laina, vaʻai pu i totonu ma toso mai se uaea malosi i totonu. Mai le lona lua o tausaga i luga, e mafai ona tautau taʻai mama i luga, ma faʻapipiʻi i le uaea po o le masini. O le taumafanafana uma e te seleseleina, ma a oʻo mai le autumn e te mafaufau ai: o le a le mea e fai i le isi!

Aua e te popole: ae e te leʻi aveeseina le blackberry mai ona lagolago ma tuu i luga o se moega vaivai pe afifi ai foi (ma e tatau ona faia lenei mea i soo se itu i matu o le aai o Oryol), e tatau ai ona faia lona fufulu mama ma fafaga, tuufaatasi ma le suavai.

Blackberry teuteuina

E tele naua togafiti, e sili atu nai lo le tele. E tatau ona e teuteu ina ia mautinoa ai le tuputupu aʻe atoa ma le atinaʻe o le poloka blackberry i le lumanaʻi. O le mea muamua lava, o le mea moni, o le aveeseina o otaota uma, gau, maʻi (e leai se fesili), ae o le a le isi mea e fai? Ma le isi, e tatau ona e tipiina ma le le faʻaleagaina uma na laau ua uma ona i ai fua i lenei tausaga. Ae peitai, afai o oe o se tagata fiafia i le itu i saute o Rusia, e le mafai ona e tipi ese, ae faapuupuu i le afa mita le maualuga.

O isi togavao telepi, lea o lenei vaitau, o le mea e leaga ai, matou te le fiafia i fualaau aina, e tatau ona e faʻamalosi, ave pe a ma le 15-20 inisi. E foliga mai, o se vaega e le mafaamatalaina, ma e oo lava i lalo o le ufiufi o le a amata ona amio le lelei: e ono malulu, amata ona pala ma pala.

E masani lava, pe a uma se mea na tupu, e tatau ona aveese uma poloka tipi mai le teritori o le 'upega tafaʻilagi ma e tatau ona susunuina, ma mafai ona gaugau le pefu i totonu o se ato: o le a oʻo mai. Tuu sina mea itiiti, ae (tatou te le vaivai i le toe faia) e aofia ai le paluka ma microelements ma e mafai ona fafaga, fai mai, fugalaau i totonu o aiga.

Matou te fufuluina ma faʻafefete le blackberry

O le a le faʻatonuga e fai ai nei auala talafeagai, e le afaina. E te manaʻo e faʻamaʻa muamua, ma na o le suaina o laau, muamua e te manaʻo e inu vai, ma na o le faʻalauteleina o fugalaau i luga o le susu susu - o lau pisinisi lea, e te manaʻo ai.

Blackberry bushes ae leʻi aveesea mai le lagolago

Faʻamauina se blackberry

E tatau ona e inu lelei, ioe, o le vai lava lea e tasi o le suavai, ma afai e taʻu atu e se tasi e le mafai ona ia suavai i le telefoni ma o loʻo ia te ia ni fua matagofie i tausaga taʻitasi, ona fai ai lea o se togafiti poto, pe na te le iloa foi togalaau suamalie.

I le tausaga muamua talu ona totoina, pe a leai se mea e mafai ai, e mafai ona e sasaa na o le 3-4 pakete i sikuea mita o palapala. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le amataga o Oketopa, pe a le malolo le palapala ma e fautuaina e tatala sina mea muamua. Ae ia manatua, ia na o sina vaega itiiti lava. O aʻa o le blackberry e le tatau ona paʻi i ai, pe afai e afaina, ona amata lea ona tupu malosi ma taina pine mai le eleele (e masani lava ona tupu, e tusa lava pe leai ni pine i luga o le elemene o le ituaiga muamua).

Laʻau o loo i ai pea i luga o le vao, o lona uiga, o le lona lua o tausaga talu ona totoina ma i latou na totoina i se taimi mulimuli ane, e masani lava ona faaluaina ona fafagaina. E sili lenei mea. O le a loloto le loloto o le vai i le eleele ma o le a lemu lemu, e aunoa ma le afaina ai aʻa. Ma afai ei ai se mea mataga i le taumalulu, o le a le mafai ona tali atu aʻa, ma o lenei tala e le afaina ai le blackberry.

Blackberry fugalaau

A uma ona faʻamalosia (sei tatou filifili pe o le a le mea o le a tatou faia) e faʻaaogaina le faʻamalositino. Ua faʻamaonia e faʻapea, e sili ona lelei le faaopoopoina o le superphosphate matū i le 50 g i le sikuea mita ma le sulfate sulfate i le 25 g i le sikuea mita i le tautoulu. Mai i luga e mafai ona mulimulitaʻi ma humus, o se vaega o le lua sima.

E taua! E leai se mea e mafai ona faʻaaogāina i le pata, e mafai ona faʻaosofia ai le tuputupu ae o le vaovao, ma o le a faʻavaivai uma lava, atonu foi i totonu o fale.

E sili atu le faigofie, i le taimi nei e manaʻomia le vaʻavaʻai ma le faaeteete mai i le vao ma le ufiufi.

E taua! Ioe, ae aunoa ma se faʻaleagaina, e mafai e se blackberry ona tatalia gutu o le luasefulu tikeri ma leai. Ona amata ai lea o suiga le lelei i totonu o le fusi, amata i le fautuaga a le mama. E i ai tulaga pe a pa'ū mataʻutia i le vevela mai i mea taua i nai mea leaga, ae i se taimi puupuu lava, mo se faataitaiga, i ni nai itula, na oʻo atu ai i le oti poʻo le malulu o le televave o laau faila.

Taimi talafeagai mo le malupuipuia o se blackberry

O le taimi e sili ona talafeagai e masani lava o le faaiuga o Oketopa (i le ogatotonu o le Rusia), pe a amata ona faʻafefe ma e le tatau ona faʻatali mo le vevela. O le mea aupito sili ona leaga o le mavae lea o le malutaga o le ai ai se vaiaso pe lua foi vevela moni, ma e tusa lava ma timuga, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le blackberry. Mo le tasi tausaga le matua e le afaina: mai aʻa aʻa, lala, pei o se manulele Phoenix, ua toe fanauina. O le mea moni, o le a leiloloa le togalaau i le vaitau atoa ma afai na te faia se mea sese lona lua, o le a leiloloa lona lua tausaga.

O iinei e tatau ona taʻitaʻia oe i faatonuga o nofoaga o le tau, lea o nisi taimi e fai sao ai pe afai ei ai se fale malulu lelei. I le taimi nei, o le a tatou faʻatali mo le malulu, e mafai ona tatou togafitia le fualaʻau ma le 3% Bordeaux vai e faʻaumatia ai laau o le taumalulu o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Autumn teuteu blackberry.

O le taimi lava e pasi ai le vevela i le maualuga o le tikeri i le itu o le faʻavaivaia ma e oʻo lava i le aso o le a le toe tulaʻi ma isi mea, ona mafai ai lea ona amata malu le blackberry. E pei ona uma ona matou fai mai, i le ogatotonu o Rusia o le taimi o le natia o le telefoni e masani ona pa'ū i le faaiuga o Oketopa poʻo le amataga o Novema, peitaʻi, o loʻo i totonu lea. A e nofo mamao atu i saute, atonu e te le manaʻomia se malutaga, poʻo le faʻasaina foi (e mafai ona poloka pana, aua i totonu, i lalo o le malutaga, o le tele o le maligi o le susu o le a faaputuputuina i le taimi nei, ma afai e tele naua le pala, e ono amata ona pala) aʻa ona faʻaumatia loa lea o le blackberry). Afai e te nofo i matu, ona e amata malu lea i le masina atoa talu ai.

O le mea lea, ae e te lei ufiufi, e tatau ona e manatua se tele o tulafono taua.

Faʻatonu le tasi - E mafai ona faʻaumatia vaomago e le gata i taumalulu, pe a leai se kiona, ae faʻapena foi i tala faʻamalosi, pe a faʻafuaseʻi ona liu timu ma timu. I lenei tulaga, o fatugaʻo e mafai ona malolo ma feoti, o lea ia taumafai e faʻaaoga, e faaopoopo atu i le malutaga, faaopoopo, fai mai lau lau vevela, lea e mafai ona avea se "paʻu ia i latou lava".

Lua tulafono Aua e te faanatinati e ufiufi le blackberry, faatalitali mo le malamalama, ae o le malulu maumaututu, a leai o aʻa ma mama e mafai ona vypretat. E pei ona uma ona matou taʻua, afai e te faanatinati i le fale, o le tele o le susu o le a faaputuputu i lalo, o le mea moni, o le a tupu se gaogao o le a faaleagaina uma le vaega o loʻo i luga ma le aʻa o le laau. E le gata i lea, o le tele o le susu, o gaʻo eseese ma siama e atiaʻe lelei tele. I lenei tulaga, o le a toe tupu aʻe le laau i le tautotogo, sei vagana o le vaega o loʻo pito i luga ua maliu pe o luga foi o le aisa, ae afai e leaga aʻa, ona toe tuʻuina lea o le nofoaga.

Tulafono e tolu - afai o oe o se tagata nofomau i le itu i saute ma i le taumalulu e leai ni gutu i lalo ifo o le luasefulu lalo ifo o le zero, ona faʻagalo lea o le fale pe faʻaaoga se tasi o papa o mea e gaosi ai meaola e "manava".

O i latou e ufiufi vine o le a faigofie, ae o i latou e le faia o le a sili atu ona faigata. E le tatau ona vaʻaia le sasa, ma le faaeteete ina ia aua nei talepeina, e tatau ona aveese mai le lagolago, uila, faʻapipiʻi i luga o le palapala ua uma ona maua e le malulu ma e le o faʻamalosi. Afai o lapisi e lapoa, ona muamua lea o le tuʻuina o sasa e te manaʻomia e nonoa ma twine.

E tatau ona e fufuluina lauʻau i luga o le eleele ma se laʻau matutu (pe faʻapipiʻi paʻu i luga o le eleele, ma faʻapipiʻi laulaʻau muamua), e mafai ona e totoina lala lala (pe a tupu se tasi, sosoo ai ma lala o le sana), ma ona ufiufi lea i le ufiufi, o se mea e toe faʻaleleia, ina neʻi faʻalavelave le matagi. E mafai ona fai piliki i autafa, atigipusa, fasi plywood ma sili atu.

Mea lelei e ufiufi ai

Faatoa finau le aufaatoaga, fefinauai ma o le a finau pe o le a le ituaiga o mea e ufiufi e manatu e sili ona lelei mo le faasoesa. O nisi e taumafai e ufiufi i se ata tifaga, o isi e faʻaaogaina le gaosiga, ae talitonu mai ia te aʻu, e tusa lava poo le a le metotia e te filifilia, o loo i ai pea le lelei ma le lelei.

Faʻaaoga se ata: pe afai e te nofo i le ogatotonu, ona lelei lea, ae afai e latalata i le itu i saute, e manino lava o eseesega o le vevela i le taimi o le taumalulu o le a maua ai le faʻaleagaina i lalo o le ata ma taʻitaʻia ai iʻuga o loʻo taʻua i luga. Afai e te filifili e faʻaaoga le ata tifaga pe leai foi se isi mea o le a le faia, ona fai lea i lenei tulaga e mafai ona e faʻaaogaina se vaega o, fai mai, o se meaʻai o le mulch i le va o laau totō ma le ata tifaga, e pei o le puʻu lava e tasi-e lua le puipuiga: mai le susu ma mai sulu.

E le gata i lea, o le mea e faʻaaogaina, o lona uiga, o se mea e le o se mea e lalagaina, lea e pasi lelei ai le vai ma le ea (e "manava"). E oo lava i le vaitau o tala, lea e tupu uma i le autumn ma le taumalulu, o le agrotextile e faaali mai ia te ia lava mai le itu matagofie: e mafai ai ona tafe le vai ma mafai ai ona alu. Ae afai e tele naua lenei vai (o lona uiga, o le a amata le faʻavaivai o le kiona i le ogatotonu o le taumalulu), atonu o le a le mafai ona taulimaina le faʻavaveina o le maualuga o le susu, ma o le mafanafana e tasi e tatau. O le mea lea, i eria o loʻo i ai le gaioiga malosi, e sili atu le lapataia o oe lava ma faʻaaoga lala laau moa, sana, po o ni lau lau mamago e ufiufi i lala poʻo lala.

Afai e tatau ona e filifilia po o le a le mea e faʻamalosi e filifili - malamalama po o le uliuli, ona sili atu lea ona lelei le filifilia o le malamalama, aua o le uliuli e matua vave ma vevela i le tautotogo (afai o oe o se tagata nofomau o le aai, , o le a vevela).

E fautuaina e le augatuaa le faʻaaogaina o se mea e faʻataunuʻu ai mea manogi, ae e le tatau ona tuʻuina atu i luga o laau totō, ae muamua i luga o se laʻau faʻaputu o lau laau, mago ma leai ni faʻamaʻi eseese. Ae ui i lea, i mafanafana mafanafana ma sina kiona, i lalo o le malutaga, o laau e mafai ona aʻafia i itu i matu.

Mea sese i le natia o se blackberry

Le tele sese muamua - o le leai lea o le mea oona mai iumu i lalo o le ufiufi (talitonu ia te aʻu, latou te 'ai uma fatugaʻo taitasi).

Lua mea sese - o le faʻaaogaina lea o le sawdust o se mea e faʻaogaina ai mo laumei. Latou te faʻafefe vave le susu, avea ma na o se aisa, ona liu malie lea. Na maua e ia lava se fasi aisa i totonu o se faaputuga otaota i le masina o Iulai. Aisea ua leaga ai? I le tautotogo, e le mafanafana le blackberry; o le a faasolosolo malie lava i lalo o le maʻa aisa.

Tolu sese - o le mulch lenei mai vao. O le toso e tosina mai ai le manava malosi, latou te nonofo i ai, fausia "fale mautotogi" ma nonofo ai iina, 'aiina o manulele, togiina o pupu, ma i le tautotogo e le faigofie le aveeseina uma o vaomatua mataga mai le fanua i le taumalulu.

Faʻo le fa - aveese faʻamalosi o mea ufiufi. Manatua, o le a amata ona liusua le kiona ma faʻavevela le vevela, tamoe i luga o le 'upega tafaʻilagi e aveese le mea e ufiufi ai: o le a leai ni fulu malulu, ae masalo atonu o le a mafanafana. E ufiufi mea e ufiufi ai aʻo lei tupu le fatu o fatugaʻo i le blackberry.

O lona uiga, i le mataupu faavae, o mea uma lava, e leai se mea e sili ona faigata: o se vao vao, o se mea masani, leai se mea e maua ai le fale, o le mea autu - o mea uma i le taimi ma i le taimi ma e aunoa ma le faʻagaloina o toʻi.